Książki o ciąży, porodzie, opiece nad noworodkiem - co polecacie?
-
Na razie kupiłam dwie książki z kategorii: "rozładujmy stres poczatków ciązy"
czyli:
1. "Czego sie spodziewać, kiedy sie ciebie spodziewaja" czyli 9 miesięcy z przymrużeniem oka.
2. "Bobas. Istrukcja obsługi.", którą wybrał mój M. bardziej dla siebie, ale też poczytałam. W skrócie jak zajmować sie bobasem.
Z poważniejszych na razie patrzę w księgarniach co jest, myślę, że co nieco nabęde dopiero za jakieś 2 miesiace:)21.10.2015 Leon -
W ciąży "W oczekiwaniu na dziecko" - całkiem niezła encyklopedia wiedzy
Po porodzie: "Dziecko. Pielęgnacja i wychowanie" - Benjamin Spock
moim zdaniem jest to najlepsza pozycja na rynku i pokrywa problemy od narodzin do 18'tki - moja mama też się nią posiłkowała. Nowe edycje zawierają nowe 'współczesne' problemy. Gorąco polecam. -
Też polecam książkę pt."W oczekiwaniu na dziecko" Sharon Mazel, Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg-biblia wiedzy o ciązy i dziecku w rozwoju płodowym2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle
Punkcja->3komórki jajowe->2zarodki->1zamrożona blastocysta😍💪🍀
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
nick nieaktualny
-
Ciąża i porody :
"Mundra" Sylwi Szwed - wywiady z położnymi, dla mnie super pozycja !
Bez znieczulenia jak powstaje człowiek" wywiad rzeka z małżeństwem lekarzy- Dębskich
Kaz Cook -" ciężarówką przez 9 miesięcy " o ciązy z jajem
amarranta, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Kupiłam sobie tę książkę "ciężarówka przez 9 miesięcy" - no i faktycznie jest inna niż wszystkie.. częściowo mi się podoba, częściowo nie. Jakoś nie mogłam się 'wczuć' a autorkę i jej prywatne historie mnie nudziły, podobały mi się za to jak przedstawia fakty dotyczące różnych zagadnień - rzeczowo i na luzie. Myślę, że warto poczytać i tak
-
halwaya wrote:W ciąży "W oczekiwaniu na dziecko" - całkiem niezła encyklopedia wiedzy
ja korzystam z notatnika do książki i jest świetny ma wszystkie ważne pytania które należy zadać, miejsce na notatki dot wyboru szpitala, lekarza, douli lub położnej, terminarz badań i codziennej dwunastki jest absolutnie wszystko co potrzebne a nawet kilka punktów zbędnych
co do ciężarówki przez 9 miesięcy- ogólnie jej nie ma, nie było dodruków a nakład wyczerpany- też poluję i pani w księgarni poleciła mi zadzwonić do wydawcySergiusz -
nick nieaktualny
-
A ja Wam powiem, że mam tą encyklopedię "w oczekiwaniu na dziecko" i szczerze powiem, że zupełnie nie rozumiem zachwytów nad nią.. mnie rozczarowała
A może ma ktoś jakieś książki w formacie pd czy takim na czytnik i chciałby się podzielić? -