X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    o tak Daffi nasz też nie lubi się kąpać ani ubierać ani rozbierać do momentu aż leży z gołym siusiakiem to wtedy już płacze przechodzą a na taki nieutulony płacz ja dalej nie mam metody ..... próbowałam go otulić kocykiem ale niestety nie pomogło co do kąpieli to chyba musimy zacząć lat więcej wody do wanny ... jak już pępek odpadł to czy wy już zanurzaćlcie prawie całe dziecko?
    Ja zanurzam mimo wszystko choc pepek mamy. W szpitalu tez kapali i polewany byl woda kikut. Sprobuj rozne temp wody.. U nas musi byc taka 40° i jest ok jak ciut chłodniejsza to awantura gotowa.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Gdzie jest, do kur*y nędzy ta wiosna?! Ja ocipieje w tym domu! Mam doła jak rów Mariański 😪

kiwona nie marudź !! :) ja tam wychodze na spacery nawet przy 8 stopniach i z parasolem w ręce nie ma co dziecka kisić na chacie tylko uodparniać uodparniać!!! ;)

Kiwona, Tysia89, B_002, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny jak reagujecie jak wam się dzieci tak drą Jakby były obdzierane ze skóry? no ja nie mam serca ale też nie wiem jak dziecko uspokoić w takim momencie i czasem brak mi cierpliwości :(
    Mocno tule, przytulam główkę i do uszka robie ciiii...szyyyy
    Jak jestem w domu to od razu fotel bujany ;)
    Jak nie działa to cyc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 18:01

Bubek, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu jestem taka zakręcona że nie wiem czy już pisałam, ale w razie czego jeszcze raz spełnienia marzeń, dużo miłości i zdrówka 😘😘😘.

Myślą nieskalana ja też podziwiam dziewczyny, ja się udzielam głównie przy laktatorze 😜.

Co do kąpieli to u nas podzialala cieplejsza woda i więcej lejemy, łazienkę grzeje termowentylatotrem, owijamy Filipa pielucha bo nie lubi być goły i tak wkładamy powoli do wody. Teraz już jest relaks. Tylko wyciąganie jest problemem.

mysla.nieskalana, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka 🐿️ ja jeszcze sexu nie uprawiałam bo chciałam zakończyć połóg a tu okres mnie wyprzedził.... I autentycznie dalej jest haha 😂

Kurde mnie to tak stresuje ta postawa bo dwóch pediatrów mówiło że jest ok, ale ja nie wiem czy ona nie kładzie za często głowy na lewą stronę. Śpi z głową w prawo ale jak ja kładę do przewijania to najczęściej patrzy w lewo ...

może ją coś po prostu interesuje co jest z lewej strony ;) nasz też patrzy na lewo nie wiem co on tam widzi no ale ewidentnie coś widzi czego my nie widzimy ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7729a6732ad.jpg

To jest ok ?

Ale ci Leosia przypierdzieliła pięścią w stół Karmellka uważaj uważaj!!!

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa czytałam jeszcze że te kciuki wewnątrz i asymetria do 6 tyg są normalne, dopiero po 6 tyg dziecko powinno osiągnąć symetrie i kciuki powinny być na zewnątrz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 18:11

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, u mnie nawet cycek nie pomagał już wczoraj, miała potrzebę ssania ale wypluwała i płacz.
    Wydaje mi się, że ma problem z kupą, dziś robiła tylko dwa razy a zazwyczaj robi bardzo często .. pręży się, stęka. Rano stękała nawet przez sen.

Co do kąpieli to u mnie woda musi być znacznie cieplejsza, bo jak za zimna to płacz, wkładana jest do wanienki owinięta w pieluchę, bo inaczej też nie lubi. Zawsze też na koniec myje jej włoski, bo tego nie cierpi i pod koniec trochę popłakuje.

Powiem Wam, że od soboty nie jem tego nabiału i chodzę głodna, serio. Jak nie miałam czasu to wzięłam chociaż jogurt z lodówki albo zrobiłam sobie na szybko twaróg a teraz ? Masakra. Mleko zastąpiłam ryżowym i migdałowo-owsianym a jeść nie wiem co. Szukam inspiracji u koleżanki.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ja pytałam o to...
    No po mojemu też coś to oznacza ale w pon.mamy pediatre to zapytam 😉

Basiu wszystkiego najlepszego!zdrówka i spełnienia marzeń❤❤❤❤

Bubek to nie Twoja wina nawet jezeli przyplątałby się grzybek... jest wilgoć mimo częstej zmiany pieluchy to może się zdarzyć😉 my też mieliśmy maść z cynkiem i nystatyna na dodatek...u mnie to ja zalatwilam Małego bo nie do konca osuszalam skórę po myciu wodą ...

mysla.nieskalana i Tunia ja mam to samo z czasem na neta.znajomi juz zauważyli,że nawet na fb mnie nie ma i ciężko sie do mnie dodzwonić🤣 o ile poczytam co napiszą dziewczyny na forum to z odpisaniem jest ciężej😉

My po spacerku 2.5h,korzystam ile mogę bo od jutra ma być mega brzydko.
    Obiadek zjedzony,teraz kawa i ciasteczka co by się trzymało nadal te nieszczęsne 8kg zapasu po ciąży🤣🙄🐷

Mama Aga a jak wygląda to drżenie rąk? I te grzybki na pupce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 18:29

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Pozdrawiamy wszystkie ciocie z okazji 1 miesiąca życia❤❤❤❤

p.s.proszę nie cytować

My jutro kończymy miesiąc 😁 też zrobię fotkę ;)

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Od kąd kikuta nie ma to lejemy mnóstwo wody :) do tego ktoś pisał o kąpieli (chyba Paula) z filmiki Zawitkowskiego- żeby dziecko wkładać do wody brzuszkiem a nie plecami. U nas to sprawdza się super! Mały płacze tylko (nie zawsze zreszta) przy wyciąganiu :)

tak tak my wkładamy brzuszkiem najpierw rączki nóżki potem brzuszek ale i tak mu się nie podoba musimy zacząć wlewać więcej wody

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Bo chyba nie każdy potafi pobierac. Ja mialam soe zgłosić do konkretnej pielęgniarki. Ona dość mocno męczyła ten paluszek, bo wyciskala na 2 probowki a ta krew niestety taka gęsta :/ ale dość sprawnie jej poszlo

Najlepiej jak rączki są ciepłe wtedy krewka szybciej leci

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, u mnie nawet cycek nie pomagał już wczoraj, miała potrzebę ssania ale wypluwała i płacz.
    Wydaje mi się, że ma problem z kupą, dziś robiła tylko dwa razy a zazwyczaj robi bardzo często .. pręży się, stęka. Rano stękała nawet przez sen.

Co do kąpieli to u mnie woda musi być znacznie cieplejsza, bo jak za zimna to płacz, wkładana jest do wanienki owinięta w pieluchę, bo inaczej też nie lubi. Zawsze też na koniec myje jej włoski, bo tego nie cierpi i pod koniec trochę popłakuje.

Powiem Wam, że od soboty nie jem tego nabiału i chodzę głodna, serio. Jak nie miałam czasu to wzięłam chociaż jogurt z lodówki albo zrobiłam sobie na szybko twaróg a teraz ? Masakra. Mleko zastąpiłam ryżowym i migdałowo-owsianym a jeść nie wiem co. Szukam inspiracji u koleżanki.

Karola a takie gotowe kaszki? nie wiem czy one są n na mleku robione? Albo sama rób na kokosowyn ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    kiwona nie marudź !! :) ja tam wychodze na spacery nawet przy 8 stopniach i z parasolem w ręce nie ma co dziecka kisić na chacie tylko uodparniać uodparniać!!! ;)
    No i dostałam zjebe 🤣
    Mi nie tyle o temperaturę chodzi, ale u nas non stop leje, zacina z ukosa, że parasol nie pomaga.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jadłam o 13, teraz nawet się nie ruszam, bo mała stękała, jękała, popłakiwała, aż wreszcie zasnęła na mnie. Boję się odłożyć.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ja też jestem głodna wciąż...wpierniczam ciągle chleb z konfiturą, bleee... mały jest tak drobno wysypany na buzi, szyi i głowie, skóra jest taka sucha, brzydka. No i dużo śluzu w każdej kupie.

Kramelka, piąstka idealna :) i tak jak pisze Lolka, asymetrie, nawyki z brzucha itp.powinny ustąpić do 6 tygodnia.

Lolka, jakie macie ćwiczenia? Coś konkretnego czy raczej rehabilitacja poprzez pielęgnację?

Misiabella lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, a chleb kupujesz bez mleka w składzie ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zalatany dzień. Do tego zapisuje małego jednak do poradni alergologicznej. Oprócz tego trądziku który tydz temu stwierdziła pediatra jest sucha skóra na tym a dziś zaczęła się luszczuc główka i to nie ciemieniucha. Koleżanka która pracuje w poradni przez tel powiedziała że jej wygląda jak AZS związane z alergia ale zobaczymy na wizycie.
    Jak na mojego czuja czekolada ale nie wiem juz sama.. Od dziś dopiero nie jem.

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama u nas stwierdzony na glowie wyprysk pienazkowaty forma egzemy skora schodzi w postaci bialych lusek ..mamy to z tylu glowki...
    dzis waga 4,5 kg i 54cm :) bioderka ok....dostalismy recepte na linole do kapania..lekarka mnie wysmiala ze w krochmalu kapie ze pierwszy raz slyszy o tym....ze jak juz to w platkach owsianych mam kapac...mamy dalej uzywac pieluch tetrowych....2 paczki bella happy po 78 szt. wystawie na olx...a co zrobie z 4 maxi paczkami pampersow 2 to nie wiem.....

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelka ja karmie 40 min. po 20 min z kazdej piersi ...z bekaniem schodzi godz. mysle ze pomimo tego sie dziecie najada i nie meczy.... karmie przez kapturki ktore "zaburzaja"laktacje....narazie mleko jest dziecko rosnie
    karmie moje 3 dziecko....starszak tez pil zawsze godzine tak jak Franus .... corka za 3 min. najedzona....to wszystko zalezy od preferencji dziecka...Franek tych 20 min. ciagnie aktywnie nie przysypia ....beknie albo i nie i daje druga piers na 20 min.

Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość

‹‹ 3202 3203 3204 3205 3206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ