Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Jestem ciekawa jak tam wasze maluchy przesypiają nocki? Często się wybudzają? Moje pierwsze bobo i nie mam porównania 😆 strasznie się boję terroru w nocy i braku odpoczynku i że to czycha za rogiem…

No mój Julek nie spi. Budzi się co 1,5-2h. Czasami częściej. Od razu trzeba go nosić, bo ma mnóstwo cofek. Nie zasypia łatwo. Nie zawsze chce jeść, tylko cuduje. No ja jestem załamana. Bo ja prawie nie śpię. Córka zabrana do nas do łóżka super spała, trzeba ją było budzić na karmienie.

03.2023 🩷
    04.2026 💙
  • Pawix20 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    No mój Julek nie spi. Budzi się co 1,5-2h. Czasami częściej. Od razu trzeba go nosić, bo ma mnóstwo cofek. Nie zasypia łatwo. Nie zawsze chce jeść, tylko cuduje. No ja jestem załamana. Bo ja prawie nie śpię. Córka zabrana do nas do łóżka super spała, trzeba ją było budzić na karmienie.
    Nie może być za dobrze 😅 u mnie podobno córka lepiej spała tak mówi mąż a ja nic nie pamiętam z tego okresu

28👩🧔29
    PCOS
    🩷 06.2024
    💔💔 01.06.2025 👼👼
    ⏸️ 08.2025 ❤️‍🩹
    Jakub 💙04.2026
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie śpi… Między 23 a 6 ma zwykle 2-3 pobudki, łapie cyca i śpi dalej. Jak dotąd miał jedną gorszą nockę, że nie spał z półtorej godziny.
    Do 3 tygodni wybudzałam go na karmienie, ale teraz już się nie katujemy, bo jednak dobrze przyrasta. Sam zresztą łapie już pewien rytm i budzi się co 3-4 godziny sam.

Ale nie będę się przyzwyczajać do dobrego, bo córka też tak pięknie spała 3 pierwsze miesiące, a jak wjechał regres snu czwartego miesiąca, to byłam zombie. Budziła się każdej nocy do pół godziny. To był kosmos 🫣🫠

Zobaczymy, czy Michaś pójdzie w ślady siostry, czy będzie bardziej łaskawy 😅

2022
    07.11.⏸️
    2023
    07. (39+3) Ninka! 💖
    age.png

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistne

2025
    28.07. ⏸️

2026
    04. (38+6) Michaś 🐣
    age.png
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:

Ojej 😞 współczuje mega. A jak zasypiacie? W łóżku mały w czy w łóżeczku?

Ja nie wybudzam młodego, sam budzi się około co 3h i tak też położna powiedziała, że dobrze robimy. Kontrolę mamy po majówce, dowiem się co i jak z wagą małego.
    Martwi mnie właśnie regres snu na następny okres i jak sobie poradzimy 😆 strasznie to wszystko stresujące

👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    •Utrogestan - plamienie w 7HBD

21.08.25 •BETA 1488
    10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
    24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
    13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍08.12.25 •II prenatalne - D 🩵
    age.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Ojej 😞 współczuje mega. A jak zasypiacie? W łóżku mały w czy w łóżeczku?

Ja nie wybudzam młodego, sam budzi się około co 3h i tak też położna powiedziała, że dobrze robimy. Kontrolę mamy po majówce, dowiem się co i jak z wagą małego.
    Martwi mnie właśnie regres snu na następny okres i jak sobie poradzimy 😆 strasznie to wszystko stresujące

Trochę w dostawce, trochę na mnie. Trochę latam między pokojem, w którym kładę się z małym a sypialnią gdzie śpi córka i płacze za mną. No jestem potem w dzień mega zła, bo ja nie śpię. Teraz też mały dostał od 16:30 szału i nie idzie go uspic. Wszystko na rękach. Szuka piersi a szaleje. Jak już je to jakby płacze, że za szybko leci. Potem mu się cofa. No ja na prawdę nie mam pomysłu co w takiej sytuacji. Czy on serio ma słabe to napięcie na buzi I nie umie w takich zmęczonych sytuacjach jeść czy on jednak nie jest głodny... nie wiem :( ale załamana jestem, bo gdzie w tym miejsce na córkę, jeśli usypianie nam tyle zajmuje. Do tego karmienie zaczyna być walką. Wczoraj płakałam z bezsilności mojej mamie, że znowu ta sama historia.

03.2023 🩷
    04.2026 💙
  • Monimoniii Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny problemów ze starszakami i trudności z godzeniem opieki maleństwa i starszaka - to musi być mega wyzwanie. Z czasemnna pewno będzie lepiej!

U nas ze snem różnie. Czasem mała zje i sama z siebie odlatuje. Trzeba ją troszkę potrzymać na rękach aby mocniej zasnęła i można odłożyć do dostawki. Śpi wtedy co do zasady do kolejnego karmienia czyli około 2,5 godziny.

Czasami ma tak, że po jedzeniu oczy jak 5 złotych i szaleje - gryzie rączki, drapie, macha nogami, napina się, robi się czerwona i z tej napiki zaczyna ulewać po czym za chwilę jest znowu głodna i robi się z tego błędne koło. Potrafi wtedy 2 godziny nie spać.

Ale ogólnie nie będę narzekała na nocki bo nie są najgorsze. Gdyby nie to, że ściągam pokarm to często mogłabym spać pełne 2 godziny. Z racji kpi ten czas mi się kurczy.

11.08.2025 ⏸️
    25.08.2025 - bijące serduszko💓
    08.10.2025 - prenatalne, ryzyka niskie
    20.11.2025 - dziewczynka🩷
    02.12.2025 - połówkowe
    05.02.2026 - usg III trymestru
    23.03.2026 - 2900 g
    07.04.2026 - 3210 g, 53 cm, godzina 15:05 - nasz Skarb 🩷

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Jestem ciekawa jak tam wasze maluchy przesypiają nocki? Często się wybudzają? Moje pierwsze bobo i nie mam porównania 😆 strasznie się boję terroru w nocy i braku odpoczynku i że to czycha za rogiem…
    Mój czasami śpi 5h, czasem wybudza się co 2h. 🙈 Ale ogólnie nie budzimy go my, sam się wybudza, bo wiem że to robi.

Ja dzisiaj odkryłam, że mały je za dużo mleka 1 fazy z piersi. Jak wdrożony plan nie wypali i się nie poprawi, to wracam na KPI, bo wtedy było wszystko ok. Także... Za dużo pokarmu też nie fajnie. 🤡 Już się obwiniam że mały znowu głoduje z powodu klęski urodzaju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 22:09

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
‹‹ 418 419 420 421 422
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ