Krem/balsam/oliwka na rozstepy?
-
nick nieaktualnyCzytałam, że powinno się zacząć używać specjalnych kosmetyków od samego początku ciąży, żeby uniknąć później rozstępów. Czego używacie?
Jestem na samym początku, ale czuje ze piersi już sa większe i bardzo napięte i chyba najlepiej zacząć smarować czymś już teraz? -
Najlepiej jest zapobiegać rozstępom niż potem je leczyć. Niestety ale rozstępy są bardzo trudne do usunięcia, a czasami wręcz niemożliwe jeśli są to już białe utrwalone rozstępy. Te czerwone jeszcze mozna pokonać odpowiednimi masażami oraz stosowaniem kosmetyków.
Dwie dobre serie naturalnych kosmetyków dla mam
Nacomi - są to naturalne kosmetyki na bazie naturalnych olejków. Mają świetne oliwki, które bardzo ładnie pachną
Bio oil - o tym praktycznie każda kobieta w ciąży słyszała
W dobrej cenie mozna znaleźć tutaj darmarsklep.plWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 12:44
Britka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Im szybciej tym lepiej. Skóra będzie lepiej przygotowana na zwiększanie swojej objętości, Poza tym będzie bardziej sprężysta. Nie zagwarantuje Ci to , ze rozstępy sie nie pojawią bo w wielu sytuacjach jest to uwarunkowane genetycznie, jednak masowanie takie i stosowanie dobrej klasy środków potrafi znacznie je zmniejszyć. Dodam, że dobrze jest również wczytać się w skład oliwek i kremów na rozstępy bo wiele z nich reklamuje się jako skuteczne a ze składem bywa no.... średnio.
Dodam że bardzo dobre działanie nawilżające mają kremy z olejem z konopi. https://konopnysklep.com.pl/manufacturer/trompetolWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 09:46
-
nick nieaktualnyAnia_85_ wrote:A jak się ma zawartość wit.A w Bio Oilu do jego stosowania w ciąży? Bo słyszałam, że powinno się unikać w ciąży kosmetyków z dużą zawartością wit. A.
Tak,powinno sie unikac. Ogolnie uwazac na wit A i E, moga zaszkodzic!Ania_85_ lubi tę wiadomość
-
A moim zdaniem zawartość witamin w kosmetykach jest tak niewielka, ze nie powinna zaszkodzić. Ostatnio rozmawiałam z ginekologiem i powiedział mi, ze nie powinnam się tym tak przejmować. Podobnie jak robieniem hybryd w ciązy. To jedynie mit, że nie można sobie ich robić. Bo można i na pewno nie zaszkodzą. Niestety ale rozstępy w dużej mierze zależą od genetyki. Sama mam tendencję do tworzenia i nie pomagają tutaj żadne kosmetyki Zastanawiałam się nad redukcją za pomocą lasera. https://cliniqmed.pl/oferta_categories/medycyna-estetyczna/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 10:04
-
brunetka91 wrote:Bio Oil można stosować od początku ciąży czy dopiero od drugiego trymestru?
Na moim bio-oil jest napisane, ze mozna stosowac od II trymestru.
Zastanawiam sie tez nad zakupem oliwki z rossmana babydream für mama.Coreczka 11.2019 -
Lepiej stosować profilaktykę. Fakt, są zabiegi na usuwanie rozstępów ale zabiegi nadal nie są w stanie usunąć ich całkowicie. Są w stanie zmniejszyć ich widoczność oraz są drogie. Szczególnie, ze rzadko kiedy ograniczamy się jedynie do jednego zabiegu Trzeba wykonać ich serię.
Z kosmetyków polecam Strialys https://www.miastokobiet.pl/krem-na-rozstepy-skutecznosc-w-parze-z-jakoscia/ , stosowałam w trakcie pierwszej ciaży obecnie również stosuję i moim zdaniem bardzo dobry kosmetyk. Zarówno na rozstępy, które moge sie pojawić jak również i na te które macie ( ma naturalny skłąd oraz zmniejsza widoczność takich zmian).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 09:23
-
Bio oil to sama chemia...👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -