X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krawienie a ciąża
Odpowiedz

Krawienie a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki :) Mam do Was pytanie, znam pozycję swojej szyjki od lat i zawsze na okres jest nisko, bardzo pulchna i zagięta tak, że nie można dotknąć czubka. Dziś... Mam trochę krwi na niej, jest wysoko i za nich cholera się nie rozkręca :) Nie chcę sobie robić wielkich nadziei bo jestem beznadziejnym przypadkiem i szanse,że to ciąża jest nikła, ale jednak. Moja mama miała przez pierwsze 3msc krwawienia, na tyle, że myślała, ze to okres, z końcem krwawienia mam zacząć leczenie i nie chciałabym zrobić sobie krzywdy.

A więc, miałyście tak może? krwawienie w ciąży? Warto zrobić betę czy to za wcześnie? Czy progesteron by mi coś podpowiedział? Czy jak już znam ułożenie szyjki i jest zupełnie inne to coś znaczy?
    Bardzo dziękuję za każdą odpowiedź.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to raczej na forum nie znajdziesz odpowiedzi, po czcionce ciąży nie widać ;-) inne objawy jak jakieś? Jak temperatura? Ja sugerowałabym zdecydowanie betę, ewentualnie chociaż test

age.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to raczej na forum nie znajdziesz odpowiedzi, po czcionce ciąży nie widać ;-) inne objawy jak jakieś? Jak temperatura? Ja sugerowałabym zdecydowanie betę, ewentualnie chociaż test

chodziło mi raczej o to czy ktoś miał podobny przypadek :) Jestem po... Miesiączce. Takiej innej, krótkiej ale mimo wszystko bardzo w jednym dniu obfitej, jutro zrobię test jeszcze bo temperatura 36.93... Nigdy nie miałam tak wysokich, a już na pewno nie w 4dc bo miałam tempki 36.40 albo niżej.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra teraz ma podobna sytuacje. zrobiła test na kilka dni przed spodziewana miesiączka i wyszedł pozytywny (bardzo blada kreska), za kilka dni zrobiła betę -11. Po dwóch dniach miesiączka :/, ale powtórzyła test i betę i beta wzrosła do 110. Wczoraj była u lekarza i ten stwierdził, ze trzeba poczekać bo jeśli nawet to ciąża to zbyt wcześnie (wg jego obliczeń wychodzi na ciążę 3dniowa), zalecił badanie bety co 3 dni. Wspomniał ze czasem tak się zdarza w ciąży, ze kobiety krwawią, ale tez mówił żeby się nie nastawiać bo na ta chwile to 50/50.

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    chodziło mi raczej o to czy ktoś miał podobny przypadek :) Jestem po... Miesiączce. Takiej innej, krótkiej ale mimo wszystko bardzo w jednym dniu obfitej, jutro zrobię test jeszcze bo temperatura 36.93... Nigdy nie miałam tak wysokich, a już na pewno nie w 4dc bo miałam tempki 36.40 albo niżej.

U mnie też pierwszym objawem była temperatura - zwykle mam 35 -35,5, jestem niskociśnieniowcem, a tydzień przed okresem 37,2! Staraliśmy się o dziecko więc od razu poleciałam po test :P Wybrałam taki o czułości ok 25 i kilka dni przed okresem ukazała się bladziutka kreseczka :)

EDIT: a krwawienie to może być skutek krwiaka, albo implementacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 15:56

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, biore udział w super projekcie, którego partnerem jest Oriflame, ale nie jest to praca konsultantki. Mozna świetnie zarobic, od 50 do nawet 2000zl. Sa tez super prezenty od firmy. Wystarczy zaangażowanie i dwie godziny wolnego czasu :)
    Zainteresowane osoby zapraszam na mojego fb Chabiniak Roksana
    https://www.facebook.com/roksana.lewicka.7

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ