Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ale jestem wściekła. Miałam dzisiaj z samego rana odebrać wyniki z wymazu i stawić się odrazu do szpitala żeby jutro już założyli szew. Laboratorium nie ma wyniku. Obiecali do 10dni Max.
Wytłumaczenie Pani z laba było takie: no wie Pani przed świętami mało ludzi pracowało więc przedluzylismy ten termin i może będą w poniedziałek. Wybuchnełam na. Nią że od wyniku zależy życie mojego dziecka a ona ze w sumie to i tak nic nie może. Ewentualnie pójdzie później na laboratorium i może sprawdzi i zadzwoni do mnie.
Zaraz mnie trafi coś. -
Emilka1990 wrote:Ale jestem wściekła. Miałam dzisiaj z samego rana odebrać wyniki z wymazu i stawić się odrazu do szpitala żeby jutro już założyli szew. Laboratorium nie ma wyniku. Obiecali do 10dni Max.
Wytłumaczenie Pani z laba było takie: no wie Pani przed świętami mało ludzi pracowało więc przedluzylismy ten termin i może będą w poniedziałek. Wybuchnełam na. Nią że od wyniku zależy życie mojego dziecka a ona ze w sumie to i tak nic nie może. Ewentualnie pójdzie później na laboratorium i może sprawdzi i zadzwoni do mnie.
Zaraz mnie trafi coś. -
Piękne brzuszki dziewczyny 😍 mój też już całkiem spory.
Miło było spotkać się z rodziną, jednak ciesze się, że święta już mam za sobą. Jak zawsze mogę liczyć na dobre i miłe słowo ze strony teściowej. Stwierdziła, że w nowej sukience, która naprawdę mi się podoba wyglądam jak stara ciotka. Staram się tym jej gadaniem nie przejmować, ale jednak łezka w oku się pojawiła.
Emilka wiem, że się przejmujesz, sama bym pewnie kipiała ze złości. Staraj się zachować spokój, on dla maluszków jest najważniejszy. -
Emilka spróbuj skontaktować się bezpośrednio z laboratorium, może można telefonicznie. Jak będzie ktoś ludzki, to zrozumie i się weźmie za to w pierwszej kolejności. Niestety w dzisiejszych czasach trzeba bardzo walczyć o swoje, a jak się nie walczy to nas olewają.
Dziewczyny cudne brzuszki. Ja potem wrzucę swój. Ja się znów martwię w druga stronę, mam bardzo malutki brzuszek jak na 26 tydzień. Boję się, że dzidzia znów mała. Za to przybieram sporo, wszytsko idzie we mnie, więc źle się z tym czuję. A po świętach mam dodatkowe 2 kg na plusie 😣 Taki żarłok ze mnie 🙈Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
nick nieaktualnyEmilka wrrr Też chyba próbowałabym zadzwonić do laboratorium jeśli to możliwe.
Co do brzucha, codziennie się przyglądam i zastanawiam się czy rośnie 🙈 Chyba miesięczne okresy oczekiwania na wizytę nie są dla mnie.
W święta niczego sobie nie odmawiałam a jakoś mój brzuszek taki mniej aktywny
Czytałam wczoraj gdzieś żeby nie leżeć na plecach, a w nocy złapał mnie oczywiście mój ból lewej strony i tylko na prawym boku było znośnie, a na plecach przechodziło i bądź tu mądry człowieku.
Dziewczyny jak to jest z tą krzywą cukrową, piłyście roztwór podany w laboratorium czy kupiony w aptece gluco test ?
Ja kupiłam sobie gotowy(smak coli) i zadzwoniłam do laboratorium a Panie nie wiedziały o co mi chodzi Mówią,że mają cytrynową i nic nie muszę brać, ale chyba nie zabronią?
Robiła któraś to badanie w diagnostyce?
Mam już strach w oczach, spora ta butelka .. -
Aprielka brzuszek piękny ale rzeczywiście wydaje się spory.
Ja piłam glucotest, nikt nie miał zastrzeżeń pani była zadowolona ze nie musi szykować roztworu
Ja odebrałam dziś wyniki morfologii i o dziwo hemoglobina podskoczyła, hematokryt już w normie, a myślałam że poleciało na łeb na szyję. -
Dziewczyny, Wy macie ładne, zgrabne brzuszki, a ja masa na całego 🤣 od początku już +10 kg, a gdzie do końca... nie wiem jak to zrzucę🙉 A w święta tak pojadłam, że masakra👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Też mam kryzys i porównuje się do innych...😒 ale z drugiej strony dobrze, że dzieci rosną😛 u mnie całe życie wahania wagi i diety, ale tyle jeszcze nigdy nie ważyłam😁
Dziewczyny a jak dodaje się zdjęcie na forum? nie mogę sobie przypomnieć a już pół godziny próbuje😂👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
15 dpt beta 744,5
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
8 dpt beta <0,1 🥺
9 dpt beta <0,1 🥺
9 dpt beta <0,1 -
nick nieaktualnyaniaem86 wrote:Ja się właśnie zastanawiam ile odczekać od świąt, żeby krzywą zrobić. Ja wypije to co mi dadzą w laboratorium. Ostatni raz wspominam bardzo źle, ale z samym piciem problemu nie mialam, tylko z poźniejszymi mdłosciami.
To ja chyba pójdę z tym swoim drinkiem cola o ile nie stchórzę 🙈🙈🙈
Myślałam o tym żeby wybrać się w poniedziałek, po 3 dniach to już może będzie względnie. Ja i tak ciągle na słodkościach to chyba nie ma co się oszukiwać..
A ja mam na razie +3,5 kg i powiem Wam, że czas z brzuchem to fajny czas bo ja się sobie podobam bardzo a to najważniejsze
Jedyne co mi się coraz bardziej nie podoba to cycki..nie dość ze żyły sine to rozstępy mi się robią 🙈 Jak ja będę wyglądać.. a smaruję codziennie !
Misia wchodzisz na zapodaj.net i wrzucasz fotkę na forum -wklejasz link.Misia90 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję, udało się 😁 o to mój ogromny brzuch. Na zdjęcie załapało się moje pierwsze "dziecko"😁🐶
Na cyckach też mam pełno rozstępów, na szczęście tylko tam. Smaruje Palmersem, ale nic to nie daje.
summer..86, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
15 dpt beta 744,5
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
8 dpt beta <0,1 🥺
9 dpt beta <0,1 🥺
9 dpt beta <0,1 -
Ja też smaruje palmersem i to z częstotliwością jak sobie przypomnę narazie roztsepow brak. Czy wy też tak macie że na początku ciąży cycki były jakby pełniejsze? Brodawki mam takie rozlane ciemnobrązowe jak u murzynki, żyły też powylazily a jednak piersi jakby zmalały w stosunku do tego jak przybrały w pierwszych msc.
Ja brzuszek mam już spory. Coraz częściej mi drętwieje lub piecze górna część brzucha a na wznak to brak mi oddechu (czasem nawet na boku) bo już uciska na przeponę. Siostra mi powiedziała że tak miała w 8 msc dopiero więc trochę mnie przerażaja te pozostałe 3,5 msc...Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Ja smaruje się Oillanem, staram się to robić codziennie ale nie zawsze pamiętam. Jak mam więcej czasu to raz na jakiś czas smaruję brzuch oliwką z Babydream mama, na razie rozstępów brak.
Mój mały dziś bardzo aktywny, nie wiem czy to on się tak wierci, czy brzuch mi się napina.
Jak tam u Was tematy wyprawkowe? Macie już coś? Ja mam kilka ciuszków, ozdobę do pokoiku, kombinezon z króliczymi uszami w którym się zakochałam i to wszystko, cała reszta mnie przeraża. -
Moich nerwów ciąg dalszy.
Zadzwoniła do mnie Pani z laba koło 12 że wyniki będą do pół godziny Max. Oczywiście do 14 ich nie było. Wściekła pojechałam znowu do laba i usłyszałam od Pani czemu się tak denerwuje przecież wyniki od 10.na mnie czekają i ze może na stronie mają jakiś błąd. Na pytanie gdzie w takim razie były te wyniki jak byłam rano powiedziała że ona nie wie. Masakra jakaś. Pojechała zaraz do mojego gina i na szczęście wyniki są ok i możemy zakładać szew. Jako że chodzę do niego po znajomości powiedział że mam przyjechać do szpitala w niedzielę koło południa i w poniedziałek będę miała zabieg. Kupa niepotrzebnych nerwów ale na szczęście wszystko się układa.małżowinka, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
Emilka trzymam kciuki by już nerwy się skończyły. Rozumiem Twój wkurw i wcale się nie dziwię...Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
nick nieaktualnyElenaM wrote:Ja też smaruje palmersem i to z częstotliwością jak sobie przypomnę narazie roztsepow brak. Czy wy też tak macie że na początku ciąży cycki były jakby pełniejsze? Brodawki mam takie rozlane ciemnobrązowe jak u murzynki, żyły też powylazily a jednak piersi jakby zmalały w stosunku do tego jak przybrały w pierwszych msc.
Ja brzuszek mam już spory. Coraz częściej mi drętwieje lub piecze górna część brzucha a na wznak to brak mi oddechu (czasem nawet na boku) bo już uciska na przeponę. Siostra mi powiedziała że tak miała w 8 msc dopiero więc trochę mnie przerażaja te pozostałe 3,5 msc...
Mam dokładnie takie samo wrażenie, nie urosły mi sporo z czego się cieszę ! ale też twierdzę, że były pełniejsze.
Rozstępy najpierw zauważyłam na jednej, teraz na dwóch.. chyba zacznę być pilniejsza w smarowaniu aczkolwiek ja mam akurat dużo rozstępów wszędzie, a cycki były nietknięte ehh.
Dookoła brodawek mam brązowe plamki i wygląda to śmiesznie 😄 a i pępek mam brązowy również 🤦♀️
Czy dzieci ruszają się wam nieustannie? Dzisiaj coś świruję bo nie chce mi podokuczać, zazwyczaj bryka rano jak śpię ( budząc mnie) iwieczorem jak leżakuję.
Emilka dobrze ,że się wyjaśniło i już będzie dobrze! Zrelaksuj się po takim dniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 18:19
-
Poczekajcie na nawał pokarmu tp cycki bedą jak dwie ceglowki modlilam sie zeby szybko sie unormowalo :p
Ja szczeze to smarowanie odpuscilam juz dawno takie lenistwo ale w pierwszej ciazy to samo i rozstepow brak :p
Z wyprawką ruszam porzadnie po nowym roku :p