X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Mama :)
    Ja sobie sama takie cyklam:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3aaeec77e81d.jpg

A po przeprowadzce to dopiero będziesz miała roboty: układanie, szykowanie pokoiku, pranie, prasowanie i kompletowania wyprawki. I tylko ten ostatni punkt ewentualnie z kanapy możesz zrobić. Więc jakoś nie wierzę w te zwolnione obroty :)

AniaKJ, B_002, Wiewióreczka, martusiawp, Mama36, Kasiulka90, india lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zajmuje sie moim chorym synkiem- jak zawsze zresztą :) straszny go wirus dopadl, normalnie tak kaszle jakby dusznosci mial. Podobno taki teraz panuje. Mam nadzirje ze dzis bedzie lepiej spal i ja sie przespie. Dzis staralam sie odzywiac lepiej, ale nic nie wyliczalam, analizowalam, po prostu wiecej posilkow, zero slodyczy, na podwieczorek zjadlam jogurt owczy i garsc orzechow i pol jablka, zjem dwie kolacje. W piatek ide do poleconej mi przez moja ginekolog dietetyczki, da mi glukometr i wyjasni fachowo pare rzeczy. Nie wiem czy jej osoba bedzie wystarczajaca w tym problemie, dlatego rozwazam zapisanie sie do diabetologa lub do przychodni przyszpitalnej wlasnie do ginekolog specjalizujacej sie w cukrzycy. Ona by zadbala bym miala wystarczajaca ilosc badan, usg no i przyjmuje w szpitalu o wysokiej referencyjnosci, tyle ze w tym szpitalu moja znajoma nie ma juz chodow, dlatego zastanawiam sie czy by jednak nie zapisac sie jednak tam gdzie tamta pracuje. Moja tesciowa wtedy by sie z miejsca dowiedziala ze mam cukrzyce ;) Bo jej matka i moja tesciowa to najlepsze przyjaciolki. Jesli chodzi o picie wody w duzej ilosci, to sa dwie szkoly, jedna mowi ze picie wiecej niz 2l w ciazy wyplukuje z organizmu to co lepiej zeby tez zostalo ;), a druga by pic 3l. Kiedys slyszalam ze picie bardzo duzej ilosci wody pbciaza tez serce, ktore musi przepompowac te duze ilosci. Ja sie sklaniam ku pierwszej szkole, moze dlatego ze wypicie ponad 2l dla mnie to ponad moje mozliwosci. A wlasciwie to dbam by wypic 1,5 l czystej wody, a reszta to inne plyny, herbata, zupa itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 21:18

Fasolka77, AniaKJ lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A jakie masz wartości prób? Pytam z mojej głupie ciekawości :)
    Ast: 19 (norma 3-35 U/L)
    Alt: 8,8 (te same normy)
    Kwasy zolciowe: 3 (norma 0-6 unmol/L)
    bilirubina 0,27 (norma od 3 do 1,2 mg/dl). Niby poniżej ale lekarka mówiła że poniżej może być, ważne że nie przekracza górnej granicy

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    kurde.. bo swędzą mnie dłonie, dlatego dostałam skierowanie na te próby wątrobowe ale cos czuję, że to jakies atopowe swędzenie.. chociaż nigdy nie miałam problemów...
    A z momme nie masz tego masełka dla AZS? Ono jest super. Jeśli z przesuszenia cię swędzą to jakiś bogaty krem na naturalnym maśle by dał radę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ast: 19 (norma 3-35 U/L)
    Alt: 8,8 (te same normy)
    Kwasy zolciowe: 3 (norma 0-6 unmol/L)
    bilirubina 0,27 (norma od 3 do 1,2 mg/dl). Niby poniżej ale lekarka mówiła że poniżej może być, ważne że nie przekracza górnej granicy
    No to niskie. Czyli to samo co u mnie kłucie było już nie ma. A to szczypanie skóry się zdarzy. Ale moja ginekolog mowi, żebym powtórzyła badania bo czasem objawy są zanim wyjdzie w wynikach. Ale w sumie obie myslimy, że to nie to. Ale obie lubimy sprawdzać haha

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A z momme nie masz tego masełka dla AZS? Ono jest super. Jeśli z przesuszenia cię swędzą to jakiś bogaty krem na naturalnym maśle by dał radę.

nie mam z MOMME nic do rąk...:( a z body shopu się nada?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też miałam twardniejący brzuszek ze4 razy w ciągu dnia to na pewno.
    Dzisiaj tak nam się nudzilo, że mąż pojechał do Ikea i kupił pojemniki do szuflad, ułożyliśmy dwie szuflady z kosmetykami tak wstępnie. Ale ciuszki na 56 takie domowe czyli tzw basicki mam ułożone, wyychodne będą wisieć w szafie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 21:33

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No to niskie. Czyli to samo co u mnie kłucie było już nie ma. A to szczypanie skóry się zdarzy. Ale moja ginekolog mowi, żebym powtórzyła badania bo czasem objawy są zanim wyjdzie w wynikach. Ale w sumie obie myslimy, że to nie to. Ale obie lubimy sprawdzać haha
    Mnie tak dzisiaj boli w tym miejscu że przed chwilą z bólu płakałam ale to musi się mała tak wciskać skoro nie wątroba. A swedziec swędzi, ale to akurat jest do strzymania. Mam dziś serdecznie dość dziewczyny, od tego bólu jest mi słabo i niedobrze dodatkowo. Nie potrafię sobie wyobrazić że ona będzie jeszcze większą i będzie się bardziej wbijać. Może ja jestem jednak za drobna żeby ciąża mogła u mnie bez problemów przebiec.

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Aa i przyszły mi koszule od dolce sonno, ale dwie muszę odesłać i wymienić na rozmiar mniejsze. Pomimo tego że się mierzyłam to wychodzą za duże :( ale materiał jest porządny i ładnie wygladaja
    A jakie rozmiary zwykle nosisz i jakie zamówiłaś? Też będę zamawiać z dolce sonno i na razie się zastanawiam nad rozmiarem właśnie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A po przeprowadzce to dopiero będziesz miała roboty: układanie, szykowanie pokoiku, pranie, prasowanie i kompletowania wyprawki. I tylko ten ostatni punkt ewentualnie z kanapy możesz zrobić. Więc jakoś nie wierzę w te zwolnione obroty :)
    Pokoiku na razie nie szykujemy, do naszej sypialni wstawimy łóżeczko. Z praniem i prasowaniem chce mi pomóc mama, ja nie cierpię prasowania. A kompletowanie wyprawki będzie rzeczywiście przez internet, tak jak mówisz :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 super ta sesja. Ale będziecie mieć fajną pamiątkę :)

gg64zbmhxvebnkcj.png

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    A jakie rozmiary zwykle nosisz i jakie zamówiłaś? Też będę zamawiać z dolce sonno i na razie się zastanawiam nad rozmiarem właśnie.
    Zwykle miałam S, u góry XS. I wzięłam M. Jedna jest ok a dwie z tyłu maja bardzo dużo luzu i źle to wygląda. A jak naciagnelam material to jeszcze sporo miejsca miałam. Więc spokojnie zmieszcze się w S. I mam jedną rozpinana na środku, świetnie nadaje się do kangurowania, bardzo głęboko się rozpina.

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha ja dzisiaj też płakałam ale przez spojenie łonowe. Leżę na lózku z materacem podniesionym do gory, żeby mała była grawitacja pchnięta w stronę klatki piersiowej bo ta cholera mnie tak tłucze po spojeniu ze mnie aż przeszywa takie pieczenie.
    Chodzić mogę ale np ja mam wanno prysznic wanna jest wysoka i nie wejdę :/ nie podniosę lewej nogi tak wysoko mąż mi pomaga. Czuję się jak kaleka :( zejście z łóżka to ból spojenia plus ból brzucha :/

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pojechalam ostatnio do galerii handlowej, i kupilam sobie za jednym zamachem w sklepie etam dwie koszule i pizame, plus klapki pod prysznic. Jeszcze mam jedna koszule z poprzedniego porodu - nie uzylam jej bo wyszla cesarka i dali mi zielony pokutny wór :) Szlafrok tez mam, a nawet dwa, wiec cos juz mam ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 piękne,śliczne i takie urocze Wasze zdjęcia z sesji :) :) :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 piękne fotki! Naprawdę super :) ja jakoś nie bardzo widzę siebie w takiej sesji... ale na pewno chcemy taką dla małego co się robi do 14 dnia życia- wiecie te śpiące maleństwa w kocykami wyglądające jak małe fasolki

Kasiulka90, Karmelllka90, india, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, cudne zdjęcia <3 Aż się naszych nie mogę doczekać :D

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Zwykle miałam S, u góry XS. I wzięłam M. Jedna jest ok a dwie z tyłu maja bardzo dużo luzu i źle to wygląda. A jak naciagnelam material to jeszcze sporo miejsca miałam. Więc spokojnie zmieszcze się w S. I mam jedną rozpinana na środku, świetnie nadaje się do kangurowania, bardzo głęboko się rozpina.
    Ja zwykle nosiłam S, u góry czasem M. Myślisz że jak zamówię M to będą za luźne?
    Te rozpinane na środku właśnie podobają mi się bo będą fajne do kangurowania.
    Najwyżej zaryzykuję, ale wydaje mi się że S mogą być ciasne a w sumie do spania to większe nie przeszkadzają :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka aż tak cię to boli? Biedna :(
    A jesteś pewna że to spojenie łonowe? Tak ci lekarz zdiagnozował?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • india Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama swietne zdjecia, cudna macie pamiatke <3
    Moja mała chyba dzis planuje ucieczkę przez powloki brzuszne ;) chyba testuje mają skore na ile jest elastyczna.
    Mam wrażenie, ze chyba bardzo urosla i jiz się tam ledwo mieści :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ