X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Teraz chodzę głodna. 😁

A moglas kitrac te kromki ;)

martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No ja też się zgłaszam przed terminem mimo wszystko i z cukrzyca zawsze najpóźniej w terminie wywołują nawet jeśli tak jak u mnie wszystko jest ok. I właśnie dlatego mówię ze jak u Daffi trochę gorzej i waga duża to już by mogli wywoływać... a z ta szyjka nie do końca rozumiem przecież są te baloniki, cewniki, te wkładki z prostaglandynami na rozwarcie szyjki... no ale może ja nie do końca kumam takie rzeczy.

No ja mam miec wlasnie jakies baloniki etc....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    No ja mam insulinę ale profesor powiedziala, ze cukrzyca nie miała wplywu na dziecko...MAŁY ma 3kg... a i tak mam sie zglosic w 39tc....bo takie sa procedury.. dziwi mnie lekarz Daffi zwlaszcza, ze dziecko duże.... i rece pieka i psychicznie juz Daffi nie wyrabia...szok

No ja też się zgłaszam przed terminem mimo wszystko i z cukrzyca zawsze najpóźniej w terminie wywołują nawet jeśli tak jak u mnie wszystko jest ok. I właśnie dlatego mówię ze jak u Daffi trochę gorzej i waga duża to już by mogli wywoływać... a z ta szyjka nie do końca rozumiem przecież są te baloniki, cewniki, te wkładki z prostaglandynami na rozwarcie szyjki... no ale może ja nie do końca kumam takie rzeczy.

U mnie mały 2900... a pamiętasz jak się martwiłyśmy ze za mali są ? Nadal u mnie tam wychodzi 14 centyl chyba, ale uważam ze 2900 to wcale nie małe dziecko. W sensie no takie normalne. Poza tym ja naprawdę ostatnie 3 tyg to może nie ze odpuściłam dietę bo trzymałam, ale codziennie coś słodkiego do kawki było. Mam nadzieje ze mu krzywdy tym nie zrobiłam tak teraz myśle i się martwię

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Bolą, nie dostałam nic. Zaczęło się KTG z tętnem 130-140 i ani jednego skurczu, tak przez pół godziny. Później rewolucja.
    Pewnie się Marcelina wkurzyla już na to ktg i zaczęły się harce. A sprawdzali czy pojawiło się rozwarcie?

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

U mnie mały 2900... a pamiętasz jak się martwiłyśmy ze za mali są ? Nadal u mnie tam wychodzi 14 centyl chyba, ale uważam ze 2900 to wcale nie małe dziecko. W sensie no takie normalne. Poza tym ja naprawdę ostatnie 3 tyg to może nie ze odpuściłam dietę bo trzymałam, ale codziennie coś słodkiego do kawki było. Mam nadzieje ze mu krzywdy tym nie zrobiłam tak teraz myśle i się martwię

Na pewno nie, spokojnie ;) kilograma w tydzien nie przytyje ;) moj mial w srode ok 3 wiec po tyg jak cos to max 3,2kg ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam dodać post jeszcze raz bo coś nie chciał się edytować.

Fasolka no ja myśle że mnie właśnie coś takiego czeka bo koja szyja też coś nie nastawiona na poród :D chyba że coś się zmieniło od czwartku ale wątpię.

Siedziałam dzisiaj przed netflixie żeby skończyć cały serial dom z papieru i się udało :) tylko się wkurzyłam bo dopiero zobaczyłam ze jest drugi sezon Sabriny a tam już z 9 odcinków :( z małym to pewnie obejrzę za pare miesięcy xd a najgorzej że gra o tron wychodzi! To już jakoś po prostu muszę muszę! Wykombinować żeby obejrzeć

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ja też się już zaczynam niecierpliwić, że tydz temu nic nie zapowiadało porodu. Tyle, że u mnie nie ma żadnych uciążliwych dolegliwości, więc to tylko przez tą niecierpliwość marudzę. Boję się tylko, że samo się nie zacznie :-/

Jak odchodził Wam czop śluzowy to to był jakiś kawałek na raz czy takie gluty jak budyń waniliowy? Dziś miałam taki "budyń" i zapaliła mi się lampka nadziei, że coś tam się szykuje.
    Gluty, ale nie jak budyn. Któraś już to kiedyś ładnie nazwala: to wygląda jak smarki z nosa.
    śluzu nie zlapiesz raczej między palce a czop u mnie miał zwarta konsystencję, nie przemakal przez majtki/wkładkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 21:55

Sansivieria lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś prawie 8 km, już ledwo chodzę. Jutro już nigdzie nie idę. Kilka skurczow miałam ale bez szału. Ciekawe co tam w środę się zapisze. Tylko jak już miałam jakieś skurcze to zawsze wieczorem, po południu raczej nie, więc pewnie też będzie cisza.

Karola trzymam kciuki :)

martusiawp lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, nie sprawdzali :( mam dość! Poprosiłam żeby odłączyli i puścili mnie na siku, wróciłam i znów podłączyli.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karmelka,czyli jak się to zrobi wcześnie to jest luzik tak jak dziewczyny piszą.

Ja dziś połaziłam trochę,kroczę mnie boli-wiadomo,ale dodatkowo ćmi mnie podbrzusze,tak delikatnie,ale mnie tak na okres też ćmiło..nie miałam nigdy mocnych bóli.

Poza tym jestem mega zmęczona.Może dzięki temu prześpię noc,bo dziś zasnęłam o 3 :o

Dziewczyny współczuję Wam tego ciężkiego okresu,ciężkiego dnia.Oby się wszystko szybko unormowało!
    Im wcześniej tym lepiej. Dlatego jestem zła że w szpitalu tego nie sprawdzili czy nie rozpoznali... Ale już po krzyku. Dostawialam mała pięknie się dossala ale lewa pierś ja denerwowała bo oczywiście te zastoje same nie puszcza a prawa pięknie ssała 20 minut ale po odstawieniu patrzę a tam ranka 😞 boje się powtórki z lewej piersi. Strasznie bolesna dla mnie ta laktacja. Jak pomyślę o nocy że znowu trzeba wyciskać zamiast spać.

Mamusia potrzebuje porady moja mała ewidentnie modyfikowane troszkę przytkalo ma problem ze zrobieniem kupki. Mąż włożył starym sposobem troszkę termometrach w pupcie i od razu troszkę kupki wyleciało znacie jeszcze jakiś sposób żeby jej bezpiecznie pomoc? Podać jej ten sab simplex? Ile kropelek?

• Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zapis już się ciągnie po podłodze.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Gluty, ale nie jak budyn. Któraś już to kiedyś ładnie nazwala: to wygląda jak smarki z nosa.
    śluzu nie zlapiesz raczej między palce a czop u mnie miał zwarta konsystencję, nie przemakal przez majtki/wkładkę.
    Ja miałam budyń z glutem 😂.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Anete Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia trzymam kciuki ✊✊

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grę o Tron to ja będę oglądać chodźbym miała się w ubikacji zamknąć!!! :D

Karola trzymam Kciuki żeby się rozkręciło jak u mnie.!oby szpital był szczęśliwy!

DorotaAnna, Fasolka77, Sansivieria, martusiawp lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mój zapis już się ciągnie po podłodze.
    A trzymają Cię podpieta ciągle że względu na tętno Marceliny czy skurcze?

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Syska2202 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia i dlatego ja jak pojadę na porodówkę rodzić czy co innego to się dowiedzą po fakcie .. oczywiście oprócz moich rodziców którzy ze mną mieszkają.. bo też wiem żeby byk jeden wielki wkurw na te telefony i SMS że strony męża .. wolę se tego oszczędzić 😊

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka dobrze pamiętam termometr. Tak robiliśmy z najstarszym bo On tylko mm... Z tego co pamiętam to pomogła u Nas zmiana mleka.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    A trzymają Cię podpieta ciągle że względu na tętno Marceliny czy skurcze?

Powiedzieli mi, że wykres cały czas w górze i ona cały czas bryka. Nie uspokaja się wcale.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Powiedzieli mi, że wykres cały czas w górze i ona cały czas bryka. Nie uspokaja się wcale.
    No jak to ten nasz Marcepan , najbardziej ruchliwe dziecko na forum 😁

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mi Polozna Mowila że niektóre dzieci nie lubią ktg bo słyszą swoje serce i ich to denerwuje. Mój zawsze się wkurzał na ktg.

‹‹ 2755 2756 2757 2758 2759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ