Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMisiabella wrote:DorotaAnna strasznie upraszczasz sprawe, porownujac „kwestie witaminowa” do calej profilaktyki prenatalnej, bo to rzecz oczywista, ze wiele sie zmienilo w diagnozowaniu, ratowaniu wczesniakow czy badaniach prenatalnych, ktorych nie bylo. A widzisz jeszcze 4 lata temu lekarze nie zalecali kwasu foliowego po 2 trymestrze ciazy i twierdzili ze moze on zaszkodzic, a w niczym nie pomoze dalej brany, to tez byla epoka kamienia lupanego Twoim zdanim? Sorry ale jak dla mnie dokonalas daleko idacego uproszczenia, ktore jak dla mnie odbiera logike calej dyskusji
Moja mama 12 lat temu rodziła siostrę i brała kwas foliowy w czasie starań, ciąży i karmienia piersią. Sama jej ten kwas kupowalam (głównie folik) bo mama źle przechodziła ciaze.
I siostra zdrowa.
Przy nas ( ja rocznik 1990, brat 1993) też brała, ale już w ciąży, bo my dwie wpadki
Moja przyjaciółka 4 lata temu rodziła córkę i też kazano jej brać (a że nie brała to inna kwestia). Nie znam przypadku za "moich czasów" żeby lekarze odradzali kwas foliowy w jakimkolwiek momencie ciąży. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/841b01e83357.jpg
To mój pierwszy meblowy zakup dla synka.
espoir, Mama36, Kasiulka90, DorotaAnna, Kiwona, B_002, Reniata, AniaKJ, MamaAga85, Szonka, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
stresant wrote:a co z wanienkami do kapania? kupujecie zwykla czy np. taka komode z wanienka? i przewijakiem w jednym?Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
nick nieaktualnystresant wrote:a co z wanienkami do kapania? kupujecie zwykla czy np. taka komode z wanienka? i przewijakiem w jednym?
Co do ciuszkow - raczej naturalne biorę jeśli chodzi o te co dotykają ciała największą powierzchnią. Kurtki, bluzy, śpiworki, kocyki mogą mieć domieszki (są cieplejsze zwykle).
Łóżeczko już mamy - 120x60. Najzwyklejsze drewniane z regulowaną wysokością i wyciąganymi szczebelkami. Wyrośnie to się kupi większe
U nas remont trwa, ja siedzę w maseczce na twarzy bo mi zapach przeszkadza jednak mimo że farbą nietoksyczna i w ogóle. Teraz mi wali emulsja gruntująca.
Pootwierane okna i maseczka to moi przyjaciele teraz
Ignas dzisiaj też mniej szajbuje, ale to dlatego że więcej jestem na nogach i się ładnie lula.
Lecę wycierac na bieżąco podłogi bo potem nie dojdę do ładu
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Paula 90 hah, ja to chociaż przepadam w ubraniach, a mój Mąż uwielbia sobie przeglądać różne pierdółki do domu. w efekcie mam na przykład całą szufladę w kuchni takich rzeczy "za grosze", które niby miały mi ułatwić życie, a nawet raz tego nie użyłam, bo nie wiem jak, po co i do czego
Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
nick nieaktualnyespoir wrote:Paula 90 hah, ja to chociaż przepadam w ubraniach, a mój Mąż uwielbia sobie przeglądać różne pierdółki do domu. w efekcie mam na przykład całą szufladę w kuchni takich rzeczy "za grosze", które niby miały mi ułatwić życie, a nawet raz tego nie użyłam, bo nie wiem jak, po co i do czego
espoir lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Dziewczyny a wiecie czego ja szukam? Boje się że na początku kwietnia może być chłodno jak będziemy wychodzić ze szpitala i chciałabym taki śpiworek? Kocyk? Z otworami na pasy do fotelika- wiecie o co mi chodzi? Ma któraś coś takiego? Czy myślicie , że to nie potrzebne i wystarczy jak zwykłym kocykiem go nakryje?
DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Mistella wrote:Macie już rozstawione łóżeczka ?
w pierwszej ciąży łóżeczko kupiłam dopiero koło 30 tygodnia💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Po wizycie jestem zadowolona. Caly czas - 2kg.z maluchem wszystko wporzadku. Plyn owodniowy w normie, lozysko rowniez, szyjka zamknieta i macica siega juz do pepka. Na usg nadal 2 raczki i 2 nozki oraz komplet paluszkow.sprawdzal lekarz takze serduszko i wszystko na ta chwile wyglada idealnie. Plec sam szukal po czym zapytal czy w ogóle ma szukac? Ale niestety dzidzius tak sobie pepowina fikal mial ja tak miedzy nozkami ze bylo ciezko. Z zadnej str nie dalo sie podejsc. Powiedzial ze sklanialby się ze chlopiec ale to jak wrozenie z fusow i mamy sie do tej mysli nie przyzwyczajac. Na nastepnej wizycie moze bedzie bardziej wspolpracujacy. I super bo zwolnienie dostalam juz elektroniczne i moglam sobie oszczedzic wizyty w firmie
Troche dzidzius nadgonil bo byla roznica z Om 4 dni a teraz 2 dni. I termin porodu mi zmienil juz nie na z OM tylko z dzisiejszego usg na 23.04Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 12:41
Paula 90, espoir, estrella, Natalia-tosia, malutka_mycha, Kasiulka90, Melpo, Wiewióreczka, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Dziewczyny a wiecie czego ja szukam? Boje się że na początku kwietnia może być chłodno jak będziemy wychodzić ze szpitala i chciałabym taki śpiworek? Kocyk? Z otworami na pasy do fotelika- wiecie o co mi chodzi? Ma któraś coś takiego? Czy myślicie , że to nie potrzebne i wystarczy jak zwykłym kocykiem go nakryje?
O coś takiego chodzi?
https://motherhood.pl/sklep/otulacz-samochodowy/
-
U mnie łóżeczko stoi ale nie złożone
najpierw czeka nas malowanie w grudniu a koło świat pewnie już trochę zacznę urządzać bo na święta będzie mnie drażnić taki rozgardiasz. Na święta muszę mieć wszystko na tip top, to taka jedna ze stałych
Mistella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Moja Marcelina też dziś praktycznie nieaktywna, taka pogoda, więc pewnie i mała sobie śpi
Matka zaraz idzie odkurzyć i myć podłogi, później wstawiam zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym.
O, właśnie skopała mnie kilka razy! ❤️B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wrocilam z tej wymiany opon....cisnienie 130/102 puls 105 po 20 minutach odstresowania 140 na 88 puls 98 ......myslicie zeby dzwonic do lekarza?
wypilam magnez i leze poczekam jeszcze z godzine jak nie spadnie to cos bede musiala myslec..........
u mnie to cisnienie wzrasta chyba samym ruchem bo juz nie wiem czym......wie ktoras cos madrego na temat cisnienia w ciazy? -
Mnie mój mały o 6 rano tak kopał, że nie mogłam zasnąć spowrotem (obudził mnie budzik męża) a teraz cisza- odsypia👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️