Kosmetyki do higieny intymnej
-
Ja cały czas (przed ciąża też) używam białego jelenia tego z zielonymi napisami i jestem bardzo zadowolona. Ale gdzieś kiedyś czytałam że ponoć w ciąży nie powinno się zmieniać płynu do higieny intymnej i ze ogólnie najlepiej go nie używać. Ile w tym prawdy nie wiem, ja używam29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Warto na pewno zwrócić uwagę na odpowiednie ph żelu do higieny intymnej, szczególnie jeśli jesteś w ciąży. Płyn do higieny intymnej dla ciężarnych powinien mieć pH około 5,5, co pomaga odtworzyć to jaki odczyn jest w pochwie fizjologicznie. Powinien także zawierać kwas mlekowy. Pomagają one w odbudowie bariery ochronnej pochwy. Obydwa te składniki znacznie zmniejszają ryzyko tego, ze dopadnie Cię jakaś potencjalna infekcja gdyż powstaje środowisko, w którym rozwój mikroorganizmów odpowiedzialnych z infekcje, jest trudniejszy. Dobry skłąd ma na przykład Lactacyd, chociaż niezły jest również fitomed. Można poszukać tutaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 10:22
-
Kiedyś czytałam, że tych płynów wcale się nie powinno używać, nie tylko w ciąży, niestety nie mogę odszukać tego artykułu... I mnie bardzo zastanawia to...
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Osetta wrote:Warto na pewno zwrócić uwagę na odpowiednie ph żelu do higieny intymnej, szczególnie jeśli jesteś w ciąży. Płyn do higieny intymnej dla ciężarnych powinien mieć pH około 5,5, co pomaga odtworzyć to jaki odczyn jest w pochwie fizjologicznie. Powinien także zawierać kwas mlekowy. Pomagają one w odbudowie bariery ochronnej pochwy. Obydwa te składniki znacznie zmniejszają ryzyko tego, ze dopadnie Cię jakaś potencjalna infekcja gdyż powstaje środowisko, w którym rozwój mikroorganizmów odpowiedzialnych z infekcje, jest trudniejszy. Dobry skłąd ma na przykład Lactacyd, chociaż niezły jest również fitomed.
Beti82, Sylwiu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-