X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no to Paula! masz w planie wyjść czy leżysz i pachniesz? :)
    mnie się ginka zabroniła golić... bo ja ciągle jakieś podrażnienia mam :(
    narobiłaś mi smaka na ciasto drożdżowe... pączki mogą poczekać ale takie drożdżowe... hmmmm...
    u mnie będzie szarlotka na spodzie z płatków owsianych.. właśnie włożyłam do piekarnika....
    Leżę i pachne ;-)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja od jutra prasuję, wczoraj kupiliśmy w IKEA komodę, dziś K. ma ją złożyć.
    Potem spacerem z Mają.. pierwsza próba... bo jak zapięlismy smycz to jej się nogi rozjeżdżają :)
    idziemy dziś tez do kina na " kobiety mafii"! :)
    Fasolka podziwiam Cię za kino. Ja się boję że bym nie usiedziala. Mieliśmy iść na coś do kina ale nie usiedzialam w aucie 1,5godz do Jeleniej jak jechaliśmy więc zrezygnowalismy.
    Ja już mam Hybrydy ściągnięte ale już mi się też nie chciało jeździć.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wczoraj pomalowałam zwykłymi lakierami jak zawsze,ale mam tak,że jak mi wyjątkowo ładne wyjdą to tak "se" siedzę i je oglądam co chwile :D
    No głupek :D

Kiwona, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, koty kichaja mniej co prawda, ale mamzakichane ściany w salonie :( Z tego też powodu nie będę gonila z malowaniem za wszelką cenę, niech się boroki wylecza bo jak mi zakichaja świeżo pomalowane ściany to się poplacze chyba :/
    Wczoraj K był z Grażka na rtg, na szczęście płuca ma czyste. Dostała dodatkowe sterydy. Ale wyszło na rtg, że ma 2 chore zęby. Jest za słaba, żeby coś z tym robić teraz, bo i rak i infekcje, ale musimy mieć to na uwadze. Jestem przytloczona tymi chorobami, przecież jak się Kazik urodzi, to nie będę miała kompletnie czasu i głowy do jeżdżenia po wetach :(

Karola, ja nie noszę hybryd, więc mam luz :) Staram się dbać o moje paznokcie i maluję odżywkami, czasem kolorek. Czasem mam je długie i czerwone a czasem maks krótkie i praktyczne :) Mam ładne paznokcie i naprawdę je lubię. Jak robiłam w czerwcu na ślub (samo malowanie) u kosmetyczki, to nie mogła przestać ich zachwalac, fajnie :) Od tamtego czasu bardziej je doceniam ;) A nie lubię wizyt u fryzjera czy kosmetyczki, bywam baaaardzo rzadko.

Ja nie piekę nic, K wczoraj kupił pyszna szarlotke i to nam wystarczy.

Rano prenatalne! :D

mysla.nieskalana, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie jedziemy do teściów a potem do mojej mamy. Mam nadzieje że gdzieś mimo moich zapewnień, że mam cukrzyce i nie wolno mi słodkiego to że gdzieś będzie ciasto :D

Paula 90, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka podziwiam Cię za kino. Ja się boję że bym nie usiedziala. Mieliśmy iść na coś do kina ale nie usiedzialam w aucie 1,5godz do Jeleniej jak jechaliśmy więc zrezygnowalismy.
    Ja już mam Hybrydy ściągnięte ale już mi się też nie chciało jeździć.

mnie na razie brzuch nie przeszkadza... w sumie źle się czuję tylko jak za dużo pochodzę... postoję.. a tak to luz.. w nocy też się sama przekręcam na drugi bok :)
    z tym, że w kinie rezerwuję miejsca przy schodach, żeby móc spokojnie wyskoczyć do kibelka :)
    dziś idziemy na 20.30 więc w kinie będę mierzyć sugar po kolacji :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jadę do babci do szpitala więc Wasze plany bardziej mi się podobają.

W ogóle nadaje się już na matkę roku. Wczoraj wszyscy mieli ze mnie niezły polew. Na spotkanko był trzymiesieczniak. Jego mama na chwilę wyszła a on leżał w łóżeczku i płakał. Podeszła i zobaczyłam że smoczek mu wypadł. Więc jak na dobrą ciocie przystało wsadzilam mu go z powrotem do buzi. Tylko gora do dołu. A ten się tak przyssal że nie dało się go wyciągnąć. Musiałabym na siłę wyrywać. Ale po dwóch minutach odpuścił i pozwolił go sobie przełożyć. Jak ja mam się dzieckiem zajmować jak smoczka prawidłowo nie potrafię podać?

martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasolka, koty kichaja mniej co prawda, ale mamzakichane ściany w salonie :( Z tego też powodu nie będę gonila z malowaniem za wszelką cenę, niech się boroki wylecza bo jak mi zakichaja świeżo pomalowane ściany to się poplacze chyba :/
    Wczoraj K był z Grażka na rtg, na szczęście płuca ma czyste. Dostała dodatkowe sterydy. Ale wyszło na rtg, że ma 2 chore zęby. Jest za słaba, żeby coś z tym robić teraz, bo i rak i infekcje, ale musimy mieć to na uwadze. Jestem przytloczona tymi chorobami, przecież jak się Kazik urodzi, to nie będę miała kompletnie czasu i głowy do jeżdżenia po wetach :(

Karola, ja nie noszę hybryd, więc mam luz :) Staram się dbać o moje paznokcie i maluję odżywkami, czasem kolorek. Czasem mam je długie i czerwone a czasem maks krótkie i praktyczne :) Mam ładne paznokcie i naprawdę je lubię. Jak robiłam w czerwcu na ślub (samo malowanie) u kosmetyczki, to nie mogła przestać ich zachwalac, fajnie :) Od tamtego czasu bardziej je doceniam ;) A nie lubię wizyt u fryzjera czy kosmetyczki, bywam baaaardzo rzadko.

Ja nie piekę nic, K wczoraj kupił pyszna szarlotke i to nam wystarczy.

Rano prenatalne! :D

tak mi żal tych Twoich kociaków.. bidulki... głaski dla nich!
    Ty sobie możesz pozwolić na szarlotkę ze sklepu.... ja z cc cholera muszę sama kombinować... dla mnie już czekolada 64% jest słodka :)
    o której wizytujesz? Trzymam kciukasy!!!

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja dziś jadę do babci do szpitala więc Wasze plany bardziej mi się podobają.

W ogóle nadaje się już na matkę roku. Wczoraj wszyscy mieli ze mnie niezły polew. Na spotkanko był trzymiesieczniak. Jego mama na chwilę wyszła a on leżał w łóżeczku i płakał. Podeszła i zobaczyłam że smoczek mu wypadł. Więc jak na dobrą ciocie przystało wsadzilam mu go z powrotem do buzi. Tylko gora do dołu. A ten się tak przyssal że nie dało się go wyciągnąć. Musiałabym na siłę wyrywać. Ale po dwóch minutach odpuścił i pozwolił go sobie przełożyć. Jak ja mam się dzieckiem zajmować jak smoczka prawidłowo nie potrafię podać?

trening czyni mistrza!!! teraz już masz doświadczenie! :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja dzisiaj paczek i szklanka ciepłego mleka :p nie wiem co mnie na to mleko wzięło.
    Ja już wyszykowana, opróżniamy pęcherz i jedziemy po mikrofalówkę na podbój h&m będę szukać cycajników ;) i smyk bo mam odebrać paczkę
    A na obiad dzisiaj krowarzywa - burger a co ... Będzie zdrowo :p

Ps idę odebrać pampersy bez maila :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:21

mysla.nieskalana, Paula 90, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula ja dzisiaj paczek i szklanka ciepłego mleka :p nie wiem co mnie na to mleko wzięło.
    Ja już wyszykowana, opróżniamy pęcherz i jedziemy po mikrofalówkę na podbój h&m będę szukać cycajników ;) i smyk bo mam odebrać paczkę
    A na obiad dzisiaj krowarzywa - burger a co ... Będzie zdrowo :p

Ps idę odebrać pampersy bez maila :p

a propos rossmanna.. te promocje 2+2 to obowiazują tylko raz na kartę? Karmellka Ty chyba pisałaś, że kiedyś "obróciłaś" 2x... to się jakoś na karcie zapisuje, ze już skorzystałaś?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ale masz apetyt :D
    Ja przed ciąża uwielbialam jajecznica a od kiedy jestem w ciąży zjadłam raz bo nie miałam w domu nic innego :) dla mnie ta bułka z serkiem brzmi bosko <3

Ja tylko na śniadanie zjadłabym pół lodówki, obiad to taka mała porcja a kolacja jakiś jogurt ;)

Kiwona, zazdroszczę pazurków! Moje nigdy nie były w dobrej formie, zawsze mi się łamały, od dłuższego czasu robię hybrydy, u stóp sama, a u rąk u znajomej kosmetyczki. W piątek lecę zdjąć, za to zrobię stopy, bo samej mi już ciężko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:25

malutka_mycha lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wszystkie noszące hybrydy mają już ściągnięte ? ;)
    Nie. Ja jeszcze planowalam w marcu raz zrobic i w kwietniu na poczatku zdjac kolor. Ale sie tak zastanawiam. Do 12 marca mam czas bo tak jestem umowiona i bede wiedziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:30

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wypilam dzis kawe zbozowa z mlekiem i pewnoe cukrem na 2 sniadanie, a co jak szalec to szalec ;)

AniaKJ lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hybrydy robię sama więc nie mam problemu z umawianiem. A swoje mam na tyle mocne, że nawet jak ściągnę to nie ma różnicy. Nakładam hybrydy bo jak pomaluje to są przez 2 tygodnie. A zwykły lakier odpryskuje mi jeszcze tego samego dnia. Mam dość tłusta płytkę.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie nie chce robić samej wole sie isc relaksowac ze ktos przy mnie cos robi. A dziewczyna ktora mi robi ma salon 2 domy ode mnie wiec ja ide do niej 15sekund.
    A zawsze to jakieś wyrwanie sie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, mam na 7.50 prenatalne a na 9 kontrolę u gina mojego :) Odezwę się po wizytach :)
    A co do Rossmanna, to Karmelka założyła kartę mężowi :) I ja też tak zrobiłam, wtedy korzystam z promo podwójnie. No ale mężowi już jie zakładałam rossne z terminem porodu, bo trochę dziwnie tak, nie? ;)
    Wzięłam prysznic, jestem zasapana. Robimy listę zakupów około remontowych. Ja Was podziwiam, jak Wy oblatujecie te ikee, haemy i inne sklepy, ja na samą myśl jestem słaba. No ale pojechać trzeba. Tak mi się marzy pomalować kaloryfery i półki w łazience i drzwi wejściowe od wewnątrz chociaż. I jeszcze bym blat stołu na nowo polakierowala. Wszystko bym zrobiła, ale kurde jestem słaba :( źle mi z tym jak cholera.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze wszystkimi tego słonecznego poranka :D Chyba pora wstać i zmienić pokój leżenia na dzienny ;)

mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp, Lili90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na samą myśl o jutrzejszym chodzeniu po ZUSach i ginekologach to aż trzęsie. Boję się, że po całym dniu znów brzuch mi da mocno popalić.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiora Ty spaczu :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

‹‹ 1932 1933 1934 1935 1936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ