X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no to Paula! masz w planie wyjść czy leżysz i pachniesz? :)
    mnie się ginka zabroniła golić... bo ja ciągle jakieś podrażnienia mam :(
    narobiłaś mi smaka na ciasto drożdżowe... pączki mogą poczekać ale takie drożdżowe... hmmmm...
    u mnie będzie szarlotka na spodzie z płatków owsianych.. właśnie włożyłam do piekarnika....
    Leżę i pachne ;-)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja od jutra prasuję, wczoraj kupiliśmy w IKEA komodę, dziś K. ma ją złożyć.
    Potem spacerem z Mają.. pierwsza próba... bo jak zapięlismy smycz to jej się nogi rozjeżdżają :)
    idziemy dziś tez do kina na " kobiety mafii"! :)
    Fasolka podziwiam Cię za kino. Ja się boję że bym nie usiedziala. Mieliśmy iść na coś do kina ale nie usiedzialam w aucie 1,5godz do Jeleniej jak jechaliśmy więc zrezygnowalismy.
    Ja już mam Hybrydy ściągnięte ale już mi się też nie chciało jeździć.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wczoraj pomalowałam zwykłymi lakierami jak zawsze,ale mam tak,że jak mi wyjątkowo ładne wyjdą to tak "se" siedzę i je oglądam co chwile :D
    No głupek :D

Kiwona, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, koty kichaja mniej co prawda, ale mamzakichane ściany w salonie :( Z tego też powodu nie będę gonila z malowaniem za wszelką cenę, niech się boroki wylecza bo jak mi zakichaja świeżo pomalowane ściany to się poplacze chyba :/
    Wczoraj K był z Grażka na rtg, na szczęście płuca ma czyste. Dostała dodatkowe sterydy. Ale wyszło na rtg, że ma 2 chore zęby. Jest za słaba, żeby coś z tym robić teraz, bo i rak i infekcje, ale musimy mieć to na uwadze. Jestem przytloczona tymi chorobami, przecież jak się Kazik urodzi, to nie będę miała kompletnie czasu i głowy do jeżdżenia po wetach :(

Karola, ja nie noszę hybryd, więc mam luz :) Staram się dbać o moje paznokcie i maluję odżywkami, czasem kolorek. Czasem mam je długie i czerwone a czasem maks krótkie i praktyczne :) Mam ładne paznokcie i naprawdę je lubię. Jak robiłam w czerwcu na ślub (samo malowanie) u kosmetyczki, to nie mogła przestać ich zachwalac, fajnie :) Od tamtego czasu bardziej je doceniam ;) A nie lubię wizyt u fryzjera czy kosmetyczki, bywam baaaardzo rzadko.

Ja nie piekę nic, K wczoraj kupił pyszna szarlotke i to nam wystarczy.

Rano prenatalne! :D

mysla.nieskalana, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie jedziemy do teściów a potem do mojej mamy. Mam nadzieje że gdzieś mimo moich zapewnień, że mam cukrzyce i nie wolno mi słodkiego to że gdzieś będzie ciasto :D

Paula 90, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka podziwiam Cię za kino. Ja się boję że bym nie usiedziala. Mieliśmy iść na coś do kina ale nie usiedzialam w aucie 1,5godz do Jeleniej jak jechaliśmy więc zrezygnowalismy.
    Ja już mam Hybrydy ściągnięte ale już mi się też nie chciało jeździć.

mnie na razie brzuch nie przeszkadza... w sumie źle się czuję tylko jak za dużo pochodzę... postoję.. a tak to luz.. w nocy też się sama przekręcam na drugi bok :)
    z tym, że w kinie rezerwuję miejsca przy schodach, żeby móc spokojnie wyskoczyć do kibelka :)
    dziś idziemy na 20.30 więc w kinie będę mierzyć sugar po kolacji :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jadę do babci do szpitala więc Wasze plany bardziej mi się podobają.

W ogóle nadaje się już na matkę roku. Wczoraj wszyscy mieli ze mnie niezły polew. Na spotkanko był trzymiesieczniak. Jego mama na chwilę wyszła a on leżał w łóżeczku i płakał. Podeszła i zobaczyłam że smoczek mu wypadł. Więc jak na dobrą ciocie przystało wsadzilam mu go z powrotem do buzi. Tylko gora do dołu. A ten się tak przyssal że nie dało się go wyciągnąć. Musiałabym na siłę wyrywać. Ale po dwóch minutach odpuścił i pozwolił go sobie przełożyć. Jak ja mam się dzieckiem zajmować jak smoczka prawidłowo nie potrafię podać?

martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasolka, koty kichaja mniej co prawda, ale mamzakichane ściany w salonie :( Z tego też powodu nie będę gonila z malowaniem za wszelką cenę, niech się boroki wylecza bo jak mi zakichaja świeżo pomalowane ściany to się poplacze chyba :/
    Wczoraj K był z Grażka na rtg, na szczęście płuca ma czyste. Dostała dodatkowe sterydy. Ale wyszło na rtg, że ma 2 chore zęby. Jest za słaba, żeby coś z tym robić teraz, bo i rak i infekcje, ale musimy mieć to na uwadze. Jestem przytloczona tymi chorobami, przecież jak się Kazik urodzi, to nie będę miała kompletnie czasu i głowy do jeżdżenia po wetach :(

Karola, ja nie noszę hybryd, więc mam luz :) Staram się dbać o moje paznokcie i maluję odżywkami, czasem kolorek. Czasem mam je długie i czerwone a czasem maks krótkie i praktyczne :) Mam ładne paznokcie i naprawdę je lubię. Jak robiłam w czerwcu na ślub (samo malowanie) u kosmetyczki, to nie mogła przestać ich zachwalac, fajnie :) Od tamtego czasu bardziej je doceniam ;) A nie lubię wizyt u fryzjera czy kosmetyczki, bywam baaaardzo rzadko.

Ja nie piekę nic, K wczoraj kupił pyszna szarlotke i to nam wystarczy.

Rano prenatalne! :D

tak mi żal tych Twoich kociaków.. bidulki... głaski dla nich!
    Ty sobie możesz pozwolić na szarlotkę ze sklepu.... ja z cc cholera muszę sama kombinować... dla mnie już czekolada 64% jest słodka :)
    o której wizytujesz? Trzymam kciukasy!!!

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja dziś jadę do babci do szpitala więc Wasze plany bardziej mi się podobają.

W ogóle nadaje się już na matkę roku. Wczoraj wszyscy mieli ze mnie niezły polew. Na spotkanko był trzymiesieczniak. Jego mama na chwilę wyszła a on leżał w łóżeczku i płakał. Podeszła i zobaczyłam że smoczek mu wypadł. Więc jak na dobrą ciocie przystało wsadzilam mu go z powrotem do buzi. Tylko gora do dołu. A ten się tak przyssal że nie dało się go wyciągnąć. Musiałabym na siłę wyrywać. Ale po dwóch minutach odpuścił i pozwolił go sobie przełożyć. Jak ja mam się dzieckiem zajmować jak smoczka prawidłowo nie potrafię podać?

trening czyni mistrza!!! teraz już masz doświadczenie! :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja dzisiaj paczek i szklanka ciepłego mleka :p nie wiem co mnie na to mleko wzięło.
    Ja już wyszykowana, opróżniamy pęcherz i jedziemy po mikrofalówkę na podbój h&m będę szukać cycajników ;) i smyk bo mam odebrać paczkę
    A na obiad dzisiaj krowarzywa - burger a co ... Będzie zdrowo :p

Ps idę odebrać pampersy bez maila :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:21

mysla.nieskalana, Paula 90, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula ja dzisiaj paczek i szklanka ciepłego mleka :p nie wiem co mnie na to mleko wzięło.
    Ja już wyszykowana, opróżniamy pęcherz i jedziemy po mikrofalówkę na podbój h&m będę szukać cycajników ;) i smyk bo mam odebrać paczkę
    A na obiad dzisiaj krowarzywa - burger a co ... Będzie zdrowo :p

Ps idę odebrać pampersy bez maila :p

a propos rossmanna.. te promocje 2+2 to obowiazują tylko raz na kartę? Karmellka Ty chyba pisałaś, że kiedyś "obróciłaś" 2x... to się jakoś na karcie zapisuje, ze już skorzystałaś?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ale masz apetyt :D
    Ja przed ciąża uwielbialam jajecznica a od kiedy jestem w ciąży zjadłam raz bo nie miałam w domu nic innego :) dla mnie ta bułka z serkiem brzmi bosko <3

Ja tylko na śniadanie zjadłabym pół lodówki, obiad to taka mała porcja a kolacja jakiś jogurt ;)

Kiwona, zazdroszczę pazurków! Moje nigdy nie były w dobrej formie, zawsze mi się łamały, od dłuższego czasu robię hybrydy, u stóp sama, a u rąk u znajomej kosmetyczki. W piątek lecę zdjąć, za to zrobię stopy, bo samej mi już ciężko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:25

malutka_mycha lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wszystkie noszące hybrydy mają już ściągnięte ? ;)
    Nie. Ja jeszcze planowalam w marcu raz zrobic i w kwietniu na poczatku zdjac kolor. Ale sie tak zastanawiam. Do 12 marca mam czas bo tak jestem umowiona i bede wiedziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:30

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wypilam dzis kawe zbozowa z mlekiem i pewnoe cukrem na 2 sniadanie, a co jak szalec to szalec ;)

AniaKJ lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hybrydy robię sama więc nie mam problemu z umawianiem. A swoje mam na tyle mocne, że nawet jak ściągnę to nie ma różnicy. Nakładam hybrydy bo jak pomaluje to są przez 2 tygodnie. A zwykły lakier odpryskuje mi jeszcze tego samego dnia. Mam dość tłusta płytkę.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie nie chce robić samej wole sie isc relaksowac ze ktos przy mnie cos robi. A dziewczyna ktora mi robi ma salon 2 domy ode mnie wiec ja ide do niej 15sekund.
    A zawsze to jakieś wyrwanie sie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, mam na 7.50 prenatalne a na 9 kontrolę u gina mojego :) Odezwę się po wizytach :)
    A co do Rossmanna, to Karmelka założyła kartę mężowi :) I ja też tak zrobiłam, wtedy korzystam z promo podwójnie. No ale mężowi już jie zakładałam rossne z terminem porodu, bo trochę dziwnie tak, nie? ;)
    Wzięłam prysznic, jestem zasapana. Robimy listę zakupów około remontowych. Ja Was podziwiam, jak Wy oblatujecie te ikee, haemy i inne sklepy, ja na samą myśl jestem słaba. No ale pojechać trzeba. Tak mi się marzy pomalować kaloryfery i półki w łazience i drzwi wejściowe od wewnątrz chociaż. I jeszcze bym blat stołu na nowo polakierowala. Wszystko bym zrobiła, ale kurde jestem słaba :( źle mi z tym jak cholera.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze wszystkimi tego słonecznego poranka :D Chyba pora wstać i zmienić pokój leżenia na dzienny ;)

mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp, Lili90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na samą myśl o jutrzejszym chodzeniu po ZUSach i ginekologach to aż trzęsie. Boję się, że po całym dniu znów brzuch mi da mocno popalić.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiora Ty spaczu :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

‹‹ 1932 1933 1934 1935 1936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ