X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem co by wyszło w badaniach harmony (nie wiem czy dobrze napisałam) w tym przypadku od teściowej Karmellki. Bo jak zdecydować czy chłopczyk czy dziewczynka.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tych galaretek jogurtowych, to ja na wierzch daję jeszcze warstwę samej galaretki (ewentualnie jeszcze z owocami).
    Przygotowanie trwa dłużej, bo muszą dwie warstwy zastygnąć.

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    A tam dziewczyny trzeba być dobrej myśli ;-) o co kaman z tymi galaretkami :-D wzywam osobę co ten deser wymyśliła bo narobilyscir mi smaka , a nie umiem się dokopać postu :-D

Zgłaszam się! :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Odnośnie tych galaretek jogurtowych, to ja na wierzch daję jeszcze warstwę samej galaretki (ewentualnie jeszcze z owocami).
    Przygotowanie trwa dłużej, bo muszą dwie warstwy zastygnąć.
    Właśnie też o tym pomyslałam..i może jogurt jakiś waniliowy..takie szaleństwo :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ciekawa jestem co by wyszło w badaniach harmony (nie wiem czy dobrze napisałam) w tym przypadku od teściowej Karmellki. Bo jak zdecydować czy chłopczyk czy dziewczynka.
    No właśnie, jakby zrobiła nifty, które określa płeć, ciekawe co by wyszło, masz rację.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja bym budyń zjadła... Albo kisiel...

• espoir Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie pożarłam 3 kukurydze - tzn. Wojtuś zjadł 2, ja tylko jedną - żeby nie było, że umiaru nie znam ;)

mysla.nieskalana, Mama36, Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp, AniaKJ lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Zgłaszam się! :D
    Dawaj przepis :-D ,:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 19:45

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir

Wybacz nie jestem w temacie w twojej sprawie stąd moje pytanie. Ja ogółem na sama.mysl o cięciu mam jakieś czarne wizje ale.moze.przez to że ja się panicznie boję sal operacyjnych i operacji

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pół kubeczka 200 ml lodów :) i więcej nie dałam rady, aż jestem w szoku :)
    taka nagroda bo chwilę wcześniej znowu sobie popłakałam z bolu. Masakra, jak ja mam poród przeżyć. A zawsze się miałam za twarda babke.

martusiawp lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    taka nagroda bo chwilę wcześniej znowu sobie popłakałam z bolu. Masakra, jak ja mam poród przeżyć. A zawsze się miałam za twarda babke.
    Kurcze,ale to aż tak Cię boli?? To chyba nie powinno tak być. A moze nie ma reguły i poród pójdzie gładko.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Dawaj przepis :-D ,:-D

Kochana, galaretkę rozpuszczam w jednej szklance wody, czekam aż ostygnie, dodaję pół jogurtu, mieszam i przelewam do pucharków, na dno wyłożyłam truskawki ;)

Macie i jedzcie z tego wszyscy :D

Mama36, Syska2202, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Kurcze,ale to aż tak Cię boli?? To chyba nie powinno tak być. A moze nie ma reguły i poród pójdzie gładko.
    Od tygodnia już tak że zazwyczaj właśnie raz dziennie nie wytrzymuje. Za tydz mam wizytę, powiem jak to wygląda. Ale co ona mi poradzi? Przecież dziecka nie przesunie.

f1d9680377.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro robię :-D dziękuję :-P

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Co cię tak boli? Ten prawy pod cycek czy spojenie? Bo obu nam dolega to samo.
    Ja dzisiaj wstałam bez bólu rano nogę zarzucilam na wannę jak się myłam potem zakupy a teraz chodzę jak kaczka :/ nie znam umiaru! Jutro ortopeda... A po obiedzie się położyłam w salonie wstalam to mnie tak zakuło "tam gdzie wątroba" że aż krzyknęłam poszłam siku i jakoś się tak obrucilam dziwnie jakby mi "wątroba" pękła z bolu gwiazdki zobaczyłam. Położyłam się i po bólu ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę żeby ten tydzień się już skończył...a jutro dopiero poniedzialek. Ale na prawdę marzę o lutym! I jakoś mi się wydaje że jak minie ten długi zimny styczeń, to luty minie super szybko i już będzie wiosna :)

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Co cię tak boli? Ten prawy pod cycek czy spojenie? Bo obu nam dolega to samo.
    Ja dzisiaj wstałam bez bólu rano nogę zarzucilam na wannę jak się myłam potem zakupy a teraz chodzę jak kaczka :/ nie znam umiaru! Jutro ortopeda... A po obiedzie się położyłam w salonie wstalam to mnie tak zakuło "tam gdzie wątroba" że aż krzyknęłam poszłam siku i jakoś się tak obrucilam dziwnie jakby mi "wątroba" pękła z bolu gwiazdki zobaczyłam. Położyłam się i po bólu ...
    Zebra, mój bol spojenia przy tym to naprawdę pikuś. Nawet w nocy zebra potrafią mnie obudzić i nie pozwalają później zasnąć.
    Daj znać jutro po ortopedzie, ja się na początku lutego wybieram.

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No właśnie ja się zastanawiam między Kinderkraft a Lionelo..cena podobna,wygląd podobny. Jest też takie Lionelo,które po tym 6 m-cu można przerobić na taki kojec..droższe o 50 zł. I nie wiem już sama.
    Miałam ten sam dylemat tyle że lionelo w Gdańsku nie było nigdzie dostępne stacjonarnie i nie mogłam go pomacac a kinderkraft są w smyku. Ja kupiłam ten droższy z pokrętłem bo wydało mi się solidniejsze.A na samym końcu udało mi się odkupic od babeczki za 259 zł.

Misiabella, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Może ja bym budyń zjadła... Albo kisiel...
    Ja w piątek skusiłam się na kisiel, a nie jadłam całe wieki. Oj pyszny był, chyba czas na powtórkę.

martusiawp lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • india Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pytalam lekarza czy płeć sie nie zmieniła. A on zrobił mi zbliżenie mówiąc " o prosze! Wargi sromowe jak bułeczka. Tu na pewno nic sie juz nie zmieni" :D

malutka_mycha, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ