Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krewetki w ciaży
Odpowiedz

Krewetki w ciaży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zwaniola Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z krewetkami w ciazy? Mozna jesć?

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie :) Ja jadłam wszystko oprócz surowych ryb

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Britka Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie ma tutaj zakazu jedzenia owoców morza w ciazy ale są co do tego wątpliwości. Na pewno nie powinno się ich spożywać w nadmiarze z uwagi na
    ryzyko skażenia rtęcią ( podobnie jak ryb morskich)
    no i ryzyko podania pasożytów i bakterii - z tego powodu jeśli decydujesz się na owoce morza to powinny być poddane obróbce termicznej, na pewno nie powinnaś ich jeśc na surowo, nie jest to na pewno wskazane
    Podobnie sytuacja wyglada podczas karmienia piersią. Na stroni jest opisane jakie jest podejście do krewetek w ciązy https://lupiko.pl/krewetki-w-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 14:51

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ