Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
martusiawp wrote:Paula skończony 31 tc? Tak?
Bo mamy znowu problem z liczeniem -
nick nieaktualny
-
Ja tam nie narzekam, bo mi lekarze tez wpisuja wiek mlodszy, niz to wynika z rocznika. Dopoki nie bede miala urodzin, to nie mam 41 lat
i tak tez wpisuja tc. Jak sie nie pojawi na liczniku 30, to jest 29, chocby to bylo 29 i 5 dni
Karollinax26, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie ma co opierać się na jednej aplikacji. Ja mam 6 i wszystkie pokazują co innego
Weźcie to na logikę.
Pierwszy tydzień ciąży trwa od 0+0 do 0+7. W 1+0 macie skończony 1 tydzień a zaczynacie 2. 2+0 kończycie drugi tydzień i zaczynacie trzeci. Itd itdB_002, Karmelllka90, martusiawp, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, valetta94, estrella, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny pamietacie mnie jeszcze? Czytam Was codziennie ale brak czasu zeby cokolwiek napisac..
Wszystkiego co najlepsze na Walentynki
Ja jutro mam randke z moim Walentym u gina:) ciekawe ile przybral na wadze bo daje popalic:) kosza na pieluchy nie polecam, mialam przy corce i powiem wam ze i tak musialam wiazac w zapachowe woreczki i dopiero do kosza bo i tak wydobywal sie zapach. Pozniej zrezygnowalam z niego bo wadzil mi w pokoju i roznicy nie czulam bo wiazalam do woreczka pampersa i wynosilam do kuchni do kosza. Te woreczki dosc dobrze trzymaja zapach wiec kosz to dla mnie zbyteczny wydatek.
Zdrowka Wam wszystkim zycze!!
Kiwona, martusiawp, Daffi, Wiewióreczka, Kasiulka90, mysla.nieskalana, malutka_mycha, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLekarze biorą pod uwagę skończone tygodnie. Czyli jak macie 35+5 to macie SKONCZONE 35 tygodni. A my sobie mówimy że rozpoczęliśmy 36. Czyli jesteśmy w trakcie 36. A skończymy 36 w 36+0. W 36+1 zaczniemy 37.
Wiek ciąży w momencie porodu podaje się tak samo w skończonych tygodniach.Karmelllka90, martusiawp, Misiabella, mysla.nieskalana, B_002, estrella, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
bo masz ustawione na biezace tygodnie nie skonczone. w mysl logiki tak jest.. w koncu poczete dziecko tez nie ma od razu tygodnia tylko liczy sie 0+1 itd.
-
nick nieaktualnyCo do liczenia. Pytam o to każdego nowego lekarza, którego mam przed oczami
ja mam dzisiaj 31+6 czyli mam skończone 31 tygodni ciąży i 6-ty dzień już 32 tygodnia. Czyli jest na końcówce 32 tc ale go nie skończyłam. Jutro jak w każdy piątek mam wizytę u mojej ginekolog prowadzącej będzie 31+7 lub jak kto woli 32+0 czyli skończone 32 tygodnie ale w sobotę zacznę 33 a moja ginekolog wpisze mi właśnie 33 czyli tygodnie rozpoczete. A jak pojadę na Kopernika w poniedziałek to mi napiszą na karcie dokładnie skończony tydzień + ilość dni z tygodnia ropoczetego. W szpitalach najczesciej żeby nie rozdrabniać się piszą tylko skończone tygodnie a dlatego,że jest roznica między porodem w 28+1 a np w 28+6. Dla takiego maluszka ty 5 no to ogrom czasu
Jak trafiłam do Ujastka byłam w 23+2 wg owulacji ale w 24 wg okresu, sterydy podaje się w 24 tc i ja tam plakalam że ja mam skończone 23 bo 5 dni to duża różnica, więc mi tlumaczyli że jestem już w 24 ale skończone mam 23.Paula 90, martusiawp, Wiewióreczka, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo ja Wam opowiem historię mojego poranka.
Poszłyśmy ze Stellą (moja "księżniczka") na spacer. Miał być długi i radosny.
Skończył się kiedy owa księżniczka postanowiła się uperfumować w szczurzym truchle. Księżniczka psia jej mać za dychę.
Cóż było robić, wykąpałam ją i teraz śpi przemęczona atrakcjami poranka.
A tu zaraz po SPA zgrywa niewiniątko:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/888e08351f16.jpg
Kiwona, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, Tunia76, DorotaAnna, Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZresztą dziewczyny policzcie sobie tygodnie na kalenarzu do waszego terminu porodu. Termin porodu to 40+0 cisza donoszona to +/-2 tygodnie 38+0 i 42+0,
Obecnie 37+0 to ciąża donoszona dlatego że 37 tygodni jest skończone i rozpoczynamy właśnie ten 38 tydzień który jest w terminie ciąży.Paula 90, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Też ją mam. I można przestawić w ustawieniach na skończony tydzień i będzie pokazywała obecny
Ty masz ustawiony bieżący...Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Ja tam liczę jak lekarze i nikt mnie nie przekona!
ja jestem w 32+1, czyli leci mi 32 tydzień, skończę go jak zobaczę 33
Moja ginka tak liczy, w szpitalu też tak liczą, ja tam sobie dodawać nie będę
Karolcia to nie chodzi o dodawanie , tylko o te że nie możesz liczyć slonczonych pelnych tygodni ciąży do tyłuA jak zobaczysz 33 to będziesz mieć skończony 33 tydzień nie 32 , bo mając 32+3 masz skończone 32 tygodnie ciąży pełne A leci ci nowy dzień z rozpoczętego 33 tygodnia
To tak jak w kalendarzu i dniach jest np rozpocznie się nowy tydzień A skończy poprzedni to jak będziesz liczyć że nadal trwa ten poprzedni ? Ciąża idzie do przodu o nie ma co sobie odejmowaćmartusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny