X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krewetki w ciaży
Odpowiedz

Krewetki w ciaży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zwaniola Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z krewetkami w ciazy? Mozna jesć?

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie :) Ja jadłam wszystko oprócz surowych ryb

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Britka Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie ma tutaj zakazu jedzenia owoców morza w ciazy ale są co do tego wątpliwości. Na pewno nie powinno się ich spożywać w nadmiarze z uwagi na
    ryzyko skażenia rtęcią ( podobnie jak ryb morskich)
    no i ryzyko podania pasożytów i bakterii - z tego powodu jeśli decydujesz się na owoce morza to powinny być poddane obróbce termicznej, na pewno nie powinnaś ich jeśc na surowo, nie jest to na pewno wskazane
    Podobnie sytuacja wyglada podczas karmienia piersią. Na stroni jest opisane jakie jest podejście do krewetek w ciązy https://lupiko.pl/krewetki-w-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 14:51

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ