X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no prawda, prawda... :)
    ale ja się staram tego nie porównywać po prostu, bo i co to da? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 15:26

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Mówią, że w UK to najlepiej jak ciąża jest bezproblemowa,tez nie ma tyle badań co w pl prawda? :)

Wypiłam ten magnez, z Wit c, w suplemencie też mam magnez ale tylko 20%zapotrzebowania
    I to jest zaskakujące ! Bo przecież w Londynie sa szkoleni wszyscy ginekolodzy, którzy maja certyfikaty FMF itp.
    Tam tez jest najsłynniejszy profesor Nikolajdas czy jakoś tak, tam tez mama ginekolog była na konsultacji u niego z powikłaną ciążą z Gilbertem.

• espoir Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w UK ciąży nie prowadzi ginekolog, a położna :)

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No to nie jesteś sama, moja gin mi też nie badała jeszcze.
    Ja miałam pierwszy raz badaną szyjkę dopiero na połówkowych, więc nie ma się co martwić. Na pewno wam zbadają.

KarmeLoVe, Karollinax26 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B-002, ślinotoku dostałam...robię dziś tę sałatkę! Tzn.mąż zrobi, ja leżę ;)

Karmelova, kup magnez w mniejszych dawkach. Lepiej przyswaja się 3x100 mg jonów magnezu niż od razu 300 mg. Ważna jest też forma - mleczan magnezu lub wodoroasparginian - to jest właśnie w polskich Magne B6 i Asmagu, które ponoć najlepiej się wchłaniają. I zawsze po posiłku. Nie łącz z nabiałem i suplementem, w którym jest żelazo.
    To prawda, że do 24 tc uratowanie dziecka to cud, ale zawsze można w 20 czy 22 tc założyć szew lub nakazać leżenie i taka ciąża prawdopodobnie nie zakończy się za chwilę tylko można donosić ją do bezpieczniejszego terminu. Przynajmniej ja na to liczę... Nie da się ukryć, że w Polsce opieka prenatalna jest mega.

Karolinko, leżę i trochę przymulam...wciąż czytam na ten temat, choć tak jak pisała Kasionek - powinnam zająć się czymś innym. Rano minutowy prysznic, śniadanie w łóżku, maluję się w łóżku, wstaję tylko siku, a wieczorem znowu szybki prysznic. Internet, książka, tv i mąż jak przyjdzie z pracy - moje rozrywki ;) Jeszcze tydzień do wizyty i zobaczymy co dalej. Może założą mi ten szew ratujący. Ogólnie staram się być zawsze dobrze nastawiona, więc nie ma tragedii, mam wielką nadzieję, że zakończy się to dobrze, ale leżenie jest STRASZNE. Nie mogę dotknąć boków tyłka, na których leżę - bolą, jakby były obite. Współczuję wszystkim niepełnosprawnym, którzy są uziemieni w łóżkach...co to za życie.

B_002 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Karmelova, kup magnez w mniejszych dawkach. Lepiej przyswaja się 3x100 mg jonów magnezu niż od razu 300 mg. Ważna jest też forma - mleczan magnezu lub wodoroasparginian - to jest właśnie w polskich Magne B6 i Asmagu, które ponoć najlepiej się wchłaniają. I zawsze po posiłku. Nie łącz z nabiałem i suplementem, w którym jest żelazo.
    To prawda, że do 24 tc uratowanie dziecka to cud, ale zawsze można w 20 czy 22 tc założyć szew lub nakazać leżenie i taka ciąża prawdopodobnie nie zakończy się za chwilę tylko można donosić ją do bezpieczniejszego terminu. Przynajmniej ja na to liczę... Nie da się ukryć, że w Polsce opieka prenatalna jest mega.

Karolinko, leżę i trochę przymulam...wciąż czytam na ten temat, choć tak jak pisała Kasionek - powinnam zająć się czymś innym. Rano minutowy prysznic, śniadanie w łóżku, maluję się w łóżku, wstaję tylko siku, a wieczorem znowu szybki prysznic. Internet, książka, tv i mąż jak przyjdzie z pracy - moje rozrywki ;) Jeszcze tydzień do wizyty i zobaczymy co dalej. Może założą mi ten szew ratujący. Ogólnie staram się być zawsze dobrze nastawiona, więc nie ma tragedii, mam wielką nadzieję, że zakończy się to dobrze, ale leżenie jest STRASZNE. Nie mogę dotknąć boków tyłka, na których leżę - bolą, jakby były obite. Współczuję wszystkim niepełnosprawnym, którzy są uziemieni w łóżkach...co to za życie.
    Skocze jutro do apteki i kupię, wypiłam ten, bo był i lepiej ten niż żaden, nie wiem czy tak się czasowo złożyło czy o co chodzi, ale tak senna się zrobiłam po tym, że hej.

Tutaj szukałam na necie i znalazłam wczesniaki z najwcześniej 26tc. Na grupie na której też jestem jest dziewczyna w 26 Tc obecnie ze skracajaca się szyjka, z konfliktem i cmv jeżeli dobrze pamiętam. Do szpitala trafiła ok 22 Tc, nie chcieli jej nawet zatrzymać ani obejrzec, teraz walczy z synkiem o każdy następny dzień w brzuchu. Jakby nie upór to pewnie odeslaliby ja wtedy do domu...

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Ja sałatkę zrobię jutro! :D dodam jeszcze groszek albo czerwoną fasolkę :) dziś już mam dość, trochę posprzątałam, przygotowałam mięso i ziemniaki do zapiekanki, mój M. będzie wracał z pracy to wstawię do piekarnika. Teraz zajadam się sernikiem, ciekawe jak zareaguje mój cukier!

Kochana trzymam mocno kciuki i wierzę, że na następnej wizycie usłyszysz same dobre wieści! :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja miałam pierwszy raz badaną szyjkę dopiero na połówkowych, więc nie ma się co martwić. Na pewno wam zbadają.

Dlatego też z drugiej strony nawet nie prosiłam o badanie szyjki. Pamiętałam właśnie, że Ty pierwszy raz też miałaś mierzoną na połówkowych.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka tule mocno!! Ja jak leżałam te półtorej tygodnia miałam to samo, chociaż teraz tez leżę bardzo dużo bo moja gin powiedziała ze do polowkowych mam sie oszczędzać zeby on mi wymierzył wszystko. Ale mam wrażenie ze od leżenia ta macica sie stawiać zaczęła, wczoraj był spokój dzisiaj sie postawila. Ale podobno od 20 tygodnia to normalne... wiec jak normalne to czemu sie dzieje tak z tymi szyjkami ehh.
    Moja mama mówiła ze jej w ciazy jak nie raz stanęła dęba to tchu jej brakowało :/

Mnie bardzo bolą biodra od leżenia :(

Kochana wiewióreczko nie czytaj, pisałam ci ze ja od czytania sie tak podłamałam i nakrecalam. A w sumie w internecie jest 95% historii gdzie kobiety leżały długie miesiące a urodziły po terminach.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz brzuch jakby przestał rosnąć.

0b9d35c34bad923fmed.jpg

Mistella, Karmelllka90, KarmeLoVe, Kasiulka90, Natalia-tosia, DorotaAnna, Wiewióreczka, estrella, Mama36, espoir, Daffi, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mam bardzo podobny do Twojego , gabarytowo tez bardzo podobnie tylko chyba piersi mam mniejsze trochę . Mi tez jakby stanął w miejscu i się napina dziś , wzięłam nospe :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella Karolina tez mam wrażenie ze mój nie rośnie ze stanął w miejscu a macica sie podniosła jest juz równo z gorna częścią pępka. Mistella skóraa ci sie napina czy to tak zwane stawianie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 17:43

• Mistella Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka to moja druga ciąża i wydaje mi się ze napina się , czy stawia ... podobne uczucie , tępy dziwny ból i twarde, puszcza po chwili ale na moje życzenie bo w tym tyg się narobiłam w domu ...

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mistella Karolina tez mam wrażenie ze mój nie rośnie ze stanął w miejscu a macica sie podniosła jest juz równo z gorna częścią pępka. Mistella skra ci sie napina czy to tak zwane stawianie?

A skąd wiadomo gdzie już jest macica ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nasz brzuch jakby przestał rosnąć.

0b9d35c34bad923fmed.jpg
    Ale masz zgrabne cialo! Pięknie brzuch wygląda u takich szczupłych kobietek :D

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A skąd wiadomo gdzie już jest macica ?
    Miałam usg i doktor mi pokazał dokąd sięga macica

martusiawp lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się spina to ja dokładnie czuje i widzę

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dziewczyny wrocilam z tej wymiany opon....cisnienie 130/102 puls 105 po 20 minutach odstresowania 140 na 88 puls 98 ......myslicie zeby dzwonic do lekarza?
    wypilam magnez i leze poczekam jeszcze z godzine jak nie spadnie to cos bede musiala myslec..........

u mnie to cisnienie wzrasta chyba samym ruchem bo juz nie wiem czym......wie ktoras cos madrego na temat cisnienia w ciazy?

też się nad tym zastanawiam... mnie lekarka wysłała na holter ciśnieniowy. Zrobiłam i 3x ciśnienie miałam ciut podniesione co związane było ze staniem w korku, świadomością spóźnienia, wyjściem pod schodach... jak dla mnie to jest ok ale lekarka kazała mi to skonsultować z hipertensjologiem... i zaczęłam się stresować. Chętnie posłucham waszej opinii w temacie ciśnienia w ciąży

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Karmelka to moja druga ciąża i wydaje mi się ze napina się , czy stawia ... podobne uczucie , tępy dziwny ból i twarde, puszcza po chwili ale na moje życzenie bo w tym tyg się narobiłam w domu ...
    Wiem wiem ze właśnie druga i dlatego zapytałam, bo dla mnie wszystko takie nowe jest. I dopytuje czy sa jakieś jeszcze właśnie odczucia czy po prostu roznie nazywamy.
    Ja właśnie siostrę dzisiaj pytałam to mowi ze jej tez sie stawiała w ciazy. A jak poszła na zakupy to pózniej musiała leżeć bo brzuch miała jak skala. Ja jak wstaje do kuchni zrobić kanapkę juz mam twardy ale to cała ciąże to normalne ze naciąga sie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    też się nad tym zastanawiam... mnie lekarka wysłała na holter ciśnieniowy. Zrobiłam i 3x ciśnienie miałam ciut podniesione co związane było ze staniem w korku, świadomością spóźnienia, wyjściem pod schodach... jak dla mnie to jest ok ale lekarka kazała mi to skonsultować z hipertensjologiem... i zaczęłam się stresować. Chętnie posłucham waszej opinii w temacie ciśnienia w ciąży
    Ja jak idę na wizytę mam zawsze wyższe w domu niskie jak nie wiem. A jak odwiedzałam IP to hoho ciśnienie dramat. Raz miałam takie wysokie to drugie ciśnienie i musiałam kupić ciśnieniomierz i pomiar robic 3x dziennie ale to było związane z jednorazowym skokiem i czułam to bo miałam straszne zawroty glowy

‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ