X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Kurde A u mnie przy odciaganiu dalej zawrotne wynik max 20-30ml z obu... Zaczynam wątpić w ta moja laktacje. Do tego Filip wisi czasem po 2h na cycku i nawet nie mam kiedy odciagac za bardzo jeszcze, a on po cycku i tak jeszcze krzyczy o MM.

Łącze się w bólu... U mnie szału nie ma a nawet nie mam kiedy odciagac żeby pobudzić laktacje... Starsza tak wyteskniona, że nie chce mnie na krok odstąpić. Młoda wczoraj coś z cyckow zjadła na spokojnie a dziś już tylko się wściekła więc widać że jest mniej mleka, sama to zreszta czuje. Poza tym młodsza od rana słabo śpi, tylko na rękach po kilka minut, ehhh wykończona jestem... W domu syf, nie mam kiedy zjeść gotowca, a o gotowaniu na razie mogę zapomnieć. Cały dzień ryczę i nie wiem co robić... Czy walczyć jeszcze o każdą krople czy już odpuścić... Z jednej strony chce, z drugiej już mam dość. Jak młoda akurat śpi czy nie wisi na cycu bo mąż ją przejmuje to chciałabym ten czas starszej poświęcić żeby nie czuła się odrzucona... Powiem Wam że jestem bardzo zmęczona psychicznie...

• B_002 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu masakra z tym brzuchem. Mała od 16 podkurcza i prostuje nóżki, smoczka ssie z taką intensywnością wtedy cieszę się że to nie na moich piersiach się tak wyżywa.
    Kolejną dawkę Espumisanu dostała. Mamy ten 40mg/ml...
    Nie mam siły, co za weekend. A od jutra znów sama w domu to nie wiem czy mi kręgosłup nie pęknie od noszenia bo już mnie plecy bolą.

Pojutrze wyjeżdżamy na 3 dni, trochę się boję tego wyjazdu, jak tak ma być to nie wiem co z tego wyjdzie :(

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam właśnie wagę maz pojechał odebrać. Będę próbowała przenieść się na pierś zobaczę czy moja psychika i potrzeba kontroli to zniesie.

Misiabella ty przeliczalas grany na ml mleka z piersi prosto jak to liczylas??

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi powodzenia! Kiedys myslalam, zanim dowiedzialam sie o cukrzycy ciazowej ze bede rodzic na koniec kwietnia, a moze i w maju ;) Zycie to zweryfikowalo. Estrella, łacze sie w bólu, moj 4 latek sie miota po domu, nie ma kto sie z nim pobawic, ja ledwo nadazam by mu cos przygotowac do jedzenia i mu to podac, chcialabym by sam jadl, ale dla niego zmuszenie kogos by go karmil jest jedyna okazja bym musiala sie z nim pobawic przy karmieniu. Rezim odciagania, prob przystawiania i mycia i wyparzania w systemie 3 godzinnym odbiera mi szanse na sen. Spie po dwa razy w nocy po godzinie bo karmienie odbywa sie co 3,5 h. Jedyna szansa ze maly by sie w koncu ocknal i zaczal jesc z piersi.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5g to 15 ml mleka

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro przed 8 moja wyrocznia. Ostatnia noc w domu.

Karmelllka90, xKlaudiax, Reniiata, Mama36, DorotaAnna, martusiawp, espoir, Fasolka77, MamaAga85, estrella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 g to 60 ml. Tez mam wage, niby dobra, a jakos jej nie dowierzam. Chcialam kupic chicco, bo takie byly w szpitalu, chyba ze mi sie pokrecilo, ale maz namowil mnie na tańsza i teraz zaluję.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, a od kiedy u Was bole brzuszka sie zaczely? Od poczatku?

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella ja gdybym miała jeszcze jedno dziecko nie dałabym rady.
    Odpuscilabym kp i kpi. Ja ogarniam wszytsk kosztem jedzenia zapominam o jedzeniu. Teraz sobie dla wygodny wprowadziłam dwa karmienia mm odciągam co 4 godziny nie co 2 czy 3 tak jak robiłam wczesniej. I tak jestem znudzona już tym laktatorem i moje sutki cierpią bardzo i wizualnie są zmasakrowane i czucie w nich tracę ...

A dzisiaj miałam koszmar że laktator oderwał mi sutka i pływał w mleku i skóra cienka na piersiach została a środek piersi mi wypłynął przez otwór po oderwaniu sutka. To bo tak realne że się przebudzilam dotykałam piersi tak się bałam że musiałam tulić się do męża

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36, niby po cesarce nie mozna zbyt szybko tego pasa poporodowego nosic, ale ja sobie chyba sprawie, bo kiedys uzylam po 8 tygodniach i bylo po ptakach. Po 2 latach znow mialam takie dopiero.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    20 g to 60 ml. Tez mam wage, niby dobra, a jakos jej nie dowierzam. Chcialam kupic chicco, bo takie byly w szpitalu, chyba ze mi sie pokrecilo, ale maz namowil mnie na tańsza i teraz zaluję.
    Połóż na wadze torbę kilogramową cukru czy mąki i zobacz ile pokaże

Misiabella, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Mama36, niby po cesarce nie mozna zbyt szybko tego pasa poporodowego nosic, ale ja sobie chyba sprawie, bo kiedys uzylam po 8 tygodniach i bylo po ptakach. Po 2 latach znow mialam takie dopiero.
    Mi fizjoterapeutka powiedziała że te pasy to zło bo narządy nie wracają prawidłowo na swoje miejsce. Ale ja zamiast wydawać kasę na pas mam ściągające majteczki to zacznę je zakładać. U mnie brzuch jest ale w sumie przed ciążą był tez :p

martusiawp lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka straszny mialas koszmar. Im czlowiek bardziej zmeczony tym gorsze rzeczy mu sie snia. Ja zobacze ile jeszcze wytrzymam. Chce sprobowac przejsc na kp, jak sie nie uda to moze pogodze sie z faktem i przejde na mm- takie mialam zalozenia przed porodem.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze te majtki sobie sprawie, bo mam wielka potrzebe zrobienia czegos z tym brzuchem...

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi trzymam kciuki, żebyś wreszcie wyszła ze szpitala z maluszkiem na ręku, a nie w brzuchu ❤️

Daffi lubi tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    U nas znowu masakra z tym brzuchem. Mała od 16 podkurcza i prostuje nóżki, smoczka ssie z taką intensywnością wtedy cieszę się że to nie na moich piersiach się tak wyżywa.
    Kolejną dawkę Espumisanu dostała. Mamy ten 40mg/ml...
    Nie mam siły, co za weekend. A od jutra znów sama w domu to nie wiem czy mi kręgosłup nie pęknie od noszenia bo już mnie plecy bolą.

Pojutrze wyjeżdżamy na 3 dni, trochę się boję tego wyjazdu, jak tak ma być to nie wiem co z tego wyjdzie :(

I u nas zaczęło się od 15, wcześniej było spokojnie. Ciesz się Basia, że jeszcze tego smoczka Zosia chce, moja właśnie wyżywa się na moich cyckach .. i tak je zasysa, że mało mi sutka nie urwie ..

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w takim razie ja ten Espumisan100 też mogę już podawać ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czy w takim razie ja ten Espumisan100 też mogę już podawać ?
    Espunisam jest od miesiąca. Może spytaj się może pediatry czy możesz i jaka dawka. Ja zaczęłam dawać 2 dni przed skończonym Msc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi to jutro Twój dzien!! Znów pełen emocji.. Ojjj dawno nie bylo!! ❤️

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi to jutro Twój dzien!! Znów pełen emocji.. Ojjj dawno nie bylo!! ❤️
    Mam nadzieje ze jak ruszy to juz do konca.
    Zauwazylam ze od 3 godz nie mam zadnego plamienia ale samopoczucie jakies slabsze. Poszlismy na pysze lody naturalne i wlasnie wyleguje sie z serialem.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 3006 3007 3008 3009 3010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ