X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Dziewczyny jaki rozmiar czapeczek na start i skarpetek?
    Dodam że póki co na 56 nic nie kupuje i nie wiem nawet czy zamierzam.Całą konfekcje tworzę w rozmiarze 62 :)
    O ile pajace większe to nie problem to czapeczki i skarpetki większe juz wg mnie być nie moga. Ja kupiłam czapeczki z nexta do szpitala rozm 56-62 ze sa tak duze sie musz kupić mniejsze

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 mialam kolezanke ktora twierdzila, ze na zgage w ciazy pomaga jej jedzenie mrozonych wisni ;) Kupowala takie ze sklepu, rozmrazala ale jadla takie zimnawe :) Niewiem czy to naprawde skuteczny sposob bo ja nie mialam nigdy zgagi w ciazy.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz powinnam zjeść 30 min temu. Ale myślicie ze was wpuszcza na badania? Musze czekać bo ekg robią ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella ja nawet mogę jeść prosto te z zamrażarki jak to będzie działac! :p
    Dzięki :*

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    W ogóle polecam te paski do moczu. W ogóle fasolka powinnaś mieć takie. Bo zobacz ja dzisiaj bym mowila o super jaki cukier i co z tego jak ketony w moczu na +++

zamówiłam już :) na szczęścia mam sąsiada co ma aptekę więc wszystko mam od tzw ręki :) dziś też kupię papierki lakmusowe. Trochę się tą wilgotnością zmartwiłam, zwłaszcza jak się dowiedziałam o e.coli ale byłam wczoraj u mojej lekarki, zbadała mnie tym papierkiem i mówi, że kwaśno, że wszystko ok, szyjka zamknięta i mam stosować lactovaginal :) Śmiała się jak jej powiedziałam, że szukałam pasków w sklepach zoologicznych no ale przecież są tam dostępne do pomiarów Ph wody w akwariach :p

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choc tak czytam, ze przy zgadze sa srednio polecane he he, moze miala ochote na slodkie i jakis pretekst sie znalazl ;) Ale ona normalnie zarzekala sie ze jej pomagaja :)

Mama36 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kochane dziękuję :*
    Jak się dziś sytuacja spróbuję to chyba spróbuję wszystkie na raz. Zjem imbir z migdałami moczonymi w sosie czosnkowym i popije mlekiem Z miodem :p

no nie wiem :) to chyba dobry materiał na przysłowiowy "rzyg" :p

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę się zaopatrzyć w Migdaly bo wczorajszą zgaga już była bardzo meczaca. Ostatnio jakoś gorzej fizycznie się czuje, plecy mnie bolą, ale już nie tylko odcinek ledzwiowy i czuję że w środku wszystko jest scisniete, jak nie jestem lekko oschylona do tyłu to żołądek mnie boli od ucisku. Jestem drobnej budowy, może ja się nie nadaje do ciąży. Za mało mam miejsca w środku czy co :/

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Też muszę się zaopatrzyć w Migdaly bo wczorajszą zgaga już była bardzo meczaca. Ostatnio jakoś gorzej fizycznie się czuje, plecy mnie bolą, ale już nie tylko odcinek ledzwiowy i czuję że w środku wszystko jest scisniete, jak nie jestem lekko oschylona do tyłu to żołądek mnie boli od ucisku. Jestem drobnej budowy, może ja się nie nadaje do ciąży. Za mało mam miejsca w środku czy co :/

każdy się nadaje! ja znam małe i drobne kobiety co mają po 2 dzieci, tez się zastanawiałam jak one urodziły ale jak widać się da :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zaliczone 5 miesięcy 4 kg na plusie to chyba dobry wynik? jak Wam idzie? :)

india lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga a takiego dużego bobaska się spodziewasz :)? Nam córka co prawda drobna się urodziła, 2940, ale w większości 56 te pierwsze dni pływała. Fakt ze w okolicy miesiąca miała 4kg i wtedy już przeszłam na 62. Wiec jeśli komuś się zapowiada 4-kg bobasek to to ma sens :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jak zaliczone 5 miesięcy 4 kg na plusie to chyba dobry wynik? jak Wam idzie? :)
    U mnie 1,5kg na plusie od wagi startowej

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest zastanawiające. Ja mam dużo rzeczy na 56 ale to jest większe 56. Moja przyjaciółka urodziła 58 cm 3980g i 56 miła na styk. Moja siostra urodziła 57 cm 3735g kupiła wszystko na 62 cm i mała pływała musieli dokupić na 56 cm.
    Także ja mam. Jestem moze głupiutka ale ja nie cierpię za dużych rzeczy dlatego wierze ze takie maluszkowi w niedopasowanymi tez moze dzialas na nerwy to zawinięte tu górka tu zwoja.

Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    każdy się nadaje! ja znam małe i drobne kobiety co mają po 2 dzieci, tez się zastanawiałam jak one urodziły ale jak widać się da :)
    Niby wiem, ale zaczynam wątpić. Chyba mam jakiś kryzys

f1d9680377.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja uważam dokładnie tak jak Ty:-) ubranka powinny być idealne :-) same byśmy się denerwowały w ubraniach L zamiast M :-)
    Moja córka urodziła się z masą 3100, jak wychodzilysmy ze szpitala miała 2970, ubranka 56 służyły nam przez pierwsze 3 tygodnie, a duża cczęść nawet 5 tygodni :-)
    Wtedy kupiłam właściwie wszystko 62 i jak się córka urodziła to na gwałt mąż latał za mniejszymi i sporo też zamówiłam przez internet :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny już po połówkowych :-D pewne że będzie dziewczynka i wpadłam w szał zakupowy ciuszkow 56 i 62 rozmiar. Jedynie co to muszę zrobić echo serca płodu bo wyszedł tam "bright spot" czyli jasna plamka w lewej komorze serca. Któraś też to miała u swojego malucha ? Oprócz tego wszytko wyszło super ;-) a doczytałam że mogło się to pojawić po przebytej infekcji u matki a ja od piątku walczyłam z zapaleniem pęcherza..

malutka_mycha, Karmelllka90, DorotaAnna, india, Mama36, Daffi, estrella, martusiawp, Fasolka77, B_002, espoir, barbillla86, Kasiulka90, AniaKJ, Lolka30, Kiwona lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja miałam. ból nie z tej ziemi.

A co Cię dokładnie bolało? Kurczę bo jak tylko trochę pochodzę to boli mnie strasznie kość ogonowa, promieniuje mi do ud i wczoraj bolały mnie bardzo nisko plecy. I zaczęłam się martwić :(

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja miałam Z drugim synem. Koszmar!! Boję się że się powtórzy. Na szczęście do porodu był jakiś miesiąc, może nawet nie. Lekarz mi pozwolił wtedy brać leki przeciwbólowe ale nie chciałam.

A co Cię dokładnie bolało? I czy cały czas? Bo tak jak ja raczej nie panikowałam to się boje że coś się dzieje z tym moim spojeniem.

I jak to w ogóle można sprawdzić czy to to? Lekarz to jakoś na usg widzi?

Mama36 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Ja dziewczyny już po połówkowych :-D pewne że będzie dziewczynka i wpadłam w szał zakupowy ciuszkow 56 i 62 rozmiar. Jedynie co to muszę zrobić echo serca płodu bo wyszedł tam "bright spot" czyli jasna plamka w lewej komorze serca. Któraś też to miała u swojego malucha ? Oprócz tego wszytko wyszło super ;-) a doczytałam że mogło się to pojawić po przebytej infekcji u matki a ja od piątku walczyłam z zapaleniem pęcherza..
    A poza ta plamka tętno wszystko w porzadku? Dość wczesnie sie zdecydowałaś na usg

• india Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzialam sie dzis rano, poczulam kopniaki małej i sie płakałam ze szczęścia <3

DorotaAnna, Mama36, malutka_mycha, estrella, martusiawp, espoir, Kasiulka90, Kiwona lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ