Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
DorotaAnna wrote:Lili właśnie jak to się leczy?
Fasolka dobrze ze tak szybko zdiagnozowane... ale to pewnie trzeba usunąć jak najszybciej??
Menka u mnie gin półtorej tyg przed porodem wyliczył małego na 2900 a w szpitalu małego wyliczyli na 3000. Urodził się 2950
Tak. Musze szybko bo inaczej to urośnie i będzie bolało....
Menka u mnie idealnie...3100 z usg i tyle po porodzie
Menka888 lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
nick nieaktualny
-
Fasolka no takie cholerstwo sie musialo przyplatac..a to bedziesz miec operacje jak najszybciej czy np. za pol roku?
maly w koncu zasnal i przyplatali sue tesciowie i ja zamiast spac z malym to musialam z nimi siedziec
teraz sie polozylam a maly juz sie wierci 
-
Ja mam różową mgiełkę z lullalove, bardzo lubię ten kocyk. Na lato będzie idealny a już teraz używałam w te ciepłe dni. Po praniu nie zauważyłam żeby się rozciągał. Kupiłam nawet z II gatunku bo jak robiłam zamówienie to akurat byl chwilowy brak a w II gatunku był (ze względu na lekko niedokładny wymiar).Karollinax26 wrote:Dziewczyny, te kocyki z Lullalove są gatunkowo dobre ? Nie rozciągają się po praniu? myślę o tej mgiełce.
martusiawp lubi tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
U nas tez ciezko bylo z zejściem w kanal.. Taka waga to juz nie przelewki. Filip mial obwod glowy 37 a moja Jula 35 ta roznica mogla byc zanczaca.Menka888 wrote:U mnie dziś na ktg słabsze skurcze niż ostatnio, głowa jeszcze nie w kanale rodnym
waga 4562g
Mam nadzieje ze zrobia Ci CC. -
Ja to napływanie mleka odczuwam jakby prąd przez piersi przechodził. Niezbyt przyjemne ale jak pomyślę że to mleczko dla Zosi to jakoś lepiej to znoszęPaula 90 wrote:U mnie takie igiełki są właśnie jak pokarm napływa. Nieraz boli to dość mocno.
W sumie okreslenie tego igiełkami jest bardzo trafne

Paula 90 lubi tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Jesteście przed szczepieniami, może to być ryzykowne. Moi znajomi którzy mają 1,5 roczne dziecko chcą nas odwiedzić ale powiedzieli że dziecka nie zabiorą ze sobą ze względu na ryzyko przenoszenia wirusów wśród dzieci. Ja o to nie prosiłam, sami o tym pomyśleli.martusiawp wrote:Mam pytanie : na sobotę mamy zaproszenie na parapetowe do znajomych. Będzie około 15 osób i z 4 dzieci.
I zastanawiam się czy jechać z młoda. Na dwie ,trzy godzinki.
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
pytanie z serii co byscie zrobily na moim miejscu....
pisalam wam ze siostra meza kwietniowka w zeszlym tygodniu urodzila i dzis tesciowa wyjechala ze fajnie by bylo gdybysmy razem ochrzcily....
no fajnie ale co z impreza?
ja robie w domu zamawiam katering osob okolo 30 bo zjada sie wszyscy z PL z mojej strony....jasne ze bedzie tesciowa szwagierka tak czy tak by byla zaproszona....no ale co z rodzina meza szwagierki? ani ja ich nie znam ani oni mojej rodziny...czy nie byloby to krepujace?
a wiecie jak jest ani jaskolki nie chcialy spolki...czy lepiej se zrobic samemu a szwagierka niech tez se zrobi sama.... -
Daj znać jak się dowiesz czy premie też liczą. Ale myślę że tak bo to się liczy do dochodu.Karmelllka90 wrote:Czytam o tym becikowym i zastanawiam się czy premie się licza. A gdzie można internetowo złożyć wniosek... Jaka ja jestem tępa w tych sprawach

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
dobrze ze sa jeszcze normalni ludzieB_002 wrote:Jesteście przed szczepieniami, może to być ryzykowne. Moi znajomi którzy mają 1,5 roczne dziecko chcą nas odwiedzić ale powiedzieli że dziecka nie zabiorą ze sobą ze względu na ryzyko przenoszenia wirusów wśród dzieci. Ja o to nie prosiłam, sami o tym pomyśleli.
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Basia ale tk naplywanie mleka to czujesz jak mala przystawisz i mleko splywa.....ja igielki czuje teraz nie karmiac....i mnie mleko podczas karmienia nie splywa maly jak zassie to ono zaraz leciB_002 wrote:Ja to napływanie mleka odczuwam jakby prąd przez piersi przechodził. Niezbyt przyjemne ale jak pomyślę że to mleczko dla Zosi to jakoś lepiej to znoszę

starszaki to jak zaczynaly pic to tak delikatnie muskaly a potem jak splynelo to polykaly....ten jak pociagnie to jajo mozna zniesc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 21:55
-
Mama18,proszę

https://www.empik.com/fisher-price-mata-aktywizujaca-4-w-1-muzyczny-ocean-fxx13-mattel,p1210582074,zabawki-p?gclid=Cj0KCQjwtr_mBRDeARIsALfBZA7v5I2va7URauco7PsDYOcmv3nGtVyOo7G5YY2ayYC3Rb6gQDqzhAAaAgPFEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

-
Menka u nas waga z usg przed samym porodem 3400 a waga realna 3420, więc niemal w punkt!
Fasolka współczuję tego dziadostwa.. mam nadzieję, że zrobią Ci to ekspresowo! A co do kryzysu 3 tyg to u nas też coś jest na rzeczy. Kasia dziś maltretuje moje piersi, wydoila je do suchego i ciągle nerwowo szarpie. Teraz dała wytchnienie, bo śpi, może coś zdolam naprodukowac zanim wstanie. Aż mnie szczypia sutki! Wzięłam dziś 2 saszetki femaltikeru bo się wystraszylam, że nie nadąże z produkcją! Żebym tylko nie przegiela-po tym co piszecie...
Karolinko, z lullalove mam kocyk azurkowy i jest wspaniały. Dosyć ciężki i taki "mięsisty", ale jednocześnie przewiewny, bo cały dziurkowany. Polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 22:14
Fasolka77, Menka888 lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:Fasolka no takie cholerstwo sie musialo przyplatac..a to bedziesz miec operacje jak najszybciej czy np. za pol roku?
maly w koncu zasnal i przyplatali sue tesciowie i ja zamiast spac z malym to musialam z nimi siedziec
teraz sie polozylam a maly juz sie wierci 
W tym tygodniu już Stresant...mam skierowanie do szpitala od mojej ginki...i ona jutro mi dogra, żeby w jeden dzień mnie wzięli na warsztatWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 22:48
Fasolka77

-
Dzis o 17.00 przyszedł w końcu na świat Szymek, 3300g i 54 cm 10/10 pkt. Ja myślałam że nie przeżyje tego serio, poród masakra jakaś ❤❤❤
Jest cudowny :*
mysla.nieskalana, Karollinax26, DorotaAnna, Mama36, Fasolka77, Kasiulka90, MamaAga85, india, Daffi, Paula 90, Sansivieria, Bubek, Wiewióreczka, Reniiata, Karmelllka90, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4
-
Daffi podobno tak może być że podkrwawia.
Ja sutkow już niczym nie smaruję bo nie ma takiej potrzeby teraz, ale używałem lanolina z ziaji, żel solcoseryl i kompresy multimum.
Waga dzień przed porodem wyliczona na 3500, urodził się 3660.
Filip przed chwilą strzelił mi kupą w dekolt jak go przebieralam 😂🙈.
Fasolka77, martusiawp, Menka888 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI