X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kraków - ubrania ciążowe
Odpowiedz

Kraków - ubrania ciążowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ze "starszych" koleżanek może mi polecić sklep z odzieżą ciążową (oprócz specjalnych działów w sieciówkach w galeriach handlowych)?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukałam oczywiście w necie, ale wszystkie polecane na forach sklepy poznikały! Dziś byłam na Długiej - nic, i na Stradomiu, gdzie był podobno dobry sklep - też już go nie ma.

Potrzebuję eleganckiej sukienki na wesele.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 23:15

• Makcza Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Byłam już w tym sklepie, w Bonarce. To poza tymi w galeriach handlowych nie ma już żadnych "normalnych" sklepów? Pewnie czynsze wykosiły najemców z centrum miasta, smutne to. Niedługo będą same banki i makdonaldy.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, na Kalwaryjskiej, idąc od Rossmanna w stronę Matecznego, w którejś z tych małych przecznic jest sklep z odzieżą dla kobiet ciężarnych, przechodząc przez jezdnię na pewno go zobaczysz, bo rzuca się w oczy :). Tak się nazywa, sklep dla kobiet ciężarnych :) chyba druga czy trzecia przecznica po tej stronie gdzie Rossmann.

• Makcza Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, super, dzięki. Pojadę tam dzisiaj.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza a nie lepiej kupić jakąś elegancką sukienkę krojoną w "A" w regularnym sklepie?jesteśmy prawie na tym samym etapie więc bez problemów kupisz coś z "nie ciężarowkowych"ubrań.

• Makcza Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak właśnie zrobię. Chciałam kupić już sukienkę na zapas, żeby mieć jedną elegancką ciążową - na wigilię, sylwestra czy inną okazję. Ale niestety nie znalazłam nic, w czym bym ładnie wyglądała. Najgorsze jest to, że (głównie przez biust) nagle pasuje na mnie tylko rozmiar 42! Przerażające.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam swietna projektantke,ktora zrbi cos specjalnie dla mnie na te okazje-chc cos co bedzie chociaz troche roslo ze mna-ale wybieram sie do niej dopiero w grudniu bo na dobra sprawe nie wiem jak duza bede;) ewentualnie sprawdz na asos.com tam jest duzy wybor,ale ciezko kupowac na wyrost;)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zdecydowanie ciężko kupupować, nie mierząc. A ja mam tzw. "trudną figurę", b. kobiecą - potrzebuję rzeczy dobrze skrojonych, z zaszewkami itd.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja przed ciążą miałam w talii 57 cm, a w biodrach 90 więc dokładnie znam ten problem dlatego tym bardziej nie idę do sklepów dla cieżarnych tylko wolę wydać te 300-400 zł u młodych porjektantów za coś co będzie komfortowe...ewentualnie idę do normalnych sklepów i tak wybieram sukienki z dzianiny, które bez problemu urosną...

• Makcza Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i skończyło się na dzianinie, przypomniałam sobie o moim ulubionym kiedyś sklepie Grey Woolf na Długiej, kupiłam 2 sukienki za w sumie 250zł, a gdybym mogła jeszcze poszastać, to kupiłabym trzecią, takie ładne, że nie mogłam się zdecydować. Dzięki za odpowiedzi.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciążiwy sklep widzialam w bonarce

są tez na tandecie w tym centrum handlowym ACH sklpey z odzieżą ciążowa. Ale ja osobiscie tego typu zakupy robilam w Tarnowie na ciuchach :D

a jesli chodzi o sklepy ciążowe, to pomijajac cene mi sie tamnic praktycznie neipodobalo, wsyztskie sukienki jak dla mnei to takie dopasowane z workiem na brzuch, a ja lubie takie odcinane pod biustem zwiewne, jakos nie lubie eksponowac brzucha.

Sukeinke na wesle babcia kupila mi i qwprowadzila kilka porawek krawieckich wlansie na ciuchach :) A jesli chodzi o twój etap ciąży Makcza to spokojnie wlasie w zwyklych sklepach mozesz ocsuchodzic na siebie :) Ja jak kupilam sobie kilka tunik na ciuchach i na placu, takich z krotkim rekawem i legginsy na allegro, to caly czas w tym chodze, teraz tylko jakis sweterek na krotki rekaw ubieram i jest ok. Z nowych typowo ciazowych rzeczy mam tyko jedna spodniczke jeansy i eleganckie spodnie, a na gore to tylko w wiekszych romziarach sobie cos odcinanego pod biustekm kupowalam :)

Makcza lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sprawdzcie sobie sklep www.byinsomnia.com sa na grodzkiej i na kazimierzu. Szyja fajne rzeczy z dresowych materialow, kupilam sobie pare jeszcze przed ciaza, ale na ciaze tez beda idealne :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie fajne te ciuchy, Kota, od razu widać, że wygodne. Dzięki.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • elonorarosswelt Debiutantka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie wpis już swoje ma, ale jak ktoś tu jeszcze zagląda i szuka czegoś ładnego, to można zaglądnąć tutaj https://www.baan.pl/butiki-z-sukienkami-online-urzekna-i-doradza/ Jest trochę do przejrzenia, ale liczę na po świąteczne promocje, szczególnie świątecznych ubrań :)

• Jagnam Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sklepów jest wiele, w ostatnim czasie sporo znanych marek wypuszcza również serie ubrań ciążowych, jak h&m czy reserved. Sama jednak starałam się kupować ubrania uniwersalne, w których będę w stanie chodzić nie tylko w ciazy ale również po ciąży. Co mi sie udało bo nie miałam duzego brzucha. Tak więc w wielu koszulkach oversize chodziłam również po porodzie.

Dorzucę od siebie jeszcze textil market. Dobre ceny ubrań i dobra jakosć. Mają świetny sklep online, jak ronież wiele sklepów stacjonarnych. Aczkolwiek to w sklepie online jest największy wybór ( rónież dla kobiet w ciaży). https://txm.pl/kobieta/odziez-damska/spodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 13:15

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie w każdym sklepie mozna znaleźc ubrania ciążowe. Trzeba po prostu szukac ciuszków odcinanych pod biustem, w stylu oversize. Sama nie kupowałam typowo ciązowych ciuchów bo chciałam w nich chodzić po ciązy ( nie przytyłam tak dużo, róśł mi w zasadzie jedynie brzuszek).

Od siebie polecam Promese, w sklepie mają sporo świetnych sukienek dla kobiet:

https://promese.pl/bezowo-czarna-sukienka-w-cetki-bexxley.html

Jak ta. Kiedy brzuch będzie wiekszy można po prostu odwiązać paseczek.
    be_owo-czarna_sukienka_w_c_tki_bexxley_promese.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 11:54

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ