X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    Mam dokładnie takie samo wrażenie, nie urosły mi sporo z czego się cieszę ! ale też twierdzę, że były pełniejsze.
    Rozstępy najpierw zauważyłam na jednej, teraz na dwóch.. chyba zacznę być pilniejsza w smarowaniu aczkolwiek ja mam akurat dużo rozstępów wszędzie, a cycki były nietknięte ehh.
    Dookoła brodawek mam brązowe plamki i wygląda to śmiesznie 😄 a i pępek mam brązowy również 🤦‍♀️

Czy dzieci ruszają się wam nieustannie? Dzisiaj coś świruję bo nie chce mi podokuczać, zazwyczaj bryka rano jak śpię ( budząc mnie) iwieczorem jak leżakuję.

Emilka dobrze ,że się wyjaśniło i już będzie dobrze! Zrelaksuj się po takim dniu.
    Ja małą czuję przez większość dnia. W sumie rzadko się zdarza by w ciągu godziny nie poswirowala. Sama się zastanawiam kiedy ona śpi :/. Ale czasem czuję mocniej a czasem tylko trochę więc może przez sen też się przekręca.
    Zdarza się też jak się przeciąga że czuje ja delikatnie przy szyjce i sekundę później kop nad pępkiem ;)

summer..86 lubi tę wiadomość

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie do polecenia jakieś fotele do karmienia????

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem. Co kto nas pyta (znajomi, rodzina) o imię dla córci, to jak odpowiadamy, że Klara to od razu teksty,, jak Lewandowscy,,.
    Nie zdajecie sobie sprawy jak mnie to irytuje, ale czy zmieniać imię tylko dlatego, że ludzie kojarzą je z jednym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 10:58

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady. Ja nawet nie wiedziałam jak lewndowscy nazwali swoje dziecko więc większość ludzi to po prostu nie obchodzi. To wasze dziecko. Ja podjęłam decyzję że po tym jak szwagierka wcześniej zdradziła dwa imiona swojego dziecka nad którymi się wahali i wszyscy wokół komentowali czy ładne czy brzydkie, które wolą itd to u nas poinformujemy ich jak już będzie wybrane. I tyle. Żadnych komentarzy nie mam zamiaru słuchać. Jeszcze między nami trwa debata nad dwoma ale to i tak już chociaż tylko nad dwoma ;). A ja i tak do brzuszka już mówię Alicja :P.

MrsKiss, Paulinye lubią tę wiadomość

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Mam problem. Co kto nas pyta (znajomi, rodzina) o imię dla córci, to jak odpowiadamy, że Klara to od razu teksty,, jak Lewandowscy,,.
    Nie zdajecie sobie sprawy jak mnie to irytuje, ale czy zmieniać imię tylko dlatego, że ludzie kojarzą je z jednym?
    Mam znajomą która dała tak córce na imię zanim urodziła się mała Lewandowska i tez ciągle to samo gadają :P moja mama za to mówi ze miała psa o takim imieniu jak wybrałam dla córki teraz i jej się będzie kojarzyło, ale mam to w nosie :P zwłaszcza że sama mi nie dała na imię tak jak naprawdę chciała, bo jej teściowa jakąś aferę zrobiła i do dzisiaj gada że ja to powinnam mieć na imię inaczej. Za 10 lat już może o Lewandowskich nie będziemy pamiętać, daj takie imię jak Ci się podoba ;)

Paulinye lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Dziewczyny macie do polecenia jakieś fotele do karmienia????
    Do karmienia to ja polecam wygodną kanapę i porządną poduszkę ;)

Mmiśka lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będą kojarzyć i mówić bo mało kto myśli co mówi ;) ja też mam problem ze pytają i jak coś mówimy że rozważamy to np. eee Laura niee, albo że im.sie z kimś kojarzy.. wkurza mnie to na maxa bo mi imię obrzydzają i świadomość że się nie podoba nie jest miła.. ja się nauczyłam że już nie mówię po prostu jeśli coś mamy na tapecie żeby nie słychać, zbijam temat mowiac że jest bezimienna i nic nam się nie podoba i zdecydujemy jak się urodzi:p w Twoim przypadku musisz przeczekać bo jak się urodzi już i nie będzie skojarzeniem tylko osóbka mała to się skończą teksty zobaczysz:) ona będzie Klara a nie jakaś Lewandowska daje głowę;) mi się wcześniej Jas kojarzył raczej kiepsko, szwagierce też bo mają wśród znajomych takiego chłopca i dzieciaki go nie lubią i oni też nie przepadaja, maz bardzo chciał za to a że jakiegoś ulubionego nie mialam to nie walczyłam, teraz jest to zupełnie inne imię i kojarzy się tylko z naszym synkiem i nikt już nie wspomina o tamtym, przywarło do niego i je uwielbiam;) także spokojnie jeszcze 3 m-ce wpuszczaj jednym uchem a drugim wypuszczaj te teksty;)
    Ja wróciłam z glukozy i mieli tylko cytrynowa i w porównaniu ze zwykłą coś okropnego.. duuzo gorzej się czulam niż ostatnio:/ teraz stres i czekanie na wyniki..

Wogole widzę zdjecia waszych brzuszków i jeszcze bardziej panikuję bo macie takie normalne mniejsze i większe ale to nic w porównaniu z moim🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 12:06

ElenaM, Paulinye lubią tę wiadomość

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to mi bardzo podoba się Bruno (liczę, że M się zgodzi bo jeszcze rozważa). Ostatnio moja babcia stwierdziła, że jak małemu dziecko mozna dać tak na imię, jakby on miał nigdy nie dorosnąć. Jednak jej opinii wogole nie biorę pod uwagę. Kiedy moja kuzynka urodziła pierwszą córkę i dała na imię Ania, to babcia skwitowała ze takie brzydkie imię. Paradoks jest taki, że sama dała takie imię córce..
    Nie ma się co przejmować opiniami ludzi, ważne, że Wam się podoba, to Wy najczęściej będziecie do niej mówić.

ElenaM lubi tę wiadomość

2a723bfcf6.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się bardzo podoba imię Anastazja, mężowi jeszcze bardziej niż mnie. Od zawsze tak miała mieć na imię nasza córka, zwłaszcza, że dobrze nam się kojarzy, na ślubie mieliśmy pierwszy taniec do piosenki z bajki Anastazja. Ale... reakcje ludzi na to imię spowodowały, że zaczęłam się krępować mówić, jak chcemy nazwać dziecko. Po prostu wypowiadając to imię, już mi było głupio... dlatego najprawdopodobniej będzie Alicja. Tez nam się podoba, a ludzie reagują bardzo pozytywnie, chyba brzmi bardziej swojsko. Może to głupie, że w sumie zrezygnowałam z Anastazji, ale czuć skrępowanie czy się ciągle wkurzać na reakcje ludzi tez nie dobrze. A reakcje naprawdę potrafiły być poniżej pasa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 14:55

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • kalade Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Mnie się bardzo podoba imię Anastazja, mężowi jeszcze bardziej niż mnie. Od zawsze tak miała mieć na imię nasza córka, zwłaszcza, że dobrze nam się kojarzy, na ślubie mieliśmy pierwszy taniec do piosenki z bajki Anastazja. Ale... reakcje ludzi na to imię spowodowały, że zaczęłam się krępować mówić, jak chcemy nazwać dziecko. Po prostu wypowiadając to imię, już mi było głupio... dlatego najprawdopodobniej będzie Alicja. Tez nam się podoba, a ludzie reagują bardzo pozytywnie, chyba brzmi bardziej swojsko. Może to głupie, że w sumie zrezygnowałam z Anastazji, ale czuć skrępowanie czy się ciągle wkurzać na reakcje ludzi tez nie dobrze. A reakcje naprawdę potrafiły być poniżej pasa :/
    Mi się podoba Anastazja:) mojej przyjaciółki brat nazwał tak córeczke i pieszczotliwie mówią wszyscy na nia Nastka albo Nastusia:)
    Ja się takimi glupimi komentarzami bym nie przejmowała na Waszym miejscu. To Wasze dzieci i macie prawo wybrać imię a takie jak Wam się podoba i nikomu innemu nic do tego. Jak ktoś by mi powiedział, że nie podoba mu się imię to ja bym powiedziała "mi Twoje też nie :)".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 15:13

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Julia i juz slyszalam zw oklepane :D ale mam to daleko w tyle :p zawsze mi sie podobalo i nie zamierzam z tego zrezygnowac :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży przeczytałamtaka poradę żeby nie mówić jak się dziecko będzie nazywać. Dopiero po porodzie, bo wtedy wszyscy zachwycają się dzieckiem i nikt nie zwraca uwagi na to jak dziecko się nazywa.
    Mi to się w głowie nie mieści żeby tak komuś wprost mówić że jakieś imię jest brzydkie. Niech każdy swoje dziecko nazywa jak chce.
    To jest moja pierwsza ciąża i zawsze mi się wydawało, że dla ciężarnych wszyscy są zawsze mili, a teraz jak sama jestem w ciąży to mam wrażenie, że niektórzy to się prześcigają jakby tu bardziej dosrać ciężarnej.

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi inionami to już tak jest ze kazdy ma swoje skojarzenia. Jak ja np slyszalam o imieniu Sonia to mowilam ze mam psa o takim imieniu hehe. A Oliwka kojarzy mi sie z oliwka dla dzieci czy Ludwik jak plyn do mycia naczyn wiec ... Nie trzeba miec nikomu za złe porównań. Wiadomo ze wy wybraliscie takie ktore z niczym zlym wam sie nie kojarzy ale to nie znaczy ze znajomej nie bedzie sie kojarzyc ;)

Ja typu nie mam totalnie wcale. Maz wybral 5 ktore mu sie podobaja ale mamy inme gusta wiec ..... Syn za to stwierdzil ze bedzie Patryk. Tez mi za bardzo nie wchodzi to imię. Chyba ze na drugie .

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pochwalic ze dzisiaj kopnął mnie zaszczyt w aptece. Pani poprosila mnie z konca kolejki. Jakie bylo moje zdziwienie, ale nie ukrywam ze mialam nadzieje ze mnie poprosi bo bylo troche ludzi.

Od dzisiaj biore dupashon bo lekarz mi przepisal , ja tego nie bralam ale od dwoch dni w nocy boli mnie brzuch i troche sie wystraszylam :p wiec zaczelam lykac. A we wtorek wizyta :) i pewnie dostanę skierowanie na glukoze.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doświadczone z cukrzyca mam ogromną prośbę bo niestety wyszła mi a wizyta dopiero 8.01 i nie wiem co robić:( na czczo 86, po godzinie 157, po dwóch 174. Co ja mam robić? Pisać do lekarza? Glukometr pożyczę i będę mieć dopiero za jakiś czas, skąd bralyscie dietę? W jaki sposób mierzyłyscie? Przed posiłkiem, po godzinie czy po dwóch też? Proszę o jakieś informacje:(

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Dziewczyny doświadczone z cukrzyca mam ogromną prośbę bo niestety wyszła mi a wizyta dopiero 8.01 i nie wiem co robić:( na czczo 86, po godzinie 157, po dwóch 174. Co ja mam robić? Pisać do lekarza? Glukometr pożyczę i będę mieć dopiero za jakiś czas, skąd bralyscie dietę? W jaki sposób mierzyłyscie? Przed posiłkiem, po godzinie czy po dwóch też? Proszę o jakieś informacje:(
    Na facebook sa grupy z cukrzycą ciążową , mysle ze sporo sie dowiesz i troche uspokoisz:) trzymam kciuki zeby sprawnie poszlo oswojenie z sytuacja

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady, żeby się przejmować tym co inni gadają.
    A już większość osób to nie wiem po co pyta, bo jeśli tylko po to żeby zaspokoić swoją ciekawość to ok, ale chyba nie ma co liczyć, że wszystkim się dogodzi :)
    Ja mam jakoś tak, że mało które imię damskie akurat mi się podoba, a Oliwka wpadła mi do ucha i siedzi 🙂 a kojarzy mi się z owocem którego nigdy nie lubiłam, a do którego przekonałam się po 30stce 😄
    Klara też gdzieś była na liście ale bardziej jako 2 imię bo akurat Klarę już mam w rodzinie i tak sobie wydumałam.
    Jakbym była zdecydowana to nie zwracałabym uwagi na gadanie innych.

I może racja żeby nie informować za bardzo bo potem patrzy się już tylko na małego człowieka i zapomina o wszystkim 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 18:52

• Justa29 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Glukoze wierzysz na czczo wyniki jest do 90 ok i po posiłku 1h wynik ok jest do 140. Na wizycie i gin dostaniesz skierowanie do poradni diabetologicznej. Ja cukrzycę opanowalam samą dieta więc spokojnie. Teraz do wizyty nie objadaj się. Jedź posilki o połowę mniejsze A częściej nawet co 2h i będzie dobrze. Resztę powiedzą Ci w poradni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że niektórzy się bardzo przejmują opinią odnośnie imion, mam koleżankę, która urodziła 2 miesiące temu i zmieniła w ostatniej chwili imię córce, bo mama i teściowa były przeciwne jej wyborowi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy pierzecie wszystkie ubranka? Czy np sweterków nie pierzecie, albo takich trochę większych, mam na myśli do jakiego okresu życia dziecka pierze się ubranka przed założeniem?

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ