X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o dacie ostatniego okresu przed ciążą.
    Ja chyba będę rekordzistką bo ostatni miałam 6 czerwca 2018, a owulację najprawdopodobniej około 8 lipca dopiero. Tak mi się bardzo opóźniła, a i tak miałam ją wywoływaną. No więc jestem dowodem na to że późna owulacja to nic straconego! 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 20:06

martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pralka aż bordowa od prania a końca nie widac. Paszkodnik śpi a ja oglądam jakaś komedię w TV.
    Mąż skoczył z psem i przyniesie mi Łomżę grejpfrut - tak mi posmakowała że pije prawie codziennie 😁

Kupiłam w doz "herbatę dla karmiącej". Wypiłam trzy przez dwa dni i cycki się zrobiły kamienie. W szoku jestem 😉
    Młody ściąga wszystko ile fabryka da więc nie ma zastoju. Ale muszę uważać z tą herbatka. W składzie koper, anyż, melisa i coś tam jeszcze. Smaczna jest.

Muszę Wam powiedzieć że w macierzyństwie jedna rzecz mnie bardzo zaskoczyła. Że jestem ciągle na alert mode. Nie potrafię się wyłączyć i odpoczywać. Ciągle w gotowości. Nie umiem się położyć i odpocząć nawet jak mąż się zajmuje. Mimo wszystko ciągle nasłuchuje i zaglądam.
    Też tak macie?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas pralka aż bordowa od prania a końca nie widac. Paszkodnik śpi a ja oglądam jakaś komedię w TV.
    Mąż skoczył z psem i przyniesie mi Łomżę grejpfrut - tak mi posmakowała że pije prawie codziennie 😁

Kupiłam w doz "herbatę dla karmiącej". Wypiłam trzy przez dwa dni i cycki się zrobiły kamienie. W szoku jestem 😉
    Młody ściąga wszystko ile fabryka da więc nie ma zastoju. Ale muszę uważać z tą herbatka. W składzie koper, anyż, melisa i coś tam jeszcze. Smaczna jest.

Muszę Wam powiedzieć że w macierzyństwie jedna rzecz mnie bardzo zaskoczyła. Że jestem ciągle na alert mode. Nie potrafię się wyłączyć i odpoczywać. Ciągle w gotowości. Nie umiem się położyć i odpocząć nawet jak mąż się zajmuje. Mimo wszystko ciągle nasłuchuje i zaglądam.
    Też tak macie?

No ba! Kontrola musi być! Ja się nawet boję zostawić na chwilkę dziecko komukolwiek poza tatusiem 😆

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, tak ma wiekszosc mam, mama jest jak lekarz, ktory nigdy nie schodzi z dyżuru.

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja tak już nie mam od dawna... dopóki nie leje się krew to niech sobie z nimi Mąż robi co chce, ja siedzę na dupie i odpoczywam :P

Fasolka77 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja chyba też tak nie mam. Nie mam problemu żeby zostawić małego z małżem. Zostawiałam małego z teściami na 1,5 godzinki, zostawiałam (śpiącego) z bratem a sama wyskoczyłam do biedry, ostatnio chcieliśmy zostawić małego z moja mamą i iść na kolacje i do kina, ale mały w dzień dał nam tak popalić, że marzyłam tylko o spaniu XD

Ale martwię się oczywiście, patrzę w telefon co chwila czy nie dzwonią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 22:15

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też potrafię się wyluzowac. Dziś Nina od 15 jest u moich rodziców, odbieram ja jutro rano. Byliśmy na bilardzie, w kinie a teraz otwieramy winko :) i może jestem wyrodna matka ale w dupie to mam

DorotaAnna, espoir, Tysia89, Lolka30, Kiwona, Fasolka77, Syska2202, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Ci zazdroszczę, ja nie mam komu podrzucić :P no może sąsiadom, ale oni pewnie słyszą nas przez ściany, więc nie wmówie im jakie to aniołki :P

malutka_mycha lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest właśnie przewaga karmienia mm. Przy kp nie można dziecka zostawić na kilka godzin... To znaczy można, ale wtedy i tak trzeba się przytulać do laktatora :/

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różnie czasem nie potrafię dac na luz i Czy dam A czasem nie mam z tym problemu.

Martusia pod koniec roku chyba jeszcze nie. Raczej w nowym roku zaczniemy i życzę Wam i sobie z całego serca żeby tym razem szybciej się udało 😘😘😘.

Basiu czekamy na foty z chrzcin! I u nas też szczęśliwa była spóźniona owulacja dwa razy stymulowana 😉.

My jesteśmy u rodziców. Dziś była 50tka mojej mamy. Byliśmy najpierw na obiedzie w knajpce w odnowionym zamku A potem była impreza niespodzianka w domu. Wczoraj byliśmy w odwiedzinach u kuzynki która urodziła miesiąc temu. I wczoraj i dziś Filip kończy imprezę o tej godzinie 🙈. Mam nadzieję że sie nie przestswi mu rytm na stałe.

Fasolka77, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy z kim zostawiać Kaza, ale jak mąż się nim zajmuje, to ja się wyłączam.
    U nas też już nie będzie dzieci, a przynajmniej nie planujemy 😋

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobaczę czy uda mi się wyluzować bo pierwszy raz zostawiam dziecko na dłużej niż 2h i to nie z tatusiem a z teściową. Ogólnie mega się boję bo nie będzie mnie z nią ok 6h ale nie mam wyjścia. DZIEWCZYNY tydzień temu ogarnęłam się, żeby w końcu zrobić badania po ciąży. Takie tam ogólne. Czułam się mega źle, myślałam że anemia plus przemęczenie
    . W końcu też zrobiłam krzywą cukrowa. Wyniki wg mnie nie były źłe, zdziwiłam.sie że tsh takie niskie ale myślałam, że zmniejsza mi dawkę i tyle. Leukocuty podwyższone trochę mnie zmartwiły ale sobie myślę pewnie infecja. Rodzinna oglądala te wyniki i kazała zrobić usg tarczycy. Sobie myślę fajna rodzinna bo w sumie nie mogłam się nigdy doprosic żeby usg mi na NFZ zrobili. No i akurat udało się tego samego dnia i sobie poszłam jak gdyby nigdy nic i nagle słyszę kiedy Pani ostatnio miała usg bo przecież tu jest fatalnie. I tak w środę jadę na biopsje czekam na wizytę u onkologa. I wszystko przez ten czas ciąży
    Także kto.sie nie badał po ciąży to myślę że warto. ,

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja zobaczę czy uda mi się wyluzować bo pierwszy raz zostawiam dziecko na dłużej niż 2h i to nie z tatusiem a z teściową. Ogólnie mega się boję bo nie będzie mnie z nią ok 6h ale nie mam wyjścia. DZIEWCZYNY tydzień temu ogarnęłam się, żeby w końcu zrobić badania po ciąży. Takie tam ogólne. Czułam się mega źle, myślałam że anemia plus przemęczenie
    . W końcu też zrobiłam krzywą cukrowa. Wyniki wg mnie nie były źłe, zdziwiłam.sie że tsh takie niskie ale myślałam, że zmniejsza mi dawkę i tyle. Leukocuty podwyższone trochę mnie zmartwiły ale sobie myślę pewnie infecja. Rodzinna oglądala te wyniki i kazała zrobić usg tarczycy. Sobie myślę fajna rodzinna bo w sumie nie mogłam się nigdy doprosic żeby usg mi na NFZ zrobili. No i akurat udało się tego samego dnia i sobie poszłam jak gdyby nigdy nic i nagle słyszę kiedy Pani ostatnio miała usg bo przecież tu jest fatalnie. I tak w środę jadę na biopsje czekam na wizytę u onkologa. I wszystko przez ten czas ciąży
    Dobrze, że w końcu udało Ci się zrobić te badania. Ja też wzięłam się za siebie, już raz odwiedziłam fizjoterapeute i czekam na kolejną wizytę. Mnie też bedzie czekać biopsja guzka tarczycy :| ale najpierw kontrolne usg. Co tam ciąża i poród - tej biopsji bardziej się boje!

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Dobrze, że w końcu udało Ci się zrobić te badania. Ja też wzięłam się za siebie, już raz odwiedziłam fizjoterapeute i czekam na kolejną wizytę. Mnie też bedzie czekać biopsja guzka tarczycy :| ale najpierw kontrolne usg. Co tam ciąża i poród - tej biopsji bardziej się boje!
    U mnie guzek ponoć takie se ale węzły baaardzo powiększone. I tutaj każdy lekarz robi tą minę,że wiesz ze jest źle.

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mój Boże, Kasionek, trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego! Bądź dzielna! I daj nam znać pls 😚

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja z mezem tez bez problemu zostawie dziecko, ale gdzies tam z tylu glowy bede myslec co robia, no i co maz tam wyprawia he he. No ale, to juz nigdy nie bedzie tak, jak w czasach gdy nie mialam dzieci ;) Kasionek, moja kolezanka tez miala biopsje, ma guzki tarczycy, wszystko jednak jest w porzadku, przyjmuje tylko leki. Mam nadzieje, ze u Ciebie tak bedzie.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też potrafię się wyluzowac. Dziś Nina od 15 jest u moich rodziców, odbieram ja jutro rano. Byliśmy na bilardzie, w kinie a teraz otwieramy winko :) i może jestem wyrodna matka ale w dupie to mam

Kino.....hmmm marzenie..nawet nie wiem co teraz grają... Mam niezrealizowane kody a benefita... Nie wiem kiedy wykorzystam jak Bunio na cycu...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:

Ojej Kasionek... Dobrze, że poszłaś na badania! Ważne, że działasz, będzie dobrze!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek - moja chrzestna ma od kilkudziesięciu lat guzki na tarczycy (plus gravesa-basedowa i bielactwo) i z tych guzków nic złego się nie dzieje. Trzeba tylko obserwować czy sobie nie rosną.
    Trzymam kciuki żeby było wszystko ok u Ciebie i żeby się okazało że to jakieś niegroźne drobiazgi :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wybieram na te moje badania jak Sójka za morze. Ale kurde nie zrobię krzywej bez Młodego - nie zostawię go na trzy godziny z nikim bo usypia tylko u mnie i tylko ja mam cycka 😂 Nawet mąż nie umie mu pomóc zasnąć więc jesteśmy od siebie uzależnieni. Młody śpi dokładnie co 1,5h i śpi 30-40minut. Dłuższe przerwy to potem nawet parę dni jazdy na całego.
    Niby cukry mam ciągle w normie u waga mi spada nadal ale dobrze byłoby to sprawdzić w laboratorium.

‹‹ 3806 3807 3808 3809 3810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ