X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    właśnie się zastanawiam jak to jest... ja też jestem podobna do ojca a Wy? nie jest tak, że chłopcy do mam a dziewczynki do ojców? :)
    Ja jestem totalnie pół na pół po rodzicach. I z wyglądu i z charakteru. Ale najlepsze jest to, że mój o 9 lat młodszy brat jest do mnie tak bardzo podobny, że mówią na nas bliźniaki :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Oczywiście, że się nie martw! :) Wczoraj znajoma pokazywała mi swoje zdjęcia sprzed porodu. W 8 miesiącu miała brzuch niewiele większy niż ja teraz :D Każda kobieta to przechodzi inaczej, wygląda inaczej. Raczej powinnaś się tylko cieszyć, że mniej skóry do zrzucenia ;)

uff :) może to to , że jestem wysoka i ma się gdzie rozkładać.. na szczęście idzie do przodu a nie na boki... na razie :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Tak słyszałam, ja też jestem podobna do taty. W żłobku napatrzyłam się na te dzieciaczki, to praktycznie każda dziewczynka była kopią tatusia.

czyli Mój Klopsik też będzie podobny do mnie :))) <3 super! niech zdolności manualne po tacie odziedziczy to na pewno będzie inżynierem! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    może trzeba go wysłać na kurs foto? :)
    ale dowaliłaś z Marcepanem ;)
    Mam wrażenie, że tylko tego siusiaka i stópek szuka, jeden raz tylko przymierzał się do foto twarzy, ale nie wyszło :P
    Mój kolega ma córkę Marcelinę i nazywa ją Marcepan :)
    Ja też podobna do taty :) I moja siostra też. A brat do mamy.

Karola, też mam 2 rożki.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że moja córcia z wyglądu będzie podobna do teściowej. Drobna kobieta z pieknym wcięciem w tali.
    Ale tylko z wyglądu, nie z charakteru.
    W mojej rodzinie kobiety są duże, bez tali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 16:32

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję was nadrobić, bo nie mam czasu siedzieć na forum.
    Widzę że USG 3 trymestru się zaczęły. Mistella, Karolina super że wszystko w porządku.
    Skrobnę coś teraz bo jadę komunikacją miejską z USG prosto na remont i mam kawałek drogi.
    Też miałam USG 3 trymestru, wypadło dobrze :) Mała waży około 1350g, czyli nadal jest mniejsza niż średnia, ale w normie. Wszystko jest w porządku. Na razie ułożona pośladkowo, ale pani mówiła że ma jeszcze czas i miejsce na obroty.
    Dostałam skierowanie na USG za około 5 tygodni, żeby skontrolować wtedy wagę i ułożenie już bliżej porodu.

Byłam dziś rano na badaniach, m.in. morfologia i mocz. Smog okropny, szara mgła i smród dziś na zewnątrz :/
    W morfologii wyszły powyżej normy leukocyty i neutrofile, ale tego się spodziewałam bo jeszcze nie do końca się wyleczyłam z przeziębienia. Mocz w normie.

U mnie weekend i popołudnia pracowite dlatego mało zaglądałam i nie miałam kiedy do was pisać. Zacierałam razem mężem dziury w ścianach po starych kołkach, gruntowałam ściany. Dzisiaj dopiero zaczynamy właściwe malowanie, bo trochę problemów wyniknęło w między czasie i trzeba było się nimi zająć przed malowaniem. Najgorsze że tam mamy tynki strukturalne i już ich nie zdzieraliśmy a to się wiąże z tym że nie da rady ich pomalować wałkiem tylko trzeba pędzlem i schodzi dwa razy dłużej i dużo więcej farby.. ehh.. mam nadzieję że wyrobimy się do soboty bo mamy już firmę przeprowadzkową zaklepaną :P
    Po tej ciągłej pracy ogólnie czuję się dobrze. Mała chce bardzo pomagać bo się przez brzuch przebija pupą i nogami dość często.
    Mnie tylko plecy bolą więc jak wracam wieczorem do domu to od razu prysznic i łóżeczko :)
    A katar mi przeszedł już kilka dni temu, jednak zaczęło boleć gardło :P Jak żyć... :D
    W tym tygodniu załatwiłam mężowi pomóc w remoncie, ja trochę się będę bardziej oszczędzać bo już na mnie krzyczy że za ciężko pracuję :D

Wiewióreczka, Fasolka77, Kasiulka90, AniaKJ, Tunia76, Lolka30, Karmelllka90, martusiawp, Mama36, malutka_mycha, Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Mam wrażenie, że tylko tego siusiaka i stópek szuka, jeden raz tylko przymierzał się do foto twarzy, ale nie wyszło :P
    Mój kolega ma córkę Marcelinę i nazywa ją Marcepan :)
    Ja też podobna do taty :) I moja siostra też. A brat do mamy.

Karola, też mam 2 rożki.

mój też taki ekshibicjonista :) zazwyczaj ma nogi rozwalone i klejnoty na wierzchu :)
    zapytam w środę o to 3-4D, może uda się Go sfocić en face :)
    czyli coś jest w mojej teorii, ze chłopcy do mamuś a córcie do tatusiów :)

i wiecie co mi dziś ten internista powiedział :) :) :) popatrzył na moje wyniki morfologii i stwierdził, że jestem przewodniona :) No 4l na dzień robią swoje :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Próbuję was nadrobić, bo nie mam czasu siedzieć na forum.
    Widzę że USG 3 trymestru się zaczęły. Mistella, Karolina super że wszystko w porządku.
    Skrobnę coś teraz bo jadę komunikacją miejską z USG prosto na remont i mam kawałek drogi.
    Też miałam USG 3 trymestru, wypadło dobrze :) Mała waży około 1350g, czyli nadal jest mniejsza niż średnia, ale w normie. Wszystko jest w porządku. Na razie ułożona pośladkowo, ale pani mówiła że ma jeszcze czas i miejsce na obroty.
    Dostałam skierowanie na USG za około 5 tygodni, żeby skontrolować wtedy wagę i ułożenie już bliżej porodu.

Byłam dziś rano na badaniach, m.in. morfologia i mocz. Smog okropny, szara mgła i smród dziś na zewnątrz :/
    W morfologii wyszły powyżej normy leukocyty i neutrofile, ale tego się spodziewałam bo jeszcze nie do końca się wyleczyłam z przeziębienia. Mocz w normie.

U mnie weekend i popołudnia pracowite dlatego mało zaglądałam i nie miałam kiedy do was pisać. Zacierałam razem mężem dziury w ścianach po starych kołkach, gruntowałam ściany. Dzisiaj dopiero zaczynamy właściwe malowanie, bo trochę problemów wyniknęło w między czasie i trzeba było się nimi zająć przed malowaniem. Najgorsze że tam mamy tynki strukturalne i już ich nie zdzieraliśmy a to się wiąże z tym że nie da rady ich pomalować wałkiem tylko trzeba pędzlem i schodzi dwa razy dłużej i dużo więcej farby.. ehh.. mam nadzieję że wyrobimy się do soboty bo mamy już firmę przeprowadzkową zaklepaną :P
    Po tej ciągłej pracy ogólnie czuję się dobrze. Mała chce bardzo pomagać bo się przez brzuch przebija pupą i nogami dość często.
    Mnie tylko plecy bolą więc jak wracam wieczorem do domu to od razu prysznic i łóżeczko :)
    A katar mi przeszedł już kilka dni temu, jednak zaczęło boleć gardło :P Jak żyć... :D
    W tym tygodniu załatwiłam mężowi pomóc w remoncie, ja trochę się będę bardziej oszczędzać bo już na mnie krzyczy że za ciężko pracuję :D

i ma rację Kobieto!!! oszczędzaj się!!! :)
    dobrze, że z Małą wszystko ok :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jak Ty możesz wypić tyle wody w zimie? Dla mnie jest to ilość nieosiągalna.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wiecie co.. pisałam kiedyś o swędzeniu pod biustem.. myślałam, ze to odparzenie bo się tam od miesiąca strasznie pocę... ale od 3 dni sudocrem nie pomaga... i się zastanawiam czy to nie grzybica :( :( :( zaczęłam właśnie smarować clotrimazolem....zapytam gina w środę ale jeśli to grzybica to szok... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 16:46

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Fasolka jak Ty możesz wypić tyle wody w zimie? Dla mnie jest to ilość nieosiągalna.

wszędzie chodzę z woda i popijam... w domu cały czas woda z cytryna na tapecie.. herbatę pije w zasadzie tylko do śniadania, kawę 1x dziennie do drugiego śniadania a tak cały dzien wodę.. soków nie mogę to co mi zostało :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    i ma rację Kobieto!!! oszczędzaj się!!! :)
    dobrze, że z Małą wszystko ok :)
    No wiem, ale w weekend wszyscy znajomi powyjeżali i zostaliśmy sami a my nie mamy czasu na opóźnienia w remoncie, bo i tak już się opóźniło dużo i jest wszystko na styk do następnej soboty. Jak się dobrze czuję to nie potrafię siąść na dupie i nic nie robić (a pewnie powinnam). Ale już na tygodniu mamy pomocników to ja będę tylko coś tam pomagać delikatnie :)
    Powiem wam tylko że bym sobie życzyła (i wam też) każdą kolejną ciążę tak lekko i spokojnie przechodzić jak tą :)

Fasolka77, Karmelllka90, Tunia76, Wiewióreczka, malutka_mycha lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja bym chciała być w stanie wypić tyle wody dziennie. Czasem do 2 litrów nie mogę dobić ale się staram :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolka77 nie dostałam gratisów. To moje drugie zamówienie i nic nie dostałam.

B_002 super, że z mała wszystko dobrze. Ale Basiu odpoczynek jest wskazany. Jak zostało już tylko malowanie to dacie radę. Masz pomoc do sprzątania?
    A masz zdjęcia jakieś z USG??

----
    Nas jest trzy. Najstarsza siostra poodobma do mamy ja i srodkowa do taty. Moje siostry mają po dwoje dzieci są 3 dziewczynki i 1 chłopczyk i każde jak się urodzilo to skóra zdjęta z mojego taty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 18:07

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

trzeba zrobić jakieś pospolite ruszenie przy kolejnym zamówieniu!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmelllka90 wrote:

trzeba zrobić jakieś pospolite ruszenie przy kolejnym zamówieniu!
    Ja to nawet nie chcę tych próbek. Ale to dlatwgk, że sama pracowałam z kosmetykami i mam tego masę. A dla dziecka musiałabym sama sobie wybrać haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za ścianą sąsiedzi, taka młodziutka para mają nie spełna 2 letniego synka. Wczoraj jak zaczął wyć ( nie płakać ) o 17:00 tak do 20:00 wył dzisiaj zaczal 40 min temu dalej wyje. Ja leżę w sypialni i za głową mam po prostu takie wycie jakby serio stał za mną. Ciekawe czy mu się odwidzi, bo Leonka ma spać obok mnie w dostawce....

• B_002 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    B_002 super, że z mała wszystko dobrze. Ale Basiu odpoczynek jest wskazany. Jak zostało już tylko malowanie to dacie radę. Masz pomoc do sprzątania?
    A masz zdjęcia jakieś z USG??
    Niby "tylko" malowanie, ale w przypadku tynków strukturalnych nie jest to taka szybka i prosta sprawa jak przy zwykłych gładkich ścianach, no ale już pomoc jest. Po kilka godzin dziennie i damy radę. Mąż też urlop weźmie na koniec tygodnia żeby się na pewno wyrobić.

A zdjęcia nie mam, bo Zosia trzymała swoją łydkę i stopę przed samą buzią i nie udało się uchwycic. Ale widziałam ją i też kilka włosków już widocznych było :)

Kasiulka90, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka pytanie do fachury... krem z mocznikiem do rąk i nóg.. można stosować w ciaży? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki bardzo pięknie rosną! Te etap ciąży, mimo coraz częstszych dolegliwości wśród nas, jest już taki bezpieczny co do naszych Dzieci! Tak bardzo drżałyśmy przed prenatalnymi czy połówkowymi, a ten III trymestr to same potwierdzenia prawidłowego rozwoju! To daje bardzo dużo optymizmu!
    Rożka jeszcze nie mam, ale planuję jeden, ten od mamygienkolog.
    Dziś za to złapałam w Biedronce kocyk za 19,90:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98a28f9a493d.jpg

Wiewióreczka, Mama36, malutka_mycha lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ