Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczynam i ja łapać dola, ja pierdziele ...
Wszystko mnie boli, łącznie z włosami na głowie. Mam taki ból w pachwinach i w kroczu, do tego boki brzucha, mała mi gdzieś tam uciska i od dwóch dni ten ból jest zdwojony.
Gdybym mogła leżałabym w jednej pozycji bez ruszania się, bo każdy nawet najmniejszy ruch sprawia mi ból
Do tego mega zgaga ...
Jak żyć ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Zaczynam i ja łapać dola, ja pierdziele ...
Wszystko mnie boli, łącznie z włosami na głowie. Mam taki ból w pachwinach i w kroczu, do tego boki brzucha, mała mi gdzieś tam uciska i od dwóch dni ten ból jest zdwojony.
Gdybym mogła leżałabym w jednej pozycji bez ruszania się, bo każdy nawet najmniejszy ruch sprawia mi ból
Do tego mega zgaga ...
Jak żyć ? -
Lolka30 wrote:Fasolkaaa!!! Następnym razem zanim napiszesz o swoich skończonych tygodniach to skonsultuj się ze mną na priv bo znów zamieszanie i połowa stron do przeczytania jest o liczeniu tygodni hihih
.
Dziewczyny wszystkie zdjęcia brzuszków, maluszków i piesełków śliczne.
Ja dziś byłam na kwalifikacji do szczepienia na krztusiec u znajomego internisty. Jego żona ma ten sam termin porodu co ja. Też się szczepili w zeszłym tyg. Oczywiście w luxmedzie jest problem z dostepnoscia szczepionki wiec wzielam receptę i mąż wieczorem wykupi mi w aptece i poda w domu. Nnie będę już leciec kolejny raz do przychodni, dziś zostałam wystarczająco okaszlana hihi.
Jezu ale afera... pomylić się nie możnaprzecież wiem, że leci mi już 32tc
Lolka30, AniaKJ lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Laski - wy wszystko wiecie
Jaki odkurzacz jest dobry? Mój zdechł i trzeba szybko nowy
Podoba mi się bo jest lekki i sprawnie działa. Polecam
Ja nie lubię workowych, bo nawet jak się te worki często wymienia to jakoś to powietrze z odkurzacza mi śmierdzi, a w takim bezworkowym tego nie ma. I można opróżniać pojemnik tak często jak się chce, a nawet go myć.
https://www.neonet.pl/odkurzacze/tefal-tw3753.htmlPaula 90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelllka90 wrote:A ja im więcej wyczytałam tym mniej wiem, jakieś zalążki mam a jednak postawie na intuicję.
Czy czas kichamboje się że przez to szyjka mi się skróci
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Mi dzis spojenie nie dokucza tak mocno i wczorajsze klucie minęło.
Ogolnie czuje sie super. Gardlo troszke czuje dzis mnie bardziej swedzi jakby sie goilo. Moze ta mikstura z czosnkiem jednak pomogła? Bo dopiero jestem po 2 tabletkach antybiotyku.
A ten probiotyk lactostad bardzo fajny i smaczny. Mam nadzieję ze skuteczny. -
valetta94 wrote:Hahaha rozsmieszyłaś mnie
Niestety nie z wiedzy o Ameryce
Z wiedzy statkowej, wszystkie procedury, kodeksy, przepisy, wiedza nawigacyjna.. potem rozmowa z jakimś ich ziomkiem i on dodatkowo zadaje pytania.. Mąż sobie od 2 tygodni wszystko powtarzał z książek bo czort wie o co oni zapytają..
a co ma taki test na celu? czy aby na pewno jest marynarzem? czy to jakaś kwalifikacja do następnego rejsu?Fasolka77
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:A ja cały czas kaszlę jak mnie wieczorem zgaga złapie i też się zastanawiałam, ale bardziej nie nad szyjką a mięśniami brzucha, czy to nie szkodzi za bardzo teraz. Szyjka raczej się od kichania nie skróci.
-
Paula ja mam ten odkurzacz https://www.ceneo.pl/55902912#tab=spec.
Mam go od 7 lat, odkąd mamy kota. Nic się z nim nie dzieje, super odkurza, tylko my go kupiliśmy jeszcze przed zmianą przepisów o mocach sprzętu AGD, albo w trakcie zmiany i nasz ma chyba moc 2100W, teraz takich nie ma.
Paula 90 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
chce_byc_mama wrote:Dziewczyny, a czy czytacie jakies ksiazki lub czasopisma zwiazane z ciaza/macierzynstwem/rozszerzaniem diety/wychowaniem dziecka itp? Szczegolnie pierworodki bo obecne mamusie juz napewno bardzo duzo wiedza z wlasnego doswiadczenia
Bo tak wlasnie przegladam w Internecie i zamowilabym cos jeszcze.
Ja czytam 'W oczekiwaniu na dziecko - najlepszy poradnik dla przyszlych matek i ojcow' oraz 'Jezyk niemowlat'.
'Jezyk niemowlat' bardzo polecam. Jest tam duzo o podejsciu do noworodka, o spokoju, o karmieniu piersia, o wprowadzaniu rutyny itp. Ogolnie bardzo fajnie wszystko rozpisane - bardzo mnie uspokaja.
Z kolei najgorsza ksiazka jaka mialam w rekach to 'Bobas -instrukcja obslugi'. Jak dla mnie to ksiazka, ktora bardziej nadaje sie jako prezent dla swiezo upieczonego tatusia od dowcipnych kolegowprzejrzalam kilka stron i stoi na polce nie ruszana.
ja niestety nie ale planuję coś kupić w temacie rozwoju dziecka od pierwszych dni życia... teraz mam "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i szału nie ma...Fasolka77
-
Lolka30 wrote:Paula ja mam ten odkurzacz https://www.ceneo.pl/55902912#tab=spec.
Mam go od 7 lat, odkąd mamy kota. Nic się z nim nie dzieje, super odkurza, tylko my go kupiliśmy jeszcze przed zmianą przepisów o mocach sprzętu AGD, albo w trakcie zmiany i nasz ma chyba moc 2100W, teraz takich nie ma.
Wkurzona szukałam dużych mocy, a takich już nie było.
Kupiłam jaki był i tak ciągnie, że muszę mu zmniejszać ssanie, bo mi "panele ściąga."
Nie wiem co zrobili, ale ten nowy niby słabszy, a ciagnie lepiej. -
Misiabella,jesteś pod dobrą opieką i to dla Waszego zdrowia. Synkowi jest na pewno przykro,ale spokojnie,na pewno nie myśli,że go opuściłaś. Ja pamiętam jak mój tata pracował we Francji jak byłam mała.Też nie chcialam z nim rozmawiać przez tel,bo jego głos sprawiał,że płakałam bardziej z tęsknoty. To normalne.
-
Tunia76 wrote:Ja kupiłam electroluxa juz po zmianach.
Wkurzona szukałam dużych mocy, a takich już nie było.
Kupiłam jaki był i tak ciągnie, że muszę mu zmniejszać ssanie, bo mi "panele ściąga."
Nie wiem co zrobili, ale ten nowy niby słabszy, a ciagnie lepiej.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:U mnie dziś też
A wczoraj był bardzo spokojny. To specjalnie na Walentynki dla Mamusiek
No to u mnie zupełnie odwrotnie. Jak wczoraj martwiłam się, że za duzo sie rusza tak dzisiaj że za mało, taki leniwy jest. Oszaleje przez niego jeszcze zanim się urodzi.