X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2024
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Ilo32 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin z USG 4.04😀

Ewwww lubi tę wiadomość

Ilo32
  • BosaOsa Debiutantka

Wysłany: 1 października 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę 12.04 jako termin ☺️

Ewwww lubi tę wiadomość

• K_orni Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwww wrote:
    Hej Dziewczyny!

Widziałam , że liczyłyście ile jest dziewczynek ile chłopców, nie wiem czy widziałyście, ale na pierwszej stronie staram się prowadzić taką naszą listę :) czekam na wasze wstępne terminy porodów to też bym uzupełniła :) wiadomo, że wszystko moze się zmienić :)
    Ostatnio u mnie słabo z energią i siłą w ciągu dnia, dlatego tak rzadko tu bywam ostatnio, ale staram się w miarę na bieżąco uzupełniać dane :)

Gratuluję Wam wszystkim co są już po prenatalnych i wszystko jest super :* cieszę się razem z Wami <3
    Sama idę w poniedziałek na USG.
    Jeżeli chodzi o brzuszek to u mnie jest już dobrze widoczny, mimo, iż to pierwsza ciąża. Może dlatego, że jestem dość drobnej postury, a raczej byłam drobnej, teraz już się mocno zaokrąglam :) męczę się bardzo z zaparciami i nieprzespanymi nocami. W dzień jestem zombie. Apetyt mam większy niż przed ciążą plus zaparcia i duży brzuszek jak się patrzy :)

Czy macie jakieś sposoby na zaparcia, suszone śliwki nie dają rady :(

U mnie termin 03.04. i prawdopodobnie dziewczynka :)

Ewwww, Tititata lubią tę wiadomość

Starania od 2021
    👩‍💼KIR AA
    🧒- ok

12.2022 - inseminacja nieudana
    01.2023 - inseminacja - ciąża biochemiczna
    03.2023- inseminacja nieudana
    05.2023- IVF - transfer ET - nieudany - zostały ❄️❄️
    07.2023. - transfer ❄️ dołożony accofil 5dpt -4,6; 7 dpt 21, 10dpt - 83,32 12dpt - 265,33, 14dpt -671,38 17dpt- 2451.69
    04.08.2023 - 18dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
    11.08.2023 - 25 dpt - mamy serduszko <3
    18.09.2023 - I prenatalne -wszystko ok
    27.11.2023 - II prenatalne -wszystko ok
    30.01.2024 - III prenatalne - wszystko o
    29.03.2024 - 3280 g szczęścia <3

age.png
  • batka Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    U mnie termin z usg prenatalnego na 03.04 :)
    Dziewczynka 💖
    16.11 mam połówkowe :)

Ja mam termin na 29.03, a połówkowe dopiero na 27.11. I tak liczę, że to będzie 22tc, na styk zaś.
    Zobaczę jak się będzie rozwijało najwyżej przełożę na tydzień wcześniej. Jutro wizyta u nowego lekarza.

Ewwww lubi tę wiadomość

age.png

ona 41 kariotyp❌️, on 43 kariotyp✅️
    2018, 2019 - poronienia 6tc💔
    2021 - procedura I, II 6❄️, 2🆗️
    FET: beta 0💔
    Histeroskopia✅️, Allo 0%❌️, KIR AA❌️
    FET: beta 7dpt 67, 9dpt 134, 12dpt 291, 14dpt 644, 16dpt 503, 19dpt 671, 21dpt 865,, 23dpt 1204, 26dpt 2013, 30dpt 2796 💔poronienie zatrzymane; Allo 34%✅️
    2022 procedura III - 5❄️, 2🆗️, 1 mozaika🆗️
    FET: beta 6dpt 23, 8dpt 66, 12dpt 226, 14dpt 424, 16dpt 602, 18dpt 1109, 20dpt 1528, 24dpt 💔poronienie samoistne
    Test IPLE ✅️, NK 29/20❌️
    FET: beta 7dpt 28, 9dpt 33, 11 dpt 34 - biochem💔
    FET: beta 7dpt 51, 10dpt 241, 12dpt 619, 14dpt 1554, 19dpt 8607, 24dpt❤️,
    Pappa: pośrednie, amnio: prawidłowy męski❤️
    16+6 175g
    17+4 252
    20+6 414
    23+4 670
    25+6 820
    28+6 1200
    31+3 1734
    33+3 2300
    36+3 2850
    TP 29.03.2024 ♂️❤️
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    batka wrote:
    Ja mam termin na 29.03, a połówkowe dopiero na 27.11. I tak liczę, że to będzie 22tc, na styk zaś.
    Zobaczę jak się będzie rozwijało najwyżej przełożę na tydzień wcześniej. Jutro wizyta u nowego lekarza.

Mi tak pani w rejestracji przeliczyła że wypada w połowie miesiąca i tak wpisała, nawet tego nie sprawdzałam 😂

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    batka wrote:

Teraz liczę że wtedy będzie 21+2 więc spoko faktycznie :)

batka lubi tę wiadomość

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • marian Ekspertka

Wysłany: 1 października 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin z prenatalnych to 2.04😊

preg.png

age.png
  • ElaLu Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam dylemat.. pierwsze dwie wizyty miałam po prostu sprawdzajace, najbliżej u lekarza który ciąż nie prowadzi. Później poszłam do lekarza z polecenia, długo czekałam na wizyte, rozpisała wizyty do końca roku, ale.. jestem zawiedziona. Surowa, strach o coś zapytać, niewiele mówiąc zawiodłam się. Chciałabym się przenieść, ale mam taki mętlik.. ze to już trzeci lekarz. Nie tak to sobie wyobrażam.. we pryzmat kolejnej takiej wizyty jak ostatnio mnie dołuje. Nic mi prawie nie pokazała, sama oglądała na monitorze..

preg.png

28.11.2023 380g dziewczynki 🧚🏻
    22.12.2023 595g 🐤
    31.01.2024 1280g 🥺 29t2dz
    27.02.2024 1840g 33t 2dz
    12.03.2024 35t 2dz 2230g 🐭
  • Filiżanka8 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marian wrote:
    Haha, ja mam mamę położną i po porodzie musiałam wiadomo co rozkładać🤪 dobrze, że nie muszę tak przy każdych odwiedzinach 😂
    Haha ale z tymi moimi stresami to i rak Wam zazdroszczę najlepszej opieki ever!

*Starania 2017
    *Punkcja 4 zarodki przebadane PGTA
    *Transfery 11.22 i 12.22 nieudane
    *Transfer3. Lipiec 2023❤️ Ciąża prawidłowa do 26 tyg💔😭
    *06.2024 stymulacja pierwsza- 0 zarodków
    *09.2024Stymulacja druga: 3 zarodki, po PGTA zero:(
    *25.11.2024 transfer
  • Filiżanka8 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElaLu wrote:
    Dziewczyny a ja mam dylemat.. pierwsze dwie wizyty miałam po prostu sprawdzajace, najbliżej u lekarza który ciąż nie prowadzi. Później poszłam do lekarza z polecenia, długo czekałam na wizyte, rozpisała wizyty do końca roku, ale.. jestem zawiedziona. Surowa, strach o coś zapytać, niewiele mówiąc zawiodłam się. Chciałabym się przenieść, ale mam taki mętlik.. ze to już trzeci lekarz. Nie tak to sobie wyobrażam.. we pryzmat kolejnej takiej wizyty jak ostatnio mnie dołuje. Nic mi prawie nie pokazała, sama oglądała na monitorze..

Może lepiej zmień teraz niż później.
    Po co masz się męczyć. Ja sie czuje tak zaopiekowana przez lekarza w klinice ze aż zal zmieniać ale chce chce chodzic do lekarza z pakietu z pracy. Bo cena wizyt jest dusić droga. Mam koleżankę która nie miała lekarza prowadzącego. Przed porodem poszła na wizytę do ordynatora w szpitalu gdzie chciała rodzic i było okej. Także czasem to różnie jest.

Ewwww lubi tę wiadomość

*Starania 2017
    *Punkcja 4 zarodki przebadane PGTA
    *Transfery 11.22 i 12.22 nieudane
    *Transfer3. Lipiec 2023❤️ Ciąża prawidłowa do 26 tyg💔😭
    *06.2024 stymulacja pierwsza- 0 zarodków
    *09.2024Stymulacja druga: 3 zarodki, po PGTA zero:(
    *25.11.2024 transfer
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwww wrote:
    Hej Dziewczyny!

Widziałam , że liczyłyście ile jest dziewczynek ile chłopców, nie wiem czy widziałyście, ale na pierwszej stronie staram się prowadzić taką naszą listę :) czekam na wasze wstępne terminy porodów to też bym uzupełniła :) wiadomo, że wszystko moze się zmienić :)
    Ostatnio u mnie słabo z energią i siłą w ciągu dnia, dlatego tak rzadko tu bywam ostatnio, ale staram się w miarę na bieżąco uzupełniać dane :)

Gratuluję Wam wszystkim co są już po prenatalnych i wszystko jest super :* cieszę się razem z Wami <3
    Sama idę w poniedziałek na USG.
    Jeżeli chodzi o brzuszek to u mnie jest już dobrze widoczny, mimo, iż to pierwsza ciąża. Może dlatego, że jestem dość drobnej postury, a raczej byłam drobnej, teraz już się mocno zaokrąglam :) męczę się bardzo z zaparciami i nieprzespanymi nocami. W dzień jestem zombie. Apetyt mam większy niż przed ciążą plus zaparcia i duży brzuszek jak się patrzy :)

Czy macie jakieś sposoby na zaparcia, suszone śliwki nie dają rady :(

Ewww ja jestem marcowa, tydzień przed końcem kwietnia, ale udzielam się tutaj bo niestety wątek marcowy nie obfituje w nowe mamy tak jak wątek kwietniowy, a ja lubię sobie z wami pogadać i poczytać :) Poza tym liczę na obsuwę i poród w moje urodziny czyli 1 kwietnia, więc się mentalnie utożsamiam :D

KasiaC, batka, Ewwww, Filiżanka8 lubią tę wiadomość

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElaLu wrote:
    Na twoim miejscu szybko poszłabym sprawdzić kolejnego lekarza. Może któraś koleżanka ma kogoś sprawdzonego i godnego polecenia? Ważne żebyś czuła się komfortowo i nie bała się pytać. Ja na szczęście miałam sprawdzonego lekarza u którego leczyliśmy niepłodność, więc kontynuuję wizyty u niego. Mimo że na wizytach jest mega szybki to zawsze mogę zadać mu najgłupsze pytanie (zwykle mam w telefonie całą listę), a on z uśmiechem na twarzy mi odpowie :D

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • malamarta234 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    Ewww ja jestem marcowa, tydzień przed końcem kwietnia, ale udzielam się tutaj bo niestety wątek marcowy nie obfituje w nowe mamy tak jak wątek kwietniowy, a ja lubię sobie z wami pogadać i poczytać :) Poza tym liczę na obsuwę i poród w moje urodziny czyli 1 kwietnia, więc się mentalnie utożsamiam :D

Nie przejmuj się, ja po prenatalnych termin mam jak Ty😅 ale też tu zostaję😜

Mira000, Filiżanka8 lubią tę wiadomość

• malamarta234 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElaLu wrote:

Moim zdaniem jak się źle czujesz u tej lekarki to uciekaj, przecież za to płacisz i kurczę powinna taka wizyta być dla Ciebie wartościowym czasem, uspokajającym, a nie kwestią „odbębnienia” :( ja chodzę do kliniki do lekarza, ale zaczęłam też już wizyty u lekarki która pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić i muszę z lekarzem z kliniki pogadać czy mam dalej do niego chodzić:) też mam trochę dylemat, bo wiesz jakieś takie głupie poczucie, że to dzięki lekarzowi z kliniki jestem w ogóle w ciąży, ale z drugiej strony przecież charytatywnie tego nie robił 😂 a ja muszę pomyśleć o sobie i swoim bezpieczeństwie, bo wszystkie musimy pamiętać, że mieszkamy w Polsce, a na ten moment my kobiety jesteśmy traktowane w tym kraju bardzo źle:( aż strach iść później rodzic gdzieś, gdzie nie masz zadnej „przyjaznej” osoby. W największym szpitalu w Poznaniu mojej koleżance ostatnio przy porodzie panie położne mówiły, ze ma nie wydziwiać i żeby się pospieszyła bo kolejka jest🙄🥶

• Joan31 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElaLu wrote:
    Ja bym zmieniła. W poprzedniej ciąży prowadziła mi lekarka która była dobra ale właśnie nie można jej było zapytać o nic wszystko było w pospiechu, tłok w poczekalni ona zestresowana. Teraz zmieniłam na inną lekarkę która pracuje w szpitalu w którym będę rodzic i teraz jest fajnie wszystko na spokojnie mogę ją zapytać o wszystko i spokojnie mi odpowiada.

preg.png
    age.png
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElaLu wrote:

Ja tez jestem na etapie poszukiwania. W środę idziemy do nowego lekarza, i szczerze - jeśli nie będzie mi odpowiadać to zupełnie bez żalu poszukam innego 🤷🏻‍♀️ Jeszcze długa droga przed nami 😉 moj komfort = komfort dziecka i nic nie ma teraz ważniejszego.
    A nawet jeśli będzie to dopiero 10 z kolei to trudno, poszukamy do skutku.
    Przed zajściem w ciąże byłam u 4(?)lekarzy i dopiero trafiłam do kliniki. Niestety jeden był większym konowałem od drugiego więc… nie są to proste rzeczy, ale kiedyś w końcu się udaje. Głowa do góry 😉

Ewwww lubi tę wiadomość

Starania od 06.2021

•AMH - 22.92 ng/ml, kto da więcej 🙈
    •MTHFR w układzie heterozygotycznym
    •4G/4G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym
    •KIR Bx ( nieobecne 3DS1, 2DS4 norm)
    •Komórki NK 16,43%
    • KIRy - Ok,
    •nasienie morfologia 3%, fragmentacja 17%
    • Endometrioza I st.
    … ?
    Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
    Nasz mały cud okazał się synkiem 💙💙💙 rośnij Kochanie. Bardzo na Ciebie czekamy.

21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie ❤️🧡💛💚💚💜

age.png

11.2024 cb
  • Magda008 Debiutantka

Wysłany: 1 października 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElaLu wrote:
    Zmień lekarza, tak jak dziewczyny piszą, szukaj do skutku. Ja mojego poznałam w szpitalu w 7 miesiącu w pierwszej ciąży. Po każdej wizycie jak wychodzę z gabinetu jestem bardzo zadowolona i bardzo mu ufam.

Magda
    37lat
    3 dzieci (2010,2012,2017)
    TP 22.04.2023
  • marian Ekspertka

Wysłany: 1 października 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja też fantazjuję o innym lekarzu, a konkretnie marzy mi się lekarka z pierwszych prenatalnych... mój lekarz pokazuje co trzeba i ma taki styl informowania, że czuję się bezpiecznie i raczej nie mam pytań m-dzy wizytami. Zawsze mi tłumaczy jeśli się zdarzy to, to wtedy to a jak tamto to tamto. Ale brakuje mi ostatnio takiego ciepełka i kobiecej energii🤔 no i potrafi mi odpowiedzieć na pytanie w stylu nie warto czegoś tam robić za wczasy, bo koleżanki tak robią, z takim przekąsem, niemiło wtedy się robi🤷 ale chyba zostanę już do końca, bo tamta lekarka przyjmuje ponad godzinę jazdy samochodem w jedną stronę i mi się nie chce tyle jeździć 😅

preg.png

age.png
  • Kaaama892 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając Was tym bardziej doceniam moja lekarkę prowadząca. Jest to kobieta, która dwa razy przeprowadziła nas przez cała procedurę, pomogła nam, a teraz mogę drugi raz prowadzić u niej ciąże. Mimo, ze wizyta kosztuje(300zl) to nie wyobrażam sobie iść do nikogo innego: darze ja ogromnym zaufaniem, wiem, ze jeżeli ma chociaż nutę niepewności ze coś może być nie tak- nie zwleka- reaguje ( w pierwszej ciąży miałam podejrzenie hipotrofii - od razu szpital, co prawda wykluczone to ona mimo wszystko nalegała na podanie sterydów na rozwój płuc - choćby na wszelki wypadek bo musi być dobrze. )
    Przychodząc do niej czuje się mega zaopiekowana, luźna atmosfera, zna nas, po czterech latach pamięta imię naszej córki, nie mw wizyty aby o niej nir wspominała. Sama zaproponowała, aby na prenatalne wziąć córkę.
    Każde badanie wykonuje z starannością, opowiada, pokazuje - jakby sama była wszystkiego ciekawa co tam w środku się rozwija. Informuje o wszystkim…
    No Uwielbiam te Kobietę ❤️❤️❤️

Ja: 32 lat.
    Mąż :34 lat. Słabe nasienie.

I IVF- marzec 2019,
    transfer: 30.03.19
    Beta 8dpt - 149.8
    Beta 10 dpt - 408. 3
    Beta 13 dpt - 972.4
    Beta 16 dpt - 2673.8 😍
    ❤️ 👧🏼A. 06.12.2019

II IVF lipiec2023
    07.08-punkcja
    10.08-transfer 3dn
    7dpt - beta 12,3
    9dpt - beta 73,6
    11dpt- beta 177,2
  • ElaLu Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaama892 wrote:
    Sama zaproponowała, aby na prenatalne wziąć córkę.
    Każde badanie wykonuje z starannością, opowiada, pokazuje - jakby sama była wszystkiego ciekawa co tam w środku się rozwija. Informuje o wszystkim…
    No Uwielbiam te Kobietę ❤️❤️❤️

Ja jestem sentymentalnym człowiekiem, chciałam raz zabrać zabrać mamę , na prenatalne narzeczonego. Zapytała „czy mam jakaś chorobę która warunkuje to, ze muszę być z osobą trzecia”. Tak właśnie kąśliwie.
    Ja rozumiem, ze nie każdy lubi jak mu na rece patrzy. Ja nie neguje jej kompetencji, ale cholera jasna. Jestem młoda, mam 25 lat, wy mówicie o poczuciu nastoletniej ciąży, ja to wgl się tak czuje.. czuje się niepewnie, funkcjonuje po omacku, a tu Ona tak z grubej, tak konkretnie, bez ceregieli, jakbym conajmniej rodziła 11 i nie potrzebne były nam już takie ceregiele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2023, 16:55

Mira000 lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2023 380g dziewczynki 🧚🏻
    22.12.2023 595g 🐤
    31.01.2024 1280g 🥺 29t2dz
    27.02.2024 1840g 33t 2dz
    12.03.2024 35t 2dz 2230g 🐭
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ