Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Monimoniii Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon08kow wrote:
    I dostałaś już tę bibułę? Ja trzymam się słów siesiepy 🙈 nie ukrywam że mnie uspokoiła wczoraj tym postem

Tak, wysłali nam pocztą i szło to 10 dni 🤯 położna pobrała jej ponownie krew i jutro powinien być wynik... U nas są podejrzenia wrodzonej niedoczynności tarczycy stąd to ponowne badanie.

U nas ogólnie sporo problemów zdrowotnych do weryfikacji i okropnie mnie to dojeżdża... codziennie gdzieś jeździmy lub załatwiam wizyty. Przez to totalnie zapominam, że powinnam jeść, pić i zaczynają się problemy z laktacją:/

11.08.2025 ⏸️
    25.08.2025 - bijące serduszko💓
    08.10.2025 - prenatalne, ryzyka niskie
    20.11.2025 - dziewczynka🩷
    02.12.2025 - połówkowe
    05.02.2026 - usg III trymestru
    23.03.2026 - 2900 g
    07.04.2026 - 3210 g, 53 cm, godzina 15:05 - nasz Skarb 🩷

age.png
  • Pawix20 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monimoniii wrote:
    Tak, wysłali nam pocztą i szło to 10 dni 🤯 położna pobrała jej ponownie krew i jutro powinien być wynik... U nas są podejrzenia wrodzonej niedoczynności tarczycy stąd to ponowne badanie.

U nas ogólnie sporo problemów zdrowotnych do weryfikacji i okropnie mnie to dojeżdża... codziennie gdzieś jeździmy lub załatwiam wizyty. Przez to totalnie zapominam, że powinnam jeść, pić i zaczynają się problemy z laktacją:/
    Ojej to długo 🙁🤯 trzymam kciuki za dobry wynik

Monimoniii lubi tę wiadomość

28👩🧔29
    PCOS
    🩷 06.2024
    💔💔 01.06.2025 👼👼
    ⏸️ 08.2025 ❤️‍🩹
    Jakub 💙04.2026
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawix20 wrote:
    Położna środowiskowa oceniła że dobrze ssie, ehh ja już sama nie wiem ile wytrzymam
    To nie powinno tak wyglądać

Lepiej to skonsultować z kimś do tego kwalifikowanym. Te położone cdl bardziej się znają. Chociaż też trzeba dobrze trafić. Ale na pewno mają większą wiedzę. Na przykład wedzidelko warto ocenić u neurologopedy, bo położna czy pediatra też nie mają wystarczającej wiedzy w tym zakresie. A przyrosty macie dobre? Pieluchy moczy? Po tym się ocenia, czy dziecko się najada. Ja Cie rozumiem, bo gdy moja córka mnie tak potrzebowała jak syn to po prostu siedziałabym z nią na rękach I olala obiad czy porządek w domu. Ale teraz to jest drugie dziecko, starsza mnie potrzebuje. Potrzebuje uwagi, zabawy, przede wszystkim mamy. A ciężko jej to zapewnić jeśli non stop noszę malego i do tego nie śpię w nocy. Staram się odpuszczać i nie dobierać do głowy, że mąż z nią jest w większości czasu. Liczę że to minie. Że będzie lepiej. Jak mam chwilę to staram się jej poświęcać czas czy angażować ją przy synku. Jak się da to karmie koło niej czy razem spacerujemy po domu jak noszę małego. Ale jest ciężko. Na prawdę. Wspomagam się rodzicami dzisiaj też, bo bym nie dała rady. Cały czas żyje myślą, że przyjdą lepsze dni. Ale na pewno potrzeba czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 19:32

Pawix20 lubi tę wiadomość

03.2023 🩷
    04.2026 💙
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawix20 wrote:
    Wydaje mi się że mam za mało
    Pytanie właśnie czy mały moczy i brudzi pieluchy, i ile. I jak z przyrostami? Wiesz, ja też potrafię sobie wmówić że Kuba mi się nie najada, albo że pokarm mi się kończy, a widzę liczby, mimo tego że odciagam już coraz rzadziej na rzecz KP. 🤡
    Tak jak dziewczyny mówią, zawsze warto podpytać CDL też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 19:54

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
  • Pawix20 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Pytanie właśnie czy mały moczy i brudzi pieluchy, i ile. I jak z przyrostami? Wiesz, ja też potrafię sobie wmówić że Kuba mi się nie najada, albo że pokarm mi się kończy, a widzę liczby, mimo tego że odciagam już coraz rzadziej na rzecz KP. 🤡
    Tak jak dziewczyny mówią, zawsze warto podpytać CDL też.
    Ostatnio przyrost bardzo ładny, moczy pieluszki a kupki różnie ale zazwyczaj 4 są :) zacznę odciągać by bardziej pobudzić laktację albo najwyżej będę mamą kpi lub mm

28👩🧔29
    PCOS
    🩷 06.2024
    💔💔 01.06.2025 👼👼
    ⏸️ 08.2025 ❤️‍🩹
    Jakub 💙04.2026
  • Pawix20 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    Lepiej to skonsultować z kimś do tego kwalifikowanym. Te położone cdl bardziej się znają. Chociaż też trzeba dobrze trafić. Ale na pewno mają większą wiedzę. Na przykład wedzidelko warto ocenić u neurologopedy, bo położna czy pediatra też nie mają wystarczającej wiedzy w tym zakresie. A przyrosty macie dobre? Pieluchy moczy? Po tym się ocenia, czy dziecko się najada. Ja Cie rozumiem, bo gdy moja córka mnie tak potrzebowała jak syn to po prostu siedziałabym z nią na rękach I olala obiad czy porządek w domu. Ale teraz to jest drugie dziecko, starsza mnie potrzebuje. Potrzebuje uwagi, zabawy, przede wszystkim mamy. A ciężko jej to zapewnić jeśli non stop noszę malego i do tego nie śpię w nocy. Staram się odpuszczać i nie dobierać do głowy, że mąż z nią jest w większości czasu. Liczę że to minie. Że będzie lepiej. Jak mam chwilę to staram się jej poświęcać czas czy angażować ją przy synku. Jak się da to karmie koło niej czy razem spacerujemy po domu jak noszę małego. Ale jest ciężko. Na prawdę. Wspomagam się rodzicami dzisiaj też, bo bym nie dała rady. Cały czas żyje myślą, że przyjdą lepsze dni. Ale na pewno potrzeba czasu.
    Ja też się wspomagam mamą, ale córka jeśli chodzi o usypianie na drzemkę czy jedzenie to tylko do mnie :( ona nawet dwóch lat jeszcze nie ma i też potrzebuje
    Ja sobie wmawiam że oby do 3 miesięcy

28👩🧔29
    PCOS
    🩷 06.2024
    💔💔 01.06.2025 👼👼
    ⏸️ 08.2025 ❤️‍🩹
    Jakub 💙04.2026
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawix20 wrote:
    Ja też się wspomagam mamą, ale córka jeśli chodzi o usypianie na drzemkę czy jedzenie to tylko do mnie :( ona nawet dwóch lat jeszcze nie ma i też potrzebuje
    Ja sobie wmawiam że oby do 3 miesięcy

Żyje tą samą myślą. Córce też tlumacze, że on będzie większy, że będzie łatwiej. Że już nie trzeba go będzie tak nosić i będziemy się bawić. Oby rzeczywiście przyszły lepsze dni. Udało się nawet że zasnął mi na klatce, bez wybudzania, więc córka położyła się obok nas żebym ja ją uspila. U Was dwulatka to maluszek, któremu jeszcze ciężej coś zrozumieć. Ale na pewno za jakiś czas będą mieć piękną wiez 💛 czesto jak rozmawiam z mamami co mają 2 lub więcej dzieci, to mówią, że to przejście jest trudne i wiadomo, że serce boli jak trzeba odmówić starszakowi czy po prosić kogoś o pomoc. Po 1 połogu, wiem że muszę prosić o pomoc i nie udawać bohaterki, bo też mamy prawo być zmęczone.
    Jak przyrosty dobre to najważniejsze :)

03.2023 🩷
    04.2026 💙
  • Uda się Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    Nie chcialas skorzystac z pomocy dobrej cdl? Moze bedzie miala jakis pomysl, plan? Oceniał ktoś czy maluch dobrze ssie? Czy dobrze nakręca laktacje?
    I wysyłam dużo siły. Ja mam też fatalny dzień. Moze to pocieszy. Mały non stop na rękach. Je po trochu, cofa mu się, ulewa, płacze, denerwuje się. Od 10 nie miał porządnej drzemki. Wmawiam sobie, że może skok bo jutro przestanie być noworodkiem. Ale już zaczely mi gorsze rzeczy przychodzić do głowy. Jest na prawdę dziś ciężko :( też płacze już któryś raz :( śpi tylko na rękach I muszę chodzić I dosypiac co chwile. Już jest taki zmęczony:( aż mi go zal. Ja nie jadłam śniadania, obiadu, nie mogę pobawić się z córką. Nawet pić nie ma jak.

Ohhh przybijam z tobą piątkę :(
    U nas po fajnej nocy ( spałam ciurkiem ok 2h🔥🥳🥳) kiepski dzień i tak jak u Ciebie- grymasy, głodny ale zaraz wybrzydza, wszystko nerwowo i z płaczem.
    Też sobie daje ulgę myśląc że to od skoku który już się zacznie niebawem
    Damy radę :)

U nas też problem z pępkiem ale z kolei przepuklina wyszła i położna zwróciła uwagę że trzeba pilnować bo może tam utknąć jelito to jade jutro do chirurga dziecięcego- może to podklei - macie jakieś doświadczenie w temacie?

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    19.08.2025 mamy ❤️
    29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek :)
    19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
    27.01 wizyta 🩺
    04.02 III prenatalne🩺
    12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

age.png
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki na kp i kpi - ściskam was bardzo mocno, jesteście cholernie dzielne i silne ♥️ mogę wam tylko tej siły pozazdrościć, u mnie psychika siadła. Wiem, jakie to ciężkie i że są te momenty załamania. Gdybym nadal się zdecydowała karmić, pewnie skorzystałabym z doradcy laktacyjnego. I na pewno dała sobie limit czasu „na mękę” w takim stanie rzeczy. Bo albo to pójdzie w lepsza stronę albo można się wykończyć 😞
    Nawet najcierpliwsza mama może mieć psychiczne problemy po czymś takim.
    My czekamy właśnie na kolejną wizytę patronażową. Wczoraj mieliśmy od 13 do 21 jazdę z małym. Nie umiał się wyregulować i coś tak czułam, że wizyta teściów na 6 godzin to o wiele za dużo. Tak bardzo było mi go żal, zrywał się okropnym płaczem ze snu, prężył. Co go uspokoiłam to znów ryk. Wyczuwał obecność tylko kogoś innego i już znów płacz.

Dopiero po 18 zaczął się regulować na mnie więc miałam go na klatce i sobie tak medytowaliśmy oboje. Bo mnie też ta wizyta przerosła i też płakałam. Może syn ma to po mnie, w każdym razie ukoiliśmy się nawzajem i o 21 poszedł spać, spał ponad 3h i w nocy już tylko na jedzenie i znów w kimę. Ciężkie są takie wieczory ale już wiem, że na razie żadnych odwiedzin i żadnych zakłóceń rytmu. My sami dopiero się uczymy życia sami ze sobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:42

👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    •Utrogestan - plamienie w 7HBD

21.08.25 •BETA 1488
    10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
    24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
    13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍08.12.25 •II prenatalne - D 🩵
    age.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wbijam z krótkim przypomnieniem, że dziś / jutro powstanie grupa na Whats app. Tym z Was, które wysłały mi zaproszenie do przyjaciółek podesłałam swój numer, ale nie wszystkie z Was mi odpisały z informacja zwrotną.
    Jeśli ktoś jeszcze chce dołączyć, to czekam na info ❤️

2022
    07.11.⏸️
    2023
    07. (39+3) Ninka! 💖
    age.png

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistne

2025
    28.07. ⏸️

2026
    04. (38+6) Michaś 🐣
    age.png
‹‹ 417 418 419 420 421
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ