X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kupki nie moze zrobic??
    Dajesz jej mm? I uważaj bo do termometra i czopkow mozna przyzwyczaić dziecko i rozleniwic ze pozniej kupki bez pomocy robić nie bedzie. Oczywiscie takie dorazne rzadkie stosowanie tych sposobow nie przyniesie takich niekorzystnych objawow.
    Zrobiła biedna w końcu pełnego pampersa. Muszę jej dawać modyfika bo przez te czopy ona się nie najadala dzisiaj rano pod prysznicem czopy odpadły widzę tylko jeden zatkany musze tylko postarać się znowu podkręcić laktację oby się udało 🙏🙏

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Lolka, była u mnie położna, pytała mnie kiedy ostatnio jadłam, bo jako „cukrzycowa” nie mogę być długo głodna, tak stwierdziła. Mówiłam, że o 6 rano, teraz już nic nie jeść i nie pić i co dalej, zobaczymy. Mówiła że jak ktoś będzie dzwonił to dopytają o szczegóły.
    No to już ostatnie chwile w dwupaku 😁
    Ale chyba się jednak nie posralas że strachu? Czy nie chcesz się przyznać? 😂

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny bierzecie te poduchy do spania do szpitala?
    Ciążowej nie brałam, ale maz mi dowiózl takie dwie małe podłużne, których mi nie bylo szkoda jakby się zniszczyły w praniu na 90st. Przeżyły pranie więc jak będzie trzeba to wezmę je znowu.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Zatkanyji zatokami i bolem głowy frrrrrr

Nie wiem skąd to mi się wzięło;(((

Karolina trzymam kciuki żebyś dziś poznała marcelinke!

Paula powodzenia!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    No to już ostatnie chwile w dwupaku 😁
    Ale chyba się jednak nie posralas że strachu? Czy nie chcesz się przyznać? 😂

Z tego stresu i całego zamieszania to już dwa dni się nie posrałam! 😂

martusiawp, Menka888 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie! ❤️ Ja naprawdę bardzo to doceniam! Dlatego też może tak bardzo się tutaj Wam żaliłam, bo wiedziałam że zrozumiecie.

Dokładnie było tak jak piszą Espoir i Kasiulka, nie czułam tego wsparcia po prostu.
    Teraz jest ze mną(poszedł po kawę), do 18 może być, bo jest koniec odwiedzin. Przywiózł mi potrzebne rzeczy, dotyka i głaszcze po brzuchu ale nie da się zapomnieć i udawać, że się nic nie stało, bo stało.

Serce pęka i boli nadal, bo chciałam dla swojej córki jak najlepiej. Nie wiem gdzie zawiodłam.

U nas na KTG znów zapisało się kilka skurczy, jedna setka i kilka takich 80-90, położna mówi że coś się tam dzieje i że myśli że jutro podłączą mi kroplówkę na wywołanie.

Ty zawiodlas? absolutnie tak nie mysl, z tego co wnioskuje bo nie znam historii to on odszedl...nie wiem kim trzeba byc by zostawic ciezarna w zasadzie...bez powodu...bo mowisz ze ani Ty go nie wygonilas, ani on sie nie zakochal...po prostu bo tak.. Moze jakies zalamanie przeszedl, roznie bywa ale na pewno nie Ty zawinilas.

Fasolka wspolczuje wczorajszej akcji :/

Karmellka ja tak wylam przy kzdym badaniu malej. A jak zobaczylam jak z piętki jej krew pobierali to juz poszlo grubo.. a mialas problemy z hormonami po porodzie?

nam pepowinka odpadla w 5 dobe, zostal tylko maly strupek jeszcze. Niczym nie przemywalam, nie odkazalam, nic nie robilam jak powiedzieli w szpitalu.

Karolinax trzymam kciuki, mam wrazenie ze ebdzie sie dzialo :)

ja dzis jade na zdjecie szwow, a zaraz potem na wizyte u dzieciecego...Mam nadzieje ze cos przytyla bo ona jest taka malenka....

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka na laktację pijesz jakieś herbatki ? Ja wczoraj wypiłam i wieczorem miałam pełne piersi 😀

Karolina chyba najgorsze te czekanie teraz i nie wiadomo co wymyśla , No ale już nie długo 😊

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Z tego stresu i całego zamieszania to już dwa dni się nie posrałam! 😂

czyli boimy się sraczki a tu zatwardzenie na horyzoncie ;)

Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbuje się ogolić... zmęczyłam się i szyja mnie boli od patrzenia w dół

Anete lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zrobiła biedna w końcu pełnego pampersa. Muszę jej dawać modyfika bo przez te czopy ona się nie najadala dzisiaj rano pod prysznicem czopy odpadły widzę tylko jeden zatkany musze tylko postarać się znowu podkręcić laktację oby się udało 🙏🙏
    super ze sie wykupkala. czy dopajasz ją przy mm? moze to byc tez problemem z wyproznianiem.. ja z moja Julka mocno mialam problem tylko byla jednak duzo starsza bo prawie rok miala.. i wtedy absolutnie kazali juz nam odstawic mm i dawac zwykle mleko krowie 3,2% i uzupelniac diete w blonnik ile wlezie.. kilka kuracji syropami lactulosa i duphalac i odeszlo w zapomnienie. ale u takiego maluszka trzeba znalezc inne rozwiazanie. ja mlodej dawalam herbatki z kopru bo ona byla karmiona tylko mm od 4 tyg zycia i bylo calkiem niezle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 09:23

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:

Paula powodzenia!

Aga zdrówka!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Chciałam zacytować a nie polubić 🤦‍♀️
    Mnie też dzisiaj czeka golenie, wizytę mam dopiero na 17:30 więc zwlekam z tym. Może zacznę rodzić po tej gimnastyce pod prysznicem

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:

Paula powodzenia!
    ojej biedna jeszcze na koniec cie dopadlo. duzo zdrowka.

ja sie tez boje zebym sie nie zalatwila.. wczoraj taki upał na dworze na krotki rekawek.. zalozylam japonki! wreszcie jakies buty w ktore sie mieszcze a ze pedicure zrobiony mozna bylo bez obaw juz eksponowac stopy.. M klime odpalil w aucie az prosilam zeby mi to wyl bo po chwili czulam lodowate gardlo a nie chcialabym rodzic z bolem gardla i zatkanym nosem.

b2ujp2.png

• Bubek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja dzialalam z lustrem :D

martusiawp lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja sie tak wczoraj ogolilam ze ciagle krwawilam i to z kilku miejsc!
    na wizyte ubralam czarne gacie zeby na bialych nie bylo widac w razie czego kropeczek od zacięć :P

b2ujp2.png

• Bubek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem mam wrazenie ze jestem tu invisible :( pewnie przez to ze mniej sie udzielam i nowa

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    czyli boimy się sraczki a tu zatwardzenie na horyzoncie ;)
    moze i lepiej? jak bedzie przeć to może nie urodzi z 2 stron naraz :D

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Chciałam zacytować a nie polubić 🤦‍♀️
    Mnie też dzisiaj czeka golenie, wizytę mam dopiero na 17:30 więc zwlekam z tym. Może zacznę rodzić po tej gimnastyce pod prysznicem

ja się golę na raty! :) właśnie robię przerwę :)
    Tunia odpaliłam tą maszynkę co polecałaś... ale boję się dogłębnie golić, żebym jutro nie wyglądała na pochlastaną ;), muszę dogolić i tak zwykłą maszynką....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Ty zawiodlas? absolutnie tak nie mysl, z tego co wnioskuje bo nie znam historii to on odszedl...nie wiem kim trzeba byc by zostawic ciezarna w zasadzie...bez powodu...bo mowisz ze ani Ty go nie wygonilas, ani on sie nie zakochal...po prostu bo tak.. Moze jakies zalamanie przeszedl, roznie bywa ale na pewno nie Ty zawinilas.

Fasolka wspolczuje wczorajszej akcji :/

Karmellka ja tak wylam przy kzdym badaniu malej. A jak zobaczylam jak z piętki jej krew pobierali to juz poszlo grubo.. a mialas problemy z hormonami po porodzie?

nam pepowinka odpadla w 5 dobe, zostal tylko maly strupek jeszcze. Niczym nie przemywalam, nie odkazalam, nic nie robilam jak powiedzieli w szpitalu.

Karolinax trzymam kciuki, mam wrazenie ze ebdzie sie dzialo :)

ja dzis jade na zdjecie szwow, a zaraz potem na wizyte u dzieciecego...Mam nadzieje ze cos przytyla bo ona jest taka malenka....
    oo to ekspresowo odpadl wam pepuszek. u mnie z corcia w 6 dobie a ja myslalam ze za wczesnie.. jak to zobaczylam rece mi sie trzesly i myslalam ze zemdleje :P
    ile malenka wazyla przy wyjsciu ze szpitala?
    daj znac jak juz bedziecie wiedziec czy przybiera dobrze.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ojej biedna jeszcze na koniec cie dopadlo. duzo zdrowka.

ja sie tez boje zebym sie nie zalatwila.. wczoraj taki upał na dworze na krotki rekawek.. zalozylam japonki! wreszcie jakies buty w ktore sie mieszcze a ze pedicure zrobiony mozna bylo bez obaw juz eksponowac stopy.. M klime odpalil w aucie az prosilam zeby mi to wyl bo po chwili czulam lodowate gardlo a nie chcialabym rodzic z bolem gardla i zatkanym nosem.

też widziałam wczoraj kolesia na rowerze w japonkach i w sumie się zdziwiłam... to już ten czas?

a propos klimy.... jak to jest z Maluszkami i np powrotem do szpitala z włączoną klimą? bo w sumie chyba się nie powinno, nie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2758 2759 2760 2761 2762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ