🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju, mam takie wzdęcia że nie umiem sobie pozycji znaleźć… 😒 koszmar jakiś…. Nagle od dwóch dni i to bez żadnych zmian w diecie

Na ktg cisza, w usg 3400 bobasa, rozwarcie na opuszek ale szyjka długa. Mogę rodzić dzisiaj mogę za dwa tygodnie 🙃
Jeśli nie urodzę do tego czasu to powtórka ktg dopiero za tydzień. Dobrze że nie każe mi lekarz przychodzić tam co chwilę bo wegetowanie na tej izbie przyjęć od 8 do 13 średnio jest przyjemne. Dzisiaj nawet dziewczyna mająca skurcze co 2 minuty czekała bo lekarze się nie wyrabiali… z gabinetu na wózku prosto na porodówkę pojechała. To chyba mój największy strach- rozpoczęcie się akcji w godzinach gdzie są przyjęcia na izbie.. czyli czekanie
Byłam też dziś na ostatniej wizycie u fizjo przed porodem. Tkanki gotowe na poród 🫣
Z ciekawostek. Wiecie że gwizdek porodowy super się sprawdza na 💩? Odkąd nauczyłam się z nim dobrze oddychać robienie dwójki jest mega łatwe. Zawsze pomaga! Jesli któraś ma problem a ma gwiazdek to polecam 🙃
Bardzo współczuję że się tak męczycie w tych ostatnimi czasie ciąży. Ja nadal w teamie że mogę rodzić za parę miesięcy, gdyby nie takie wolne tempo chodu i te wzdęcia to już wgl.
Mamusie jak będziecie mieć czas to czekamy na relację jak tam pierwsze chwile z noworodkiem oraz co Wam się przydało/nie przydało w szpitalu czy na porodówce
mon08kow lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy
Celiakia
MTHFR homo
SERPINE1 hetero -
Ja to już kończę produkcję bo chłopaki są hardcorowe 😄 dla mnie ciąża spoko oprócz pierwszego trymestru, CC już średnio a poród naturalny to się okaże chyba że wyjdzie drugi raz CC. Gorzej upilnować potem tych łobuzów 🤣
Odwar z kory dębu gotuje się w garnku a potem można to nakładać jako okład albo kąpać się w tym.
Po porodzie zrobię jeszcze zrobię kurację diosmina 10 dni żeby wzmocnić te naczynka. -
MeryLu tyle czasu na izbie przyjęć żeby zrobić KTG 😨😱 masakra !
Ja po prostu dzwonie do swojej położnej z deklaracji NFZ do przychodni i umawiam się kiedy potrzebuje bez kolejek ☺️👱🏼♀️ 30 lat
🆘 Endometrioza (laparoskopia 03.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (10.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
17cs (Accofil, acard, heparyna)
28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
30.07 beta 54.60, prog. 36.52
01.08 beta 98.30, prog. 38.50
05.08 beta 827,30
06.08 4+4 pęcherzyk 2,8mm 🥹
20.08 6+4 CRL 0,69 cm z ❤️
04.09 8+5 CRL 2,1 cm 🥹
29.09 12+4 CRL 6 cm 🐻(prenatalne, ryzyka niskie)
07.11 18+1 222g córeczki 🩷
24.11 20+4 badania połówkowe - 335g
03.02 30+5 III prenatalne - 1400g
26.02 34+0 2000g kruszynki
17.03 36+5 2600g
Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼

-
Migotka96 wrote:MeryLu tyle czasu na izbie przyjęć żeby zrobić KTG 😨😱 masakra !
Ja po prostu dzwonie do swojej położnej z deklaracji NFZ do przychodni i umawiam się kiedy potrzebuje bez kolejek ☺️
Ja robię w szpitalu gdzie będę rodzić. Tam mnie kieruje prowadzący bo wtedy on też od razu konsultuje. Odsiedzieć odsiedzę, grunt żeby potem ze skurczami nie musieć tam wegetować 🫣Niedoczynność tarczycy
Celiakia
MTHFR homo
SERPINE1 hetero -
Kobea to w sumie też tak podobnie robiłam na krocze po porodzie nasiadowke z kory dębu też przyspiesza gojenie. Oczywiście juz sobie zamówiłam ziele, a żeby było zabawnie to zamiast kory dębu zamówiłam korę wierzby 🤦 zorientowałam się jak przyszło, że coś mi nazwa nie pasuje 😆
MaryLu zamówiłam gwizdek, ale jeszcze z nim nie ćwiczyłam. Może spróbuję na dwójce 😆
Moje córki zaczynały rodzić się w nocy i teraz też na to liczę, z drugą to miałam wrażenie, że poza mną nikogo w szpitalu nie było 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:46
-