X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, dobrze że to szybko ogarnęłaś, bo naprawdę rośnie to dość szybko a boli w cholerę. Jak już mówiłam, widziałam nie raz jak się moja mama z tym gównem męczyła. Mam nadzieję, że szybko Ci to ogarną, trzymam kciuki ✊🏼

Sansi, Basia .. dziękuje za odpowiedź o kocykach 😘

Mam jeszcze pytanko, czy któraś z Was stosowała Clotrimazol dopochwowo ? Pomaga dość szybko ? Dostałam tabletki i jakiś krem do smarowania cewki moczowej, posmarowałam i piecze w cholerę.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny po pielegnacji pepka przez polozna widzialam po kąpieli ze malemu dookola pod tym kikutem lekko podkrwawia. Martwić sie??

Nie :) znaczy, że za kilka dni odpadnie :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    pytanie z serii co byscie zrobily na moim miejscu....

pisalam wam ze siostra meza kwietniowka w zeszlym tygodniu urodzila i dzis tesciowa wyjechala ze fajnie by bylo gdybysmy razem ochrzcily....
    no fajnie ale co z impreza?
    ja robie w domu zamawiam katering osob okolo 30 bo zjada sie wszyscy z PL z mojej strony....jasne ze bedzie tesciowa szwagierka tak czy tak by byla zaproszona....no ale co z rodzina meza szwagierki? ani ja ich nie znam ani oni mojej rodziny...czy nie byloby to krepujace?
    a wiecie jak jest ani jaskolki nie chcialy spolki...czy lepiej se zrobic samemu a szwagierka niech tez se zrobi sama....

Ja bym robiła osobno... Żadne tam łączone imorezy

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Dzis o 17.00 przyszedł w końcu na świat Szymek, 3300g i 54 cm 10/10 pkt. Ja myślałam że nie przeżyje tego serio, poród masakra jakaś ❤❤❤
    Jest cudowny :*

Gratulacje!!!!

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Menka u nas waga z usg przed samym porodem 3400 a waga realna 3420, więc niemal w punkt!

Fasolka współczuję tego dziadostwa.. mam nadzieję, że zrobią Ci to ekspresowo! A co do kryzysu 3 tyg to u nas też coś jest na rzeczy. Kasia dziś maltretuje moje piersi, wydoila je do suchego i ciągle nerwowo szarpie. Teraz dała wytchnienie, bo śpi, może coś zdolam naprodukowac zanim wstanie. Aż mnie szczypia sutki! Wzięłam dziś 2 saszetki femaltikeru bo się wystraszylam, że nie nadąże z produkcją! Żebym tylko nie przegiela-po tym co piszecie...

Karolinko, z lullalove mam kocyk azurkowy i jest wspaniały. Dosyć ciężki i taki "mięsisty", ale jednocześnie przewiewny, bo cały dziurkowany. Polecam.

O to to!! Też jestem wydojona na maksa!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.... Karmellka...ty jesteś ekspertem od laktacji... Help... Jak pójdę do szpitala to rano nakarmię Mlodego... Potem zabieg i jak się ockne to mam ściągać co trzy godziny metoda 7-5-3? Czy jak to rozegrać? K. Będzie w domu karmił mm... Niestety no ale jest też plus bo może szybciej żółtaczka zejdzie... Jak to rozegrać z tym laktatorem?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, dobrze że to szybko ogarnęłaś, bo naprawdę rośnie to dość szybko a boli w cholerę. Jak już mówiłam, widziałam nie raz jak się moja mama z tym gównem męczyła. Mam nadzieję, że szybko Ci to ogarną, trzymam kciuki ✊🏼

Sansi, Basia .. dziękuje za odpowiedź o kocykach 😘

Mam jeszcze pytanko, czy któraś z Was stosowała Clotrimazol dopochwowo ? Pomaga dość szybko ? Dostałam tabletki i jakiś krem do smarowania cewki moczowej, posmarowałam i piecze w cholerę.

Dzięki Karola!

Ja stosowałam clotrimazol i mnie pomógł ale pierwsze trzy dni właśnie piecze... To norma...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co stosujecie na Blizne po CC?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Dziewczyny, jak wam sprawdziły się prognozy wagi z usg to rzeczywistej wagi po urodzeniu?
    U nas dzien przed porodem 3400, po porodzie 3200

Menka888 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tą chwilę jak przepuklina wyjdzie to mam sama ja tam spowrotem wpychac, jakby nie chciały jelita się cofnąć i maly zrobił by się marudny to od razu mam jechać z nim do szpitala i tam albo chirurg to wepcha, albo od razu operacja. Jak już jelita zaczna prawiflowo funkcjonować okolo 3 miesiąca moze to się samo wchłonać, jak nie to operacja jak.maly bedzie miał 1 rok.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U nas znów od 15 oczy jak monety, przysnęła dwa razy po 15 min ale nie jest aż tak mocno płacząca jak wczoraj. Znów babcia trochę przejęła i nosi na rączkach a Marcela jest jak najbardziej na TAK! 😊
    Karolina u mnie podobnie, też od 15 do teraz spadnie tylko na rękach. Wieczorem jeszcze jakieś bóle brzucha. GoT oglądaliśmy z mężem z małą na rękach :P Dobrze że chociaż tak śpi, ale niestety przez to jestem przykuta do kanapy, bo chodzić z nią cały czas nie jestem w stanie. Jutro chyba chustę zawiążę jeśli będzie tak samo.
    Od 6 rano też tak było ale potem jak ją wzielam do galerii to ładnie spała w foteliku samochodowym :) Chociaż to lubi i nie ma problemu z podróżowaniem.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Basia pamietam ze wy się chustujecie! Jaka macie chuste? Umówiłas się z doradca czy nauczyłaś się sama wiązać?
    Mam chustę elastyczną 5-mestrową Lenny Lamb. Dostałam w prezencie na Baby Shower.
    W szkole rodzenia pokazywali nam jak wiązać, ale w opakowaniu chusty jest cała instrukcja na zdjęciach krok po kroku. Bardzo prosty sposób :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Laski....dobrze się zdiagnozowałam... Zapalenie gruczołu bartholina... Ginka spróbuje mi załatwić żeby mnie zoperowali w jeden dzień....muszę iść do szpitala bo to nacinają w pełnym znieczuleniu :(
    Mówiła, że to efekt osłabienia i zmęczenia
    Fasolka współczuję :( Nie miało Ci się co przytrafić tylko to zapalenie. Oby się udało to szybko załatwić w szpitalu i żebyś wróciła szybko do domu do Bunia.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Dziewczyny, jak wam sprawdziły się prognozy wagi z usg to rzeczywistej wagi po urodzeniu?
    U mnie mówili że będzie 2800g a mała miała 2580g.
    U koleżanki zapowiadał się 4000g chłopiec, a urodził się z wagą 3680g.
    Często się zdarza takie przeszacowanie.

Menka888 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny po pielegnacji pepka przez polozna widzialam po kąpieli ze malemu dookola pod tym kikutem lekko podkrwawia. Martwić sie??
    U nas też tak się krew troszkę sączyła czasem po pielęgnacji. W 7 dobie odpadł kikut a przez kilka kolejnych dni jeszcze krew czasem leciała i robił się strupek który namaczałam gazikiem z octaniseptem raz dziennie i ładnie się zmywał.
    Moja położna mówiła że to normalne.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili kuzyn tez to mial juz ma teraz 26 lat skonczylo sie operacja w roku....pamitam do dzis jak sie darl jak mu wyszla a ciotka wsadzala z powrotm

Fasolka ja na blizne nic nie stosuje wczoraj znow mnie piekla jeszcze mam strupki na niej

Ja bym laktatorem odciagala co 3 godz. Tyle ml.ile teraz ksiazkowo ma wypic ( nie wiem ile 80-100ml? Nie mam pojecia)..zadne metody 7-5-3 bo one sa do pobudzenia laktacji a ty ja masz prawidlowa....zachowywalabym sie tak jakby Brunio pil z cyca....

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi u mnie 4 dni przed porodem 2800 lekarz powiedzial ze do 3 kg dopije (planowane cc) i bylo rowne 3 :)

martusiawp, Menka888 lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kurde, kiedy będzie czas na kąpiel, makijaż, poczytanie książki lub film? Nigdy?😮
    Nie martw się, nie do do 18stki moja droga :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    pytanie z serii co byscie zrobily na moim miejscu....

pisalam wam ze siostra meza kwietniowka w zeszlym tygodniu urodzila i dzis tesciowa wyjechala ze fajnie by bylo gdybysmy razem ochrzcily....
    no fajnie ale co z impreza?
    ja robie w domu zamawiam katering osob okolo 30 bo zjada sie wszyscy z PL z mojej strony....jasne ze bedzie tesciowa szwagierka tak czy tak by byla zaproszona....no ale co z rodzina meza szwagierki? ani ja ich nie znam ani oni mojej rodziny...czy nie byloby to krepujace?
    a wiecie jak jest ani jaskolki nie chcialy spolki...czy lepiej se zrobic samemu a szwagierka niech tez se zrobi sama....
    To trochę tak jak z weselem, są rodziny z różnych stron i ludzie się nie znają. Nie uważam żeby to było krępujące, ale jeśli chcesz zrobić imprezę w swoim domu to raczej nie łączyłabym imprez. Wyjaśnij spokojnie że nie robisz dużej imprezy, tylko taką w domu. Oni zrobią sobie swoją innego dnia.

Mój brat będzie miał dziecko w czerwcu i nie robimy razem chrzcin bo ja chcę kameralnie w domu (będzie max 15 osób razem z nami).
    Oni za to będą robić wspólnie z siostrą bratowej bo tam też się niedawno dziecko urodziło. Chcą zarezerwować wspólnie lokal i będzie więcej osób bo z dwóch stron, ale oni lubią tego typu większe spotkania. To już kwestia jak się kto czuje i jaką formę takich przyjęć preferuje.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola clotrimazol dla mnie cudowny lek byly czasy ze co 3miesiace stosowalam naszczescie u nas jest bez recepty...a to masz 100 czy 200 ?mnie nic nie pieklo a to ja wrazliwa na jej punkcie jestem bardzo :)

‹‹ 3104 3105 3106 3107 3108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ