X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Książki o ciąży, porodzie, opiece nad noworodkiem - co polecacie?
Odpowiedz

Książki o ciąży, porodzie, opiece nad noworodkiem - co polecacie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Evka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w temacie - czy są na rynku ciekawe pozycje które warto nabyć?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie kupiłam dwie książki z kategorii: "rozładujmy stres poczatków ciązy" ;)

czyli:

1. "Czego sie spodziewać, kiedy sie ciebie spodziewaja" czyli 9 miesięcy z przymrużeniem oka.
    2. "Bobas. Istrukcja obsługi.", którą wybrał mój M. bardziej dla siebie, ale też poczytałam. W skrócie jak zajmować sie bobasem.

Z poważniejszych na razie patrzę w księgarniach co jest, myślę, że co nieco nabęde dopiero za jakieś 2 miesiace:)

21.10.2015 Leon <3
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży "W oczekiwaniu na dziecko" - całkiem niezła encyklopedia wiedzy

Po porodzie: "Dziecko. Pielęgnacja i wychowanie" - Benjamin Spock

moim zdaniem jest to najlepsza pozycja na rynku i pokrywa problemy od narodzin do 18'tki - moja mama też się nią posiłkowała. Nowe edycje zawierają nowe 'współczesne' problemy. Gorąco polecam.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Język niemowląt Tracy hogg polecam polecam bardzo! Wspaniale opisane jak odczytywać sygnały od dziecka. Później wyszło też język dwulatka jednak z takim dużym człowiekiem łatwiej się dogadać :)

mf, ewwiel lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam książkę pt."W oczekiwaniu na dziecko" Sharon Mazel, Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg-biblia wiedzy o ciązy i dziecku w rozwoju płodowym :)

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle
    Punkcja->3komórki jajowe->2zarodki->1zamrożona blastocysta😍💪🍀

Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W oczekiwaniu na dziecko i 1 rok życia dziecka tego samego autora, dużo czytania:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Język niemowląt i w Paryżu dzieci nie grymaszą :) zwlaszcza ta 1 to zbiór wielu cennych ( i działających ! przetestowałam na swoim szkrabie ;) ) wskazówek

mf lubi tę wiadomość

• miś_uszatek Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża i porody :
    "Mundra" Sylwi Szwed - wywiady z położnymi, dla mnie super pozycja !

Bez znieczulenia jak powstaje człowiek" wywiad rzeka z małżeństwem lekarzy- Dębskich

Kaz Cook -" ciężarówką przez 9 miesięcy " :) o ciązy z jajem :)

amarranta, Melissa84 lubią tę wiadomość

778cef124b.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie tę książkę "ciężarówka przez 9 miesięcy" - no i faktycznie jest inna niż wszystkie.. częściowo mi się podoba, częściowo nie. Jakoś nie mogłam się 'wczuć' a autorkę i jej prywatne historie mnie nudziły, podobały mi się za to jak przedstawia fakty dotyczące różnych zagadnień - rzeczowo i na luzie. Myślę, że warto poczytać i tak ;)

Sx0K.png
    ypbg.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze przygotowanie do porodu - Irena Chołuj Urodzić razem i naturalnie
    Super o karmieniu piersią: M. Nehring Gugulska Warto karmić piersią.
    Polskie autorki, świetne specjalistki, wg mnie pozycje które naprawdę warto mieć.

• lolinka Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któaś z Was ma może na sprzedaż jakieś pozycje?

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce kupic "Ciezarowka przez 9 miesiecy", ale w zadnej ksiegarni internetowej jej nie ma :/

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    W ciąży "W oczekiwaniu na dziecko" - całkiem niezła encyklopedia wiedzy

ja korzystam z notatnika do książki i jest świetny :) ma wszystkie ważne pytania które należy zadać, miejsce na notatki dot wyboru szpitala, lekarza, douli lub położnej, terminarz badań i codziennej dwunastki :) jest absolutnie wszystko co potrzebne a nawet kilka punktów zbędnych ;)

co do ciężarówki przez 9 miesięcy- ogólnie jej nie ma, nie było dodruków a nakład wyczerpany- też poluję i pani w księgarni poleciła mi zadzwonić do wydawcy

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    A ja szczerze polecam książki p.Zawitkowskiego. Szczególnie pierwszy tom, w ktorym jest opisane jak nosić, jak przewijać, kapac, karmic etc. Dzieki tej książce udalo nam sie przetrwać pierwszy okres bez jakis dramatycznych stresów :)

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba zainwestuję w tą książkę "w oczekiwnaiu na dziecko" dużo pozytywnych opinii ma :)

urocza lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że mam tą encyklopedię "w oczekiwaniu na dziecko" i szczerze powiem, że zupełnie nie rozumiem zachwytów nad nią.. mnie rozczarowała :/

A może ma ktoś jakieś książki w formacie pd czy takim na czytnik i chciałby się podzielić? ;)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie książki Wydawnictwa Mamania

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ