WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o dacie ostatniego okresu przed ciążą.
    Ja chyba będę rekordzistką bo ostatni miałam 6 czerwca 2018, a owulację najprawdopodobniej około 8 lipca dopiero. Tak mi się bardzo opóźniła, a i tak miałam ją wywoływaną. No więc jestem dowodem na to że późna owulacja to nic straconego! 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 20:06

martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pralka aż bordowa od prania a końca nie widac. Paszkodnik śpi a ja oglądam jakaś komedię w TV.
    Mąż skoczył z psem i przyniesie mi Łomżę grejpfrut - tak mi posmakowała że pije prawie codziennie 😁

Kupiłam w doz "herbatę dla karmiącej". Wypiłam trzy przez dwa dni i cycki się zrobiły kamienie. W szoku jestem 😉
    Młody ściąga wszystko ile fabryka da więc nie ma zastoju. Ale muszę uważać z tą herbatka. W składzie koper, anyż, melisa i coś tam jeszcze. Smaczna jest.

Muszę Wam powiedzieć że w macierzyństwie jedna rzecz mnie bardzo zaskoczyła. Że jestem ciągle na alert mode. Nie potrafię się wyłączyć i odpoczywać. Ciągle w gotowości. Nie umiem się położyć i odpocząć nawet jak mąż się zajmuje. Mimo wszystko ciągle nasłuchuje i zaglądam.
    Też tak macie?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas pralka aż bordowa od prania a końca nie widac. Paszkodnik śpi a ja oglądam jakaś komedię w TV.
    Mąż skoczył z psem i przyniesie mi Łomżę grejpfrut - tak mi posmakowała że pije prawie codziennie 😁

Kupiłam w doz "herbatę dla karmiącej". Wypiłam trzy przez dwa dni i cycki się zrobiły kamienie. W szoku jestem 😉
    Młody ściąga wszystko ile fabryka da więc nie ma zastoju. Ale muszę uważać z tą herbatka. W składzie koper, anyż, melisa i coś tam jeszcze. Smaczna jest.

Muszę Wam powiedzieć że w macierzyństwie jedna rzecz mnie bardzo zaskoczyła. Że jestem ciągle na alert mode. Nie potrafię się wyłączyć i odpoczywać. Ciągle w gotowości. Nie umiem się położyć i odpocząć nawet jak mąż się zajmuje. Mimo wszystko ciągle nasłuchuje i zaglądam.
    Też tak macie?

No ba! Kontrola musi być! Ja się nawet boję zostawić na chwilkę dziecko komukolwiek poza tatusiem 😆

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, tak ma wiekszosc mam, mama jest jak lekarz, ktory nigdy nie schodzi z dyżuru.

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja tak już nie mam od dawna... dopóki nie leje się krew to niech sobie z nimi Mąż robi co chce, ja siedzę na dupie i odpoczywam :P

Fasolka77 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja chyba też tak nie mam. Nie mam problemu żeby zostawić małego z małżem. Zostawiałam małego z teściami na 1,5 godzinki, zostawiałam (śpiącego) z bratem a sama wyskoczyłam do biedry, ostatnio chcieliśmy zostawić małego z moja mamą i iść na kolacje i do kina, ale mały w dzień dał nam tak popalić, że marzyłam tylko o spaniu XD

Ale martwię się oczywiście, patrzę w telefon co chwila czy nie dzwonią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 22:15

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też potrafię się wyluzowac. Dziś Nina od 15 jest u moich rodziców, odbieram ja jutro rano. Byliśmy na bilardzie, w kinie a teraz otwieramy winko :) i może jestem wyrodna matka ale w dupie to mam

DorotaAnna, espoir, Tysia89, Lolka30, Kiwona, Fasolka77, Syska2202, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Ci zazdroszczę, ja nie mam komu podrzucić :P no może sąsiadom, ale oni pewnie słyszą nas przez ściany, więc nie wmówie im jakie to aniołki :P

malutka_mycha lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest właśnie przewaga karmienia mm. Przy kp nie można dziecka zostawić na kilka godzin... To znaczy można, ale wtedy i tak trzeba się przytulać do laktatora :/

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różnie czasem nie potrafię dac na luz i Czy dam A czasem nie mam z tym problemu.

Martusia pod koniec roku chyba jeszcze nie. Raczej w nowym roku zaczniemy i życzę Wam i sobie z całego serca żeby tym razem szybciej się udało 😘😘😘.

Basiu czekamy na foty z chrzcin! I u nas też szczęśliwa była spóźniona owulacja dwa razy stymulowana 😉.

My jesteśmy u rodziców. Dziś była 50tka mojej mamy. Byliśmy najpierw na obiedzie w knajpce w odnowionym zamku A potem była impreza niespodzianka w domu. Wczoraj byliśmy w odwiedzinach u kuzynki która urodziła miesiąc temu. I wczoraj i dziś Filip kończy imprezę o tej godzinie 🙈. Mam nadzieję że sie nie przestswi mu rytm na stałe.

Fasolka77, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy z kim zostawiać Kaza, ale jak mąż się nim zajmuje, to ja się wyłączam.
    U nas też już nie będzie dzieci, a przynajmniej nie planujemy 😋

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobaczę czy uda mi się wyluzować bo pierwszy raz zostawiam dziecko na dłużej niż 2h i to nie z tatusiem a z teściową. Ogólnie mega się boję bo nie będzie mnie z nią ok 6h ale nie mam wyjścia. DZIEWCZYNY tydzień temu ogarnęłam się, żeby w końcu zrobić badania po ciąży. Takie tam ogólne. Czułam się mega źle, myślałam że anemia plus przemęczenie
    . W końcu też zrobiłam krzywą cukrowa. Wyniki wg mnie nie były źłe, zdziwiłam.sie że tsh takie niskie ale myślałam, że zmniejsza mi dawkę i tyle. Leukocuty podwyższone trochę mnie zmartwiły ale sobie myślę pewnie infecja. Rodzinna oglądala te wyniki i kazała zrobić usg tarczycy. Sobie myślę fajna rodzinna bo w sumie nie mogłam się nigdy doprosic żeby usg mi na NFZ zrobili. No i akurat udało się tego samego dnia i sobie poszłam jak gdyby nigdy nic i nagle słyszę kiedy Pani ostatnio miała usg bo przecież tu jest fatalnie. I tak w środę jadę na biopsje czekam na wizytę u onkologa. I wszystko przez ten czas ciąży
    Także kto.sie nie badał po ciąży to myślę że warto. ,

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja zobaczę czy uda mi się wyluzować bo pierwszy raz zostawiam dziecko na dłużej niż 2h i to nie z tatusiem a z teściową. Ogólnie mega się boję bo nie będzie mnie z nią ok 6h ale nie mam wyjścia. DZIEWCZYNY tydzień temu ogarnęłam się, żeby w końcu zrobić badania po ciąży. Takie tam ogólne. Czułam się mega źle, myślałam że anemia plus przemęczenie
    . W końcu też zrobiłam krzywą cukrowa. Wyniki wg mnie nie były źłe, zdziwiłam.sie że tsh takie niskie ale myślałam, że zmniejsza mi dawkę i tyle. Leukocuty podwyższone trochę mnie zmartwiły ale sobie myślę pewnie infecja. Rodzinna oglądala te wyniki i kazała zrobić usg tarczycy. Sobie myślę fajna rodzinna bo w sumie nie mogłam się nigdy doprosic żeby usg mi na NFZ zrobili. No i akurat udało się tego samego dnia i sobie poszłam jak gdyby nigdy nic i nagle słyszę kiedy Pani ostatnio miała usg bo przecież tu jest fatalnie. I tak w środę jadę na biopsje czekam na wizytę u onkologa. I wszystko przez ten czas ciąży
    Dobrze, że w końcu udało Ci się zrobić te badania. Ja też wzięłam się za siebie, już raz odwiedziłam fizjoterapeute i czekam na kolejną wizytę. Mnie też bedzie czekać biopsja guzka tarczycy :| ale najpierw kontrolne usg. Co tam ciąża i poród - tej biopsji bardziej się boje!

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Dobrze, że w końcu udało Ci się zrobić te badania. Ja też wzięłam się za siebie, już raz odwiedziłam fizjoterapeute i czekam na kolejną wizytę. Mnie też bedzie czekać biopsja guzka tarczycy :| ale najpierw kontrolne usg. Co tam ciąża i poród - tej biopsji bardziej się boje!
    U mnie guzek ponoć takie se ale węzły baaardzo powiększone. I tutaj każdy lekarz robi tą minę,że wiesz ze jest źle.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mój Boże, Kasionek, trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego! Bądź dzielna! I daj nam znać pls 😚

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja z mezem tez bez problemu zostawie dziecko, ale gdzies tam z tylu glowy bede myslec co robia, no i co maz tam wyprawia he he. No ale, to juz nigdy nie bedzie tak, jak w czasach gdy nie mialam dzieci ;) Kasionek, moja kolezanka tez miala biopsje, ma guzki tarczycy, wszystko jednak jest w porzadku, przyjmuje tylko leki. Mam nadzieje, ze u Ciebie tak bedzie.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też potrafię się wyluzowac. Dziś Nina od 15 jest u moich rodziców, odbieram ja jutro rano. Byliśmy na bilardzie, w kinie a teraz otwieramy winko :) i może jestem wyrodna matka ale w dupie to mam

Kino.....hmmm marzenie..nawet nie wiem co teraz grają... Mam niezrealizowane kody a benefita... Nie wiem kiedy wykorzystam jak Bunio na cycu...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:

Ojej Kasionek... Dobrze, że poszłaś na badania! Ważne, że działasz, będzie dobrze!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek - moja chrzestna ma od kilkudziesięciu lat guzki na tarczycy (plus gravesa-basedowa i bielactwo) i z tych guzków nic złego się nie dzieje. Trzeba tylko obserwować czy sobie nie rosną.
    Trzymam kciuki żeby było wszystko ok u Ciebie i żeby się okazało że to jakieś niegroźne drobiazgi :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wybieram na te moje badania jak Sójka za morze. Ale kurde nie zrobię krzywej bez Młodego - nie zostawię go na trzy godziny z nikim bo usypia tylko u mnie i tylko ja mam cycka 😂 Nawet mąż nie umie mu pomóc zasnąć więc jesteśmy od siebie uzależnieni. Młody śpi dokładnie co 1,5h i śpi 30-40minut. Dłuższe przerwy to potem nawet parę dni jazdy na całego.
    Niby cukry mam ciągle w normie u waga mi spada nadal ale dobrze byłoby to sprawdzić w laboratorium.

‹‹ 3806 3807 3808 3809 3810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ