X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kremy z retinolem w ciązy
Odpowiedz

Kremy z retinolem w ciązy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Retinol 0.2% w ciąży
    Witam,

Mam pytanie odnośnie stosowania retinolu w ciąży. Od 2 miesięcy stosuje retinol 0.2% w formie olejku (na twarz i szyję) raz dziennie. Dzisiaj dowiedziałam się że jestem w ciąży (ostatnia miesiączka 08/12/2021). Czy mogłam uszkodzić płód używając kosmetyku z retinolem o stężeniu 0.2% ?

• cslza Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko powinno być ok, po prostu odstaw retinol.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Mirelasiedla Koleżanka

Wysłany: 14 października 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie kusiła losu oraz odpuściłabym na Twoim miejscu stosowanie retinolu. Tak jak pisze osoba powyżej moze nie mieć działania na płód bo stężenie jest niewielkie oraz stosowane miejscowo. Po co jednak kusić los? Jeśli coś nie daj boże by się stalo, to zastanawiałabyś się czy to nie przypadkiem wina tego, ze nie dbałaś o kosmetyki z odpowiednim składem. Poza tym jest wiele dobrych naturalnych kosmetyków, które maja w sobie aktywne przecizmarszczkowe substancje, ale które jednoczesnie nie mają składników, które mogłyby teoretycznie negatywnie wpływać na płód.
    Zerknij sobie na kosmetyki naturalne do twarzy od Iossi https://iossi.eu/kategoria/twarz .

Świetne składy, dobre nawilżenie oraz bezpieczeństwo. Jest to wyższa pólka kosmetyków, ceny może nie są niskie, ale moim zdaniem są warte swojej ceny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2022, 10:55

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ