X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i połówkowe mamy 18 grudnia. Naszego doktorka nie będzie i musimy się przepisać tydzień później. Będzie 23+4 więc Mały będzie już duży i będzie wszystko widać wyraźnie.

martusiawp lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    My po badaniu. Na 100% Chłopczyk <3, szyjka piękna, serduszko bije równo.
    Możemy iść na basen. Na seks szlaban do końca raczej ciąży.
    A w dowód śliczna fota podwozia:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c65c66e694a.jpg
    Ale siusiaczek:) gratuluję ::)

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula na zdjęciu jest siusiak? Hmm ale ze jak patrzeć zeby to zobaczyć :):):)
    A co u ciebie jest nie tak ze masz szlaban na sex?

Edit!!!! Widzę Hahaha to duze po lewej to nóżka siusiaczek w środku haha ale ze mnie gapa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 16:26

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Aaa i połówkowe mamy 18 grudnia. Naszego doktorka nie będzie i musimy się przepisać tydzień później. Będzie 23+4 więc Mały będzie już duży i będzie wszystko widać wyraźnie.
    18 grudnia ma moja corcia urodziny:) ja bede miala polowkowe 28 i bedzie to 23+5

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Żadne mądre głowy nie wiedzą nic na temat tych kryształów moczanowych?

Wiesz co mi wyszły ostatnio jakieś niewielkie ilości, ale lekarz powiedział, że tak czasem jest w ciąży i kazał powtórzyć badanie moczu na następna wizytę. Problem będzie kiedy będzie się to powtarzać. Z tego co czytałam w internecie to może oznaczać problem z nerkami (i może stad ból brzucha u Ciebie? Wiem, że czasami tak promieniuje) ale no nie wiem, pisze Ci tylko co ja wyczytałam i co mi lekarz powiedział. Na pewno musisz to ze swoim skonsultować

Kiwona lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Nat90 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja zrezygnowałam bo na wypadek "w" w szpitalu nie można mieć pomalowanych paznokci a ciężko hybrydę zdjąć :(

ale nie popadajmy w paranoję:) uwierz mi, że nikt na bloku nie siedzi i nie ściąga hybryd ofiarom wypadków, albo pacjentom poddawanym nieplanowanym operacjom ;) w takich losowych sytuacjach anestetycy sobie radzą w inny sposób:)

34bwvkcbc86rh45f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula na zdjęciu jest siusiak? Hmm ale ze jak patrzeć zeby to zobaczyć :):):)
    A co u ciebie jest nie tak ze masz szlaban na sex?

Edit!!!! Widzę Hahaha to duze po lewej to nóżka siusiaczek w środku haha ale ze mnie gapa

Tak jest :-D

A my szlaban przez problemy z zajściem i później poronienie. Tak zapobiegawczo raczej. Ja też od początku miałam dość duże bóle brzucha.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hybrydy robię i będę robić pewnie do końca lutego może początku marca. Tak samo chodzę do fryzjera :D

Płynu do higieny intymnej używam też z Ziaji :) właśnie mam w rodzinie przypadek, że dziewczyna miała ciagle problemy- infekcje pochwy, układu moczowego i lekarz jej w końcu powiedział, żeby się myła raz na dzień a nie 3-4 (bo tak robiła, wręcz szorowała okolice intymne) bo wymywa sobie te dobre bakterie

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona - ja miała kryształy i kamienie. Kryształy jeśli się pojawią to można wypłukać dużą ilością wody. Po prostu trzeba dużo pić i trzymać zdrowa dietę. I wyjdą bezboleśnie.
    Gorzej jak się zbija tak jak u mnie w kamienie i zechcą wyjść. Kolki nerkowe przy przeciskaniu kamienia przez nerke to były dwa momenty mojego życia kiedy chciałam umrzeć

Kiwona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa a i macica mi sięga już do samego pępka

martusiawp lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info. Staram się dużo pić, ale mam zgage i refluks i wiecznie jestem pełna :/ Pije ile mogę... Postaram się więcej.
    B_002 mam podobnie, albo zaparcia albo mnie czyści. Męczące to.
    I tak, bo któraś pytała, mam dzisiaj 35 urodziny. Ale nigdy jakoś nie fetowalam i dzisiaj też tylko ciasto do pracy i jutro teściowie wpadną na obiad.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie. Mój M. jest menadżerem trzech lokali gastronomicznych, pracuje na miejscu ale też dość długo i ciągle jest pod telefonem. Mnie przez jakiś czas nie było z na miejscu :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie już sięga ponad pępek bo na połówkowych w poniedziałek lekarka jeździła mi po całym brzuchu i powyżej pępka też i dziecko było widać z różnych stron :)
    A dziś to już na własne oczy widziałam jak brzuch mi zaczął tańczyć. Nie jest tak za każdym razem, ale czasem mała się tak mocno rusza że to już zaczyna być widoczne. Powoduje to od razu uśmiech na mojej twarzy :)

martusiawp, Paula 90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Dzięki za info. Staram się dużo pić, ale mam zgage i refluks i wiecznie jestem pełna :/ Pije ile mogę... Postaram się więcej.
    I tak, bo któraś pytała, mam dzisiaj 35 urodziny. Ale nigdy jakoś nie fetowalam i dzisiaj też tylko ciasto do pracy i jutro teściowie wpadną na obiad.

Wszystkiego dobrego kochana! Dużo zdrówka, bo najważniejsze! :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te kolki nerkowe podobno w ciazy to zmora ze sie nasilają. W zeszłym tygodniu w środę musiałam podjechać do lekarza do szpitala uniwersyteckiego powiem wam ze to co zobaczyłam z mężem przez 5 h naszego pobytu ( tyle musieliśmy czekać bo co rusz były przypadki pilne lub karetki ). Juz pominę to ze my z mężem pojechaliśmy około godz 14 siedziały tam kobiety w zaawansowanych ciazach, które były umówione na usg do poradni. Masakra. Czekały po 7/9 godzin na wizytę! Miały porobione kanapki ze sobą bo były przygotowane juz któryś raz z kolei.
    7 godzin czekała dziewczyna na planowe przyjęcie do szpitala do porodu.
    Najdłużej czekała dziewczyna 9,5 godziny na normalna wizytę! Była od 7 rano ja weszłam po niej.
    W tym czasie przyszła dziewczyna z atakiem kolki nerkowej który trwał ponad 12 godzin ledwo stała na nogach była z mama i tata. Jej mama robiła niezła aferę tam a i tak ja zlewali. Chcieli tylko wypis! Zeby zabrać dziewczyne do innego szpitala. Bo przywiozła ja karetka dzien wcześniej położyli ja na naurologii bodajże bie pomogli jej! Wiec na drugi dzien kazali jej wracać do domu, odsyłali z miejsca do miejsca po uzyskanie wypisu. Dziewczyna zaczęła wymiotować aż w końcu dostała drgawek. Jej mama wezwała ta „cwana” położna i mowi ze córka ma drgawki a ta z tekstem „jakby miała drgawki to by nie stała na nogach ma dreszcze „ - serio dziewczyna ledwo stała tak sie jej nogi trzęsły po 40 min na wózku ja wyświetli ze ja wiozą na oddział i zostaje w szpitalu dziewczyna wygladała jak 7 nieszczęść nogi jej tak skakały ze mi sie płakać chciało jeszcze biedna wymiotowała. Cis strasznego. Na to wszystko patrzyła dziewczyna z kolka nerkowa która siedziała tam 6 godzin na lekach które w nocy jej podali w szpitalu w Chrzanowie i odesłali do domu rano przyjechali na Kopernika po 7 godzinach ja wezwali i na oddział.
    W tym czasie przywieźli karetka dziewczyne która była w ciazy i wymiotowała na czarno :/ a najbardziej mi sie zrobiło przykro jak przyjechało młode małżeństwo bardzo wystraszone ze dziewczyna miała amniopunkcję robiona j ze bardzo sie boi kazała sie jej rozebrać w sensie zdjąć płaszcz, a tam całe spodnie w kroku mokre. Brzuszka nie miała widocznego obstawiam amnio bo badaniach prenatalnych. Wyszła położna z druga na korytarz po łóżko takie z materacem foliowym i rozmawiała przez telefon wzywając kogoś tam z oddziału bo „ my jej tutaj nic nie pomozemy, tu sie nic nie da u nas zrobić „ a jaj maz to słyszał. Powiem wam szpital uniwersytecki ale rzeź jakiej nigdzie nie widziałam traktują kobiety w ciazy ehhhh brak słów nie wiem jak to opisać.
    Ja po 5 godzinach podeszłam wtedy na zmierzenie tylko szyjki i powiem wam ze chcieli zeby 6 studentów z wymiany mnie oglądało - Niemców studentów - nie zgodziłam sie lekarz to uszanował. Na oddziale nie mogłabym sie nie zgodzić. Tak samo jak przy porodzie w szpitalu uniwersyteckim nie mogę sie nie zgodzić a szczerze nie wyobrażam sobie rodzic wsród 6 studentów gapiacych sie na mój wysiłek na moja okropna twarz gdy w bólu ni sie wykrzywia i probuje wypchnąć na świat moje szczęście

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Spełnienia marzeń! Ogrom miłości i cierpliwosci tego nam bardzo trzeba! Wszystkiego co najlepsze kochana!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Paula u mnie już sięga ponad pępek bo na połówkowych w poniedziałek lekarka jeździła mi po całym brzuchu i powyżej pępka też i dziecko było widać z różnych stron :)
    A dziś to już na własne oczy widziałam jak brzuch mi zaczął tańczyć. Nie jest tak za każdym razem, ale czasem mała się tak mocno rusza że to już zaczyna być widoczne. Powoduje to od razu uśmiech na mojej twarzy :)
    B_002 na połówkowych widać dzidzia cała na monitorze ?? Bo juz z miesiąc jej nie widziałam całej tylko w częściach a twarzyczki tez nie chce pokazać bo jest główka w dół i sie odwraca

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona to wszystkiego najlepszego! Szczęścia, spełnienia marzeń i pociechy z rodzinki :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Kochana Wszystkiego co najwspanialsze!!! :*

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    B_002 na połówkowych widać dzidzia cała na monitorze ?? Bo juz z miesiąc jej nie widziałam całej tylko w częściach a twarzyczki tez nie chce pokazać bo jest główka w dół i sie odwraca
    No w całości to już nie widać, trzeba oglądać dzidzię po kawałku :) Rosną szybko te dzieciaczki.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ