X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • kalade Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Wlasnie doczytalam to w archiwum.

Trzymam kciuki zeby bylo dobrze.

Ja tez mam stracha bo w poniedzialek mam powtorke z usg i wyniki pappa . wyszlo mi 2,2
    2,2 to jeszcze w normie, więc nie masz się czym martwic:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    2,2 to jeszcze w normie, więc nie masz się czym martwic:)
    Niby tak ale ziarno niepewnosci zasiane.

Co do tych wysokich przeziernosci to tez czytalam ze bywa roznie wiec mysle ze i ty nie masz sie co stresowac bo to nie jest pewnosc.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Niby tak ale ziarno niepewnosci zasiane.

Co do tych wysokich przeziernosci to tez czytalam ze bywa roznie wiec mysle ze i ty nie masz sie co stresowac bo to nie jest pewnosc.
    Wiem, tak niestety jest, że zawsze będziemy się martwić.
    Tak, też się naczytalam i jest duża szansa, że wszystko będzie jednak ok. Oby tylko nie wzrosło. Zrobię jeszcze dzisiaj nifty dla pewności..

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Wiem, tak niestety jest, że zawsze będziemy się martwić.
    Tak, też się naczytalam i jest duża szansa, że wszystko będzie jednak ok. Oby tylko nie wzrosło. Zrobię jeszcze dzisiaj nifty dla pewności..
    Powodzenia, trzymam kciuki, żeby wszystko był o dobrze.

Ja też mam dzisiaj wizytę u swojej lekarki. Mam lekki stres.

kalade lubi tę wiadomość

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz przeziorność 1,5 przy crl 6,5. A w ciąży z Synkiem 1,9, gdzie był malutki na badaniu, bo miał 5,5 cm. Też mnie to niepokoiło, że gdybym poszła tydzień poźniej, to miałaby pewnie sporo ponad 2. A Synuś jest oczywiście zdrowy całkowicie.

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • kalade Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Ja teraz przeziorność 1,5 przy crl 6,5. A w ciąży z Synkiem 1,9, gdzie był malutki na badaniu, bo miał 5,5 cm. Też mnie to niepokoiło, że gdybym poszła tydzień poźniej, to miałaby pewnie sporo ponad 2. A Synuś jest oczywiście zdrowy całkowicie.
    U mnie wyszło 2,6mm przy crl 55mm, więc dużo wiecej:(
    Tydzień temu doktor powiedział, że też chłopak u nas :)

kjt91 lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 8 października 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj prenatalne... ale się stresuję, ale mam też inny problem.
    Czy któraś z was ma wysoką wadę wzroku? Noszę okulary -6,5 dioptrii. Moja ciocia przy wysokiej wadzie miała wskazanie do CC, a zależy mi na naturalnym porodzie :(

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Czy któraś z was ma wysoką wadę wzroku? Noszę okulary -6,5 dioptrii. Moja ciocia przy wysokiej wadzie miała wskazanie do CC, a zależy mi na naturalnym porodzie :(

Powodzenia :)
    Ja akurat mam niedużą wadę, ale koleżanka ma podobną do Twojej, nie pamiętam ile dokładnie, ale właśnie sporo dioptrii na minusie. Była załamana, że będzie musiała mieć CC, a okazało się, że nie jest to wskazanie. Musiała mieć tylko zrobione badanie dna oka, żeby sprawdzić w jakim stanie jest siatkówka i jak się okazało, że jest ok to nie było wskazań do CC. I już czwórkę naturalnie urodziła :)

Paulinye lubi tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 8 października 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Powodzenia :)
    Ja akurat mam niedużą wadę, ale koleżanka ma podobną do Twojej, nie pamiętam ile dokładnie, ale właśnie sporo dioptrii na minusie. Była załamana, że będzie musiała mieć CC, a okazało się, że nie jest to wskazanie. Musiała mieć tylko zrobione badanie dna oka, żeby sprawdzić w jakim stanie jest siatkówka i jak się okazało, że jest ok to nie było wskazań do CC. I już czwórkę naturalnie urodziła :)
    Mam nadzieję usłyszę to samo, ale obawiam si,ę bo mam problemy z ciśnieniem w oczach np. w samolotach. :(

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Mam nadzieję usłyszę to samo, ale obawiam si,ę bo mam problemy z ciśnieniem w oczach np. w samolotach. :(

Ja mam -5. Wprawdzie mniej, ale też sporo. W sumie nikt na to nie zwracał uwagi. Miałam CC, ale z zupełnie innych powodów. Tak bym rodziła SN..

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    U mnie wyszło 2,6mm przy crl 55mm, więc dużo wiecej:(
    Tydzień temu doktor powiedział, że też chłopak u nas :)

Poczekaj spokojnie do badania, może Bobas urósł, a przezierność wcale nie? Czytałam kiedyś o przypadku, gdzie przezierność wynosiła 9... no to wtedy jest faktycznie czym się martwić. A z 2,6 wydaje mi się, że Bobasek będzie zdrowiutki :) Trzymam kciuki za dobre wieści z USG!

kalade lubi tę wiadomość

• kalade Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Poczekaj spokojnie do badania, może Bobas urósł, a przezierność wcale nie? Czytałam kiedyś o przypadku, gdzie przezierność wynosiła 9... no to wtedy jest faktycznie czym się martwić. A z 2,6 wydaje mi się, że Bobasek będzie zdrowiutki :) Trzymam kciuki za dobre wieści z USG!
    Oby było tak jak mówisz. dziekuje 😍

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade też mocno trzymam kciuki. Daj znać po wizycie'

kalade lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Ja mam -6.5 i -7.5. Noszę soczewki. Dwa razy rodzilam naturalnie. Trzeba w trakcie ciąży zrobić badanie dna oko i sprawdzić czy nie ma zagrozenia odklejenia siatkówki w trakcie parcia.
    Dostałam od okulisty zaświadczenie, że nie mam przeciwwskazań i nikt na porodowce nie dyskutowal. Rodzilam z soczewkami na oczach.

Paulinye lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 8 października 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Ja mam -6.5 i -7.5. Noszę soczewki. Dwa razy rodzilam naturalnie. Trzeba w trakcie ciąży zrobić badanie dna oko i sprawdzić czy nie ma zagrozenia odklejenia siatkówki w trakcie parcia.
    Dostałam od okulisty zaświadczenie, że nie mam przeciwwskazań i nikt na porodowce nie dyskutowal. Rodzilam z soczewkami na oczach.
    Pocieszyłyście mnie :) w którym tc najlepiej się wybrać na to badanie do okulisty czy to nie ma znaczenia ?

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Pocieszyłyście mnie :) w którym tc najlepiej się wybrać na to badanie do okulisty czy to nie ma znaczenia ?
    Nie ma znaczenia. Byle bys zdazyla przed porodem. A gdybys szla na nfz to pamietaj ze jako ciezarna maja obowiazek cie przyjac nie za pol roku tylko w ciagu 7dni

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z dużym NT, mi lekarka (dobra) zupełnie na luzie powiedziała, że nie ma się czym martwić, jeśli poza tym jest wszystko w porządku to szansa, że będzie coś nie tak jest znikoma. Także nie stresujcie się na zapas, będziemy miały zdrowe dzieciaczki :) I pamiętajcie, że maluchy już zaczynają czuć nasz stres, więc dla ich dobra musimy wyluzować :)

Ja też miałam "ciśnienie" na SN, ale ostatnio zaczynam dochodzić do wniosku, że chociaż mam jakieś swoje preferencje związane z różnymi rzeczami, to jednak nic na siłę. Bo jeśli nie będzie coś po mojej myśli, to będzie to generowało dodatkowy stres, złość, żal i jakieś inne złe rzeczy :) Ja tak wyluzowałam odkąd zaszłam w ciążę, że siebie nie poznaję :D

Gabriella, kjt91 lubią tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 8 października 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po prenatalnych, ale się stresowałam. Według pani doktor wszystko dobrze. NT 1,70 mm. Prawdopodobieństwa trisomii 21 to 1:3732, trisomi 18 to 1:6449, a trisomi 13 mniej niż 1:20000, więc wydaje mi się że to nawet ok.
    Z usg wyszło 13 Tc + 1 i prawdopodobnie dziewczynka. Czy w tym tygodniu jest jeszcze możliwość że narządy płciowe męskie są niewidoczne? Widziałam piękne ciuszki i nie wiem czy już kupować na dziewczynkę czy poczekać :)

Gabriella, XKamaCX, MrsKiss, kanapa, summer..86 lubią tę wiadomość

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Już po prenatalnych, ale się stresowałam. Według pani doktor wszystko dobrze. NT 1,70 mm. Prawdopodobieństwa trisomii 21 to 1:3732, trisomi 18 to 1:6449, a trisomi 13 mniej niż 1:20000, więc wydaje mi się że to nawet ok.
    Z usg wyszło 13 Tc + 1 i prawdopodobnie dziewczynka. Czy w tym tygodniu jest jeszcze możliwość że narządy płciowe męskie są niewidoczne? Widziałam piękne ciuszki i nie wiem czy już kupować na dziewczynkę czy poczekać :)
    Super ze wizyta udana i maluch zdrowy :)
    Z dziewczynkami wlasnie tak jest ze lubi im cos urosnac :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:

Chyba bezpieczniej poczekac 😉 Mnie jeden z najlepszych genetyków w Polsce powiedział, że dziewczynka na minimum 90%, a i tak się nie nastrajam jeszcze do końca 😜 Wacki podobno lubią wyrastać 😛

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ