X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja "smaruje" od kiedy mi szwy sciagneli.. Ale w ogóle widzę teraz ze ja juz oarwie tej blizny nie mam.. Ale ajja blade już w większości. Tylko ten fald nad został skóry (i to już się obawiam u mnie nie zleci) i na rogach jak były szwy zaciągnięte to takie ślady.. Wglebienia... A samej blizny już nie widać 😁
    Ja po mobilizacji mam bardzo ładna Blizne więc nie smarowalam ale myślę że jak teraz posmaruje to już w ogóle jej nie będzie u mnie się ładnie goją na szczęście. Nawet ten kawałek na brzegu się ładnie wchłonął. A bałam się jak to będzie wyglądało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie o jakim fałdzie skóry nas blizna mówicie? Ja nie mam poza moim brzuchem chociaż on już wrócił do swojego rozmiaru tylko skóra jest taka wiotka pływająca na.udach też i jest to bleh bleh

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieli za zyczenia dla meza przekaze :) kupilam mu taka sakiewke do zamontowania na rower...

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A właśnie o jakim fałdzie skóry nas blizna mówicie? Ja nie mam poza moim brzuchem chociaż on już wrócił do swojego rozmiaru tylko skóra jest taka wiotka pływająca na.udach też i jest to bleh bleh
    No ten fald to jest brzuch właśnie. Ciężko mi to wytłumaczyć.
    Odpoczywaj i korzystaj z małej snu. Widać że masz dobry humor.
    Mnie got też rozczarował..
    My zaczynamy ranek mała kolka ale w nocy nie było kupy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dzieli za zyczenia dla meza przekaze :) kupilam mu taka sakiewke do zamontowania na rower...
    Jezuuuu ja nie mam w ogóle pomysłu dla mojego w tym roku jeszcze... A nie mogę uznać że Kryst jest prezentem...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Stresant też uważam takie imprezy za zbędne, dlatego nie robię dużej. Będą tylko obie mamy, brat męża i mój brat z żoną i chrzestni ze swoimi partnerami.
    To w sumie policzyłam że będzie razem z nami 11 osób + 2 niemowląt. Zmieścimy się w mieszkaniu :)

U nas będzie feta na 40 osób w lokalu nad jeziorem Rożnowskim :) pierwszy męski potomek w rodzinie K. To trzeba uczcić :) K. Uważa, że takie wydarzenia scalają rodzinę a ja lubię imprezy więc nie mam nic przeciwko :)

stresant, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    forum lepsze od apki...wchodze i widze ze ostatni wpis byl kolo 1:) czyli prawie 2 godz.temu....to ma prawo byc glodny ;)

Hahaha mam to samo :) na szczęście Bunio w nocy budzi się co trzy godziny....ok 4-5 biorę go do łóżeczka i śpi do rana z nami :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże daj mi siłę żebym dziś nie trafiła cierpliwości....

Mama36, stresant lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kocham Was normalnie hahaha.. O 2:30 nie brałam tel do ręki. Chciałam sobie szybko zasnac po karmieniu ❤️

I co? Wyspałaś się? ;)

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    I co? Wyspałaś się? ;)
    No szybciej się zasypia jak nie biorę tel. Żebym się mega wyspala to nie powiem... Ale jest ok :)
    Głodna jestem a zmorol leży na mnie

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś Bunio ma już trzy tygodnie!!!<3 od 2 dni kryzys laktacyjny.... Cycki wydojone na maxa, też aplikuję femaltiker. Ile trwa taki kryzys?? Boję się tego pobytu w szpitalu..... Jak sobie K. Da radę....chyba nie ma sensu odciągania mleczka bo to będzie okazja aby pozbyć się żółtaczki dzięki podaniu mm.....

Mama36, Karmelllka90, Kasiulka90, MamaAga85, B_002, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Według wczorajszej aplikacji wyszło mi 9 karmien na dobę. Nie wiem czy to dużo czy

Pytanko bo używacie, macie sprawdzone a ja kupuje i kupuje i skleroza mi nie pozwala.. Ta woda morska.. Wiem że niektore maja za mocny psik.poleccie te co macie i jesteście zadowolone. Muszę dziś pamiętać kupić!

Ja mam za duża pojemność....niestety aż się sama wystraszyłam ... Człowiek kupował w ciemno...kupiłam mniejszą ale potem zauważyłam, że jest od 1. Miesiąca życia dopiero.... No nic... mam nadzieję, że jeszcze przez tydzień nie będzie potrzebna :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kochanie przestudiowalam net i kupiłam maść silikonowa.. Coś na s... Leży daleko potem napisze jaka. Podobno silikonowe najlepsze.. Ale co z tego jak wychodzi moja systematyczność. Trzeba smarować dwa razy dziennie a ja jak raz w tyg posmarruje to dobrze 🙈
    Tak też było przy tamtych z tymże tamte się pięknie same wchonely i w ogóle a teraz przy 3 to już pewnie nie. Muszę sobie jakiś alarm ustawić ku pamięci.

To czekam na info!! Mi ginka wczoraj mówiła ale zapomniałam nazwy... Muszę podpytać ale na razie czekam na info kiedy mam się stawić na ten zabieg

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja dalej się zastanawiałam od czego to wynika że mój przytył już już 1,5 kg i moja pediatra jest zachwycona (ja tam nie narzekam na to), może to że jest też taki długi i się rozkłada.. Może to że wydziała męża 2 metrowego i sorry..maly zawsze będzie większy po nim.. No nie wiem.. Ale współczuję.. To jest mega stresujące jakbym usłyszała coś takiego.. Zresztą nigdy przy tamtych też nie słyszałam.. Jak odchudzać dziecko na cycu??? Boże jakas nowa zachodnia moda znów!![

Dokładnie!!! Nam też cały czas ginka powtarzała, że Młody ma dużą głowę bo rodzice mają duże głowy. Należy patrzeć na uwarunkowania genetyczne i jak tata duży to trudno, żeby dziecko bylo małe :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Do drugiego miesiąca życia sterylizacja za każdym razem potem 3 razy dziennie i po drugim miesiącu raz dziennie ... Ja już od soboty sterylizację robię tylko raz dziennie bo już mnie to zaczęło wkur**ć

Właśnie to mnie zniechęciło do laktatora na maxa...w szpitalu łażenie do kuchni, wyparzanie....i tak w kółko....

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Metoda 8-5-3 jest do pobudzania, ściągnij sobie w domu jakis zapas po każdym karmieniu 10 ml na przykład do lodówki w lodówce może stać 96h po schłodzeniu 20 min w lodówce możesz laczyc porcję w jedno. Nie musisz dawać mm... Przed zabiegiem ściągnij sobie mleczko nawet tak porządnie aż będzie tylko tak lekko kapało tak na prawdę lekko i nie wiem ile bierze to trwało wszytsko ale dobrze by było maxymalnie za 3 godz znowu ściągać i tak aż do momentu dostawienia małego ale maxymalnie 3 godziny odstępu i ściągaj pokarm aż na prawdę zacznie wolno kąpać nie do zera bo możesz za bardzo pobudzić laktację ale też nie za mało żeby nie zmniejszyć napływu

W sumie nie chce dawać swojego mleczka bo wykorzystam sytuacje i pogonie żółtaczkę...tak radziła położna....na jeden dzień odstawić cyc.... normalnie bym tego nie zrobiła ale skoro życie pisze swoje scenariusze....czyli jedziemy razem rano, karmię piersią przed szpitalem, ide na zabieg, odciagam co trzy godziny, popołudniu wychodzę i karmię normalnie...mam nadzieję, że bede mogła po zabiegu i lekach...

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Moja Buba zasnęła o 22 to obudziła się o 3 na jedzonko i teraz nadal jeszcze śpi 😉

Basia, z moja to jest tak, że wieczorami to lubi zasypiać na rączkach ale jak się ją nosi i z nią chodzi po mieszkaniu, a jak się usiądzie to 5 min i koniec snu.
    moja tak samo dzis spala :)
    i podobnie wieczorem bylo, nie chciala sama, prezyla sie a tylko ponosil maz to juz bylo ok

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta maść polecana przez moją ginke na blizne to sutricon

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ta maść polecana przez moją ginke na blizne to sutricon
    No ta właśnie mam!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A mnie ciagle ta blizna szczypie i szczypie i mam na niej strupki...za tydzien 6 tyg.i kontrola

W sumie to sie wyspalam chociaz pobudki co 2godz.

Maz moj ma dzis 42lata kiedy to przelecialo

Witamy męża w gronie 42 Latków :) sto lat!!!!

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3107 3108 3109 3110 3111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ