Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, co do Marsupi, fizjoterapeuta powiedział mi, że jeszcze za wcześnie. Dziecko musi wzmocnić mięśnie, żeby pewniej trzymać głowę, bo inaczej będzie robiło żółwika czyli będzie podnosić ramionka w kierunku głowy. My walczymy, żeby te ramionka obniżyć, więc u nas póki co odpada. Zwróćcie uwagę czy Wasze dzieci przy podnoszeniu, odkładaniu, kąpieli podnoszą te ramionka, chowają szyję, bo może nie macie tego problemu
Mama36, Fasolka77, Paula 90, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWedług wczorajszej aplikacji wyszło mi 9 karmien na dobę. Nie wiem czy to dużo czy
Pytanko bo używacie, macie sprawdzone a ja kupuje i kupuje i skleroza mi nie pozwala.. Ta woda morska.. Wiem że niektore maja za mocny psik.poleccie te co macie i jesteście zadowolone. Muszę dziś pamiętać kupić!Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiabella wrote:DorotaAnna, ja dzis rozmawialam z doradca laktacyjna i ona stwierdzila u nas to samo, ze maly za duzo przytyl. Mi sie wydaje ze te dzieciaczki, ktore rodza sie szczuplejsze na starcie, wiecej po prostu nadrabiaja, tak jak Basi Zosia, czy moj. Moj juz wazy blisko 3,6 kg, a urodzil sie z masa 2715 g, jego najnizsza spadkowa to 2525g, czyli przytyl w 3 tygodnie 1 kg. Moim zdaniem to jest ok. Duzo nie je jakos staram sie by zjadal tyle ile wynika ze wzoru Karmelki.
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Co stosujecie na Blizne po CC?
Tak też było przy tamtych z tymże tamte się pięknie same wchonely i w ogóle a teraz przy 3 to już pewnie nie. Muszę sobie jakiś alarm ustawić ku pamięci. -
nick nieaktualnySluchajcie mój przy tym ala kryzysie 6 tyg.. Zjadł śpi.. Nawet nie chciał odbić.. Już mówię trudno no ile można telepac dziecko najwyżej uleje.. A tu nic!! Śpi jak zabity. Myślę że u Nas to cisnienie z cycka robiło swoje. Bo i pomagało to odcisganis pierwszego pokarmu i teraz widzę też.
Jedna różnica.. Jak odciagalam (a raczej samo tryskalo) te 30 ml to zauważyłam inne kupki. Już nie taka woda.. No ale pewnie młody jadł więcej treściwego pokarmu a nie tego picia pierwszego. -
Moja Buba zasnęła o 22 to obudziła się o 3 na jedzonko i teraz nadal jeszcze śpi 😉
Basia, z moja to jest tak, że wieczorami to lubi zasypiać na rączkach ale jak się ją nosi i z nią chodzi po mieszkaniu, a jak się usiądzie to 5 min i koniec snu.B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama dobrze Ci
choc ja tez nie narzekam zawsze mogło byc gorzej. My zaliczylismy 2 karmienia o 2 i od 5. Teraz planuje znow pospać do 8 bo Jula do szkoly wstaje. Takze do później
Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Mam pytanie do dziewczyn które karmią z butelek. Jak je myjecie? Chodzi mi głównie o sterylizacje. Ja sterylizuje przed każdymi życiem... a teraz na fb czytam ze niektóre dziewczyny w ogóle nie sterylizują albo robią to raz na dzień raz na tydzień... czy ja przesadzam?
Fasolka77, DorotaAnna, B_002, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Dziewczyny.... Karmellka...ty jesteś ekspertem od laktacji... Help... Jak pójdę do szpitala to rano nakarmię Mlodego... Potem zabieg i jak się ockne to mam ściągać co trzy godziny metoda 7-5-3? Czy jak to rozegrać? K. Będzie w domu karmił mm... Niestety no ale jest też plus bo może szybciej żółtaczka zejdzie... Jak to rozegrać z tym laktatorem?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:Se myślę czemu 19.... Przecież bylo mama 18....no ale faktycznie licznik ostatnio przeskoczył
Mama36, Paula 90, Fasolka77, B_002, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystresant wrote:A mnie ciagle ta blizna szczypie i szczypie i mam na niej strupki...za tydzien 6 tyg.i kontrola
W sumie to sie wyspalam chociaz pobudki co 2godz.
Maz moj ma dzis 42lata kiedy to przelecialo
Kochana sto lat dla męża!! Jaki prezent wczoraj kupiłaś?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Kurde ja się wstrzymywała z tymi maściami bo mleko...może zacznę już dziś w takim razie... Skocze wieczorem do apteki.
-
nick nieaktualnyWczoraj moje dziecko Jadło i spało tylko rano po 9 tak że dwie godzinki się rozglądała coś tam zaczynała mówić sobie, tak się wyspala że od 21 zero spania do 22 więc ja wyprzytulalam i trochę przysnęła my obejrzeliśmy GoT- zawiodłam się na tym odcinku- zjadła 23:40 i obudziła się 5:40 ja tylko raz w nocy spuscilam troszkę piersi teraz znowu ona śpi to ja idę jeszcze spać...wyspie się na zaś...
Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość