X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwaśny posmak w ustach.
Odpowiedz

Kwaśny posmak w ustach.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kaROLinka03 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w I trymestrze i już nie mogę wytrzymać od kwaskowatego smaku w ustach. Nieustannie! Cały czas chce mi sie pić, ale czego bym się nie napiła to ten smak jest bardziej wyrazisty.
    Jakieś rady na to????

iv09y2v4pxbtgpk6.png
    zem3df9hgok2iivu.png
    0d1ycsqv7ge0ua5t.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak miałam i niestety nic nie pomagalo. Marne pocieszenie ale z czasem minie

kaROLinka03 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama sobie nie moge poradzic z tym kwaskiem w ustach, a dodatkowo nasila sie przy wymiotach, mozna oszalec. Proponuje sprobowac coca cole albo herbate z sokiem malinowym, bo dobrze rozgrzewa zoladek. Mozesz tez sprobowac herbaty z imbirem, przy czym unikaj cytryny i kwasnych owocow, bo mnie podraznialo jeszcze bardziej.

I zycze, by w II trymestrze - wszystkie dolegliwosci minely :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • kaROLinka03 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo no to rzeczywiście mnie nie pocieszyłaś :( ;) Szkoda, bo to jest okropne uczucie. To moje 3 ciąża, ale takiego czegoś nie miałam. W drugiej miałam, ale o wiele słabsze uczucie :/

Dzięki , pozdrawiam.

iv09y2v4pxbtgpk6.png
    zem3df9hgok2iivu.png
    0d1ycsqv7ge0ua5t.png
  • kaROLinka03 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Sama sobie nie moge poradzic z tym kwaskiem w ustach, a dodatkowo nasila sie przy wymiotach, mozna oszalec. Proponuje sprobowac coca cole albo herbate z sokiem malinowym, bo dobrze rozgrzewa zoladek. Mozesz tez sprobowac herbaty z imbirem, przy czym unikaj cytryny i kwasnych owocow, bo mnie podraznialo jeszcze bardziej.

I zycze, by w II trymestrze - wszystkie dolegliwosci minely :)

Haha wiem, herbaty z cytryną już nie piję, chociaż bardzo lubię :) Coca cola rzyczywiście pomaga, bo czasam ją piję i jest ulga. No ale cały czas jej pić nie mogę, a smak jest non stop. Spróbuję z imbirem i sokiem malinowym, :)

Dzięki :) Drugi trymestr niebawem, mam nadzieję że będzie lżej ;)
    Pozdrawiam.

iv09y2v4pxbtgpk6.png
    zem3df9hgok2iivu.png
    0d1ycsqv7ge0ua5t.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety prawie cała ciąze z małymi przerwami miałam kwaśno w buzi :/ po porodzie też tak miałam przez parenaście dni, ale samo przeszło i już jest ok.

kaROLinka03 lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • kaROLinka03 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Obym się przyzwyczaiła :P
    Pozdrawiam!

iv09y2v4pxbtgpk6.png
    zem3df9hgok2iivu.png
    0d1ycsqv7ge0ua5t.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ