X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do Marsupi, fizjoterapeuta powiedział mi, że jeszcze za wcześnie. Dziecko musi wzmocnić mięśnie, żeby pewniej trzymać głowę, bo inaczej będzie robiło żółwika czyli będzie podnosić ramionka w kierunku głowy. My walczymy, żeby te ramionka obniżyć, więc u nas póki co odpada. Zwróćcie uwagę czy Wasze dzieci przy podnoszeniu, odkładaniu, kąpieli podnoszą te ramionka, chowają szyję, bo może nie macie tego problemu :)

Mama36, Fasolka77, Paula 90, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według wczorajszej aplikacji wyszło mi 9 karmien na dobę. Nie wiem czy to dużo czy

Pytanko bo używacie, macie sprawdzone a ja kupuje i kupuje i skleroza mi nie pozwala.. Ta woda morska.. Wiem że niektore maja za mocny psik.poleccie te co macie i jesteście zadowolone. Muszę dziś pamiętać kupić!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    DorotaAnna, ja dzis rozmawialam z doradca laktacyjna i ona stwierdzila u nas to samo, ze maly za duzo przytyl. Mi sie wydaje ze te dzieciaczki, ktore rodza sie szczuplejsze na starcie, wiecej po prostu nadrabiaja, tak jak Basi Zosia, czy moj. Moj juz wazy blisko 3,6 kg, a urodzil sie z masa 2715 g, jego najnizsza spadkowa to 2525g, czyli przytyl w 3 tygodnie 1 kg. Moim zdaniem to jest ok. Duzo nie je jakos staram sie by zjadal tyle ile wynika ze wzoru Karmelki.
    Ja dalej się zastanawiałam od czego to wynika że mój przytył już już 1,5 kg i moja pediatra jest zachwycona (ja tam nie narzekam na to), może to że jest też taki długi i się rozkłada.. Może to że wydziała męża 2 metrowego i sorry..maly zawsze będzie większy po nim.. No nie wiem.. Ale współczuję.. To jest mega stresujące jakbym usłyszała coś takiego.. Zresztą nigdy przy tamtych też nie słyszałam.. Jak odchudzać dziecko na cycu??? Boże jakas nowa zachodnia moda znów!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Co stosujecie na Blizne po CC?
    Kochanie przestudiowalam net i kupiłam maść silikonowa.. Coś na s... Leży daleko potem napisze jaka. Podobno silikonowe najlepsze.. Ale co z tego jak wychodzi moja systematyczność. Trzeba smarować dwa razy dziennie a ja jak raz w tyg posmarruje to dobrze 🙈
    Tak też było przy tamtych z tymże tamte się pięknie same wchonely i w ogóle a teraz przy 3 to już pewnie nie. Muszę sobie jakiś alarm ustawić ku pamięci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie mój przy tym ala kryzysie 6 tyg.. Zjadł śpi.. Nawet nie chciał odbić.. Już mówię trudno no ile można telepac dziecko najwyżej uleje.. A tu nic!! Śpi jak zabity. Myślę że u Nas to cisnienie z cycka robiło swoje. Bo i pomagało to odcisganis pierwszego pokarmu i teraz widzę też.

Jedna różnica.. Jak odciagalam (a raczej samo tryskalo) te 30 ml to zauważyłam inne kupki. Już nie taka woda.. No ale pewnie młody jadł więcej treściwego pokarmu a nie tego picia pierwszego.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Buba zasnęła o 22 to obudziła się o 3 na jedzonko i teraz nadal jeszcze śpi 😉

Basia, z moja to jest tak, że wieczorami to lubi zasypiać na rączkach ale jak się ją nosi i z nią chodzi po mieszkaniu, a jak się usiądzie to 5 min i koniec snu.

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... Chciałyscie to macie.. Wstałam to Wam walnelam 1,5 strony hihi ❤️😝💐💐

B_002, Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dobrze Ci :) choc ja tez nie narzekam zawsze mogło byc gorzej. My zaliczylismy 2 karmienia o 2 i od 5. Teraz planuje znow pospać do 8 bo Jula do szkoly wstaje. Takze do później :)

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które karmią z butelek. Jak je myjecie? Chodzi mi głównie o sterylizacje. Ja sterylizuje przed każdymi życiem... a teraz na fb czytam ze niektóre dziewczyny w ogóle nie sterylizują albo robią to raz na dzień raz na tydzień... czy ja przesadzam?
    Do drugiego miesiąca życia sterylizacja za każdym razem potem 3 razy dziennie i po drugim miesiącu raz dziennie ... Ja już od soboty sterylizację robię tylko raz dziennie bo już mnie to zaczęło wkur**ć

Fasolka77, DorotaAnna, B_002, estrella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny.... Karmellka...ty jesteś ekspertem od laktacji... Help... Jak pójdę do szpitala to rano nakarmię Mlodego... Potem zabieg i jak się ockne to mam ściągać co trzy godziny metoda 7-5-3? Czy jak to rozegrać? K. Będzie w domu karmił mm... Niestety no ale jest też plus bo może szybciej żółtaczka zejdzie... Jak to rozegrać z tym laktatorem?
    Metoda 8-5-3 jest do pobudzania, ściągnij sobie w domu jakis zapas po każdym karmieniu 10 ml na przykład do lodówki w lodówce może stać 96h po schłodzeniu 20 min w lodówce możesz laczyc porcję w jedno. Nie musisz dawać mm... Przed zabiegiem ściągnij sobie mleczko nawet tak porządnie aż będzie tylko tak lekko kapało tak na prawdę lekko i nie wiem ile bierze to trwało wszytsko ale dobrze by było maxymalnie za 3 godz znowu ściągać i tak aż do momentu dostawienia małego ale maxymalnie 3 godziny odstępu i ściągaj pokarm aż na prawdę zacznie wolno kąpać nie do zera bo możesz za bardzo pobudzić laktację ale też nie za mało żeby nie zmniejszyć napływu

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Co stosujecie na Blizne po CC?
    Ja zacznę od weekendu cepan i contratubex będę dna zmianę używać

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja zacznę od weekendu cepan i contratubex będę dna zmianę używać
    A właśnie, mam już pod ręką Sutricon (od razu posmaruje jak mam w łapie 😉)

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Se myślę czemu 19.... Przecież bylo mama 18....no ale faktycznie licznik ostatnio przeskoczył :)
    No przeciez nie bedziemy kolezanki odmladzac kazdemu latka leca ;)

Mama36, Paula 90, Fasolka77, B_002, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ciagle ta blizna szczypie i szczypie i mam na niej strupki...za tydzien 6 tyg.i kontrola

W sumie to sie wyspalam chociaz pobudki co 2godz.

Maz moj ma dzis 42lata kiedy to przelecialo

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    No przeciez nie bedziemy kolezanki odmladzac kazdemu latka leca ;)
    Hahaha ❤️❤️🤣🤣 no no!!

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A mnie ciagle ta blizna szczypie i szczypie i mam na niej strupki...za tydzien 6 tyg.i kontrola

W sumie to sie wyspalam chociaz pobudki co 2godz.

Maz moj ma dzis 42lata kiedy to przelecialo
    Ja się przerażam jak moja mama mówi że nie wie kiedy zleciało a ja zaraz 40 lat mam a jestem jem mała Agatka cały czas... Ehhh.. Zaraz Nasze dzieci też tak będą mieć

Kochana sto lat dla męża!! Jaki prezent wczoraj kupiłaś?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A właśnie, mam już pod ręką Sutricon (od razu posmaruje jak mam w łapie 😉)
    Kurde ja się wstrzymywała z tymi maściami bo mleko...może zacznę już dziś w takim razie... Skocze wieczorem do apteki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant najlepszego dla męża!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kurde ja się wstrzymywała z tymi maściami bo mleko...może zacznę już dziś w takim razie... Skocze wieczorem do apteki.
    Ja "smaruje" od kiedy mi szwy sciagneli.. Ale w ogóle widzę teraz ze ja juz oarwie tej blizny nie mam.. Ale ajja blade już w większości. Tylko ten fald nad został skóry (i to już się obawiam u mnie nie zleci) i na rogach jak były szwy zaciągnięte to takie ślady.. Wglebienia... A samej blizny już nie widać 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj moje dziecko Jadło i spało tylko rano po 9 tak że dwie godzinki się rozglądała coś tam zaczynała mówić sobie, tak się wyspala że od 21 zero spania do 22 więc ja wyprzytulalam i trochę przysnęła my obejrzeliśmy GoT- zawiodłam się na tym odcinku- zjadła 23:40 i obudziła się 5:40 ja tylko raz w nocy spuscilam troszkę piersi teraz znowu ona śpi to ja idę jeszcze spać...wyspie się na zaś...

Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

‹‹ 3106 3107 3108 3109 3110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ