X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    To trochę tak jak z weselem, są rodziny z różnych stron i ludzie się nie znają. Nie uważam żeby to było krępujące, ale jeśli chcesz zrobić imprezę w swoim domu to raczej nie łączyłabym imprez. Wyjaśnij spokojnie że nie robisz dużej imprezy, tylko taką w domu. Oni zrobią sobie swoją innego dnia.

Mój brat będzie miał dziecko w czerwcu i nie robimy razem chrzcin bo ja chcę kameralnie w domu (będzie max 15 osób razem z nami).
    Oni za to będą robić wspólnie z siostrą bratowej bo tam też się niedawno dziecko urodziło. Chcą zarezerwować wspólnie lokal i będzie więcej osób bo z dwóch stron, ale oni lubią tego typu większe spotkania. To już kwestia jak się kto czuje i jaką formę takich przyjęć preferuje.
    Ja ogolnie nie lubie robic imprez i dla mnie to psychiczna meczarnia ....czy smakowalo czy zadowoleni itp..
    Crzciny komunia to takie zlo konieczne dla mnie ...juz mam gesia skorke ze roczek tez trzeba robic..duzo nerwow mnie to kosztuje a jeszcze mama sie wtraca i talerze recznie zmywa....juz przyjezdza 2dni wczesniej

B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mama19 napewno spi majac najgrzeczniejsze dziecko na forum ;)

B_002, DorotaAnna, Fasolka77, mysla.nieskalana, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant też uważam takie imprezy za zbędne, dlatego nie robię dużej. Będą tylko obie mamy, brat męża i mój brat z żoną i chrzestni ze swoimi partnerami.
    To w sumie policzyłam że będzie razem z nami 11 osób + 2 niemowląt. Zmieścimy się w mieszkaniu :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia tez bym tak chciala kameralnie ale niestety na wchodzi to w gre juz sam chrzestny ma 3dzieci (pannice po 17 lat) wiadomo ze cala rodzina przyjada i mame ( ciotke)wezna bo ona stara i dla niej atrakcja jak juz taki kawal pojada w sumie u nas pierwszy raz beda w domu a to juz 10 lat mieszkamy....

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly sie obudzil 23:30 przebieranie karmienie z jednej 15min. Drzemka teraz karnienie z drugiej... 0:38 a jeszcze nie koniec....takie karmienia to i 1,5 godz. U nas schodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - ja całą ciążę używałam maltan zamiennie z lanolina z ziaji. Zdecydowanie lepiej nawilzala lanolina. Po porodzie nie miałam jeszcze potrzeby smarować. Chociaż jak pomyślę to w szpitalu po jednej nocy posmarowalam lanoliną. Ale to raz.

Ja też nienawidzę imprez a już być ich gospodarzem to wybitnie. Te całe chrzciny już mi spędzają sen z powiek tym bardziej że mi rybka czy będziemy chrzcić czy nie. Ale mąż się uparł. I znowu będzie użeranie się z teściową i ogólna masakra. Już się w sumie zaczęło bo marudzili żeby zrobić chrzciny w ich mieście (naszym rodzinnym). Już zawijam kiecę i lecę. 80km z noworodkiem żeby im było wygodnie. No chyba kurwa nie.

Dobra, młody pojadl i śpi. Więc korzystam i idę spać ;-)

Tunia76 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Lili kuzyn tez to mial juz ma teraz 26 lat skonczylo sie operacja w roku....pamitam do dzis jak sie darl jak mu wyszla a ciotka wsadzala z powrotm

Fasolka ja na blizne nic nie stosuje wczoraj znow mnie piekla jeszcze mam strupki na niej

Ja bym laktatorem odciagala co 3 godz. Tyle ml.ile teraz ksiazkowo ma wypic ( nie wiem ile 80-100ml? Nie mam pojecia)..zadne metody 7-5-3 bo one sa do pobudzenia laktacji a ty ja masz prawidlowa....zachowywalabym sie tak jakby Brunio pil z cyca....

Czyli laktator non stop :) , ok ciągnę z jednego cyca pół h i np za godzinę z drugiego pół h?

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny.... Karmellka...ty jesteś ekspertem od laktacji... Help... Jak pójdę do szpitala to rano nakarmię Mlodego... Potem zabieg i jak się ockne to mam ściągać co trzy godziny metoda 7-5-3? Czy jak to rozegrać? K. Będzie w domu karmił mm... Niestety no ale jest też plus bo może szybciej żółtaczka zejdzie... Jak to rozegrać z tym laktatorem?
    ja bym sciagala rak jak je dziecko. czyli mniej wuecej tylle czasu z kazdej piersi ile mu schidzi na jedzenie

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• india Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sobie nadrobie wpisy.... 😊

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie od 2 karmilismy. Mam zamiar spac zobaczymy czy synus tez. Ogolnie super znow sie obudzil na pierwsze karmienie o 2 a ostatnie mial przed 22.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj zas je :( obudzily go pierdy wiec najlepiej to zajesc...

Fasolka77, Paula 90, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    forum lepsze od apki...wchodze i widze ze ostatni wpis byl kolo 1:) czyli prawie 2 godz.temu....to ma prawo byc glodny ;)

Fasolka77, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Paula noc nie mów:D mama nie ja poczekam też bym go zabiła jakby obejrzał beze mnie :D

Była położna mały wazy 3260!! Super bo przytył, ale teraz mówi ze za dużo przytyl... no tak złe tak nie dobrze. Przytył 400 g w ciągu tyg. No ja wiem ze dużo... przestane go wybudzać w nocy na żarełko po prostu i zobaczymy za tydzień. Bo w dzień to nie wiem jak wytłumaczyć mu ze nie dostanie żarcia bo za dużo tyje 😂
    DorotaAnna, ja dzis rozmawialam z doradca laktacyjna i ona stwierdzila u nas to samo, ze maly za duzo przytyl. Mi sie wydaje ze te dzieciaczki, ktore rodza sie szczuplejsze na starcie, wiecej po prostu nadrabiaja, tak jak Basi Zosia, czy moj. Moj juz wazy blisko 3,6 kg, a urodzil sie z masa 2715 g, jego najnizsza spadkowa to 2525g, czyli przytyl w 3 tygodnie 1 kg. Moim zdaniem to jest ok. Duzo nie je jakos staram sie by zjadal tyle ile wynika ze wzoru Karmelki.

B_002, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mama 19 spi i spi ;)

B_002, mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    ja bym sciagala rak jak je dziecko. czyli mniej wuecej tylle czasu z kazdej piersi ile mu schidzi na jedzenie
    Laktator nie ściąga pokarmu w tempie dziecka. Ja ręcznym ściągam dłużej, a elektrycznym pewnie byłoby szybciej.
    Ja ściągam z jednej piersi "do końca", czyli tyle że już więcej mi nie leci. Jednak to nie oznacza że pierś jest pusta, po butelce czasem jak jeszcze opcjonalnie dziecko przystawię to jest w stanie jeszcze coś wydoić przez 5 minut, a laktator już nie dawał rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 03:34

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    forum lepsze od apki...wchodze i widze ze ostatni wpis byl kolo 1:) czyli prawie 2 godz.temu....to ma prawo byc glodny ;)
    Zależy czy patrzysz na czas od początku poprzedniego karmienia czy od zakończenia.
    Ja liczę cykl karmienia od początku jednego do początku kolejnego. Jak mijają dopiero 2h to jeszcze nie daję jeść tylko smoczka bo jedzenie po takim krótkim odstępie kończy się ulewaniem i płaczem.
    Musi minąć minimum 2,5h to daję jeść :)
    Czasem jak już są sytuacje kryzysowe i cyc jest dodatkowym uspokajaczem to zdarza się krótsza przerwa ale muszę wtedy pilnować czasu bo nie mieści jej się to jedzenie w żołądku jak się poprzednie nke zdążyło strawić.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie wcześniej jak była rozmowa o szczepionkach to pisałyście przeważnie, że wybieracie 5w1. Co było argumentem w waszym przypadku, że właśnie 5w1, a nie 6w1????

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a mama 19 spi i spi ;)

Se myślę czemu 19.... Przecież bylo mama 18....no ale faktycznie licznik ostatnio przeskoczył :)

Mama36, B_002, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A mama19 napewno spi majac najgrzeczniejsze dziecko na forum ;)
    Hahaha fakt spałam.. Chodź mały długo nie spał ale się bawił śmiał.. Odwalilo mu 😜

Lilii mój najstarszy miał 3,5 Msc jak miał operacje obustronna przepukliny pachwinowej. Wyszliśmy do domu tego samego dnia co rano operacja. Wszystko było dobrze :)

Kolezanka mi przy kryzysie laktacujnym w 3 tyg mówiła że jeszcze będzie w 6 tyg i się chyba zaczyna. Jest mleczko i mały je ładnie ale właśnie nie mama już takich twardych piersi między karmieniami i nie ma tych igielek i napływu pokarmu pod ciśnieniem. Na razie nic nie robię.. Zobaczymy ju czy będzie mu brakować mleczka czy się po prostu unormowalo. Mam femiltaker i jak wypije to zadziała bo przechodziłam.
    W nocy karmienia 22 - 2:30-5.

B_002, Lili90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a mama 19 spi i spi ;)
    Kocham Was normalnie hahaha.. O 2:30 nie brałam tel do ręki. Chciałam sobie szybko zasnac po karmieniu ❤️

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 3105 3106 3107 3108 3109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ