Krawienie a ciąża
-
Witajcie Mamuśki Mam do Was pytanie, znam pozycję swojej szyjki od lat i zawsze na okres jest nisko, bardzo pulchna i zagięta tak, że nie można dotknąć czubka. Dziś... Mam trochę krwi na niej, jest wysoko i za nich cholera się nie rozkręca Nie chcę sobie robić wielkich nadziei bo jestem beznadziejnym przypadkiem i szanse,że to ciąża jest nikła, ale jednak. Moja mama miała przez pierwsze 3msc krwawienia, na tyle, że myślała, ze to okres, z końcem krwawienia mam zacząć leczenie i nie chciałabym zrobić sobie krzywdy.
A więc, miałyście tak może? krwawienie w ciąży? Warto zrobić betę czy to za wcześnie? Czy progesteron by mi coś podpowiedział? Czy jak już znam ułożenie szyjki i jest zupełnie inne to coś znaczy?
Bardzo dziękuję za każdą odpowiedź. -
kattalinna wrote:Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to raczej na forum nie znajdziesz odpowiedzi, po czcionce ciąży nie widać inne objawy jak jakieś? Jak temperatura? Ja sugerowałabym zdecydowanie betę, ewentualnie chociaż test
chodziło mi raczej o to czy ktoś miał podobny przypadek Jestem po... Miesiączce. Takiej innej, krótkiej ale mimo wszystko bardzo w jednym dniu obfitej, jutro zrobię test jeszcze bo temperatura 36.93... Nigdy nie miałam tak wysokich, a już na pewno nie w 4dc bo miałam tempki 36.40 albo niżej. -
Moja siostra teraz ma podobna sytuacje. zrobiła test na kilka dni przed spodziewana miesiączka i wyszedł pozytywny (bardzo blada kreska), za kilka dni zrobiła betę -11. Po dwóch dniach miesiączka , ale powtórzyła test i betę i beta wzrosła do 110. Wczoraj była u lekarza i ten stwierdził, ze trzeba poczekać bo jeśli nawet to ciąża to zbyt wcześnie (wg jego obliczeń wychodzi na ciążę 3dniowa), zalecił badanie bety co 3 dni. Wspomniał ze czasem tak się zdarza w ciąży, ze kobiety krwawią, ale tez mówił żeby się nie nastawiać bo na ta chwile to 50/50.
-
Seli wrote:chodziło mi raczej o to czy ktoś miał podobny przypadek Jestem po... Miesiączce. Takiej innej, krótkiej ale mimo wszystko bardzo w jednym dniu obfitej, jutro zrobię test jeszcze bo temperatura 36.93... Nigdy nie miałam tak wysokich, a już na pewno nie w 4dc bo miałam tempki 36.40 albo niżej.
U mnie też pierwszym objawem była temperatura - zwykle mam 35 -35,5, jestem niskociśnieniowcem, a tydzień przed okresem 37,2! Staraliśmy się o dziecko więc od razu poleciałam po test Wybrałam taki o czułości ok 25 i kilka dni przed okresem ukazała się bladziutka kreseczka
EDIT: a krwawienie to może być skutek krwiaka, albo implementacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 15:56
-
Cześć dziewczyny, biore udział w super projekcie, którego partnerem jest Oriflame, ale nie jest to praca konsultantki. Mozna świetnie zarobic, od 50 do nawet 2000zl. Sa tez super prezenty od firmy. Wystarczy zaangażowanie i dwie godziny wolnego czasu
Zainteresowane osoby zapraszam na mojego fb Chabiniak Roksana
https://www.facebook.com/roksana.lewicka.7 -