X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    właśnie się zastanawiam jak to jest... ja też jestem podobna do ojca a Wy? nie jest tak, że chłopcy do mam a dziewczynki do ojców? :)
    Ja jestem totalnie pół na pół po rodzicach. I z wyglądu i z charakteru. Ale najlepsze jest to, że mój o 9 lat młodszy brat jest do mnie tak bardzo podobny, że mówią na nas bliźniaki :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Oczywiście, że się nie martw! :) Wczoraj znajoma pokazywała mi swoje zdjęcia sprzed porodu. W 8 miesiącu miała brzuch niewiele większy niż ja teraz :D Każda kobieta to przechodzi inaczej, wygląda inaczej. Raczej powinnaś się tylko cieszyć, że mniej skóry do zrzucenia ;)

uff :) może to to , że jestem wysoka i ma się gdzie rozkładać.. na szczęście idzie do przodu a nie na boki... na razie :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Tak słyszałam, ja też jestem podobna do taty. W żłobku napatrzyłam się na te dzieciaczki, to praktycznie każda dziewczynka była kopią tatusia.

czyli Mój Klopsik też będzie podobny do mnie :))) <3 super! niech zdolności manualne po tacie odziedziczy to na pewno będzie inżynierem! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    może trzeba go wysłać na kurs foto? :)
    ale dowaliłaś z Marcepanem ;)
    Mam wrażenie, że tylko tego siusiaka i stópek szuka, jeden raz tylko przymierzał się do foto twarzy, ale nie wyszło :P
    Mój kolega ma córkę Marcelinę i nazywa ją Marcepan :)
    Ja też podobna do taty :) I moja siostra też. A brat do mamy.

Karola, też mam 2 rożki.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że moja córcia z wyglądu będzie podobna do teściowej. Drobna kobieta z pieknym wcięciem w tali.
    Ale tylko z wyglądu, nie z charakteru.
    W mojej rodzinie kobiety są duże, bez tali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 16:32

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję was nadrobić, bo nie mam czasu siedzieć na forum.
    Widzę że USG 3 trymestru się zaczęły. Mistella, Karolina super że wszystko w porządku.
    Skrobnę coś teraz bo jadę komunikacją miejską z USG prosto na remont i mam kawałek drogi.
    Też miałam USG 3 trymestru, wypadło dobrze :) Mała waży około 1350g, czyli nadal jest mniejsza niż średnia, ale w normie. Wszystko jest w porządku. Na razie ułożona pośladkowo, ale pani mówiła że ma jeszcze czas i miejsce na obroty.
    Dostałam skierowanie na USG za około 5 tygodni, żeby skontrolować wtedy wagę i ułożenie już bliżej porodu.

Byłam dziś rano na badaniach, m.in. morfologia i mocz. Smog okropny, szara mgła i smród dziś na zewnątrz :/
    W morfologii wyszły powyżej normy leukocyty i neutrofile, ale tego się spodziewałam bo jeszcze nie do końca się wyleczyłam z przeziębienia. Mocz w normie.

U mnie weekend i popołudnia pracowite dlatego mało zaglądałam i nie miałam kiedy do was pisać. Zacierałam razem mężem dziury w ścianach po starych kołkach, gruntowałam ściany. Dzisiaj dopiero zaczynamy właściwe malowanie, bo trochę problemów wyniknęło w między czasie i trzeba było się nimi zająć przed malowaniem. Najgorsze że tam mamy tynki strukturalne i już ich nie zdzieraliśmy a to się wiąże z tym że nie da rady ich pomalować wałkiem tylko trzeba pędzlem i schodzi dwa razy dłużej i dużo więcej farby.. ehh.. mam nadzieję że wyrobimy się do soboty bo mamy już firmę przeprowadzkową zaklepaną :P
    Po tej ciągłej pracy ogólnie czuję się dobrze. Mała chce bardzo pomagać bo się przez brzuch przebija pupą i nogami dość często.
    Mnie tylko plecy bolą więc jak wracam wieczorem do domu to od razu prysznic i łóżeczko :)
    A katar mi przeszedł już kilka dni temu, jednak zaczęło boleć gardło :P Jak żyć... :D
    W tym tygodniu załatwiłam mężowi pomóc w remoncie, ja trochę się będę bardziej oszczędzać bo już na mnie krzyczy że za ciężko pracuję :D

Wiewióreczka, Fasolka77, Kasiulka90, AniaKJ, Tunia76, Lolka30, Karmelllka90, martusiawp, Mama36, malutka_mycha, Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Mam wrażenie, że tylko tego siusiaka i stópek szuka, jeden raz tylko przymierzał się do foto twarzy, ale nie wyszło :P
    Mój kolega ma córkę Marcelinę i nazywa ją Marcepan :)
    Ja też podobna do taty :) I moja siostra też. A brat do mamy.

Karola, też mam 2 rożki.

mój też taki ekshibicjonista :) zazwyczaj ma nogi rozwalone i klejnoty na wierzchu :)
    zapytam w środę o to 3-4D, może uda się Go sfocić en face :)
    czyli coś jest w mojej teorii, ze chłopcy do mamuś a córcie do tatusiów :)

i wiecie co mi dziś ten internista powiedział :) :) :) popatrzył na moje wyniki morfologii i stwierdził, że jestem przewodniona :) No 4l na dzień robią swoje :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Próbuję was nadrobić, bo nie mam czasu siedzieć na forum.
    Widzę że USG 3 trymestru się zaczęły. Mistella, Karolina super że wszystko w porządku.
    Skrobnę coś teraz bo jadę komunikacją miejską z USG prosto na remont i mam kawałek drogi.
    Też miałam USG 3 trymestru, wypadło dobrze :) Mała waży około 1350g, czyli nadal jest mniejsza niż średnia, ale w normie. Wszystko jest w porządku. Na razie ułożona pośladkowo, ale pani mówiła że ma jeszcze czas i miejsce na obroty.
    Dostałam skierowanie na USG za około 5 tygodni, żeby skontrolować wtedy wagę i ułożenie już bliżej porodu.

Byłam dziś rano na badaniach, m.in. morfologia i mocz. Smog okropny, szara mgła i smród dziś na zewnątrz :/
    W morfologii wyszły powyżej normy leukocyty i neutrofile, ale tego się spodziewałam bo jeszcze nie do końca się wyleczyłam z przeziębienia. Mocz w normie.

U mnie weekend i popołudnia pracowite dlatego mało zaglądałam i nie miałam kiedy do was pisać. Zacierałam razem mężem dziury w ścianach po starych kołkach, gruntowałam ściany. Dzisiaj dopiero zaczynamy właściwe malowanie, bo trochę problemów wyniknęło w między czasie i trzeba było się nimi zająć przed malowaniem. Najgorsze że tam mamy tynki strukturalne i już ich nie zdzieraliśmy a to się wiąże z tym że nie da rady ich pomalować wałkiem tylko trzeba pędzlem i schodzi dwa razy dłużej i dużo więcej farby.. ehh.. mam nadzieję że wyrobimy się do soboty bo mamy już firmę przeprowadzkową zaklepaną :P
    Po tej ciągłej pracy ogólnie czuję się dobrze. Mała chce bardzo pomagać bo się przez brzuch przebija pupą i nogami dość często.
    Mnie tylko plecy bolą więc jak wracam wieczorem do domu to od razu prysznic i łóżeczko :)
    A katar mi przeszedł już kilka dni temu, jednak zaczęło boleć gardło :P Jak żyć... :D
    W tym tygodniu załatwiłam mężowi pomóc w remoncie, ja trochę się będę bardziej oszczędzać bo już na mnie krzyczy że za ciężko pracuję :D

i ma rację Kobieto!!! oszczędzaj się!!! :)
    dobrze, że z Małą wszystko ok :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jak Ty możesz wypić tyle wody w zimie? Dla mnie jest to ilość nieosiągalna.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wiecie co.. pisałam kiedyś o swędzeniu pod biustem.. myślałam, ze to odparzenie bo się tam od miesiąca strasznie pocę... ale od 3 dni sudocrem nie pomaga... i się zastanawiam czy to nie grzybica :( :( :( zaczęłam właśnie smarować clotrimazolem....zapytam gina w środę ale jeśli to grzybica to szok... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 16:46

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Fasolka jak Ty możesz wypić tyle wody w zimie? Dla mnie jest to ilość nieosiągalna.

wszędzie chodzę z woda i popijam... w domu cały czas woda z cytryna na tapecie.. herbatę pije w zasadzie tylko do śniadania, kawę 1x dziennie do drugiego śniadania a tak cały dzien wodę.. soków nie mogę to co mi zostało :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    i ma rację Kobieto!!! oszczędzaj się!!! :)
    dobrze, że z Małą wszystko ok :)
    No wiem, ale w weekend wszyscy znajomi powyjeżali i zostaliśmy sami a my nie mamy czasu na opóźnienia w remoncie, bo i tak już się opóźniło dużo i jest wszystko na styk do następnej soboty. Jak się dobrze czuję to nie potrafię siąść na dupie i nic nie robić (a pewnie powinnam). Ale już na tygodniu mamy pomocników to ja będę tylko coś tam pomagać delikatnie :)
    Powiem wam tylko że bym sobie życzyła (i wam też) każdą kolejną ciążę tak lekko i spokojnie przechodzić jak tą :)

Fasolka77, Karmelllka90, Tunia76, Wiewióreczka, malutka_mycha lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja bym chciała być w stanie wypić tyle wody dziennie. Czasem do 2 litrów nie mogę dobić ale się staram :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolka77 nie dostałam gratisów. To moje drugie zamówienie i nic nie dostałam.

B_002 super, że z mała wszystko dobrze. Ale Basiu odpoczynek jest wskazany. Jak zostało już tylko malowanie to dacie radę. Masz pomoc do sprzątania?
    A masz zdjęcia jakieś z USG??

----
    Nas jest trzy. Najstarsza siostra poodobma do mamy ja i srodkowa do taty. Moje siostry mają po dwoje dzieci są 3 dziewczynki i 1 chłopczyk i każde jak się urodzilo to skóra zdjęta z mojego taty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 18:07

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

trzeba zrobić jakieś pospolite ruszenie przy kolejnym zamówieniu!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmelllka90 wrote:

trzeba zrobić jakieś pospolite ruszenie przy kolejnym zamówieniu!
    Ja to nawet nie chcę tych próbek. Ale to dlatwgk, że sama pracowałam z kosmetykami i mam tego masę. A dla dziecka musiałabym sama sobie wybrać haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za ścianą sąsiedzi, taka młodziutka para mają nie spełna 2 letniego synka. Wczoraj jak zaczął wyć ( nie płakać ) o 17:00 tak do 20:00 wył dzisiaj zaczal 40 min temu dalej wyje. Ja leżę w sypialni i za głową mam po prostu takie wycie jakby serio stał za mną. Ciekawe czy mu się odwidzi, bo Leonka ma spać obok mnie w dostawce....

• B_002 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    B_002 super, że z mała wszystko dobrze. Ale Basiu odpoczynek jest wskazany. Jak zostało już tylko malowanie to dacie radę. Masz pomoc do sprzątania?
    A masz zdjęcia jakieś z USG??
    Niby "tylko" malowanie, ale w przypadku tynków strukturalnych nie jest to taka szybka i prosta sprawa jak przy zwykłych gładkich ścianach, no ale już pomoc jest. Po kilka godzin dziennie i damy radę. Mąż też urlop weźmie na koniec tygodnia żeby się na pewno wyrobić.

A zdjęcia nie mam, bo Zosia trzymała swoją łydkę i stopę przed samą buzią i nie udało się uchwycic. Ale widziałam ją i też kilka włosków już widocznych było :)

Kasiulka90, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka pytanie do fachury... krem z mocznikiem do rąk i nóg.. można stosować w ciaży? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki bardzo pięknie rosną! Te etap ciąży, mimo coraz częstszych dolegliwości wśród nas, jest już taki bezpieczny co do naszych Dzieci! Tak bardzo drżałyśmy przed prenatalnymi czy połówkowymi, a ten III trymestr to same potwierdzenia prawidłowego rozwoju! To daje bardzo dużo optymizmu!
    Rożka jeszcze nie mam, ale planuję jeden, ten od mamygienkolog.
    Dziś za to złapałam w Biedronce kocyk za 19,90:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98a28f9a493d.jpg

Wiewióreczka, Mama36, malutka_mycha lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ