Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mysla.nieskalana wrote:Ja jak patrzę na Waszą aktywność na forum,to stwierdzam,ze jestem jakaś mega niezorganizowana
Nie mam czasu nic napisać prawie..Dzidziuś w dzień mało śpi,a jak już zaśnie to lecę sterylizować butelki,zrobić sobie jakieś jedzenie,wysikać sięA jak nie śpi,to się nosimy,tańczymy,karmimy,przewijamy...i tak w kółko.
Wieczorami jak zaśnie to ja zaraz idę spać z nim,tak że szacun dla Was!
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka 🐿️ ja jeszcze sexu nie uprawiałam bo chciałam zakończyć połóg a tu okres mnie wyprzedził.... I autentycznie dalej jest haha 😂
Kurde mnie to tak stresuje ta postawa bo dwóch pediatrów mówiło że jest ok, ale ja nie wiem czy ona nie kładzie za często głowy na lewą stronę. Śpi z głową w prawo ale jak ja kładę do przewijania to najczęściej patrzy w lewo ... -
nick nieaktualny
-
Dzieki za kciukasy dziewczyny !
Mia dostala dosutnie wit K - druga dawke, i tez doustnie Rotawirusy. Poki co wszystko jest ok, nie ma goraczki
Przy okazji 2 USG bioderek bylo.
poprosilam zeby przez skore jej ta bilirubine nieszczesna zmierzyli jeszcze to miala 6,3 wiec spada caly czas...
ladnie rosnie, z 50cm przy porodzie ma juz 56ogolnie jestem happy
aaaale jedna rzecz
moze, ktorejs z was pomoge - mala ma ta pupcie odparzoną, mylam woda, zmienialam pieluchy, nic nie dzialalo, dzis pytam dr jaki krem mam uzyc. A ona mowi: a to na pewno odparzenie? Bo moze grzybki...
ja mysle jakie kur....grzybki
zajrzala w pieluche i mowi ze da masc z cynkiem...
mi to na grzybicze nic nie wyglada, no nie wiem...zobaczymy co zdziala
oczywiscie sie obwiniam, ze zaniedbalam dziecko i jeszcze jakims grzybem zarazilam
no nic, leczymy -
Paula 90 wrote:Do celu - cukier na czczo przekroczony plus wzrost po dwóch godzinach. Po mojemu cukrzyca jak cholera
Podejdź do diabetologa. Na pewno pomoże
Na czczo owszem ale to chyba kwestia lekarzy u mnie do samego konca bez insuliny mimo wyzszych cukrow na czczo..Karollinax26, Reniiata, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:106 po 2 h to cukrzyca jak cholera? Poki nie przekracza 153 zajelabym sie tylko na czczo.. Nie wiesz czy za chwile nie spadnie..
Na czczo owszem ale to chyba kwestia lekarzy u mnie do samego konca bez insuliny mimo wyzszych cukrow na czczo.. -
Daffi wrote:Ja to kocham zlote rady mojej tesciowej.. Jak zaplacze nie lec od razu bo nauczysz i bedzie to wykorzystywać.. Znalazlam. Dla niej krotka informacje jak mi jeszcze raz to powie to jej pod nos podstawie to..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5c6f37ce042.jpg
Ja fasolka malego otulam wtedy ciasno i biore na rece.. Doslownie przemiana natychmiast ale zapewne na kazde dziecko dziala co innego. U nas taki placz byl częściej wczesniej zwlaszcza w trakcie kapieli lub przy ubieraniu.. Teraz malutki jakby sie juz nauczyl i kąpiele sa spokojne jedynie po jest juz zly z glodu a tu matka pepek jescze pielegnuje wiec dodatkowo go wnerwia.. Ale zaraz dostaje cycusia i jest najszczesliwszy.
o tak Daffi nasz też nie lubi się kąpać ani ubierać ani rozbierać do momentu aż leży z gołym siusiakiem to wtedy już płacze przechodzą a na taki nieutulony płacz ja dalej nie mam metody ..... próbowałam go otulić kocykiem ale niestety nie pomogło co do kąpieli to chyba musimy zacząć lat więcej wody do wanny ... jak już pępek odpadł to czy wy już zanurzaćlcie prawie całe dziecko?Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Któraś z was pytała o drżenia kończyn, właśnie wyczytałam na stronie fizjoterapeuty że okresowe drżenia kończyć wymagają konsultacji z fizjoterapeuta lin neurologiem
No po mojemu też coś to oznacza ale w pon.mamy pediatre to zapytam 😉
Basiu wszystkiego najlepszego!zdrówka i spełnienia marzeń❤❤❤❤
Bubek to nie Twoja wina nawet jezeli przyplątałby się grzybek... jest wilgoć mimo częstej zmiany pieluchy to może się zdarzyć😉 my też mieliśmy maść z cynkiem i nystatyna na dodatek...u mnie to ja zalatwilam Małego bo nie do konca osuszalam skórę po myciu wodą ...
mysla.nieskalana i Tunia ja mam to samo z czasem na neta.znajomi juz zauważyli,że nawet na fb mnie nie ma i ciężko sie do mnie dodzwonić🤣 o ile poczytam co napiszą dziewczyny na forum to z odpisaniem jest ciężej😉
My po spacerku 2.5h,korzystam ile mogę bo od jutra ma być mega brzydko.
Obiadek zjedzony,teraz kawa i ciasteczka co by się trzymało nadal te nieszczęsne 8kg zapasu po ciąży🤣🙄🐷
Bubek, mysla.nieskalana, Fasolka77, B_002, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA w końcu udało mi się dodzwonić do fizjoterapeuty i jesteśmy zapisany na 27 maja mam ewentualnie obserwować Leonke i nagrać to co mnie niepokoi ale ona uważa że do 12 tygodnia wiele rzeczy jest fizjologicznych więc najlepiej około 10 do 12 tygodnia bo wtedy można wyeliminować to co nie jest fizjologia więc znowu co fizjoterapeuta to opinia
-
Pozdrawiamy wszystkie ciocie z okazji 1 miesiąca ❤
p.s.proszę nie cytowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 21:04
DorotaAnna, Paula 90, Bubek, Tunia76, Lolka30, Daffi, mysla.nieskalana, india, Fasolka77, Wiewióreczka, Mama36, estrella, B_002, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:o tak Daffi nasz też nie lubi się kąpać ani ubierać ani rozbierać do momentu aż leży z gołym siusiakiem to wtedy już płacze przechodzą a na taki nieutulony płacz ja dalej nie mam metody ..... próbowałam go otulić kocykiem ale niestety nie pomogło co do kąpieli to chyba musimy zacząć lat więcej wody do wanny ... jak już pępek odpadł to czy wy już zanurzaćlcie prawie całe dziecko?
Od kąd kikuta nie ma to lejemy mnóstwo wodydo tego ktoś pisał o kąpieli (chyba Paula) z filmiki Zawitkowskiego- żeby dziecko wkładać do wody brzuszkiem a nie plecami. U nas to sprawdza się super! Mały płacze tylko (nie zawsze zreszta) przy wyciąganiu
Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Od kąd kikuta nie ma to lejemy mnóstwo wody
do tego ktoś pisał o kąpieli (chyba Paula) z filmiki Zawitkowskiego- żeby dziecko wkładać do wody brzuszkiem a nie plecami. U nas to sprawdza się super! Mały płacze tylko (nie zawsze zreszta) przy wyciąganiu
A w wanience się relaksuje super
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Może ten cukier na czczo to przez to, że dzień wcześniej byłam na turnieju tanecznym z córką. Rano kanapka, o 16.00 zjadłam loda o po 17.00 trzy cheesburgery i wypiłam sheika w macu 😕 tak wygląda dieta na turniejach. I potem jeszcze na kolację jajecznice zjadłam bo byłam głodna. Chyba powtórzę cukier na czczo i zobaczymy.Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
martusiawp wrote:Kurde to dlaczego u nas nie mówili o tym że z palca można? Myślałam ze z palca to jak odrobinkę krwi trzeba.
Tylko te nóżki kłuli i wkluwali się w żyłę.ale dość sprawnie jej poszlo