Kosmetyki do pielęgnacji twarzy w ciąży
-
Hej, zawsze miałam twarz problematyczna. Jestem teraz we wczesnej ciąży i moje kosmetyki nie nadają się do stosowania w ciąży. Moja twarz jest coraz bardziej sucha i szara a więc przybywa wyprysków. Mam duży problem ze znalezieniem bezpiecznych kosmetyków do pielęgnacji skóry twarzy w ciąży. Błagam kobietki, czy możecie mi pomóc i polecić konkretne kosmetyki peeling, serum, krem na dzień ? Będę bardzo wdzięczna, dziękuję z góry.
-
Kinga, najlepiej umów się do dermatologa, on na pewno coś mądrego poleci zwłaszcza, że zobaczy Twoją cerę.
Co do płynu do mycia twarzy ja polecam moje ostatnie odkrycie Cetaphil płyn micelarny. Od razu jak tylko przykładam go do skóry to czuję jak koi no i do mycia brzuszka też stosuję i na nogi, bo tu mam problem z zapaleniem mieszków włosowych i pomaga (razem z balsamem). Co do kremu to Cetaphil ma też dobry lipoaktywny krem w tubce, ja go stosuję na noc, bo jest dość treściwy, ale właśnie rewelacyjne koi i nawilża. -
Podobnie jak ty mam cerę problematyczna i nie wyobrażam sobie życia bez retinolu i mocniejszych kwasów. Ja w ciąży używałam poza kremami nawilżającymi kosmetyki z serii Tołpa Enzeme, zawierają naturalne enzymy, które złuszczają i troszkę pomagały. Niestety mają bardzo intensywny zapach, taki tropikalny, który przyprawiał mnie o mdłości. Koło trzeciego trymestru od czasu do czasu robiłam maseczkę Miya z kwasem azelainowy i glicyną, bezpieczny w ciąży. Najczęściej jednak pod krem nawilżający stosowałam serum z Witaminą C. A te powyższe rzeczy od czasu do czasu. Finalnie nie było tak źle z cerą w trakcie ciąży. Wydaje mi się, że minimalizm pielęgnacyjny też pomógł. Polecam też maskę APIS ACNE-STOP Maska algowa dla cery trądzikowej z bambusem, zieloną herbatą i czarnym błotem z Morza Martwego - super wycisza skórę i zmiany, nawilża i odżywia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 22:14
-
Ja polecam kosmetyki z Hebe Mom & WHO. Stosuję od samego początku ciąży.
Kupiłam dobry tonik oczyszczający - onlybio.
I jak na razie skórę mam lepsza niż przed ciążą 😆Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Szanowne Panie,
Nazywam się Anastasiia Veherzhynska, jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Łódzkim. Prowadzę badanie do pracy magisterskiej dotyczące związku między ciążą a postrzeganiem, obrazem ciała a zachowaniami żywieniowymi. Procedura badania obejmuje wypełnienie kilku wystandaryzowanych kwestionariuszy oraz ankiety socjodemograficznej.
Badanie skierowane jest do wszystkich kobiet w wieku od 18 do 35 lat, które są w trakcie pierwszej ciąży lub są po urodzeniu pierwszego dziecka.
Badanie jest w pełni anonimowe i wypełnienie zajmuje około 15 minut. Można w każdej chwili przerwać badanie bez podawania przyczyny oraz przesyłania odpowiedzi.
W badaniu pojawiają się pytania dotyczące samooceny, obrazu ciała oraz zachowań żywieniowych. Jeśli te tematy mogą być dla Ciebie trudne, proszę o ostrożność przy przystępowaniu do badania. Proszę pamiętać, że w każdej chwili można przerwać wypełnianie ankiety bez podawania przyczyny
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7xpEYw7al0O7fvnUcF6WO6g9kvHPfiRDu1ScohJPJo5UMkc2UERHRUtRUEhYUUI2SFgyTUVHSjBPVy4u
W razie pytań lub uwag proszę o kontakt na adres mailowy - [email protected]
Z wyrazami szacunku,
Anastasiia Veherzhynska -