X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krem/balsam/oliwka na rozstepy?
Odpowiedz

Krem/balsam/oliwka na rozstepy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że powinno się zacząć używać specjalnych kosmetyków od samego początku ciąży, żeby uniknąć później rozstępów. Czego używacie?
    Jestem na samym początku, ale czuje ze piersi już sa większe i bardzo napięte i chyba najlepiej zacząć smarować czymś już teraz?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używałam olejku ze słodkich migdałów i oliwki z rossmana babydream für mama czy coś takiego. Rozstępów praktycznie zero, kilka ledwo widocznych pod piersiami. Czy zadziałało smarowanie czy geny - nie wiem.

age.png
  • Osetta Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jest zapobiegać rozstępom niż potem je leczyć. Niestety ale rozstępy są bardzo trudne do usunięcia, a czasami wręcz niemożliwe jeśli są to już białe utrwalone rozstępy. Te czerwone jeszcze mozna pokonać odpowiednimi masażami oraz stosowaniem kosmetyków.

Dwie dobre serie naturalnych kosmetyków dla mam

Nacomi - są to naturalne kosmetyki na bazie naturalnych olejków. Mają świetne oliwki, które bardzo ładnie pachną
    Bio oil - o tym praktycznie każda kobieta w ciąży słyszała
    W dobrej cenie mozna znaleźć tutaj darmarsklep.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 12:44

Britka lubi tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bio oil stosuje się tez profilaktycznie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 17:46

• Britka Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im szybciej tym lepiej. Skóra będzie lepiej przygotowana na zwiększanie swojej objętości, Poza tym będzie bardziej sprężysta. Nie zagwarantuje Ci to , ze rozstępy sie nie pojawią bo w wielu sytuacjach jest to uwarunkowane genetycznie, jednak masowanie takie i stosowanie dobrej klasy środków potrafi znacznie je zmniejszyć. Dodam, że dobrze jest również wczytać się w skład oliwek i kremów na rozstępy bo wiele z nich reklamuje się jako skuteczne a ze składem bywa no.... średnio.
    Dodam że bardzo dobre działanie nawilżające mają kremy z olejem z konopi. https://konopnysklep.com.pl/manufacturer/trompetol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 09:46

• Aghi Znajoma

Wysłany: 17 maja 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo dobrze sprawdziła się oliwka z migdałów na przemian ze zwykłymi oliwkami dla dzieci np. Z hipp.

bl9cio4pw7exly2s.png
    spbjs7v.png
  • Ania_85_ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się ma zawartość wit.A w Bio Oilu do jego stosowania w ciąży? Bo słyszałam, że powinno się unikać w ciąży kosmetyków z dużą zawartością wit. A.

uwo9skjob07enzxz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_85_ wrote:
    A jak się ma zawartość wit.A w Bio Oilu do jego stosowania w ciąży? Bo słyszałam, że powinno się unikać w ciąży kosmetyków z dużą zawartością wit. A.

Tak,powinno sie unikac. Ogolnie uwazac na wit A i E, moga zaszkodzic!

Ania_85_ lubi tę wiadomość

• Osetta Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim zdaniem zawartość witamin w kosmetykach jest tak niewielka, ze nie powinna zaszkodzić. Ostatnio rozmawiałam z ginekologiem i powiedział mi, ze nie powinnam się tym tak przejmować. Podobnie jak robieniem hybryd w ciązy. To jedynie mit, że nie można sobie ich robić. Bo można i na pewno nie zaszkodzą. Niestety ale rozstępy w dużej mierze zależą od genetyki. Sama mam tendencję do tworzenia i nie pomagają tutaj żadne kosmetyki :( Zastanawiałam się nad redukcją za pomocą lasera. https://cliniqmed.pl/oferta_categories/medycyna-estetyczna/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 10:04

• Limonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Bio Oil można stosować od początku ciąży czy dopiero od drugiego trymestru? :)

Na moim bio-oil jest napisane, ze mozna stosowac od II trymestru.

Zastanawiam sie tez nad zakupem oliwki z rossmana babydream für mama.

Coreczka 11.2019 <3
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bio-oil stosuje profilaktycznie.

Coreczka 11.2019 <3
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej stosować profilaktykę. Fakt, są zabiegi na usuwanie rozstępów ale zabiegi nadal nie są w stanie usunąć ich całkowicie. Są w stanie zmniejszyć ich widoczność oraz są drogie. Szczególnie, ze rzadko kiedy ograniczamy się jedynie do jednego zabiegu Trzeba wykonać ich serię.

Z kosmetyków polecam Strialys https://www.miastokobiet.pl/krem-na-rozstepy-skutecznosc-w-parze-z-jakoscia/ , stosowałam w trakcie pierwszej ciaży obecnie również stosuję i moim zdaniem bardzo dobry kosmetyk. Zarówno na rozstępy, które moge sie pojawić jak również i na te które macie ( ma naturalny skłąd oraz zmniejsza widoczność takich zmian).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 09:23

• Frelciaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bio oil to sama chemia...

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ