Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • kalade Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Wlasnie doczytalam to w archiwum.

Trzymam kciuki zeby bylo dobrze.

Ja tez mam stracha bo w poniedzialek mam powtorke z usg i wyniki pappa . wyszlo mi 2,2
    2,2 to jeszcze w normie, więc nie masz się czym martwic:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    2,2 to jeszcze w normie, więc nie masz się czym martwic:)
    Niby tak ale ziarno niepewnosci zasiane.

Co do tych wysokich przeziernosci to tez czytalam ze bywa roznie wiec mysle ze i ty nie masz sie co stresowac bo to nie jest pewnosc.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Niby tak ale ziarno niepewnosci zasiane.

Co do tych wysokich przeziernosci to tez czytalam ze bywa roznie wiec mysle ze i ty nie masz sie co stresowac bo to nie jest pewnosc.
    Wiem, tak niestety jest, że zawsze będziemy się martwić.
    Tak, też się naczytalam i jest duża szansa, że wszystko będzie jednak ok. Oby tylko nie wzrosło. Zrobię jeszcze dzisiaj nifty dla pewności..

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Wiem, tak niestety jest, że zawsze będziemy się martwić.
    Tak, też się naczytalam i jest duża szansa, że wszystko będzie jednak ok. Oby tylko nie wzrosło. Zrobię jeszcze dzisiaj nifty dla pewności..
    Powodzenia, trzymam kciuki, żeby wszystko był o dobrze.

Ja też mam dzisiaj wizytę u swojej lekarki. Mam lekki stres.

kalade lubi tę wiadomość

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz przeziorność 1,5 przy crl 6,5. A w ciąży z Synkiem 1,9, gdzie był malutki na badaniu, bo miał 5,5 cm. Też mnie to niepokoiło, że gdybym poszła tydzień poźniej, to miałaby pewnie sporo ponad 2. A Synuś jest oczywiście zdrowy całkowicie.

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • kalade Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Ja teraz przeziorność 1,5 przy crl 6,5. A w ciąży z Synkiem 1,9, gdzie był malutki na badaniu, bo miał 5,5 cm. Też mnie to niepokoiło, że gdybym poszła tydzień poźniej, to miałaby pewnie sporo ponad 2. A Synuś jest oczywiście zdrowy całkowicie.
    U mnie wyszło 2,6mm przy crl 55mm, więc dużo wiecej:(
    Tydzień temu doktor powiedział, że też chłopak u nas :)

kjt91 lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 8 października 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj prenatalne... ale się stresuję, ale mam też inny problem.
    Czy któraś z was ma wysoką wadę wzroku? Noszę okulary -6,5 dioptrii. Moja ciocia przy wysokiej wadzie miała wskazanie do CC, a zależy mi na naturalnym porodzie :(

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Czy któraś z was ma wysoką wadę wzroku? Noszę okulary -6,5 dioptrii. Moja ciocia przy wysokiej wadzie miała wskazanie do CC, a zależy mi na naturalnym porodzie :(

Powodzenia :)
    Ja akurat mam niedużą wadę, ale koleżanka ma podobną do Twojej, nie pamiętam ile dokładnie, ale właśnie sporo dioptrii na minusie. Była załamana, że będzie musiała mieć CC, a okazało się, że nie jest to wskazanie. Musiała mieć tylko zrobione badanie dna oka, żeby sprawdzić w jakim stanie jest siatkówka i jak się okazało, że jest ok to nie było wskazań do CC. I już czwórkę naturalnie urodziła :)

Paulinye lubi tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 8 października 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Powodzenia :)
    Ja akurat mam niedużą wadę, ale koleżanka ma podobną do Twojej, nie pamiętam ile dokładnie, ale właśnie sporo dioptrii na minusie. Była załamana, że będzie musiała mieć CC, a okazało się, że nie jest to wskazanie. Musiała mieć tylko zrobione badanie dna oka, żeby sprawdzić w jakim stanie jest siatkówka i jak się okazało, że jest ok to nie było wskazań do CC. I już czwórkę naturalnie urodziła :)
    Mam nadzieję usłyszę to samo, ale obawiam si,ę bo mam problemy z ciśnieniem w oczach np. w samolotach. :(

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Mam nadzieję usłyszę to samo, ale obawiam si,ę bo mam problemy z ciśnieniem w oczach np. w samolotach. :(

Ja mam -5. Wprawdzie mniej, ale też sporo. W sumie nikt na to nie zwracał uwagi. Miałam CC, ale z zupełnie innych powodów. Tak bym rodziła SN..

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    U mnie wyszło 2,6mm przy crl 55mm, więc dużo wiecej:(
    Tydzień temu doktor powiedział, że też chłopak u nas :)

Poczekaj spokojnie do badania, może Bobas urósł, a przezierność wcale nie? Czytałam kiedyś o przypadku, gdzie przezierność wynosiła 9... no to wtedy jest faktycznie czym się martwić. A z 2,6 wydaje mi się, że Bobasek będzie zdrowiutki :) Trzymam kciuki za dobre wieści z USG!

kalade lubi tę wiadomość

• kalade Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Poczekaj spokojnie do badania, może Bobas urósł, a przezierność wcale nie? Czytałam kiedyś o przypadku, gdzie przezierność wynosiła 9... no to wtedy jest faktycznie czym się martwić. A z 2,6 wydaje mi się, że Bobasek będzie zdrowiutki :) Trzymam kciuki za dobre wieści z USG!
    Oby było tak jak mówisz. dziekuje 😍

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade też mocno trzymam kciuki. Daj znać po wizycie'

kalade lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Ja mam -6.5 i -7.5. Noszę soczewki. Dwa razy rodzilam naturalnie. Trzeba w trakcie ciąży zrobić badanie dna oko i sprawdzić czy nie ma zagrozenia odklejenia siatkówki w trakcie parcia.
    Dostałam od okulisty zaświadczenie, że nie mam przeciwwskazań i nikt na porodowce nie dyskutowal. Rodzilam z soczewkami na oczach.

Paulinye lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 8 października 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Ja mam -6.5 i -7.5. Noszę soczewki. Dwa razy rodzilam naturalnie. Trzeba w trakcie ciąży zrobić badanie dna oko i sprawdzić czy nie ma zagrozenia odklejenia siatkówki w trakcie parcia.
    Dostałam od okulisty zaświadczenie, że nie mam przeciwwskazań i nikt na porodowce nie dyskutowal. Rodzilam z soczewkami na oczach.
    Pocieszyłyście mnie :) w którym tc najlepiej się wybrać na to badanie do okulisty czy to nie ma znaczenia ?

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Pocieszyłyście mnie :) w którym tc najlepiej się wybrać na to badanie do okulisty czy to nie ma znaczenia ?
    Nie ma znaczenia. Byle bys zdazyla przed porodem. A gdybys szla na nfz to pamietaj ze jako ciezarna maja obowiazek cie przyjac nie za pol roku tylko w ciagu 7dni

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z dużym NT, mi lekarka (dobra) zupełnie na luzie powiedziała, że nie ma się czym martwić, jeśli poza tym jest wszystko w porządku to szansa, że będzie coś nie tak jest znikoma. Także nie stresujcie się na zapas, będziemy miały zdrowe dzieciaczki :) I pamiętajcie, że maluchy już zaczynają czuć nasz stres, więc dla ich dobra musimy wyluzować :)

Ja też miałam "ciśnienie" na SN, ale ostatnio zaczynam dochodzić do wniosku, że chociaż mam jakieś swoje preferencje związane z różnymi rzeczami, to jednak nic na siłę. Bo jeśli nie będzie coś po mojej myśli, to będzie to generowało dodatkowy stres, złość, żal i jakieś inne złe rzeczy :) Ja tak wyluzowałam odkąd zaszłam w ciążę, że siebie nie poznaję :D

nick nieaktualny, kjt91 lubią tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 8 października 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po prenatalnych, ale się stresowałam. Według pani doktor wszystko dobrze. NT 1,70 mm. Prawdopodobieństwa trisomii 21 to 1:3732, trisomi 18 to 1:6449, a trisomi 13 mniej niż 1:20000, więc wydaje mi się że to nawet ok.
    Z usg wyszło 13 Tc + 1 i prawdopodobnie dziewczynka. Czy w tym tygodniu jest jeszcze możliwość że narządy płciowe męskie są niewidoczne? Widziałam piękne ciuszki i nie wiem czy już kupować na dziewczynkę czy poczekać :)

nick nieaktualny, XKamaCX, MrsKiss, kanapa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Już po prenatalnych, ale się stresowałam. Według pani doktor wszystko dobrze. NT 1,70 mm. Prawdopodobieństwa trisomii 21 to 1:3732, trisomi 18 to 1:6449, a trisomi 13 mniej niż 1:20000, więc wydaje mi się że to nawet ok.
    Z usg wyszło 13 Tc + 1 i prawdopodobnie dziewczynka. Czy w tym tygodniu jest jeszcze możliwość że narządy płciowe męskie są niewidoczne? Widziałam piękne ciuszki i nie wiem czy już kupować na dziewczynkę czy poczekać :)
    Super ze wizyta udana i maluch zdrowy :)
    Z dziewczynkami wlasnie tak jest ze lubi im cos urosnac :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:

Chyba bezpieczniej poczekac 😉 Mnie jeden z najlepszych genetyków w Polsce powiedział, że dziewczynka na minimum 90%, a i tak się nie nastrajam jeszcze do końca 😜 Wacki podobno lubią wyrastać 😛

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ