Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, dobrze że to szybko ogarnęłaś, bo naprawdę rośnie to dość szybko a boli w cholerę. Jak już mówiłam, widziałam nie raz jak się moja mama z tym gównem męczyła. Mam nadzieję, że szybko Ci to ogarną, trzymam kciuki ✊🏼

Sansi, Basia .. dziękuje za odpowiedź o kocykach 😘

Mam jeszcze pytanko, czy któraś z Was stosowała Clotrimazol dopochwowo ? Pomaga dość szybko ? Dostałam tabletki i jakiś krem do smarowania cewki moczowej, posmarowałam i piecze w cholerę.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny po pielegnacji pepka przez polozna widzialam po kąpieli ze malemu dookola pod tym kikutem lekko podkrwawia. Martwić sie??

Nie :) znaczy, że za kilka dni odpadnie :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    pytanie z serii co byscie zrobily na moim miejscu....

pisalam wam ze siostra meza kwietniowka w zeszlym tygodniu urodzila i dzis tesciowa wyjechala ze fajnie by bylo gdybysmy razem ochrzcily....
    no fajnie ale co z impreza?
    ja robie w domu zamawiam katering osob okolo 30 bo zjada sie wszyscy z PL z mojej strony....jasne ze bedzie tesciowa szwagierka tak czy tak by byla zaproszona....no ale co z rodzina meza szwagierki? ani ja ich nie znam ani oni mojej rodziny...czy nie byloby to krepujace?
    a wiecie jak jest ani jaskolki nie chcialy spolki...czy lepiej se zrobic samemu a szwagierka niech tez se zrobi sama....

Ja bym robiła osobno... Żadne tam łączone imorezy

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Dzis o 17.00 przyszedł w końcu na świat Szymek, 3300g i 54 cm 10/10 pkt. Ja myślałam że nie przeżyje tego serio, poród masakra jakaś ❤❤❤
    Jest cudowny :*

Gratulacje!!!!

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Menka u nas waga z usg przed samym porodem 3400 a waga realna 3420, więc niemal w punkt!

Fasolka współczuję tego dziadostwa.. mam nadzieję, że zrobią Ci to ekspresowo! A co do kryzysu 3 tyg to u nas też coś jest na rzeczy. Kasia dziś maltretuje moje piersi, wydoila je do suchego i ciągle nerwowo szarpie. Teraz dała wytchnienie, bo śpi, może coś zdolam naprodukowac zanim wstanie. Aż mnie szczypia sutki! Wzięłam dziś 2 saszetki femaltikeru bo się wystraszylam, że nie nadąże z produkcją! Żebym tylko nie przegiela-po tym co piszecie...

Karolinko, z lullalove mam kocyk azurkowy i jest wspaniały. Dosyć ciężki i taki "mięsisty", ale jednocześnie przewiewny, bo cały dziurkowany. Polecam.

O to to!! Też jestem wydojona na maksa!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.... Karmellka...ty jesteś ekspertem od laktacji... Help... Jak pójdę do szpitala to rano nakarmię Mlodego... Potem zabieg i jak się ockne to mam ściągać co trzy godziny metoda 7-5-3? Czy jak to rozegrać? K. Będzie w domu karmił mm... Niestety no ale jest też plus bo może szybciej żółtaczka zejdzie... Jak to rozegrać z tym laktatorem?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, dobrze że to szybko ogarnęłaś, bo naprawdę rośnie to dość szybko a boli w cholerę. Jak już mówiłam, widziałam nie raz jak się moja mama z tym gównem męczyła. Mam nadzieję, że szybko Ci to ogarną, trzymam kciuki ✊🏼

Sansi, Basia .. dziękuje za odpowiedź o kocykach 😘

Mam jeszcze pytanko, czy któraś z Was stosowała Clotrimazol dopochwowo ? Pomaga dość szybko ? Dostałam tabletki i jakiś krem do smarowania cewki moczowej, posmarowałam i piecze w cholerę.

Dzięki Karola!

Ja stosowałam clotrimazol i mnie pomógł ale pierwsze trzy dni właśnie piecze... To norma...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co stosujecie na Blizne po CC?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Dziewczyny, jak wam sprawdziły się prognozy wagi z usg to rzeczywistej wagi po urodzeniu?
    U nas dzien przed porodem 3400, po porodzie 3200

Menka888 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tą chwilę jak przepuklina wyjdzie to mam sama ja tam spowrotem wpychac, jakby nie chciały jelita się cofnąć i maly zrobił by się marudny to od razu mam jechać z nim do szpitala i tam albo chirurg to wepcha, albo od razu operacja. Jak już jelita zaczna prawiflowo funkcjonować okolo 3 miesiąca moze to się samo wchłonać, jak nie to operacja jak.maly bedzie miał 1 rok.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U nas znów od 15 oczy jak monety, przysnęła dwa razy po 15 min ale nie jest aż tak mocno płacząca jak wczoraj. Znów babcia trochę przejęła i nosi na rączkach a Marcela jest jak najbardziej na TAK! 😊
    Karolina u mnie podobnie, też od 15 do teraz spadnie tylko na rękach. Wieczorem jeszcze jakieś bóle brzucha. GoT oglądaliśmy z mężem z małą na rękach :P Dobrze że chociaż tak śpi, ale niestety przez to jestem przykuta do kanapy, bo chodzić z nią cały czas nie jestem w stanie. Jutro chyba chustę zawiążę jeśli będzie tak samo.
    Od 6 rano też tak było ale potem jak ją wzielam do galerii to ładnie spała w foteliku samochodowym :) Chociaż to lubi i nie ma problemu z podróżowaniem.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Basia pamietam ze wy się chustujecie! Jaka macie chuste? Umówiłas się z doradca czy nauczyłaś się sama wiązać?
    Mam chustę elastyczną 5-mestrową Lenny Lamb. Dostałam w prezencie na Baby Shower.
    W szkole rodzenia pokazywali nam jak wiązać, ale w opakowaniu chusty jest cała instrukcja na zdjęciach krok po kroku. Bardzo prosty sposób :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Laski....dobrze się zdiagnozowałam... Zapalenie gruczołu bartholina... Ginka spróbuje mi załatwić żeby mnie zoperowali w jeden dzień....muszę iść do szpitala bo to nacinają w pełnym znieczuleniu :(
    Mówiła, że to efekt osłabienia i zmęczenia
    Fasolka współczuję :( Nie miało Ci się co przytrafić tylko to zapalenie. Oby się udało to szybko załatwić w szpitalu i żebyś wróciła szybko do domu do Bunia.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Dziewczyny, jak wam sprawdziły się prognozy wagi z usg to rzeczywistej wagi po urodzeniu?
    U mnie mówili że będzie 2800g a mała miała 2580g.
    U koleżanki zapowiadał się 4000g chłopiec, a urodził się z wagą 3680g.
    Często się zdarza takie przeszacowanie.

Menka888 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny po pielegnacji pepka przez polozna widzialam po kąpieli ze malemu dookola pod tym kikutem lekko podkrwawia. Martwić sie??
    U nas też tak się krew troszkę sączyła czasem po pielęgnacji. W 7 dobie odpadł kikut a przez kilka kolejnych dni jeszcze krew czasem leciała i robił się strupek który namaczałam gazikiem z octaniseptem raz dziennie i ładnie się zmywał.
    Moja położna mówiła że to normalne.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili kuzyn tez to mial juz ma teraz 26 lat skonczylo sie operacja w roku....pamitam do dzis jak sie darl jak mu wyszla a ciotka wsadzala z powrotm

Fasolka ja na blizne nic nie stosuje wczoraj znow mnie piekla jeszcze mam strupki na niej

Ja bym laktatorem odciagala co 3 godz. Tyle ml.ile teraz ksiazkowo ma wypic ( nie wiem ile 80-100ml? Nie mam pojecia)..zadne metody 7-5-3 bo one sa do pobudzenia laktacji a ty ja masz prawidlowa....zachowywalabym sie tak jakby Brunio pil z cyca....

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi u mnie 4 dni przed porodem 2800 lekarz powiedzial ze do 3 kg dopije (planowane cc) i bylo rowne 3 :)

martusiawp, Menka888 lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kurde, kiedy będzie czas na kąpiel, makijaż, poczytanie książki lub film? Nigdy?😮
    Nie martw się, nie do do 18stki moja droga :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    pytanie z serii co byscie zrobily na moim miejscu....

pisalam wam ze siostra meza kwietniowka w zeszlym tygodniu urodzila i dzis tesciowa wyjechala ze fajnie by bylo gdybysmy razem ochrzcily....
    no fajnie ale co z impreza?
    ja robie w domu zamawiam katering osob okolo 30 bo zjada sie wszyscy z PL z mojej strony....jasne ze bedzie tesciowa szwagierka tak czy tak by byla zaproszona....no ale co z rodzina meza szwagierki? ani ja ich nie znam ani oni mojej rodziny...czy nie byloby to krepujace?
    a wiecie jak jest ani jaskolki nie chcialy spolki...czy lepiej se zrobic samemu a szwagierka niech tez se zrobi sama....
    To trochę tak jak z weselem, są rodziny z różnych stron i ludzie się nie znają. Nie uważam żeby to było krępujące, ale jeśli chcesz zrobić imprezę w swoim domu to raczej nie łączyłabym imprez. Wyjaśnij spokojnie że nie robisz dużej imprezy, tylko taką w domu. Oni zrobią sobie swoją innego dnia.

Mój brat będzie miał dziecko w czerwcu i nie robimy razem chrzcin bo ja chcę kameralnie w domu (będzie max 15 osób razem z nami).
    Oni za to będą robić wspólnie z siostrą bratowej bo tam też się niedawno dziecko urodziło. Chcą zarezerwować wspólnie lokal i będzie więcej osób bo z dwóch stron, ale oni lubią tego typu większe spotkania. To już kwestia jak się kto czuje i jaką formę takich przyjęć preferuje.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola clotrimazol dla mnie cudowny lek byly czasy ze co 3miesiace stosowalam naszczescie u nas jest bez recepty...a to masz 100 czy 200 ?mnie nic nie pieklo a to ja wrazliwa na jej punkcie jestem bardzo :)

‹‹ 3104 3105 3106 3107 3108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ