Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
chce_byc_mama wrote:Diewczyny, ktore mialy juz wiecej niz 1 okres po porodzie - czy Wasz cykl trwa tak samo dlugo jak przed porodem, czy troche sie rozregulowal?
Powinnam dostac okres 2 dni temu i nie wiem, czy to po ciazy mi sie cykl wydluzyl, czy może mam lecieć do apteki po test ciążowy🙈 -
Paula 90 wrote:Dziewczyny, pytanie jest 😉
Dziewczyna Ignasia wczoraj skończyła roczek.
Co byście kupiły tak około 100zl żeby się taki roczniak bawił? Młoda nie chodzi jeszcze, najbardziej lubi się bawić kapciami i lizać śrubki w progu (wiem, dziwne zainteresowania 😂).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 12:23
Paula 90, estrella, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Paula jak taka manipulatorka to może taka tablicę manipulacyjna z rzeczami których normalnie dziecku się nie da do zabawy 😉. Ale nie wiem ile takie kosztują.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Filip ma obwód główki 40cm. Jednak nie zniósł tak danie tych szczepień jak pierwszych. Chyba rotawirusy mu dokuczaly bo wieczorem ewidentnie bolał go brzuch i puszczal dużo bąków A w nocy to co zjadł to połowę zwymiptowal przy odbijaniu aż się przestraszył biedny i zaczął płakać. Nie wiedziałam ile mu dorobić mleka i zjadł 4 dokladki w końcu 🙈. Czyli kolejna porcje i zadowolony nie chciał spać tylko gadać. Kolysanki go dopiero przekonaly. Umilalam też wczoraj bexero na 5 września.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Aa była u nas rano fizjo. Pokazała jak podnosić nosić itd. Musimy przycisnąć to leżenie na brzuchu tak do 10 razy dziennie nawet. Ale okazuje się że tej asymetrii nie ma nawet lekkiej bo dziś w drugą stronę się ciągle wyginal i powiedziała że asymetria byłaby utrwalona w jedną stronę. Także musimy tylko pilnować żeby pielęgnacja i zabawa była na obie strony. Żadnych ćwiczeń oprócz leżenia na brzuchu nie musimy robić.
martusiawp lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Espoir fajny jest ten pucio? Wpadł mi dziś w oko w smyku jak latalam za prezentami dla maluszków które będziemy teraz odwiedzać. Dla jakiego wieku są te książki?Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
nick nieaktualny
-
Lolka30 wrote:Espoir fajny jest ten pucio? Wpadł mi dziś w oko w smyku jak latalam za prezentami dla maluszków które będziemy teraz odwiedzać. Dla jakiego wieku są te książki?
martusiawp lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:No dwójka maluchów potrafi dać czadu.
A Ty jesscze o jednym myślisz😉ale tak na już czy kiedyś?
ja też bym chciała jeszcze jedno baby ale kiedy co i jak nie wiem😂
Wiesz co sama nie wiem... Jak męża namowie to chyba od grudnia stycznia byśmy działali 😉 taki mam wstępny plan mimo że ginka mówiła żeby rok odczekać... Mąż niby mówi, że nie ale ostatnio przyznał że myślał o trzecim więc muszę tylko trochę nad nim popracować 😜 gorzej ze rodzina by nas za wariatów uznała bo dla nich 3 dziecko to kulka w łeb 😄 ale raczej nie będą to stricte starania tylko sex bez zabezpieczenia kiedy będzie ochota... Jak będzie miało być to będzie 😉martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO tak ja też polecam Pucia, Kinga bardzo lubi 🙂 i jeszcze cała seria o Kici Kici jest super 🙂 Kicie Kocie czytam też Oli i słucha 😉
Co do okresu to ja drugi dostałam z 8 dniowym opóźnieniem więc chyba trzeba będzie poczekać aż wszystko wróci do normy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 13:44
espoir, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lolka moja pneumokoki zle zniosla. Marudna byla. 6w1 i rota bez echa przeszly
Lolka30 wrote:Aa była u nas rano fizjo. Pokazała jak podnosić nosić itd. Musimy przycisnąć to leżenie na brzuchu tak do 10 razy dziennie nawet. Ale okazuje się że tej asymetrii nie ma nawet lekkiej bo dziś w drugą stronę się ciągle wyginal i powiedziała że asymetria byłaby utrwalona w jedną stronę. Także musimy tylko pilnować żeby pielęgnacja i zabawa była na obie strony. Żadnych ćwiczeń oprócz leżenia na brzuchu nie musimy robić.
Umowilam sie na nast. poniedzialek do fizjo!malutka_mycha, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
My dzis bylismy na szczepieniu. Udalo sie w koncu zaszczepic ns pneumokoki i przy okazji dostal druga dawkę rotawirusa.
Filipek wazy 7440g i wzrostu wyszlo 70cm ale cos mi sie wydaje ze mu trochę dodala bo widzialam ze glowka nie była docisnieta za bardzo ja bym z tego ubrala 2-3cm. Glowka obwod 43cm.
Znow pazurek sie zaczyna wrastacwiec dzialamy dalej.
Do tego robilismy morfologie. pediatra chce go skontrolowac przy okazji bo bladziutki jest ale on nie ma po kim byc inny:p przynajmniej bedziemy widziec w poniedzialek co slychac. Pani laborantka z przychodni jest cudna!nikt mu nigdy tak szybko i tak dużo krwi z paluszka nie pobral. Ona dala nadzieje i pozbyla traumy pobierania krwi.
Mlody od kilku dni wylacza nas z zycia normalnego. Ciagle steka i jeczy.. To tak wkurza.. Nie moge sie oddalic. Po szczepieniu po 3godz podalam pedicetamol wg zalecen pediatry i mam nadzieje ze chociaz spokojnie to przetrwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 15:16
MamaAga85, Fasolka77, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:Diewczyny, ktore mialy juz wiecej niz 1 okres po porodzie - czy Wasz cykl trwa tak samo dlugo jak przed porodem, czy troche sie rozregulowal?
Powinnam dostac okres 2 dni temu i nie wiem, czy to po ciazy mi sie cykl wydluzyl, czy może mam lecieć do apteki po test ciążowy🙈
Ja właśnie mam trzeci. Tylko przy drugim zaczęłam brać tabsy więc ciężko mi powiedzieć czy regularny... ten drugi dostałam równo po 30 dniach czyli w zasadzie tak jak przed porodem👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Lolka30 wrote:Paula jak taka manipulatorka to może taka tablicę manipulacyjna z rzeczami których normalnie dziecku się nie da do zabawy 😉. Ale nie wiem ile takie kosztują.
Ja patrzyłam w necie to 300-400 zł xd ale już mam plan, mąż zrobi sam tylko jeszcze o tym nie wie 😂Kiwona, martusiawp, Mama019 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️