X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)

Piękna Marcelinka <3 u mnie Leoś nie dał sobienostatnio zrobić zdjęcia był za bardzo zajęty gmeraniem przy klejnotach xd ale ja też mam chyba z 3 zdjęcia siusiaka... może lekarze mają jakieś „zboczenia zawodowe” xd

Kiwona ja tam też się nie denerwuje jak coś idzie dłużej- tylko w tym przypadku zdziwiło mnie ze był numer nadania a w trackingu nie widziałam tej paczki. Napisałam do sklepu że może się błąd wkradł w ten numer a oni mi odpisali, że numer beatnik po prostu w trackingu będzie jak już kurier odbierze. No i gitara czekałam dalej :) o ile jest kontakt ze sprzedawcą to dla mnie nie ma problemu. Zwłaszcza, że na aukcjach często jest napisane: wysyłka w ciągu 3-4 dni roboczych no to zakładając, że wyślą tego czwartego dnia, zanim firma kurierska to ogarnie, a jeszcze po drodze weekend się trafi... ja bardzo lubię inpostem zamawiać. Tam do poczkomatow nawet w soboty dowożą! I ani razu mi się nic nie przeciągnęło przez inpost, nawet jeśli to jest kurier a nie paczkomat

Karollinax26, Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolka nos ma chyba twój co? Ładnie buźkę pokazała. Moja w piątek to tylko włosem zarzuciła i tyle :) może się w czwartek uda coś zobaczyć będę na USG pomiarowym
    A mówiłaś lekarce o spojeniu?

Karmelka, pokazywałam jej gdzie mnie boli, powiedziała że według niej to więzadła, więc nie wiem.

Mówicie, że nos ma mój ? Oby nie :D wolałabym żeby jednak nos miała po ojcu :D
    Dopadła mnie chyba rwa, leżę i mam problem z ruszeniem się, boli mnie po lewej stronie i promieniuje na pośladek.

Następną wizytę mam 11 lutego, to będzie usg poszerzone, 3-4d.

Kupiłam dziś ten szlafrok do szpitala, cieniutki, bawełniany. Zostały mi jeszcze klapki i staniki. W rossmanie zakupy też zrobiłam, wzięłam pampersy, chusteczki i trochę kosmetyków z babydream, na razie mam wystarczająco. A i kupiłam dziś wanienkę.
    Przyszły też moje prześcieradełka, przewijak, pieluszki muślinowe(materiał całkiem spoko, podoba mi się) no i materiały dla mamy do szycia ozdobnych poduszeczek dla Marcysi.

DorotaAnna, Fasolka77, india lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffinpiekny zestaw!

Daffi lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi mega mi się podoba Teoj zestaw. To są gwiazdki czy kropeczki ? :)
    Ja mam w gwiazdki kokon z motylkiem i kocykiem.

Daffi lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile macie rożków ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga, przez Ciebie kupiłam sobie dziś loda Magnum, później go zjem :D dziś pożarłam też hot doga, a nie uwierzycie ... przytyłam tylko pół kilograma. Wszystko chyba pochłania Marcela!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Karolinka ale śliczna Laleczka z Twojej córeczki :)

Daffi ktoś Ci to szyje? śliczne !!!

Ja już z córką w drodze do kliniki z odwiedzinami u koleżanki .Potem idziemy do HM wymienić na coś innego zestaw,który kupiłam i wziąść jakieś skarpeteczki jeszcze.Ja biorę 11-13 .A Wy?
    Tak. gdyby ktos byl chetny to uszyje z przyjemnoscia :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Daffi mega mi się podoba Teoj zestaw. To są gwiazdki czy kropeczki ? :)
    Ja mam w gwiazdki kokon z motylkiem i kocykiem.
    gwiazdki :)

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie dzwoniłam ani nie pisałam bo mi się nie spieszy, ale nie wydaje mi się że to kwestia kuriera. Zamawiałam tego samego dnia u kilku sprzedawców, wszędzie z dostawą poczty polskiej odbiór w placówce bo mam allegro smart. Wszyscy nadali nr przesyłki tego samego dnia, inne paczki doszły już tydzień temu A od nich czekam już 10 dni od "niby" wysłania, a tak naprawdę wysłali ja w czwartek bo dostaję przecież jeszcze SMS od poczty polskiej o odebraniu przesyłki od nadawcy. W opiniach na allegro też dużo osób na to narzeka. Po prostu jak się chce coś na szybko zamówić to nie od tego sprzedawcy ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 15:21

Kiwona lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, a jaki jest koszt samego rożka ? Materiały były w Twojej kwestii ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Daffi, a jaki jest koszt samego rożka ? Materiały były w Twojej kwestii ?
    wiesz co spytam ile sam rozek. Material był szwaczki ja nic nie musialam tylko akceptowalam czy taki chce. jak mi odpisze to zaraz Ci przekaze.

Karollinax26 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to mój brzusio :)
    624f5e7153b5532dmed.jpg

Paula 90, Mama36, Karollinax26, Kasiulka90, AniaKJ, Daffi, Tunia76, Wiewióreczka, DorotaAnna, B_002, Lolka30, Kiwona, Iduna, india, malutka_mycha, Kasionek, Misiabella, espoir lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Karolcia, tez mi się wydaje, że Twój nosek ma Marcelinka :)
    Laski, a Wy zawsze oczekujecie na wysłanie paczki natychmiast po zaksięgowaniu płatności? Bo ja mam w głowie, że tam "w internetach" też pracują tylko ludzie i zwyczajnie mogą nie wyrabiać ;) I jeśli jest tak, że mogę przeżyć bez natychmiastowe wysyłki, to czekam cierpliwie :) Czasem się złoszczę na zooplusa, jeśli zamówię karmę na ostatni gwizdek a zapasy kotów są już wyczyszczone ;) Ale zwykle po prostu staram się zamawiać z wyprzedzeniem. I jest różnie z dostawą, ale jakoś się nie pieklę :)
    Jeśli place za coś Extra żeby było w domu wcześniej bo ja nie dźwigam a zalezalo mi zeby przyszło jak mąż jest na urlopie. A mija 7 dni paczka nie wyslana a to miało
    być u mnie w ciągu 3 dni ... To piekle się bardzo. Bo wybrałabym przesyłkę bez przepłacania

Kiwona lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mozesz tensa? Mi zabroniono i jak tylko wiedziałam o ciazy musialam zglosic do rehabilitantki i jedyne co moglam miec to tape'y bo na to schorzenie masaz nie pomoze.

Daffi moja gin sama zaproponowała Tensa... przecież przed porodem zalecają tensy... to dziwne, że Tobie zabronili.. chyba, że chodzi o okolice... ja mam na kolano więc nie ma problemu

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będąc w enel- medzie na rehabilitacji nie omieszkałam wejść do internisty :) też dostałam skierowanie na próby wątrobowe i na glukozę i mocz i morfo :)
    zrobię jutro test.. wstanę o 6 zmierzę cukier, potem o 7 i o 8 w labo przed pobraniem.. ciekawa jestem wyników. I tak będę na czczo do 8 :)
    internista powiedział, że przy takim cukrze jak mój na czczo to nie powinnam się martwić.. problemy są wtedy jak cukry na czczo są ponad 120... także co lekarz to opinia :)

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, brzunio mały
    :)
    Ale za to masz super oczy i mega wyglądają do tych czarnych włosów! :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Paula, otworzyłam sobie link w dodatkowej zakładce i potem poczytam, zaciekawiłaś mnie :)

Moja piątkowa męczarnia nie poszła na marne, bo dzisiaj się okazało, że wyniki krzywej świetne :) 86/110/136
    Miałam też pierwszy raz ktg! <3 Serduszko bije mocno, idealnie rytmicznie, 140 uderzeń <3
    Chodzę na nfz i poza prenatalnymi nie mam żadnych innych usg, więc nie mam pojęcia, ile Klemek waży. Strzelam, że coś koło 800 g, więc Karolinka te Twoje 1300 to mi się wydaje kluska :D No ale prawie miesiąc różnicy ;)

gratuluje krzywej :) powinno po 2h spadać a nie rosnąć ale i tak rośnie w normach więc spoko :)

Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyszło Gemini dzisiaj. I w sumie mam wszystko z listy. Zostały dodatki do pokoju i kilka rzeczy, które mogę kupić po porodzie.
    A nie przepraszam jeszcze torba dla małej do szpitala i biustonosze do kamienia, które kupię już przed porodem
    I zamówiłam szczotkę z lulalove ta że szczeciny, ale ona będzie idealna do wyczesywania jak się ciemieniucha pojawi i do uczesania włosków ale do masażu główki kupię druga...ta z kozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 15:50

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Opuszczam mury Kopernika.
    Z Małą wszystko w porządku, waży 1180g w 26t2d.
    A szyjka znów mi urosła, w Koperniku ma ponad 6cm, a jak mierzy mój lekarz to ponad 4cm.
    Chyba rzeczywiście czas zacząć wyprawkę. :)

duża kluseczka :) mów miał 800g w 25tc :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mistella, trzymam mocno kciuki. Pierwsze USG 3 trymestru! Ja chyba jestem druga, bo mam w środę.

Kasionek, to w środę razem wizytujemy - ale Ty masz zwykłe usg, tak?

ja też wizytuję w środę :) mam usg III trymestru- trochę przed czasem ale chcę mieć aktualne na wizytę w czwartek u diablo :) ja mam o 15 :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ