Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Szpilkka wrote:Wlasnie doczytalam to w archiwum.
Trzymam kciuki zeby bylo dobrze.
Ja tez mam stracha bo w poniedzialek mam powtorke z usg i wyniki pappa . wyszlo mi 2,2 -
kalade wrote:2,2 to jeszcze w normie, więc nie masz się czym martwic:)
Co do tych wysokich przeziernosci to tez czytalam ze bywa roznie wiec mysle ze i ty nie masz sie co stresowac bo to nie jest pewnosc.
-
Szpilkka wrote:Niby tak ale ziarno niepewnosci zasiane.
Co do tych wysokich przeziernosci to tez czytalam ze bywa roznie wiec mysle ze i ty nie masz sie co stresowac bo to nie jest pewnosc.
Tak, też się naczytalam i jest duża szansa, że wszystko będzie jednak ok. Oby tylko nie wzrosło. Zrobię jeszcze dzisiaj nifty dla pewności.. -
nick nieaktualnykalade wrote:Wiem, tak niestety jest, że zawsze będziemy się martwić.
Tak, też się naczytalam i jest duża szansa, że wszystko będzie jednak ok. Oby tylko nie wzrosło. Zrobię jeszcze dzisiaj nifty dla pewności..
Ja też mam dzisiaj wizytę u swojej lekarki. Mam lekki stres.kalade lubi tę wiadomość
-
Ja teraz przeziorność 1,5 przy crl 6,5. A w ciąży z Synkiem 1,9, gdzie był malutki na badaniu, bo miał 5,5 cm. Też mnie to niepokoiło, że gdybym poszła tydzień poźniej, to miałaby pewnie sporo ponad 2. A Synuś jest oczywiście zdrowy całkowicie.Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
eMZetka wrote:Ja teraz przeziorność 1,5 przy crl 6,5. A w ciąży z Synkiem 1,9, gdzie był malutki na badaniu, bo miał 5,5 cm. Też mnie to niepokoiło, że gdybym poszła tydzień poźniej, to miałaby pewnie sporo ponad 2. A Synuś jest oczywiście zdrowy całkowicie.
Tydzień temu doktor powiedział, że też chłopak u naskjt91 lubi tę wiadomość
-
Paulinye wrote:Dzisiaj prenatalne... ale się stresuję, ale mam też inny problem.
Czy któraś z was ma wysoką wadę wzroku? Noszę okulary -6,5 dioptrii. Moja ciocia przy wysokiej wadzie miała wskazanie do CC, a zależy mi na naturalnym porodzie
Powodzenia
Ja akurat mam niedużą wadę, ale koleżanka ma podobną do Twojej, nie pamiętam ile dokładnie, ale właśnie sporo dioptrii na minusie. Była załamana, że będzie musiała mieć CC, a okazało się, że nie jest to wskazanie. Musiała mieć tylko zrobione badanie dna oka, żeby sprawdzić w jakim stanie jest siatkówka i jak się okazało, że jest ok to nie było wskazań do CC. I już czwórkę naturalnie urodziłaPaulinye lubi tę wiadomość
-
pingwinkowa wrote:Powodzenia
Ja akurat mam niedużą wadę, ale koleżanka ma podobną do Twojej, nie pamiętam ile dokładnie, ale właśnie sporo dioptrii na minusie. Była załamana, że będzie musiała mieć CC, a okazało się, że nie jest to wskazanie. Musiała mieć tylko zrobione badanie dna oka, żeby sprawdzić w jakim stanie jest siatkówka i jak się okazało, że jest ok to nie było wskazań do CC. I już czwórkę naturalnie urodziła -
Paulinye wrote:Mam nadzieję usłyszę to samo, ale obawiam si,ę bo mam problemy z ciśnieniem w oczach np. w samolotach.
Ja mam -5. Wprawdzie mniej, ale też sporo. W sumie nikt na to nie zwracał uwagi. Miałam CC, ale z zupełnie innych powodów. Tak bym rodziła SN..Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
kalade wrote:U mnie wyszło 2,6mm przy crl 55mm, więc dużo wiecej:(
Tydzień temu doktor powiedział, że też chłopak u nas
Poczekaj spokojnie do badania, może Bobas urósł, a przezierność wcale nie? Czytałam kiedyś o przypadku, gdzie przezierność wynosiła 9... no to wtedy jest faktycznie czym się martwić. A z 2,6 wydaje mi się, że Bobasek będzie zdrowiutki Trzymam kciuki za dobre wieści z USG!kalade lubi tę wiadomość
Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
eMZetka wrote:Poczekaj spokojnie do badania, może Bobas urósł, a przezierność wcale nie? Czytałam kiedyś o przypadku, gdzie przezierność wynosiła 9... no to wtedy jest faktycznie czym się martwić. A z 2,6 wydaje mi się, że Bobasek będzie zdrowiutki Trzymam kciuki za dobre wieści z USG!
-
Paulinye wrote:Dzisiaj prenatalne... ale się stresuję, ale mam też inny problem.
Czy któraś z was ma wysoką wadę wzroku? Noszę okulary -6,5 dioptrii. Moja ciocia przy wysokiej wadzie miała wskazanie do CC, a zależy mi na naturalnym porodzie
Dostałam od okulisty zaświadczenie, że nie mam przeciwwskazań i nikt na porodowce nie dyskutowal. Rodzilam z soczewkami na oczach.Paulinye lubi tę wiadomość
-
tofirus wrote:Ja mam -6.5 i -7.5. Noszę soczewki. Dwa razy rodzilam naturalnie. Trzeba w trakcie ciąży zrobić badanie dna oko i sprawdzić czy nie ma zagrozenia odklejenia siatkówki w trakcie parcia.
Dostałam od okulisty zaświadczenie, że nie mam przeciwwskazań i nikt na porodowce nie dyskutowal. Rodzilam z soczewkami na oczach. -
Paulinye wrote:Pocieszyłyście mnie w którym tc najlepiej się wybrać na to badanie do okulisty czy to nie ma znaczenia ?
-
Dziewczyny z dużym NT, mi lekarka (dobra) zupełnie na luzie powiedziała, że nie ma się czym martwić, jeśli poza tym jest wszystko w porządku to szansa, że będzie coś nie tak jest znikoma. Także nie stresujcie się na zapas, będziemy miały zdrowe dzieciaczki I pamiętajcie, że maluchy już zaczynają czuć nasz stres, więc dla ich dobra musimy wyluzować
Ja też miałam "ciśnienie" na SN, ale ostatnio zaczynam dochodzić do wniosku, że chociaż mam jakieś swoje preferencje związane z różnymi rzeczami, to jednak nic na siłę. Bo jeśli nie będzie coś po mojej myśli, to będzie to generowało dodatkowy stres, złość, żal i jakieś inne złe rzeczy Ja tak wyluzowałam odkąd zaszłam w ciążę, że siebie nie poznajęGabriella, kjt91 lubią tę wiadomość
-
Już po prenatalnych, ale się stresowałam. Według pani doktor wszystko dobrze. NT 1,70 mm. Prawdopodobieństwa trisomii 21 to 1:3732, trisomi 18 to 1:6449, a trisomi 13 mniej niż 1:20000, więc wydaje mi się że to nawet ok.
Z usg wyszło 13 Tc + 1 i prawdopodobnie dziewczynka. Czy w tym tygodniu jest jeszcze możliwość że narządy płciowe męskie są niewidoczne? Widziałam piękne ciuszki i nie wiem czy już kupować na dziewczynkę czy poczekaćGabriella, XKamaCX, MrsKiss, kanapa, summer..86 lubią tę wiadomość
-
Paulinye wrote:Już po prenatalnych, ale się stresowałam. Według pani doktor wszystko dobrze. NT 1,70 mm. Prawdopodobieństwa trisomii 21 to 1:3732, trisomi 18 to 1:6449, a trisomi 13 mniej niż 1:20000, więc wydaje mi się że to nawet ok.
Z usg wyszło 13 Tc + 1 i prawdopodobnie dziewczynka. Czy w tym tygodniu jest jeszcze możliwość że narządy płciowe męskie są niewidoczne? Widziałam piękne ciuszki i nie wiem czy już kupować na dziewczynkę czy poczekać
Z dziewczynkami wlasnie tak jest ze lubi im cos urosnac -
Paulinye wrote:Już po prenatalnych, ale się stresowałam. Według pani doktor wszystko dobrze. NT 1,70 mm. Prawdopodobieństwa trisomii 21 to 1:3732, trisomi 18 to 1:6449, a trisomi 13 mniej niż 1:20000, więc wydaje mi się że to nawet ok.
Z usg wyszło 13 Tc + 1 i prawdopodobnie dziewczynka. Czy w tym tygodniu jest jeszcze możliwość że narządy płciowe męskie są niewidoczne? Widziałam piękne ciuszki i nie wiem czy już kupować na dziewczynkę czy poczekać
Chyba bezpieczniej poczekac 😉 Mnie jeden z najlepszych genetyków w Polsce powiedział, że dziewczynka na minimum 90%, a i tak się nie nastrajam jeszcze do końca 😜 Wacki podobno lubią wyrastać 😛Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r.