Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiabella wrote:DorotaAnna, ja dzis rozmawialam z doradca laktacyjna i ona stwierdzila u nas to samo, ze maly za duzo przytyl. Mi sie wydaje ze te dzieciaczki, ktore rodza sie szczuplejsze na starcie, wiecej po prostu nadrabiaja, tak jak Basi Zosia, czy moj. Moj juz wazy blisko 3,6 kg, a urodzil sie z masa 2715 g, jego najnizsza spadkowa to 2525g, czyli przytyl w 3 tygodnie 1 kg. Moim zdaniem to jest ok. Duzo nie je jakos staram sie by zjadal tyle ile wynika ze wzoru Karmelki.
Szczerze to ja tez tak pomyślałam ze on po prostu nadrabia... nie ładuje w niego na sile je tyle ile potrzebuje oczywiście przy mm pilnuje żeby nie karmić go za często. Ale nie patrzę na zegarek że jak nie minęło 3 godz to mu nie dam, jeśli minęło 2,5 godz a on się drze ze jest głodny i nic nie pomaga to jak mam mu nie dać jeść? Poza tym je 8-9 razy na dobę po 60 ml. Dopiero od wczoraj zjada porcje 90 ml i przestaje go wybudzać w nocy to zawsze to jedno karmienie odpadnie👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyMama36 wrote:No ten fald to jest brzuch właśnie. Ciężko mi to wytłumaczyć.
Odpoczywaj i korzystaj z małej snu. Widać że masz dobry humor.
Mnie got też rozczarował..
My zaczynamy ranek mała kolka ale w nocy nie było kupy. -
Kurde, a ja za każdym razem wyparzam butelki, nie wiedziałam, że nie trzeba. Ale może warto wodą przegotowaną przelać? Bo jakoś dziwnie tak spod kranówy
Też kupię maść. Karmelka, a Ty masowalaś swoją bliznę? Ja miałam w zaleceniach, ale ani razu nie pomasowalam...lenistwo i brak czasu. -
Wiewióreczka wrote:Kurde, a ja za każdym razem wyparzam butelki, nie wiedziałam, że nie trzeba. Ale może warto wodą przegotowaną przelać? Bo jakoś dziwnie tak spod kranówy
Też kupię maść. Karmelka, a Ty masowalaś swoją bliznę? Ja miałam w zaleceniach, ale ani razu nie pomasowalam...lenistwo i brak czasu.
Ja właśnie używam sterylizatora chyba że mam tylko jedna butelkę do wydarzenia to używam wrzątku po prostu. Bo też to dla mnie takie dziwne że tylko spod kranówkiale fakt kiedyś trzeba będzie przestać to robić przecież my sobie też nie wyparzamy kubków czy talerzy...
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Kurde, a ja za każdym razem wyparzam butelki, nie wiedziałam, że nie trzeba. Ale może warto wodą przegotowaną przelać? Bo jakoś dziwnie tak spod kranówy
Też kupię maść. Karmelka, a Ty masowalaś swoją bliznę? Ja miałam w zaleceniach, ale ani razu nie pomasowalam...lenistwo i brak czasu. -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Ja właśnie używam sterylizatora chyba że mam tylko jedna butelkę do wydarzenia to używam wrzątku po prostu. Bo też to dla mnie takie dziwne że tylko spod kranówki
ale fakt kiedyś trzeba będzie przestać to robić przecież my sobie też nie wyparzamy kubków czy talerzy...
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama36 oj tak wstałam w dobrym humorze bo się wyspalam. Wczoraj przez piersi w nocy pracowałam nad rozbiciem zastoju spałam mało, popołudnie spadek formy z niewyspania plus fakt zasuszania mnie dobił przeplakalam popołudnie aż mnie bolala głową do momentu aż spać poszlam. Ale mąż jak wrócił zobaczył w jakim jestem stanie to mnie ogarnąl... A nawet wieczorem w ramach rozrywki z chorej piersi przy wyciskaniu tryskało tak bardzo mleko i żeby mi serce nie pękło to mąż wymyślił zabawę że musiałam trafiać w kubeczki hahaha pomoglo!!!! Zaraz idę zaparzyć sobie kolejna porcję szałwi chciałabym żeby obeszło się bez tabletek bo doczytałam skutki uboczne i się boje sama z małą w domu i jakby mnie złapała tachykardia czy spadek ciśnienia to ja jestem nie do życia wtedy.
Tysia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
DorotaAnna wrote:Mam pytanie do dziewczyn które karmią z butelek. Jak je myjecie? Chodzi mi głównie o sterylizacje. Ja sterylizuje przed każdymi życiem... a teraz na fb czytam ze niektóre dziewczyny w ogóle nie sterylizują albo robią to raz na dzień raz na tydzień... czy ja przesadzam?
-
Menka888 wrote:Dziewczyny, jak wam sprawdziły się prognozy wagi z usg to rzeczywistej wagi po urodzeniu?
Usg robila mi pewna pani znana z fachowosci w tej dziedzinie, ale nie sadzilam ze az tak
martusiawp, Menka888 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle jestem wkurwiona. Siedzę i ryczę z bezsilności. Przyszło pismo i ta bibułka znowu bo krew była źle pobrana i trzeba pobrać jeszcze raz. I znowu trzeba kłuć moje dziecko. Kurwa mać.
Dzwoniłam do tej pielęgniarki co pobierała to ona powiedziała że ona inaczej nie umie i że w ogóle to był pierwszy raz jak pobierała.
Nie wiem kogo mam poprosić. Nie wiem do kogo zadzwonić. Napisałam do mojej położnej. Może Ona coś pomoże -
Paula 90 wrote:Ale jestem wkurwiona. Siedzę i ryczę z bezsilności. Przyszło pismo i ta bibułka znowu bo krew była źle pobrana i trzeba pobrać jeszcze raz. I znowu trzeba kłuć moje dziecko. Kurwa mać.
Dzwoniłam do tej pielęgniarki co pobierała to ona powiedziała że ona inaczej nie umie i że w ogóle to był pierwszy raz jak pobierała.
Nie wiem kogo mam poprosić. Nie wiem do kogo zadzwonić. Napisałam do mojej położnej. Może Ona coś pomoże
Oo współczuje... to mogła powiedzieć ta pielęgniarka ze ona tego nie robiła wcześniej...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mama36 wrote:No szybciej się zasypia jak nie biorę tel. Żebym się mega wyspala to nie powiem... Ale jest ok
Głodna jestem a zmorol leży na mnie
u nas od 8-9 cyc....potem raczki i zasnal...lezy na mnie wiec pisze jedna rekana razie dzien ok... mam połowiczny makijaz i wysuszone ale nieułozone włosy
Fasolka77
-
Karmelka dzięki za odp.😉 u mnie to była mała plama ale się wkurwilam bo to nowe łóżko i chyba się udało pianką do higieny intymnej😂 mam nadzieję, że nie wylezie już na wierzch plama skoro wysuszone i nie ma🤔🤔🤔
Paula no współczuję😢😢😢 tylko dlaczego ta pipa nic nie powiedziała,że nie ma.doświadczenia.przy tego rodzaju pobraniu🤬🤬🤬
Przed Nami znowu zmiana mleka...Ja juz nie wiem na jakie i wogóle no ale Mały cały czas ma zgniłozielone kupy...
Od wczoraj mamy Vigantol w tabletkach bo u nas tymczasowo nie dostępne krople.Czy w PL też z tym problem?
-
stresant wrote:Ja ogolnie nie lubie robic imprez i dla mnie to psychiczna meczarnia ....czy smakowalo czy zadowoleni itp..
Crzciny komunia to takie zlo konieczne dla mnie ...juz mam gesia skorke ze roczek tez trzeba robic..duzo nerwow mnie to kosztuje a jeszcze mama sie wtraca i talerze recznie zmywa....juz przyjezdza 2dni wczesniej