X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Gem Znajoma

Wysłany: 21 grudnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zjadłam owsiankę z cynamonem i trochę piernika, oczywscie w internecie piszą ze cynanamom jest szkodliwy dla dziecka .. nie zjadłam przecież całego opakowania :/ zdarzyło się Wam zjeść ? Jestem w 22tygodniu

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, musiałabyś go jeść w jakichś niebotycznych ilościach :) ja jadłam nieraz cynamon, w tym kluski leniwe posypane cynamonem w szpitalu na oddziale patologii ciazy - jadły wszystkie ciężarne :) spokojnie wcinaj piernik :)

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz wyniki glukozy 81 , 96, 113 :p i hemoglobina z 10 skoczyla na 11,5 po.tym feroplexie :) i tak.jeszcze za mało bo norma od 12,5 ale juz przynaimniej czuje sie dobrze :p takze na święta ze slodkim mozna szalec
    😂

Okebu, summer..86, Gabriella, Misia90 lubią tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jakaś taka zmęczona w ostatnich dniach, wczoraj w sklepie przed kasą mi się słabo zrobiło. Wiec dzisiaj głównie leżakuje. Dobrze że na święta jedziemy do teściów i tylko powiedziałam, że zrobię sałatkę śledziową :P i jeszcze się dzisiaj zabrałam za zrobienie córce sesji świątecznej. I to by było tyle z moich obowiązków 😂
    11ba7ceda881.jpg

Gabriella, nowa na dzielni, małżowinka, Okebu lubią tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam Wasze przygotowania do świąt? Ja dziś kupiłam ostatnie prezenty kupiłam. Pierniczki tydzień temu zrobiłam. Jestem gotowa na świąteczne przejedzedzenie. Naszczęście szykowanie potraw mnie ominie, bo święta spędzamy u rodziców i teściów.

Robicie sobie hybrydy w ciąży?

• MrsKiss Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella od kiedy mam więcej sił na życie, czyli od drugiego trymestru 😂 robie hybrydy. Właśnie jeszcze to musze przed świętami ogarnąć :P

Gabriella lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Gabriella od kiedy mam więcej sił na życie, czyli od drugiego trymestru 😂 robie hybrydy. Właśnie jeszcze to musze przed świętami ogarnąć :P
    No ja właśnie nie robiłam, bo jakoś tak ciągle byłam zmęczona, senna, gruba i tak się czułam, że nic tu hybryda nie pomoże. A dziś tak zaczęłam mierzyć sukienki i zobaczyłam, że całkiem ładnie wyglądam i przydałyby się hybrydy, więc jutro chyba zrobię.

MrsKiss lubi tę wiadomość

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już planuje, sprzątam, szykuje, dziś umyłam ostatnie okno, zrobiłam tez juz cześć zakupów, prezenty mam od dawna, choinki ubrane, mieszkanie przyozdobione 😁 w ogóle po ciezkim pierwszym trymestrze mam tyle energii, że sama jestem w szoku. Więcej niż bez ciąży 😛 w I Dzień Świąt mamy 15 osób u nas w gościach i wyprawiamy V rocznicę ślubu, nie mogę już doczekać 😁 Juz bym najchętniej zaczęła gotować i szykować tort 😁 Ciekawe ile ten mój stan potrwa 😛

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezenty popakowane, dom posprzątany (to akurat głównie zasluga męża), zakupy zrobione.
    Jutro ruszam do kuchni bo robię u siebie wigilię dla 9 osób. :) Moja mama robi połowę jedzenia, a drugą ja. Mam nadzieję, że nie opadnę z sił ;d

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dom wysprzatalam , prezenty popakowane :) na święta w tym roku nas nie ma w domu wiec kulinarnie nie ma zbyt wiele :p cale 3 dni w odwiedzinach u rodziny :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie posprzątane, dzisiaj w tym szale ostatnie zakupy, a na wigilię do rodziny dlatego nie muszę na szczęście nic wielkiego przygotowywać😋
    Zgaga mnie dobija każdego wieczora jak tylko położę głowę na poduchę, okropność !☹️
    A gaviscon jest paskudny i nie umiem się przełamać.
    Zazdroszczę tym które mają krzywą za sobą- ja będę musiała ogarnąć to po świętach 😬

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EMZetka i Paatka podziwiam, dziecko w domu, ciąża a Wy jeszcze macie siły na organizację świat, super 😁

Zrobiłam dziś hybrydkę, już tylko jutro do pracy i do niedzieli mogę świętować 😀

• pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już odpoczywam. Dziś wyjechaliśmy do teściów, wracamy w pierwszy dzień świąt rano i wtedy ja mam gości na obiad. Także chata posprzątana, jedzenie przygotowane i zamrożone, prezenty też już jakiś czas temu z głowy.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    U mnie posprzątane, dzisiaj w tym szale ostatnie zakupy, a na wigilię do rodziny dlatego nie muszę na szczęście nic wielkiego przygotowywać😋
    Zgaga mnie dobija każdego wieczora jak tylko położę głowę na poduchę, okropność !☹️
    A gaviscon jest paskudny i nie umiem się przełamać.
    Zazdroszczę tym które mają krzywą za sobą- ja będę musiała ogarnąć to po świętach 😬

W moim przypadku nie ma czego zazdrościć - święta z dietą i glukometrem trochę bolą ☹️
    Zgaga też mnie męczy, czasem pomagalo zimne mleko (a teraz przez cukrzycę już nie mogę 😭). Z leków niestety nic na mnie nie działa oprócz ranigastu, a go w ciąży nie można. Jak męczy przy zasypianiu to podkładam sobie poduchy i staram się tak prawie na siedząco zasnąć.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam zgagi wiec nawet mięśniem do końca jak ją czuć, ale zaczął mnie mocno żołądek cisnąć i płuca, macica poszła mocno do góry i czuje taki nieprzyjemny nacisk na klatkę piersiową jak w za ciasnym staniku :/. Noo, trzeci trymestr zapowiada się nie za lekko :D

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    W moim przypadku nie ma czego zazdrościć - święta z dietą i glukometrem trochę bolą ☹️
    Zgaga też mnie męczy, czasem pomagalo zimne mleko (a teraz przez cukrzycę już nie mogę 😭). Z leków niestety nic na mnie nie działa oprócz ranigastu, a go w ciąży nie można. Jak męczy przy zasypianiu to podkładam sobie poduchy i staram się tak prawie na siedząco zasnąć.

No tak współczuję, glukometr i pilnowanie diety, nic fajnego.Sama nie wiem jak dałabym z tym radę- ja człowiek uzależniony od słodyczy wrrr. Co do zgagi to też ciągle zapijam mlekiem-potrafię przed zaśnięciem wypić pół opakowania.I poduszkę też podnoszę do góry..ale jest naprawdę ciężko.
    Co prawda w święta jeszcze pilnować się nie będę, ale tuż zaraz po naprawdę nie wiem czego się spodziewać.

Ogólnie trochę cierpię ostatnio bo codziennie mam ten cholerny ból z lewej strony.
    Raz boli pod żebrem, niekiedy pod żebrem ale z boku, a niekiedy z tyłu pleców.
    Najgorzej jest jak siedzę. W pracy już nie daję rady.Pomaga spacer, ale np dzisiaj cały dzień łażenia po sklepach i teraz wymiękłam.. wróciłam, leżę i czekam aż odpuści :( :( To jest taki paskudny ucisk jakby mi zasysało żebro do środka :( Kupiłam stanik z luźniejszym obwodem a i tak nie jestem w stanie wytrzymać i rozpinam sobie kiedy tylko mogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 18:13

• ElenaM Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ja nigdy nie miałam zgagi wiec nawet mięśniem do końca jak ją czuć, ale zaczął mnie mocno żołądek cisnąć i płuca, macica poszła mocno do góry i czuje taki nieprzyjemny nacisk na klatkę piersiową jak w za ciasnym staniku :/. Noo, trzeci trymestr zapowiada się nie za lekko :D
    Mam niestety podobnie z tym uciskiem. Na plecach już się nie położę bo jak leżę przez chwilę to brak mi powietrza i robi mi się słabo. I też się tak czuję jak w za ciasnym staniku a wcale nie jest za ciasny :/. Brzuszek już się zrobił jak piłka. Czasem czuję mała nawet nad pępkiem więc faktycznie się macica podniosla

summer..86 lubi tę wiadomość

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też wszystko z głowy, a że wigilia u teściów to dopiero przyjdę jutro pomoc gotować. Dziś jakąś zakręcona jestem. Miałam brać luteine rano i przed snem i tak się zakręciłam, że wzięłam ją o 17.
    To chyba nic takiego, że tak wczas od porannej dawki?

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Mam niestety podobnie z tym uciskiem. Na plecach już się nie położę bo jak leżę przez chwilę to brak mi powietrza i robi mi się słabo. I też się tak czuję jak w za ciasnym staniku a wcale nie jest za ciasny :/. Brzuszek już się zrobił jak piłka. Czasem czuję mała nawet nad pępkiem więc faktycznie się macica podniosla
    U mnie to samo nie ma mowy o lezeniu na plecach :/ a mloda kopie w pępek :D a gdzie tu jeszcze do konca :D

ElenaM lubi tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że tylko ja mam tak z tym uciskiem. Mnie tak najbardziej uciska z prawej strony, zaczęłam już nosić sportowe staniki, bo w takich z fiszbinami to chce mi się płakać.

‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ