Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stresant wrote:Tak piszecie na forum o okresie a czy jeste jeszcze ktoras co wogole nie ma po porodzie? ja ostatni okres mialam 12 lipca 2018 czyli rok temu, mam nadzieje ze jeszcze dlugo nie bede miec
Ja! 😅 Też miałam ostatni okres 12.07.2018 😅martusiawp, stresant, Sansivieria lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Kiwona wrote:Valetta, dzięki za cynk 😁
Fajny dzień za nami, bo mąż wziął wolne i pojechaliśmy na ślub do mojego kolegi, pod kościołem złożyłam życzenia i dałam prezent 😊 fajnie, bo się nie spodziewał mnie, wzruszył się i ja się wzruszyłam, fajne chwile.
W drodze powrotnej zaliczyliśmy obiad w restauracji, było spoko.
Kazik od wczoraj goraczkuje lekko po tym bexero i ma kłopot z jedzeniem, dzisiaj w ciągu 6h zjadł 60 ml 😮 ale nie wmuszam, ma duży zapas, na też prawo mieć gorszy dzień po szczepieniu.
Mieszkanie w miarę ogarnęłam rano, jutro tylko podłogi umyć i kurze wytrzeć. Kociak zrobił pierwsza kupę do kuwety, jest sukces 😁 cieszę się ogromnie 😁
Ja nie wiem, jaki Kaz jest długi, bo mi go nie mierzą nigdy, może sama spróbuję jutro to zrobić. Główkę mierzyli wczoraj przy okazji szczepienia ale zostawiłam książeczkę zdrowia w przychodni i zapomniałam dzisiaj po nią podjechać, więc sprawdzę w poniedziałek.
Dobrze się czuję, dziewczyny 😊 chwalę się, bo komu jak nie Wam 😊
No same dobrej wieści! Aż miło posłuchać! Oby tak dalej Kiwona!Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Szkoda chłopa... faktycznie jedna szansę mógłby dostać....
Grill na statku...to musi być przeżycie 😁
Grill super sprawa, na innym statku cala zaloga robili grila. Kapitan stawiał alkohol, byl jakis dzik lub prosie na ruszcie, napelniali wode do basenu. Filipinczycy grali na gitarach, super sprawa widzialam filmiki. I to wszystko przy zachodzie slonca gdzies na srodku oceanumartusiawp, Fasolka77, estrella, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
valetta94 wrote:Grill super sprawa, na innym statku cala zaloga robili grila. Kapitan stawiał alkohol, byl jakis dzik lub prosie na ruszcie, napelniali wode do basenu. Filipinczycy grali na gitarach, super sprawa widzialam filmiki. I to wszystko przy zachodzie slonca gdzies na srodku oceanu
jeju jak zazdroszcze mezowina pewno to ciezka praca na statku ale dla takich chwil warto zyc
valetta94 lubi tę wiadomość
-
Paula wspolczuje wam tej bazy noclegowej w Rewalu.. a sprawdzałaś opinie przed wyjazdem? Wystaw im opinie niech inni uważają na to miejsce. My tez zawsze na wyjazdach prawie nie przebywamy w hotelu, ale jakos wyjazd jest bardziej udany kiedy wracamy do przytulnego miejsca, w ktorym spedzamy mily wieczo, komfortowa noc i poranek. Raz przyzydzilam i nie wzielam noclegu z klimatyzacja a z wiatrakiem. Spac sie w nocy nie dalo, nigdy nie popelnilam tego bledu drugi raz. A te 5 nocy mimo, ze bylo to piekne miejsce wspominam srednio ze wzgledu na ten nocleg
Zawsze po powrocie wystawiam też opinie na booking bo zazwyczaj tam bierzemy nocleg lub na airbnb. Pisze sama prawde i sie nie cackam aby inni wiedzieli czego sie spodziewac bo zdjecia w necie czesto sa retuszowane..
Fasolka77, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:jeju jak zazdroszcze mezowi
na pewno to ciezka praca na statku ale dla takich chwil warto zyc
Pieknie to napisalas, wysle muPodbuduje sie troche bo tęsknota mu bardzo doskwiera.. Jestes pierwsza, ktora mu zazdrości
Ostatnio sie spotkalam z kolezanka i ta zapytala kiedy wraca, ja mowie ze w pazdzierniku na co ona Jezuuu dopieroo, ty to masz przesrane.. Ja bym tak nie mogla. No a ja moge.. Ludzie mogliby sie czasem ugryzc w jezyk. Szczegolnie ci najblizsi.. Mam kubek z napisem: Byc marynarzem to wyzwanie, ale spróbuj zostac zona marynarza.
stresant, Kiwona, Mama019, DorotaAnna, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
valetta94 wrote:Pieknie to napisalas, wysle mu
Podbuduje sie troche bo tęsknota mu bardzo doskwiera.. Jestes pierwsza, ktora mu zazdrości
Ostatnio sie spotkalam z kolezanka i ta zapytala kiedy wraca, ja mowie ze w pazdzierniku na co ona Jezuuu dopieroo, ty to masz przesrane.. Ja bym tak nie mogla. No a ja moge.. Ludzie mogliby sie czasem ugryzc w jezyk. Szczegolnie ci najblizsi.. Mam kubek z napisem: Byc marynarzem to wyzwanie, ale spróbuj zostac zona marynarza.
-
nick nieaktualnyvaletta94 wrote:Paula wspolczuje wam tej bazy noclegowej w Rewalu.. a sprawdzałaś opinie przed wyjazdem? Wystaw im opinie niech inni uważają na to miejsce. My tez zawsze na wyjazdach prawie nie przebywamy w hotelu, ale jakos wyjazd jest bardziej udany kiedy wracamy do przytulnego miejsca, w ktorym spedzamy mily wieczo, komfortowa noc i poranek. Raz przyzydzilam i nie wzielam noclegu z klimatyzacja a z wiatrakiem. Spac sie w nocy nie dalo, nigdy nie popelnilam tego bledu drugi raz. A te 5 nocy mimo, ze bylo to piekne miejsce wspominam srednio ze wzgledu na ten nocleg
Zawsze po powrocie wystawiam też opinie na booking bo zazwyczaj tam bierzemy nocleg lub na airbnb. Pisze sama prawde i sie nie cackam aby inni wiedzieli czego sie spodziewac bo zdjecia w necie czesto sa retuszowane..
Powiedzieliśmy im bardzo kulturalnie co i jak. Wzięliśmy ten ośrodek bo był przy samym morzu (ogromny plus gdyby Igs był większy) i na spokojnym końcu deptaku (do przychodni 10m, do apteki 20m, do spozywczaka 15 a do centrum jakieś 100m).
Zwykle bralismy pokoje albo apartament bo ważne było tylko czyste łóżko i łazienka. Teraz bogatsi o doświadczenia z domkiem będziemy wiedzieć na co zwrócić uwagę i o co pytać
Jesteśmy już w drodze do domu. Ignas śpi od początku prawie. Mamy 2 godziny wg nawigacji. Mam nadzieję że dojedziemy bez przerw i nakarmie go już w domu. Najważniejsze żeby zjechać z S3, bo potem już możemy się wszędzie zatrzymać. A do zjazdu mamy 80km.
-
Paula 90 wrote:Oni jeszcze nie są nigdzie w necie oprócz właśnej strony internetowej bo w zeszłym roku przejęli dopiero. Nie ma za bardzo jak wystawić opinii.
Powiedzieliśmy im bardzo kulturalnie co i jak. Wzięliśmy ten ośrodek bo był przy samym morzu (ogromny plus gdyby Igs był większy) i na spokojnym końcu deptaku (do przychodni 10m, do apteki 20m, do spozywczaka 15 a do centrum jakieś 100m).
Zwykle bralismy pokoje albo apartament bo ważne było tylko czyste łóżko i łazienka. Teraz bogatsi o doświadczenia z domkiem będziemy wiedzieć na co zwrócić uwagę i o co pytać
Jesteśmy już w drodze do domu. Ignas śpi od początku prawie. Mamy 2 godziny wg nawigacji. Mam nadzieję że dojedziemy bez przerw i nakarmie go już w domu. Najważniejsze żeby zjechać z S3, bo potem już możemy się wszędzie zatrzymać. A do zjazdu mamy 80km.
Paula jesli mozesz podaj namiary bo jestem ciekawa co to za "cudowne spa" w ktorym bylisciemy jak bylismy kiedys..... to bylo to w strone Niechorza, ostatni osrodek na zakrecie, przy takim duzym parkingu....tzn. wtedy tam byla polna droga i łąki..a jak bylismy w tym roku w odwiedziny to szok asfalt parking i pelno domow.....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStresant - my byliśmy 5 lat temu. I kop małego księcia nie było nic. A teraz z Kazek strony ośrodki, domki, apartamenty i płace budowy.
Tracą te nadmorskie miejscowości swój klimat. Do Rewala jeździło się żeby być zdała od asfaltowni. A wygląda na to że wszystkie miejscowości nastawiają się mocno na duży przerób turystów. A to niefajnie -
Paula 90 wrote:Kiwona - dziękuję
Stresant - ich strona to rewalprzyplazy.pl. zaraz koło ośrodka Jantar
jak juz widze bialo zielone kafelki na scianie w lazience to juz wszystko wiem
faktycznie w centrum i bliziutko i nawet na jednym zdjeciu morze widacmy bylismy po drugiej stronie w osrodku Bosmann...szerokiej drogi
-
Paula 90 wrote:Stresant - my byliśmy 5 lat temu. I kop małego księcia nie było nic. A teraz z Kazek strony ośrodki, domki, apartamenty i płace budowy.
Tracą te nadmorskie miejscowości swój klimat. Do Rewala jeździło się żeby być zdała od asfaltowni. A wygląda na to że wszystkie miejscowości nastawiają się mocno na duży przerób turystów. A to niefajnie
my po Rewalu zaczelismy jezdzic do Miedzywodzia spedzilismy tam 6 lat...cudowna mala miejscowosc dopoki nie zaczely budowac sie tam apartamentowce..... wykarczowali las i nastawiali bloki jak w centrum Warszawy.......
nawet wlasciciel z naszego osrodka wyburzyl czesc domkow i postawil blok ...bo na miejscu 3 domkow na 3 rodziny wybudowal 4 pietrowy budynek na 20 rodzin........tak sie zarabia.....
teraz jezdzimy do Niechorza juz 4 lata...nie zeby nam sie podobalo ale jest tanioi blisko plazy i z basenem w razie niepogody...ale miejscowosc duza a ja wole zadupia