♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja poluję na olx na przewijak taki zwykły IKEA i na łóżeczko dostawne. Myślę, że przewijak się przyda, wszystko w jednym miejscu do pielęgnacji, ochrona kręgosłupa, wygoda.
Wczoraj oglądałam live'a na temat połogu. Jeśli któraś nie wie nic na ten temat jak ja, to polecam. Na Facebooku profil - Fizjoterapia kobiecości Joanna Badach "Połóg okiem położnej i fizjoterapeutki".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 09:56
zokeia lubi tę wiadomość
-
Przewijaki miałam na łóżeczko; nie mam miejsca na specjalny dostawiany gadżet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 10:16
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Też nie planuję kupowania podgrzewaczy bo mój syn od początku był blw, nigdy nie jadł słoiczka i planuję, że Alicja będzie mieć też tak rozszeżoną dietę. Chociaż stres rodziny na pierwsze Boże Narodzenie jak 8 miesięczny Bartek jadł pieroga na wigilie zapamiętam na zawsze
. Później wszyscy się przyzwyczaili i nie zamierali w oczekiwaniu na zaksztuszenie jak coś jadł
U mnie świetnie sprawdził się garnek do gotowania na parze, wrzucałam kilka warzyw kawałek mięsa czy ryby i był obiadek, jeśli były momenty że nie miałam czasu na dłuższe gototwanie. Korzystałam też bardzo dużo z książek i bloga alaantkowe blw , jest tam masa przepisów dedykowanych dla dzieci. Korzystam z nich do dzisiajszczególnie jeśli chodzi o placki i babeczki.
Przewijak miałam z ikea najtańszy i dla mnie super opcja, bo wszystko było w jednym miejscu. Teraz też planuję go pożyczyć od siostry. Będzie w łazience, bo mam dość sporą więc na pewno się zmieści.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 10:22
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Ja canpol polecam, nie miałam problemów z karmieniem i karmiłam wyłącznie piersią, wiec kpi mnie nie dotyczy. Bardzo pomogł mi przy nawale, czy jak córka miała chwilowy bunt i nie chciała jeść, ręcznego sobie nie wyobrażam, tez nie chciałam wydać tyle pieniędzy na laktator. Zapewne są lepsze od canpol, ale ten spełnił moje oczekiwania.
Podgrzewacz mam i stosowałam, nie tyko do kupnych sloiczkow ale tez do własnych dań które przyszykowałam, nie jest to gadżet niezbędny w kuchni, ale dostałam w prezencie i korzystałam. Sama pewnie bym nie kupiła.
Przewijak tez mam takie na lozko, bo nie chciałam specjalnej komody, muszę jedynie dokupić jakiś pokrowiec.
W wyborze wszelkich gadżetów pewnie wpływa tez na to ile kto ma miejsca. Poza tym ja tez nie jestem gadżeciara i szkoda mi pieniędzy na coś tymczasowego typu specjalny kosz na pieluchy, podgrzewacz do chusteczek itpWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 10:23
-
nick nieaktualnyWarto też zasegurować rodzinie ze zamiast kupować pierdółki to może się złożyć i kupić coś porządnego;) mi dzisiaj siostra tak się zapytala i stwierdziła że będą się składać na Bujak i super bo sama bym tez kupiła
Co do przewijaków kurcze ja nie jestem typem ze chce wszystko gromadzić potem się będę zastanawiać co z tym zrobić.
Mnie zaczął zab bolec 4 kurcze i chyba to znowu coś poważnego a dopiero co z zębami porządek robilam -
Ja przewijak mam już kupiony (tzn. zakupiony z punktów rabatowych z ikei, czyli w cenie kuchni go mamy 😎). Co do laktatora to oczywiscie planuje kupić, bo wiem, ze będą sytuacje, gdzie będziemy zostawiać Edasa z moja mama, żeby gdzieś wyjść
mam tez super sytuacje, ze firma zwraca mi 80 procent ceny za laktator, wiec piszcie więcej, wybiorę jakiś fajowy
a ostatnio śniło mi się, ze miałam problem z karmieniem, leciało dosłownie po kropelce... mam nadzieje, ze w prawdziwym życiu pójdzie lepiej, szczególnie ze mam dobre nastawienie do karmienia piersią
Apropo ikei - właśnie musiałam szybko lecieć do sklepu, bo mam montaż kuchni (udało się przed świetami 🥰) i panowie mi mówią nagle, ze projektant Ikea nie przewidział nóg w ponad połowie szafek :o reklamować będziemy później, ale poleciałam po te nóżki, kolejka o godzinie 10 taka, jak normalnie xd wiec podeszłam na sam początek, weszłam przed laskę i mówię ze ja tylko opłacę zamówienie a kasjerka ze musi pani poczekac w kolekcje, a ja ze jestem w ciąży xd wiec ona przerażona, ze przeprasza, ze nie zauważyła... (a ja brzuch w opór wypięty jeszcze dla dramaturgii xd) . Przeprosiłam dziewczynę, której się wepchnęłam, ona ze spoko i uwaga... jej koleżanki stały już za kasa i usłyszałam fragment jak między sobą gadaly ze noo, niektóre kobiety tak maja ze nic nie widac, SZCZEGÓLNIE W PIERWSZYM TRYMESTRZE 😢
Masakra, aż im chciałam wykrzyczeć, ze dzisiaj zaczynam 23 tydzień a mój synuś wazy pewnie około pół kiloachhh, chyba się nie doczekam tego dużego brzuszka
A dlaodmiany wczoraj mnie babka w kolejce pierwszy raz w życiu puściła , a ja zamiast się cieszyć ze w końcu to musiałam łykać łzy ze wzruszenia... xdzokeia lubi tę wiadomość
-
Mnie w Lidlu zawsze woła kasjerka, tam jest kasa z pierwszeństwem. Pękam z dumy, bo to znaczy, że widać hehe jeden plus chociaż w tym całym tyciu. A 8kg już mam do przodu. Ostatnio gdzieś czytałam, że dziewczyna w 24tyg. ma 20kg do przodu. Aż niewiarygodne dla mnie.
-
nick nieaktualnyJa mam mały brzuch jak coś obcisłego zaloze to widać a tak to nie ma szans żeby ktoś stwierdził że w ciąży jestem ale szczerze ja tez nie chce mieć brzucha wywalonego nie wiem jak wiec mi to odpowiada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 11:00
-
Dziewczyny, zaczął mnie dość mocno bolec brzuch
wczoraj po zabawach z mężem wstałam do łazienki i chyba miałam pierwszy skurcz brzucha
chociaż odczucie było jakby mi się bardziej skóra spięła niż w środku. Dzisiaj znowu poczułam delikatny skurcz, ale boli mnie ten brzuch
mały się rusza, ale mega się zaczęłam denerwować i nie wiem co zrobić
-
Gemma19 wrote:Dziewczyny, zaczął mnie dość mocno bolec brzuch
wczoraj po zabawach z mężem wstałam do łazienki i chyba miałam pierwszy skurcz brzucha
chociaż odczucie było jakby mi się bardziej skóra spięła niż w środku. Dzisiaj znowu poczułam delikatny skurcz, ale boli mnie ten brzuch
mały się rusza, ale mega się zaczęłam denerwować i nie wiem co zrobić
Gemma19, zokeia lubią tę wiadomość
Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Ja przytyłam 4,4 kg i mam taki pół na pół
ja mam wrażenie ze duży, a koleżanka prychnęła na mnie i powiedziała w żarcie ze taki ma jak ma wzdęcia. Ale faktycznie teraz mi wyszedł, musiałabym zerknąć na zdjęcia z poprzedniej ciąży i sobie porównać. W luźnym swetrze można nie dostrzec. Ja w sklepach ostentacyjnie wywalam brzuch z czystej ciekawości czy ktoś się zlituje. Ogólnie nie chodzę za dużo po marketach, a jak już to samoobsługowe. Raz w pepco kobieta mnie wywołała, a ja sobie stałam i zero reakcji, ludzie z kolejki na mnie patrzyli i w końcu zrozumiałam ze mnie wywołała.
Gemma ja mam regularne skurcze i spięcia, a czasem bóle jak na okres. Wiem, że ciężko się uspokoić, ale myślę ze to normalne. Możesz wziąć nospe i magnez, ja co prawda nie biorę ale może Ciebie to uspokoi jak minie. Może kąpiel rozluźni trochę skurcze, to tez czasem pomaga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 12:17
Gemma19 lubi tę wiadomość
-
My na początek nie planujemy łóżeczka, tylko dostawkę i przez to miałam zagadkę gdzie dać przewijak. W łazience nie ma gdzie, komodę będziemy mieć wysoką... Na szczęście mamy w spadku stojak, więc dopóki nie będzie łóżeczka to będziemy go używać uff
przy moich 184cm nie wyobrażam sobie nie mieć przewijaka. Zwłaszcza, że przydaje się nie tylko do przebierania, ale też innych czynności higienicznych.
Podgrzewacz mam w pamięci z dzieciństwa, rodzice używali dla młodszego rodzeństwa. Przydawał się tylko w nocy do podgrzania butelki, żeby nie trzeba było latać do kuchni 😂 W dzień wystarczy mały garnek z wodą, zwłaszcza że większość ma teraz w domu indukcję, której podgrzanie wody zajmuje kilka sekund.
Ja nie do końca wiem jak liczyć przyrost wagi, od którego momentu. Przed ciążą 62.5 kg, na samym początku schudłam do 60, później wróciłam do wagi sprzed i długo nic nie szło do przodu, dopiero ostatnio 64 z kawałkiem, czasem dobije do 65. Brzuch po całym dniu mam taki:
https://zapodaj.net/c11fbfd657cbe.jpg.html
Naciągam bluzkę, żeby było lepiej widać :pAnnie1981 lubi tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Jaszczureczka - dzięki za odpowiedź! Na pewno we wszystkich Medicover jest tak samo
Dawno się nie odzywałam, widzę, że piszecie o wadze, ja mam tylko + 2 kg 🙈... Na szczęście dziecko w normie, tzn. od samego początku jest tydzień do przodu w stosunku do terminu transferu więc lekarka nie zwraca na to uwagi.
Natomiast mój status przygotowania do przyjścia dziecka na świat = 0 😆 Dopiero niedawno kupiłam sobie legginsy, rajstopy ciążowe i dwie koszule nocne. Biust jak na razie totalnie bez zmian więc biustonosza na zapas nie mam zamiaru kupować. Reszta moich ciuchów to również oversize więc mam nadzieję, że jakoś dokulam do końca marcaJak czytam o waszych zakupach to trochę jestem przerażona tym, że jeszcze nic nie mam, ale mam podobne podejście jak Akira - chcę kupić tylko podstawowe rzeczy i muszę się dobrze zastanowić zanim uznam co faktycznie będzie mi potrzebne, a co będzie tylko zbędnym wydatkiem.
Jaszczureczka lubi tę wiadomość
-
Kizia Mizia to ja mam taki biust ze staniki do karmienia już nosze bo ze swoich mi wypada i nie da się oddychać takie ciasne 😂Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016