Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:właśnie się zastanawiam jak to jest... ja też jestem podobna do ojca a Wy? nie jest tak, że chłopcy do mam a dziewczynki do ojców?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Oczywiście, że się nie martw!
Wczoraj znajoma pokazywała mi swoje zdjęcia sprzed porodu. W 8 miesiącu miała brzuch niewiele większy niż ja teraz
Każda kobieta to przechodzi inaczej, wygląda inaczej. Raczej powinnaś się tylko cieszyć, że mniej skóry do zrzucenia
uffmoże to to , że jestem wysoka i ma się gdzie rozkładać.. na szczęście idzie do przodu a nie na boki... na razie
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karollinax26 wrote:Tak słyszałam, ja też jestem podobna do taty. W żłobku napatrzyłam się na te dzieciaczki, to praktycznie każda dziewczynka była kopią tatusia.
czyli Mój Klopsik też będzie podobny do mnie))
super! niech zdolności manualne po tacie odziedziczy to na pewno będzie inżynierem!
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:może trzeba go wysłać na kurs foto?
ale dowaliłaś z Marcepanem
Mój kolega ma córkę Marcelinę i nazywa ją Marcepan
Ja też podobna do tatyI moja siostra też. A brat do mamy.
Karola, też mam 2 rożki.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Ja mam nadzieję, że moja córcia z wyglądu będzie podobna do teściowej. Drobna kobieta z pieknym wcięciem w tali.
Ale tylko z wyglądu, nie z charakteru.
W mojej rodzinie kobiety są duże, bez tali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 16:32
-
Próbuję was nadrobić, bo nie mam czasu siedzieć na forum.
Widzę że USG 3 trymestru się zaczęły. Mistella, Karolina super że wszystko w porządku.
Skrobnę coś teraz bo jadę komunikacją miejską z USG prosto na remont i mam kawałek drogi.
Też miałam USG 3 trymestru, wypadło dobrzeMała waży około 1350g, czyli nadal jest mniejsza niż średnia, ale w normie. Wszystko jest w porządku. Na razie ułożona pośladkowo, ale pani mówiła że ma jeszcze czas i miejsce na obroty.
Dostałam skierowanie na USG za około 5 tygodni, żeby skontrolować wtedy wagę i ułożenie już bliżej porodu.
Byłam dziś rano na badaniach, m.in. morfologia i mocz. Smog okropny, szara mgła i smród dziś na zewnątrz
W morfologii wyszły powyżej normy leukocyty i neutrofile, ale tego się spodziewałam bo jeszcze nie do końca się wyleczyłam z przeziębienia. Mocz w normie.
U mnie weekend i popołudnia pracowite dlatego mało zaglądałam i nie miałam kiedy do was pisać. Zacierałam razem mężem dziury w ścianach po starych kołkach, gruntowałam ściany. Dzisiaj dopiero zaczynamy właściwe malowanie, bo trochę problemów wyniknęło w między czasie i trzeba było się nimi zająć przed malowaniem. Najgorsze że tam mamy tynki strukturalne i już ich nie zdzieraliśmy a to się wiąże z tym że nie da rady ich pomalować wałkiem tylko trzeba pędzlem i schodzi dwa razy dłużej i dużo więcej farby.. ehh.. mam nadzieję że wyrobimy się do soboty bo mamy już firmę przeprowadzkową zaklepaną
Po tej ciągłej pracy ogólnie czuję się dobrze. Mała chce bardzo pomagać bo się przez brzuch przebija pupą i nogami dość często.
Mnie tylko plecy bolą więc jak wracam wieczorem do domu to od razu prysznic i łóżeczko
A katar mi przeszedł już kilka dni temu, jednak zaczęło boleć gardłoJak żyć...
W tym tygodniu załatwiłam mężowi pomóc w remoncie, ja trochę się będę bardziej oszczędzać bo już na mnie krzyczy że za ciężko pracujęWiewióreczka, Fasolka77, Kasiulka90, AniaKJ, Tunia76, Lolka30, Karmelllka90, martusiawp, Mama36, malutka_mycha, Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Wiewióreczka wrote:Mam wrażenie, że tylko tego siusiaka i stópek szuka, jeden raz tylko przymierzał się do foto twarzy, ale nie wyszło
Mój kolega ma córkę Marcelinę i nazywa ją Marcepan
Ja też podobna do tatyI moja siostra też. A brat do mamy.
Karola, też mam 2 rożki.
mój też taki ekshibicjonistazazwyczaj ma nogi rozwalone i klejnoty na wierzchu
zapytam w środę o to 3-4D, może uda się Go sfocić en face
czyli coś jest w mojej teorii, ze chłopcy do mamuś a córcie do tatusiów
i wiecie co mi dziś ten internista powiedziałpopatrzył na moje wyniki morfologii i stwierdził, że jestem przewodniona
No 4l na dzień robią swoje
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
B_002 wrote:Próbuję was nadrobić, bo nie mam czasu siedzieć na forum.
Widzę że USG 3 trymestru się zaczęły. Mistella, Karolina super że wszystko w porządku.
Skrobnę coś teraz bo jadę komunikacją miejską z USG prosto na remont i mam kawałek drogi.
Też miałam USG 3 trymestru, wypadło dobrzeMała waży około 1350g, czyli nadal jest mniejsza niż średnia, ale w normie. Wszystko jest w porządku. Na razie ułożona pośladkowo, ale pani mówiła że ma jeszcze czas i miejsce na obroty.
Dostałam skierowanie na USG za około 5 tygodni, żeby skontrolować wtedy wagę i ułożenie już bliżej porodu.
Byłam dziś rano na badaniach, m.in. morfologia i mocz. Smog okropny, szara mgła i smród dziś na zewnątrz
W morfologii wyszły powyżej normy leukocyty i neutrofile, ale tego się spodziewałam bo jeszcze nie do końca się wyleczyłam z przeziębienia. Mocz w normie.
U mnie weekend i popołudnia pracowite dlatego mało zaglądałam i nie miałam kiedy do was pisać. Zacierałam razem mężem dziury w ścianach po starych kołkach, gruntowałam ściany. Dzisiaj dopiero zaczynamy właściwe malowanie, bo trochę problemów wyniknęło w między czasie i trzeba było się nimi zająć przed malowaniem. Najgorsze że tam mamy tynki strukturalne i już ich nie zdzieraliśmy a to się wiąże z tym że nie da rady ich pomalować wałkiem tylko trzeba pędzlem i schodzi dwa razy dłużej i dużo więcej farby.. ehh.. mam nadzieję że wyrobimy się do soboty bo mamy już firmę przeprowadzkową zaklepaną
Po tej ciągłej pracy ogólnie czuję się dobrze. Mała chce bardzo pomagać bo się przez brzuch przebija pupą i nogami dość często.
Mnie tylko plecy bolą więc jak wracam wieczorem do domu to od razu prysznic i łóżeczko
A katar mi przeszedł już kilka dni temu, jednak zaczęło boleć gardłoJak żyć...
W tym tygodniu załatwiłam mężowi pomóc w remoncie, ja trochę się będę bardziej oszczędzać bo już na mnie krzyczy że za ciężko pracuję
i ma rację Kobieto!!! oszczędzaj się!!!
dobrze, że z Małą wszystko okB_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
i wiecie co.. pisałam kiedyś o swędzeniu pod biustem.. myślałam, ze to odparzenie bo się tam od miesiąca strasznie pocę... ale od 3 dni sudocrem nie pomaga... i się zastanawiam czy to nie grzybica
zaczęłam właśnie smarować clotrimazolem....zapytam gina w środę ale jeśli to grzybica to szok...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 16:46
Fasolka77
-
Tunia76 wrote:Fasolka jak Ty możesz wypić tyle wody w zimie? Dla mnie jest to ilość nieosiągalna.
wszędzie chodzę z woda i popijam... w domu cały czas woda z cytryna na tapecie.. herbatę pije w zasadzie tylko do śniadania, kawę 1x dziennie do drugiego śniadania a tak cały dzien wodę.. soków nie mogę to co mi zostałoFasolka77
-
Fasolka77 wrote:i ma rację Kobieto!!! oszczędzaj się!!!
dobrze, że z Małą wszystko ok
Powiem wam tylko że bym sobie życzyła (i wam też) każdą kolejną ciążę tak lekko i spokojnie przechodzić jak tąFasolka77, Karmelllka90, Tunia76, Wiewióreczka, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfasolka77 nie dostałam gratisów. To moje drugie zamówienie i nic nie dostałam.
B_002 super, że z mała wszystko dobrze. Ale Basiu odpoczynek jest wskazany. Jak zostało już tylko malowanie to dacie radę. Masz pomoc do sprzątania?
A masz zdjęcia jakieś z USG??
----
Nas jest trzy. Najstarsza siostra poodobma do mamy ja i srodkowa do taty. Moje siostry mają po dwoje dzieci są 3 dziewczynki i 1 chłopczyk i każde jak się urodzilo to skóra zdjęta z mojego taty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 18:07
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Karmelllka90 wrote:fasolka77 nie dostałam gratisów. To moje drugie zamówienie i nic nie dostałam.
trzeba zrobić jakieś pospolite ruszenie przy kolejnym zamówieniu! -
nick nieaktualnyZa ścianą sąsiedzi, taka młodziutka para mają nie spełna 2 letniego synka. Wczoraj jak zaczął wyć ( nie płakać ) o 17:00 tak do 20:00 wył dzisiaj zaczal 40 min temu dalej wyje. Ja leżę w sypialni i za głową mam po prostu takie wycie jakby serio stał za mną. Ciekawe czy mu się odwidzi, bo Leonka ma spać obok mnie w dostawce....
-
Karmelllka90 wrote:B_002 super, że z mała wszystko dobrze. Ale Basiu odpoczynek jest wskazany. Jak zostało już tylko malowanie to dacie radę. Masz pomoc do sprzątania?
A masz zdjęcia jakieś z USG??
A zdjęcia nie mam, bo Zosia trzymała swoją łydkę i stopę przed samą buzią i nie udało się uchwycic. Ale widziałam ją i też kilka włosków już widocznych byłoKasiulka90, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
-
Dzieciaczki bardzo pięknie rosną! Te etap ciąży, mimo coraz częstszych dolegliwości wśród nas, jest już taki bezpieczny co do naszych Dzieci! Tak bardzo drżałyśmy przed prenatalnymi czy połówkowymi, a ten III trymestr to same potwierdzenia prawidłowego rozwoju! To daje bardzo dużo optymizmu!
Rożka jeszcze nie mam, ale planuję jeden, ten od mamygienkolog.
Dziś za to złapałam w Biedronce kocyk za 19,90:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98a28f9a493d.jpgWiewióreczka, Mama36, malutka_mycha lubią tę wiadomość