Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolka, dzięki! Ja miałam inny zestaw ćwiczeń, bardziej na wzmożone napięcie mięśniowe. Niestety nie podziałało. Fizjoterapeuta od Vojty powiedział dziś, że gdybym zjawiła się kilka tygodni wcześniej, to nie musiałby stosować tej metody, wyprowadziłby Szymona znacznie lżejszą rehabilitacją. Dlatego tak ważny każdy tydzień, Dziewczyny..
-
No bo my mamy problem z obniżonym napięciem, zobaczymy jeszcze co powie neurolog za tydzień. Zastanawialm się czy nie przyspieszyć tej wizyty ale doszłam do wniosku że pójdziemy po tych prawie 2 tyg ćwiczeń to już będzie wiadomo czy coś się poprawia i wtedy zaczniemy od razu jakąś terapię ze specjalistąStarania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Daffi wrote:Mlody chyba ma katar:(
Non stop kicha i widze ze ma w nosie sporo wydzieliny.
Oby to sie nie przerodzilo w nic większego i co robic teraz.
Daffi sól morska do noska a potem zatkać jedną dziurkę i użyć Fridy a potem drugą dziurkę i w drugiej użyć FridyDaffi, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj dzwoniłam do fizjo bo chce skontrolować ale mi ona powiedziała ze ona chce ją zobaczyć troszkę później bo żeby fizjologia zeszła. Pediatrzy nie widzą problemu ja w sumie sama nie wiem. Jak się denerwuje czy czasem przy przewijaniu wygnie się więc ja już panikuje. Do naurologa też ja zapisałam ale szukalam najlepszego w Krakowie i dopiero 29 mają termin był... Wy też wszędzie prywatnie??? Ja pierdziele jutro wizyta u podologa bo jej paznokieć wrasta u dużego paluszka - masakra. Szczepienia płatne wszystko płatne ja sie ludziom już nie dziwię w ogóle że się nie chcą decydować na dzieci.wiem że jest NFZ ale wiecie jak jest z NFZ tem nie wszytsko obejmuje
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:Dziewczyny u was też czasem przy karmieniu dzieci są takie nerwowe i wyginają się w pałąk?
-
Karmelllka90 wrote:Ja dzisiaj dzwoniłam do fizjo bo chce skontrolować ale mi ona powiedziała ze ona chce ją zobaczyć troszkę później bo żeby fizjologia zeszła. Pediatrzy nie widzą problemu ja w sumie sama nie wiem. Jak się denerwuje czy czasem przy przewijaniu wygnie się więc ja już panikuje. Do naurologa też ja zapisałam ale szukalam najlepszego w Krakowie i dopiero 29 mają termin był... Wy też wszędzie prywatnie??? Ja pierdziele jutro wizyta u podologa bo jej paznokieć wrasta u dużego paluszka - masakra. Szczepienia płatne wszystko płatne ja sie ludziom już nie dziwię w ogóle że się nie chcą decydować na dzieci.wiem że jest NFZ ale wiecie jak jest z NFZ tem nie wszytsko obejmuje
-
Wiewióreczka wrote:U mnie, ale wtedy wiem, że go brzuch boli. W ogóle fizjoterapeuta uświadomił mnie jak boli kolka...kazał sobie przypomnieć największy ból brzucha w życiu..no nie pocieszył mnie.
o matko no to faktycznieale wiesz Wiewiórka dałam mu drugiego cyca i się już tak nie wygina więc to chyba nie kolka
Fasolka77
-
Wiewióreczka a co to znaczy jak kciuk jest wewnątrz piąstki? Mój ma czasem wewnątrz a czasem na zewnątrz 🤔
Byłam dzisiaj u fizjoterapeuty (już u drugiego, bo pierwszy nie wzbudził zaufania) i oglądała go dość wnikliwie i niby wszystko jest ok. Powiedziała, że trochę lepiej pracuje lewa strona ciała, ale generalnie jest to minimalna różnica i powinno się wyrównać. Mi się wydaje, że mały częściej głowę zwraca w prawą stronę. Kazała mówić i pokazywać zabawki z lewej strony i w sumie tyle. Nie stwierdziła zwiększonego napięcia
Henio trzęsie rączkami czasem jak jest zdenerwowany. Mieliśmy usg przez ciemiączko i pediatra powiedział, że to niedojrzały układ nerwowy i przejdzie. Fizjoterapeutka też powiedziała, że nie ma się czym martwić. 4 czerwca idziemy jeszcze do neurologa, żeby się upewnić. Te terminy do specjalistów są masakryczne. Nie dość, że się płaci gruby hajs za wizytę to jeszcze czeka się ponad miesiąc -
Fasolka pytałaś o to drźenie-u nas nóżki drżą przy tym jak Natanek się przeciąga albo jak Go przebieram a co do grzybka na pupce to mój synek Go nie miał ale położna mówiła,że to dość częsta przypadłość u dzieci pieluchowych i właśnie wtedy stosuje sie maści z cynkiem/nystatyną itp.
-
Reniiata wrote:Kasiulka super, że to nic poważnego. Strachu było co nie miara...
Dziewczyny moje kochane, wy już jesteście specjalistki od tego więc może mi powiecie jak z moją krzywa po glukozie.
Na czczo miałam 94, po h 104 a po dwóch 106. Moja dr twierdzi, ze wszystko ok i w normie. Ale ta pierwsza na czczo nie jest za wysoka? 🤔 -
stresant wrote:ja myslalam od urodzenia ze moj ma katar ale to nie katar...to mleko ktore ulewa nosem....nie wierzylam dopiero jak na wlasne oczy zobaczylam...codziennie gruszka koz...
-
Fasolka77 wrote:Dziewczyny u was też czasem przy karmieniu dzieci są takie nerwowe i wyginają się w pałąk?
-
Co do kataru-u nas w ruch jakiś czas temu poszedl katarek do odkurzacza a wcześniej sól fizj.w kropelkach do noska bo też myślałam,ze to katar a to mleko było z ulewania...
A co do tego wyginania się i wsciekania to mój przy cycku nie dość ze się pręży i wygina to wydaje z siebie takie odgłosy jak dziki człowiek z dżungli😂😂😂😂B_002, Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Karmelove ma mały problem... Wczoraj mieliśmy rozstrojony trochę dzień. Mały jadł w innych porach niż zazwyczaj lekko. W nocy nie chciał spać, non stop Maruda, otwarte oczy i kweki. Dziś od 6 do 9 nie spał, miał dzemke, tak z pół godziny. Po 9 po karmieniu to samo , też nie mógł spać. Dopiero po spacerze zasnął na dobre 3 godziny.. Byliśmy u rodzinnego ale niby wszystko okej. Oliwier śpi tylko na mnie i blisko mnie. Wczoraj bardzo szybko oddychal - tak jakby coś przeżywał, tak było trzy razy. Wcześniej czyscilisny mu nosek z solą i asporatorem, dziwnie mu po tym było ale nos oczyszczony. Dziś powtórzyła ale bez soli bo znowu coś siedzialo. Jak pomóc dziecku pójść spać i odpocząć? Pochlaniam go bo tesknilam za nim mocno po poprzednim tygodniu. Teraz chodzę i się zamartwiam co mu może być 😏 mialyscie taka marudzę w drugim tyg życia?
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Karmelove, u mnie jest to samo.. Nie może se chłopczyk usnąć...macha rękami,nogami.. taki jakby przejęty czymś,oddycha szybko,za chwilę się złości na te swoje ręce 😃 cyrk.. I tak większość dnia,dopiero teraz udało mu się zasnąć. Tak to przysypia na 5 min i zaraz go budzi jakiś zryw.