X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Może dobrze, że zostajesz, zbadają cię i będziesz przynajmniej spokojna.

Mistella a u ciebie dobrze, że się wyjaśniło, że to nic groźnego i wychodzisz.
    Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko w porządku.

Karolinka jak się czujesz? Dalej cię boli ten ząb czy już mniej?

Basiu, dziękuje za zainteresowanie :) na pewno mniej niż wczoraj, na razie siedzi w nim lekarstwo ale myślę, że bez antybiotyku by mi nie przeszło. Jest jakiś stan zapalny, bo boli mnie całe dziąsło. Jestem po drugiej tabletce antybiotyku dopiero, więc cudów nie oczekuje ale najważniejsze, że jest ulga. Dziś wzięłam też tylko jeden Apap i to nad ranem. Jeszcze boli ale mam nadzieję, że antybiotyk załatwi sprawę. W poniedziałek mam dentystę, może zamknie mi tego zęba.

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Teraz rozumiem co miałyście na myśli, że nie jesteście wstanie odpisywać.
    Karmelllka fajne to łóżeczko z szufladą, czy mogłabyś dać namiary? Właśnie takiego szukam.
    https://allegro.pl/oferta/lozeczko-dzieciece-z-szuflada-tapczanik-spiacy-mis-7762441459?fromVariant=7746958034
    Masz wersję z szufladą lub bez szuflady

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja też mam kupione z lidla, fajne są, ale już teraz małe... Ja sobie kupię chyba takie 2 w typie sportowym do szpitala i na pierwszy rzut po domu, a potem ewentualnie zrobię sobie wypad po lepsze namioty :P

ja się boje, że potem te wypady nie będą możliwe :) przynajmniej przez miesiąc- dwa :)
    no nic.. poczekam aż dojdą pozostałe staniki i wybiorę te rokujące a resztę odeślę :)
    tylko 2 to chyba ogólnie mało bo podejrzewam, że codziennie będą do prania :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Moja szwagierka często robi i mówi, że niczego lepszego w życiu nie jadła :) Ja nie przepadam za słodyczami, więc nigdy się nie skusiłam ;-)

a masz Natalia na szybko przepis godny polecenia? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5561c935c528.jpg

Co myślicie o tej komodzie?
    Karmelka przeszukaj allegro, kiedyś mi się rzuciło w oczy podobne do woodies ale też z możliwością tapczanika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:15

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja się boje, że potem te wypady nie będą możliwe :) przynajmniej przez miesiąc- dwa :)
    no nic.. poczekam aż dojdą pozostałe staniki i wybiorę te rokujące a resztę odeślę :)
    tylko 2 to chyba ogólnie mało bo podejrzewam, że codziennie będą do prania :)
    No właśnie też się tego obawiam. Zawsze można przeprac na szybko tylko w szpitalu może to być utrudnione

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też nie chce za bardzo że stanikami szaleć, Paula myślisz że dwa wystarcza?

Myślę że tak. Takie cienkie,miękkie, żeby na szybko przeprać i żeby schły w godzinę.
    Ja ogólnie mam swoich "cywilnych" 5 sztuk z czego głównie nosze 3. Więc myślę, że karmników spokojnie wystarczy.
    I tak za dwa-trzy tygodnie trzeba bedzie je najpewniej wymienić (zależnie czy jest laktacja, jaka duża itd)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5561c935c528.jpg

Co myślicie o tej komodzie?
    Karmelka przeszukaj allegro, kiedyś mi się rzuciło w oczy podobne do woodies ale też z możliwością tapczanika

ja zrezygnowałam z przewijaka na komodzie bo wtedy komoda odstaje *ujowo od ściany... kupie komodę osobno i półko- przewijak osobno. Dodatkowo zyskam półki w przewijaku na dole. Kupiłam tu https://fikimiki24.pl/ bo w sumie najtaniej mieli za klupsia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:20

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Myślę że tak. Takie cienkie,miękkie, żeby na szybko przeprać i żeby schły w godzinę.
    Ja ogólnie mam swoich "cywilnych" 5 sztuk z czego głównie nosze 3. Więc myślę, że karmników spokojnie wystarczy.
    I tak za dwa-trzy tygodnie trzeba bedzie je najpewniej wymienić (zależnie czy jest laktacja, jaka duża itd)

w sumie w szpitalu to chyba sama koszula do karmienia wystarczy jakby co... nie wiem czy jest sens w ogóle zakładac stanik w szpitalu? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najlepiej przewijak podoba się na łóżeczku. Wszystko zgrabnie wpasowane, żadnych "nieforemnych" kształtów. Ale to wiadomo - o gustach się nie dyskutuje podobno.

Ja to mam zaraz wrażenie, że pod tym przewijakiem nie ma podparcia na tej komodzie i że spadnie (wiem, wiem, że zamocowane, ale nic nie poradzę :) )

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi najlepiej przewijak podoba się na łóżeczku. Wszystko zgrabnie wpasowane, żadnych "nieforemnych" kształtów. Ale to wiadomo - o gustach się nie dyskutuje podobno.

Ja to mam zaraz wrażenie, że pod tym przewijakiem nie ma podparcia na tej komodzie i że spadnie (wiem, wiem, że zamocowane, ale nic nie poradzę :) )

ja się boję ograniczenia dostępu do dziecka jednak z tym przewijakiem na łóżeczku :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    w sumie w szpitalu to chyba sama koszula do karmienia wystarczy jakby co... nie wiem czy jest sens w ogóle zakładac stanik w szpitalu? :)
    Fasolka, no jest sens chyba, jak ci pocieknie mleko to koszula do prania a do stanika wsadzisz wkładkę i gites ;)

malutka_mycha, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja się boję ograniczenia dostępu do dziecka jednak z tym przewijakiem na łóżeczku :(
    W jakim sensie?

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Podobno powinno się zakładać stanik w szpitalu żeby zastoje się nie porobiły

O Kiwona ma racje z tymi wkładkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:25

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasolka, no jest sens chyba, jak ci pocieknie mleko to koszula do prania a do stanika wsadzisz wkładkę i gites ;)
    Dokładnie to chciałam napisać :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest pokazane (losowe zdjecie z neta) ile miejsca z łóżeczka zabiera ten przewijak:
    http://regiodom.pl/portal/sites/regiodom/files/imagecache/755x/images/regiodompl/5/przewijak-nakladka-lozeczko.jpg?ov4o7f

Zresztą go podnosisz jak potrzebujesz i już, nie zaczepia się tego na stałe przecież.

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam bez stanika. Widziałam u mojej mamy jak siostre karmiła jak mleko leciało z cycka jak z fontanny.

Stanik i wkładki koniecznie - wkładek dużo, żeby nie chodzić z mokrą

martusiawp lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

w sumie racja.. wkładki laktacyjne zamówiłam już :) ale ze mnie gapa :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    W jakim sensie?

no że przewijak zajmie trochę miejsca w "otworze" łóżeczka.. takie mam wyobrażenie :) ale to moje odczucie :) ja zamówiłam osobno półko- przewiajak i osobno komodę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Na dodatek w szkole zakończenie semetru, same zaliczenia i dupa :p

U mnie to samo, zakończenie semestru ale jakoś się nie przejmuję. Pozaliczam wszystko jak mąż wróci, pojedziemy razem i będziemy łazić za profesorkami. Na szczęście u mnie ostatni semestr magisterki, więc lajcik. Obronę sobie zaplanowałam na wrzesień, zobaczymy. Teraz żyję narodzinami córeczki :P Na uczelni w tym semestrze byłam może z 3 razy, a są to studia dzienne.

india lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ