Kosmetyki do higieny intymnej
-
Ja cały czas (przed ciąża też) używam białego jelenia tego z zielonymi napisami i jestem bardzo zadowolona. Ale gdzieś kiedyś czytałam że ponoć w ciąży nie powinno się zmieniać płynu do higieny intymnej i ze ogólnie najlepiej go nie używać. Ile w tym prawdy nie wiem, ja używam
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Warto na pewno zwrócić uwagę na odpowiednie ph żelu do higieny intymnej, szczególnie jeśli jesteś w ciąży. Płyn do higieny intymnej dla ciężarnych powinien mieć pH około 5,5, co pomaga odtworzyć to jaki odczyn jest w pochwie fizjologicznie. Powinien także zawierać kwas mlekowy. Pomagają one w odbudowie bariery ochronnej pochwy. Obydwa te składniki znacznie zmniejszają ryzyko tego, ze dopadnie Cię jakaś potencjalna infekcja gdyż powstaje środowisko, w którym rozwój mikroorganizmów odpowiedzialnych z infekcje, jest trudniejszy. Dobry skłąd ma na przykład Lactacyd, chociaż niezły jest również fitomed. Można poszukać tutaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 10:22
-
Kiedyś czytałam, że tych płynów wcale się nie powinno używać, nie tylko w ciąży, niestety nie mogę odszukać tego artykułu... I mnie bardzo zastanawia to...
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Bzdura. To jest jedynie tani chwyt marketingowy. Żeby pH i zawartość kwasu mlekowego miały jakiekolwiek znaczenie, trzeba by płyn do higieny intymnej wprowadzać do pochwy. Tymczasem myje się nim tylko okolice zewnętrzne. Najlepsze jest zwykle mydło typu biały jeleń. Płyny do higieny intymnej najczęściej nie mają najlepszego składu, są silnie perfumowane.Osetta wrote:Warto na pewno zwrócić uwagę na odpowiednie ph żelu do higieny intymnej, szczególnie jeśli jesteś w ciąży. Płyn do higieny intymnej dla ciężarnych powinien mieć pH około 5,5, co pomaga odtworzyć to jaki odczyn jest w pochwie fizjologicznie. Powinien także zawierać kwas mlekowy. Pomagają one w odbudowie bariery ochronnej pochwy. Obydwa te składniki znacznie zmniejszają ryzyko tego, ze dopadnie Cię jakaś potencjalna infekcja gdyż powstaje środowisko, w którym rozwój mikroorganizmów odpowiedzialnych z infekcje, jest trudniejszy. Dobry skłąd ma na przykład Lactacyd, chociaż niezły jest również fitomed.
Beti82, Sylwiu lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-

ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
ale pewnie i artykuły medyczne by się dało odszukać.