Kraków - ubrania ciążowe
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMakcza, na Kalwaryjskiej, idąc od Rossmanna w stronę Matecznego, w którejś z tych małych przecznic jest sklep z odzieżą dla kobiet ciężarnych, przechodząc przez jezdnię na pewno go zobaczysz, bo rzuca się w oczy . Tak się nazywa, sklep dla kobiet ciężarnych chyba druga czy trzecia przecznica po tej stronie gdzie Rossmann.
-
nick nieaktualny
-
Chyba tak właśnie zrobię. Chciałam kupić już sukienkę na zapas, żeby mieć jedną elegancką ciążową - na wigilię, sylwestra czy inną okazję. Ale niestety nie znalazłam nic, w czym bym ładnie wyglądała. Najgorsze jest to, że (głównie przez biust) nagle pasuje na mnie tylko rozmiar 42! Przerażające.
-
nick nieaktualnyja mam swietna projektantke,ktora zrbi cos specjalnie dla mnie na te okazje-chc cos co bedzie chociaz troche roslo ze mna-ale wybieram sie do niej dopiero w grudniu bo na dobra sprawe nie wiem jak duza bede;) ewentualnie sprawdz na asos.com tam jest duzy wybor,ale ciezko kupowac na wyrost;)
-
nick nieaktualnyMakcza ja przed ciążą miałam w talii 57 cm, a w biodrach 90 więc dokładnie znam ten problem dlatego tym bardziej nie idę do sklepów dla cieżarnych tylko wolę wydać te 300-400 zł u młodych porjektantów za coś co będzie komfortowe...ewentualnie idę do normalnych sklepów i tak wybieram sukienki z dzianiny, które bez problemu urosną...
-
No i skończyło się na dzianinie, przypomniałam sobie o moim ulubionym kiedyś sklepie Grey Woolf na Długiej, kupiłam 2 sukienki za w sumie 250zł, a gdybym mogła jeszcze poszastać, to kupiłabym trzecią, takie ładne, że nie mogłam się zdecydować. Dzięki za odpowiedzi.
-
ja ciążiwy sklep widzialam w bonarce
są tez na tandecie w tym centrum handlowym ACH sklpey z odzieżą ciążowa. Ale ja osobiscie tego typu zakupy robilam w Tarnowie na ciuchach
a jesli chodzi o sklepy ciążowe, to pomijajac cene mi sie tamnic praktycznie neipodobalo, wsyztskie sukienki jak dla mnei to takie dopasowane z workiem na brzuch, a ja lubie takie odcinane pod biustem zwiewne, jakos nie lubie eksponowac brzucha.
Sukeinke na wesle babcia kupila mi i qwprowadzila kilka porawek krawieckich wlansie na ciuchach A jesli chodzi o twój etap ciąży Makcza to spokojnie wlasie w zwyklych sklepach mozesz ocsuchodzic na siebie Ja jak kupilam sobie kilka tunik na ciuchach i na placu, takich z krotkim rekawem i legginsy na allegro, to caly czas w tym chodze, teraz tylko jakis sweterek na krotki rekaw ubieram i jest ok. Z nowych typowo ciazowych rzeczy mam tyko jedna spodniczke jeansy i eleganckie spodnie, a na gore to tylko w wiekszych romziarach sobie cos odcinanego pod biustekm kupowalamMakcza lubi tę wiadomość
-
W sumie wpis już swoje ma, ale jak ktoś tu jeszcze zagląda i szuka czegoś ładnego, to można zaglądnąć tutaj https://www.baan.pl/butiki-z-sukienkami-online-urzekna-i-doradza/ Jest trochę do przejrzenia, ale liczę na po świąteczne promocje, szczególnie świątecznych ubrań
-
Sklepów jest wiele, w ostatnim czasie sporo znanych marek wypuszcza również serie ubrań ciążowych, jak h&m czy reserved. Sama jednak starałam się kupować ubrania uniwersalne, w których będę w stanie chodzić nie tylko w ciazy ale również po ciąży. Co mi sie udało bo nie miałam duzego brzucha. Tak więc w wielu koszulkach oversize chodziłam również po porodzie.
Dorzucę od siebie jeszcze textil market. Dobre ceny ubrań i dobra jakosć. Mają świetny sklep online, jak ronież wiele sklepów stacjonarnych. Aczkolwiek to w sklepie online jest największy wybór ( rónież dla kobiet w ciaży). https://txm.pl/kobieta/odziez-damska/spodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 13:15
-
W sumie w każdym sklepie mozna znaleźc ubrania ciążowe. Trzeba po prostu szukac ciuszków odcinanych pod biustem, w stylu oversize. Sama nie kupowałam typowo ciązowych ciuchów bo chciałam w nich chodzić po ciązy ( nie przytyłam tak dużo, róśł mi w zasadzie jedynie brzuszek).
Od siebie polecam Promese, w sklepie mają sporo świetnych sukienek dla kobiet:
https://promese.pl/bezowo-czarna-sukienka-w-cetki-bexxley.html
Jak ta. Kiedy brzuch będzie wiekszy można po prostu odwiązać paseczek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 11:54
-