Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa wiem że mózg ciążowy zdarza się każdej z nas, ale mój mąż chyba ściągnął ze mnie wirus zamulenia - niebagatelny wpływ mogła mieć też trudna, nieodespana nocka w pracy
Siedział z telefonem w ręce, nagle odsunął go od siebie, spojrzał na mnie i się pyta:
Kochanie, a tłusty czwartek to jutro czy w środę?
Ale to jeszcze nic.
Chwilę musiałam się zastanowić...mysla.nieskalana, estrella, AniaKJ, malutka_mycha, DorotaAnna, Syska2202, martusiawp, Tunia76, Lolka30, Wiewióreczka, Anete lubią tę wiadomość
-
Aga2606 wrote:Mnie lekarka powiedziała ze syropu w 100% bezpiecznego w ciąży i póki da się z tym kaszlem żyć to lepiej próbować. Bez. Ja polecam golden latte :
-mleko gorące
-łyżeczka miodu
-łyżeczka siwezego startego imbiru
-pół łyżeczki kurkumy
-pół łyżeczki cynamonu
Szczypta pieprzu.
Mnie zawsze lekarka mierząc szyjkę każe kaszlnac mocno i sprawdza czy się nie rozwiera od tego. Jeśli nie to kaszel nie jest niebezpieczny..mam nadzieje ze sie dolecze do porodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 22:02
-
nick nieaktualnyPrzeczytałam mężowi o Pauli mężu i ich rozterce na temat tłustego czwartku. Na co moj mąż " a z czego kotek się cieszysz? Przecież ty mnie zapytalas w jaki dzień wypada w tym tygodniu tłusty czwartek..." Faktycznie tak było. I jeszcze mówi to pochwał się dziewczynom...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 21:15
Paula 90, mysla.nieskalana, martusiawp, Tunia76, Lolka30, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Karmelka to gardlo to nawilzaj gilgoce dlatego ze wysuszone.....mnie np. dzis dla odmiany swedzi podniebienie i ciagle sie jezykiem tam musze drapac
Fasolka a dlaczego te ubranka wkladasz do woreczkow?
Karola - lekarka świnia, nic wiecej nie powiem
w wiadomosciach mowili o 39 letnim lekarzu ktory zmarl na dyzurze.......szkod mi czlowiek osierocil 3 dzieci byl w moim wieku no wyc sie chce .....nie znamy dnia ani godziny...ale z drugiej strony jak widze przyklad lekarki od Karolinki to kurde....najbardziej lakoma na pieniadze grupa zawodowa
facet pracowal w przychodni prywatnym gabinecie szpitalu i jeszcze dojezdzal 170km na wikendowe dyzury......wiem ze lekarzy jest malo i czesc i chwlala mu ze pracowal zeby ludzi ratowac ....no ale teraz to juz nikogo nie uratuje........nie lepiej mu bylo wikendy z rodzina spedzac niz 170km od domu.....
Jak lekarka od Karolinki przyjmnie 10 takich Karolinek w ciagu dnia to ma 1400zl ( zaloze sie ze bez podatku bo watpie ze jej rachunek wystawila) po co im jeszcze calodobowe dyzury......nie ma miesiaca zeby lekarz nie umarl w szpitlau.......
moj gin przyjmuje 6 godzin dziennie w gabinecie państwowym we wtorki dopoludnia ma dyzur w szpitalu gdzie robi CC i operacje umowionym wczesniej w gabinecie.......wiecej nie pracuje bo po co?........ma 55 lat chce jeszcze troche pozyc.......jak byl mlodszy oczywisice zaczynal w szpitalu i przyszpitalnej przychodni...wybudowal kariere zawodowa byl ordynatorem na poloznictwie ......odszedl do gabinetu i ma swiety spokoj....... -
Dziewczyny zdarza wam sie ze dziecko wiekszosc dnia sie nie rusza albo ze te ruchy sa bardzo minimalne? Juz nie wiem co robic jak pobudzić malego.. Czuje ze cos tam co jakis czas musnie ale nawet brzuch nie podskakuje skory nie napina.. Jest to takie delikatne i dziwne.
-
Aga2606 wrote:Malutka mycha dobrze doczytałam ze maluch Twój się obrócił? Powiedz wyczułaś jakaś zmianę w ruchach? Ja co 5 min analizuje czy kozę już się przewrócił i co chwile czuje pod żebrem głowę albo nogę albo nic i wtedy zakald ze to pupa... chyba się nakręcam strasznie...
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Przeczytałam mężowi o Pauli mężu i ich rozterce na temat tłustego czwartku. Na co moj mąż " a z czego kotek się cieszysz? Przecież ty mnie zapytalas w jaki dzień wypada w tym tygodniu tłusty czwartek..." Faktycznie tak było. I jeszcze mówi to pochwał się dziewczynom...
mysla.nieskalana, martusiawp, Karmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Dziewczyny zdarza wam sie ze dziecko wiekszosc dnia sie nie rusza albo ze te ruchy sa bardzo minimalne? Juz nie wiem co robic jak pobudzić malego.. Czuje ze cos tam co jakis czas musnie ale nawet brzuch nie podskakuje skory nie napina.. Jest to takie delikatne i dziwne.
U mnie tak jest. Ale jak napijesz się coli to będzie jazda.Ja ogólnie mało małą czuje.Musze się na lewy bok kłaść i odczekać żeby coś poczuc. -
Ja u swojego zawsze dostaje paragon
malutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja na temat kilogramow sie juz nie wypowiadam nawet sie nie waze ...jem 1 Goplane dziennie tlumaczac sobie ze czekolada zawiera magnez
bede kwiczec po porodzie, ale trudno teraz to dla mnie najmniejszy problem......
powiem Wam ze dzis mialam mega trudny dzien....i chyba bedzie coraz gorzej.....zle sie czuje wczystko mnie boli jestem cala opuchnieta.....nie potrafie sie juz cieszyc stanem ciazy i chcialaby juz urodzic.....z drugiej strony wiem jakie to niebezpieczne bo juz raz rodzilam wczesniaka i tylko same problemy z tym sa wiec lepiej tam do 40 tygodnia nosic i nic z 37 nie wymyslac.....
ale tak sobie dzis siedzialam i mowie ja jeszcze mam 8 tygodni chodzic w ciazy ...no ja tego nie wytrzymam tak dlugo jeszcze ......chrapie, kicham stekam, sikam co 30 minut...juz cala oczyszczalnia papierem zawalona bo nie nadaza sie rozpuszczac a przeciez podcierac sie musze jak sikamciezko mi sie oddycha ogolnie do dupy
juz nawet myslalam zeby sobie zapewnic jakas rozrywke no bo moze mi sie tak dluzy bo siedze w domu i depresja jakas wiosenno ciazowa mnie dopada....no ale co tu robic jak ledwo zyjesz jak nic nie robisz........
nie przeszkadza mi brzuch ciesze sie jak maly fika kopie i wszystko faluje i takie chwile celebruje nagrywam wolam meza i dzieci......ale poprostu moje cialo odmawia mi posluszenstwa i bardzo mnie to meczy.....nie uwierzycie ale dzis popoludniu mialam syndrom niespokojnych rak...... -
nick nieaktualnyDaffi na naszym etapie każda zmiana aktywności powinna być sprawdzona. Skocz na IP, niech Ci zrobią KTG. Tak dla spokojnosci.
U nas ruchy są niemal cały czas. Jak śpi to też się porusza, przeciąga. Jak nie śpi to kopie, buja całym brzuchem i ma czkawki -
Kasionek wrote:I
U mnie tak jest. Ale jak napijesz się coli to będzie jazda.Ja ogólnie mało małą czuje.Musze się na lewy bok kłaść i odczekać żeby coś poczuc. -
Paula 90 wrote:Daffi na naszym etapie każda zmiana aktywności powinna być sprawdzona. Skocz na IP, niech Ci zrobią KTG. Tak dla spokojnosci.
U nas ruchy są niemal cały czas. Jak śpi to też się porusza, przeciąga. Jak nie śpi to kopie, buja całym brzuchem i ma czkawki -
Dzisiaj mam kiepski dzień serio ciagle mi brzuch twardnieje. Na początku myślałam że to mały się tak wypycha ale to chyba musiałby być kwadratowy żeby cały brzuch tak twardział. A że ja nie miałam wcześniej z tym problemu to cały dzień mi zajęło domyślnie się że to macica twardnieje xd nie boli nic a nic ale jest upierdliwe👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
A mi się marzy szklanka zimnej coli i tosty mmm...
Słuchajcie a ja mogę isc na ktg takie płatne bez żadnego skierowania od lekarza ?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Daffi wrote:Dziewczyny zdarza wam sie ze dziecko wiekszosc dnia sie nie rusza albo ze te ruchy sa bardzo minimalne? Juz nie wiem co robic jak pobudzić malego.. Czuje ze cos tam co jakis czas musnie ale nawet brzuch nie podskakuje skory nie napina.. Jest to takie delikatne i dziwne.
ma tak 2 dni spokoju i 1 dzien kopania.....czasami tak twardo spi ze nic go nie obudzi a czasami caly dzien nie spi.... -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Balam sie panikowac ale naprawde Fifi codziennie daje tak czadu ze to co dzis sie z nim dzieje mnie niepokoi już.
Może mieć spokojniejszy dzieńale nie wiesz tego póki nie sprawdzisz.