Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami się zastanawiam czy może ja od Julka nie wymagam zbyt częstego karmienia. Wyszłam dziś do fryzjera, minęły 2 h ponad jak wróciłam i już marudził i mocno szukał. I wtedy ładnie zjadł. Może ja go za często dostawiam i on szuka ukojenia w cofkach a nie mleka i stąd złość 🤔 oby ta neurologopeda coś mądrego podpowiedziała. Chociaż właśnie ja trochę widzę, że ciężko mu się ssie, ale znowu nie zawsze. I boję się że rzeczywiście ma jakiś problem z napięciem (choć tu fizjo mówił że nie ma się co czepiac az tak), mamy mieć kontrole do tego. Albo w buźce nie umie sobie poradzić z czymś. Tyle że wiem ze są maluszki, które mają gorsze problemy i sobie radzą i piją cycusia. Może ten smoczek serio by pomógł, że byłby do zasypiania. Moze on chce zajesc te cofki i się wkurza. Ehh.. szkoda że nie mamy dobrego osteopaty w okolicy. Boje sie smoczka, bo corka nie miala i tylko to nas ratowalo i bylo dlugie kp, ze cycus byl jej smoczkiem.
    no corka wczoraj nie mogła sobie poradzić z faktem że nie jestem z nią. Julek był nieodkladalny. Ja zmęczona. Jej się nudziło chciała uwagi i stąd było jak było. Dziś moja mama przyjdzie pomóc wieczorem. Mam poczucie, że poległam i nie dałam rady.

03.2023 🩷
    04.2026 💙
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    Czasami się zastanawiam czy może ja od Julka nie wymagam zbyt częstego karmienia. Wyszłam dziś do fryzjera, minęły 2 h ponad jak wróciłam i już marudził i mocno szukał. I wtedy ładnie zjadł. Może ja go za często dostawiam i on szuka ukojenia w cofkach a nie mleka i stąd złość 🤔 oby ta neurologopeda coś mądrego podpowiedziała. Chociaż właśnie ja trochę widzę, że ciężko mu się ssie, ale znowu nie zawsze. I boję się że rzeczywiście ma jakiś problem z napięciem (choć tu fizjo mówił że nie ma się co czepiac az tak), mamy mieć kontrole do tego. Albo w buźce nie umie sobie poradzić z czymś. Tyle że wiem ze są maluszki, które mają gorsze problemy i sobie radzą i piją cycusia. Może ten smoczek serio by pomógł, że byłby do zasypiania. Moze on chce zajesc te cofki i się wkurza. Ehh.. szkoda że nie mamy dobrego osteopaty w okolicy. Boje sie smoczka, bo corka nie miala i tylko to nas ratowalo i bylo dlugie kp, ze cycus byl jej smoczkiem.
    no corka wczoraj nie mogła sobie poradzić z faktem że nie jestem z nią. Julek był nieodkladalny. Ja zmęczona. Jej się nudziło chciała uwagi i stąd było jak było. Dziś moja mama przyjdzie pomóc wieczorem. Mam poczucie, że poległam i nie dałam rady.
    A skąd jesteś? Ja mam świetną osteo do polecenia, ale w trójmieście . Mogę też podpytać dziewczyny z lipca 23 o polecenia.

2022
    07.11.⏸️
    2023
    07. (39+3) Ninka! 💖
    age.png

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistne

2025
    28.07. ⏸️

2026
    04. (38+6) Michaś 🐣
    age.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    A skąd jesteś? Ja mam świetną osteo do polecenia, ale w trójmieście . Mogę też podpytać dziewczyny z lipca 23 o polecenia.

Świętokrzyskie. Do Trójmiasta trochę daleko 😀. Ta neurologopeda pisała coś, że może trzeba będzie dziecko właśnie z osteo skonsultować, więc może mieć kogoś do polecenia.

03.2023 🩷
    04.2026 💙
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Też mam wrażenie że mała ulewa po moim mleku i wydaje mi się że może to być spowodowane tym że zasypia przy cycku i dobrze tego nie połknie ? Potem jej się cofa … pojęcia nie mam 🫣bardzo Cię rozumiem bo jeśli będę miała zrezygnować z kp to też będzie to obarczone pewnie płaczem i porażka dla mnie …. Póki co pije od początku ten felmaltiker , rano i wieczorem odciągam swoje i jakoś ciągniemy … w tym tygodniu ma być znowu położna zobacyzmy ile mała przybrała i czy dobrze przybiera , to też będzie dla mnie wyznacznik czy robię dobrze czy też nie …
    I to prawda szczęśliwa matka to i szczęśliwe dziecko , ja chcę dać jej to co najlepsze ale też nie chce kosztem swojego zdrowia psychicznego , póki co jeszcze walczymy zobacyzmy ją długo , trzymam za Ciebie kciuki ✊✊✊jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka pamiętaj ❤️

Jesteś mega dzielna i silna ♥️ pamiętaj, że jakąkolwiek decyzję podejmujesz - nie robisz krzywdy dziecku. Robisz wszystko, żeby mu pomóc i sobie. Bo gdy pomożesz sobie, pomagasz też jej. Ona nie będzie czuła różnicy czy to cyc czy butla jako maluch, ale będzie czuła twoje emocje i jeśli będzie to ulga, to ona też to poczuje ♥️
    Mój synek po piersi ulewał nosem i buźka, prężył się tak, że już mieliśmy osteopate ogarniać. Ale w między czasie weszło mi to załamanie i decyzja o przejściu na mm. Po mleku modyfikowanym jakoś tak się nie pręży, ma regularne kupki, położna oceniła że wszystko ok. Czasem coś uleje ale to są malutkie ilości. Karmię go z butli w pozycji pionowej i jeszcze w takiej zostawiam około 20 minut. Wtedy mały zasypia ale i mu się poodbija i na dodatek puści jakieś gazy, powierci się i zasypia. Potem mąż go zabiera do łóżeczka. No inaczej to wygląda niż na piersi.

Ccarolinaa, Olii lubią tę wiadomość

👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    •Utrogestan - plamienie w 7HBD

21.08.25 •BETA 1488
    10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
    24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
    13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍08.12.25 •II prenatalne - D 🩵
    age.png
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Tosia też codziennie ulewa, ale raczej powiedziałabym, że to wszystko jest w granicach normy. Rzadko ją odbijam, pewnie powinnam po każdym karmieniu i byłoby lepiej. Ogólnie czuję, że mam duży i szybki wpływ mleka, więc u nas pewnie to jest przyczyną. Również zdarza jej się zakrztusić, gdy karmię w pozycji klasycznej, ale ona wtedy się sama odrywa, przechyla główkę na bok i sobie kaszle (pamiętajcie żeby w takiej sytuacji nie pionizować nagle dziecka!).

Jest jedna rzecz, dzięki której czuję się jakbym wygrała na loterii - Tosia robi mało kup! 😆 Ze starszą czasami zużywaliśmy po trzy pieluchy przy jednym przewijaniu, wiecznie robiła kupy 🫠 Dziennie wychodziło blisko 20 zużytych pieluch!!!! A Tosia? Robi jedną lub dwie porządne giga kupy na dzień. Tak to można żyć 🤣

Idawoll, HimalayanDream, Pomarańczowa, Kitana, Uda się lubią tę wiadomość

94’ 👫 94’
    03.2023 córeczka 💖

29.07.2025 ⏸️ 12dpo
    20.08.2025 5mm 🦐
    25.11.2025 (20+2) 340g - połówkowe - dziewczynka 💖
    11.04.2026 (39+6) witaj maluszku 🥳🥳🥳

age.png
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciała po porodzie to ja nareszcie wracam „do siebie”. Brzuch się ładnie obkurczył. Jedynie biodra mam wciąż szerokie i w żadne spodnie się jeszcze nie mieszczę, ale przez ostatni miesiąc ciąży intensywnie zaopatrywałam się na Vinted w sukienki z wygodnym dekoltem do karmienia 🤪 A że u nas od piątku mają być upały to w sam raz się już przydadzą 😁

Uda się lubi tę wiadomość

94’ 👫 94’
    03.2023 córeczka 💖

29.07.2025 ⏸️ 12dpo
    20.08.2025 5mm 🦐
    25.11.2025 (20+2) 340g - połówkowe - dziewczynka 💖
    11.04.2026 (39+6) witaj maluszku 🥳🥳🥳

age.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona5 Haha, z tymi kupami jest u nas to samo. Starsza co karmienie robiła kupę, a młody jak zrobi 3, to się cieszę 😅 przez chwilę się nawet zastanawiałam, czy to okej, bo jednak przyzwyczajona byłam do tych 8-10 dziennie xD

Hermiona5 lubi tę wiadomość

2022
    07.11.⏸️
    2023
    07. (39+3) Ninka! 💖
    age.png

2024

2025
    28.07. ⏸️

2026
    04. (38+6) Michaś 🐣
    age.png
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupki są i to jakie 🙈 to ustrojstwo ciężko zetrzeć. Ja jestem od przewijania bo mąż by tą kupą pół domu usmarował, bo mały tak wywija nóżkami, jeździ po całej powierzchni no i przebieranie ze smoczkiem wypluwanym co 3 sekundy bo nienawidzi się przebierać 😆 dzięki Bogu, że mam mnóstwo neutralnych ciuszków bo nie ma szans by coś w biegu dopasować, musi być szybka akcja ze zmianą. Zacznę odliczać rekord w przebieraniu małego 🙈

👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    •Utrogestan - plamienie w 7HBD

21.08.25 •BETA 1488
    10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
    24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
    13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍08.12.25 •II prenatalne - D 🩵
    age.png
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    Ja poproszę w razie czego :) jestem z Trójmiasta a widzę że małej zdarza się ulewać .. w razie czego chętnie przyjmę polecajke

👩🏻 35 🧔🏻 37
    👶2018
    Starania o drugie👶
    od: 04.23
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
    08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
    07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
    3.1.1❄️4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3
    FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,88cb💔
    FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z <3 9.09- 1,92cm bobo <3
    8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki <3
    25.11 228 gram słodkości <3
    Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka <3
    preg.png
  • mon08kow Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u nas była położna i na takie napięcia i niespokojność zaleciła probiotyki Vivomixx. Także od jutra będe działać. Chyba kiedyś też krolik pisała, że u niektórych dzieci może być nietolerancja witaminy D, dziś mi się wyświetliła rolka o tym. Także najpierw spróbuję z probiotykiem, a jak to nie pomoże to zmiana witaminy D (mamy obecnie vigantol).

A z innej beczki, czy któraś z Was sprawdzała wyniki bibuły? Ja sprawdziłam i mnie nurtuje, czemu mukowiscydoza od piątku wisi jako "w trakcie badania" a reszta ma status "wykonano"... oczywiście w mojej głowie zmartwienia, czy to przypadkiem nie oznacza, że tą mukowiscydozę sprawdzają czy coś...

20 CS :) Po drodze: CB 💔, udrożnienie jajowodu ✅stymulacje letrozolem, potwierdzone monitoringiem ✅

09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski! <3
    💚 12.08. beta - 311 <3 💚 14.08. beta - 928 <3 💚 16.08. beta - 3061 <3

age.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zapomnialam a miałam to sprawdzić. Dobrze, że o tym piszesz.

U nas była dziś położna. Ogólnie mały dobrze przybiera, 45 g na dzień. Ale rozmawiałyśmy o tych nerwach, sprawdzała mu buźkę i mówiła, że nie do końca pracuje językiem jak powinien i że trochę ma buźkę pospinaną. Że może to wpływać na nerwy i fakt że może by zjadł więcej, ale mięśnie pospinane i nie może złapać rytmu. Oby ktoś coś wymyślił żeby pomóc bo w przypadku córki nic nie pomagało.

03.2023 🩷
    04.2026 💙
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Ja poproszę w razie czego :) jestem z Trójmiasta a widzę że małej zdarza się ulewać .. w razie czego chętnie przyjmę polecajke

FizjoEwa - przyjmuje w Sopocie. Rezerwacja wizyty przez booksy. No i ma jeden minus - bardzo ciężko znaleźć wolny termin. Niemniej warto polować, bo jest super skuteczna.
    To jej profil na insta:
    https://www.instagram.com/matka_osteopatka?igsh=cjMzN3l6b3h5c2th

2022
    07.11.⏸️
    2023
    07. (39+3) Ninka! 💖
    age.png

2024

2025
    28.07. ⏸️

2026
    04. (38+6) Michaś 🐣
    age.png
  • Pawix20 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon08kow wrote:
    Dziś u nas była położna i na takie napięcia i niespokojność zaleciła probiotyki Vivomixx. Także od jutra będe działać. Chyba kiedyś też krolik pisała, że u niektórych dzieci może być nietolerancja witaminy D, dziś mi się wyświetliła rolka o tym. Także najpierw spróbuję z probiotykiem, a jak to nie pomoże to zmiana witaminy D (mamy obecnie vigantol).

A z innej beczki, czy któraś z Was sprawdzała wyniki bibuły? Ja sprawdziłam i mnie nurtuje, czemu mukowiscydoza od piątku wisi jako "w trakcie badania" a reszta ma status "wykonano"... oczywiście w mojej głowie zmartwienia, czy to przypadkiem nie oznacza, że tą mukowiscydozę sprawdzają czy coś...
    Ja teraz sprawdziłam i szczerze nawet nie wiedziałam że tak można on-line 🙈 ogółem mówili w szpitalu że to dwa tygodnie trwa od pobrania

28👩🧔29
    PCOS
    🩷 06.2024
    💔💔 01.06.2025 👼👼
    ⏸️ 08.2025 ❤️‍🩹
    Jakub 💙04.2026
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon08kow wrote:

A gdzie się to sprawdza dokładnie? Mi powiedzieli w szpitalu, że jak byłoby coś nie tak, to by dzwonili.

2022
    07.11.⏸️
    2023
    07. (39+3) Ninka! 💖
    age.png

2024

2025
    28.07. ⏸️

2026
    04. (38+6) Michaś 🐣
    age.png
  • mon08kow Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    A gdzie się to sprawdza dokładnie? Mi powiedzieli w szpitalu, że jak byłoby coś nie tak, to by dzwonili.

Mi też tak mówili, ale trafiłam na post i ktoś pisał że można sprawdzic.

https://przesiew.imid.med.pl/badaniaprzesiewowe.html

I wpisujesz kod bibuły, który masz w książeczce zdrowia

Hermiona5 lubi tę wiadomość

20 CS :) Po drodze: CB 💔, udrożnienie jajowodu ✅stymulacje letrozolem, potwierdzone monitoringiem ✅

09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski! <3
    💚 12.08. beta - 311 <3 💚 14.08. beta - 928 <3 💚 16.08. beta - 3061 <3

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    U nas kupki są i to jakie 🙈 to ustrojstwo ciężko zetrzeć. Ja jestem od przewijania bo mąż by tą kupą pół domu usmarował, bo mały tak wywija nóżkami, jeździ po całej powierzchni no i przebieranie ze smoczkiem wypluwanym co 3 sekundy bo nienawidzi się przebierać 😆 dzięki Bogu, że mam mnóstwo neutralnych ciuszków bo nie ma szans by coś w biegu dopasować, musi być szybka akcja ze zmianą. Zacznę odliczać rekord w przebieraniu małego 🙈
    O jezu tak. Na przewijaku młody odwala breakdance i wszystko mam w tej kupie, która jest w pieluszce co chwilę, a nawet wielokrotnie ląduje jeszcze na przewijaku na podkładzie podczas samego procesu przewijania. 🤡 Za pierwszym razem się pamiętam popłakałam, jak walnął mi trzy takie "na wolności" a ostatnia dodatkowo była "na wypasie" i się cały w niej wytaplał. 😵 Waciki to mi idą jak woda przez to.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon08kow wrote:

Mi położna mówiła, że oni co chwilę zmieniają tam metody tych badań i często są różne kwiatki typu "do sprawdzenia ponownie" z tego powodu. I ze ostatnio znowu jest fala takich właśnie przypadków, żeby się nie bać jak coś będzie długo się tam mieliło albo będzie wymagało powtórki.

mon08kow lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
  • lady_89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My jeszcze w szpitalu, możliwe że w czwartek wyjdziemy bo ma jeszcze mieć robione USG czaszkowe i rdzeniowe( o ile nie pomyliłam nazw) przez owinięcie pępowiną w koło szyi. Mała jest cudowna i wynagradza wszystko, karmimy się tylko cycem i nawet jakoś nam to wychodzi wiadomo nie jest idealnie ale powoli do przodu.

Co do porodu poszło szybko jak na pierwszy raz bo gdzieś koło 3 w nocy zaczęły mnie łapać bóle krzyżowe i tak przeleżałam jeszcze do 5:30 jakoś i poszłam do położnych powiedzieć że chyba rodzę, oczywiście po zbadaniu jakieś 3 cm więc zaproponowały mi prysznic pod którym siedziałam gdzieś do 7 później wyszłam i dali mi TENS z którym sobie chodziłam i tak gdzieś koło 8 podpieli mnie pod KTG i zbadali a tam już 8 cm i wtedy dojechał mój mąż i zaczęłam po chwili mnieć skórcze parte. Oczywiście wszystko szło dobrze aż do momentu gdy mała przy każdym skórczu wychodziła bliżej wyjścia zaś po skurczu się cofała, położn szukała sposobu jak ją zatrzymać ale to trwało dłuższa chwilę po czym padła decyzja o nacięciu krocza i po chwili mała była już na świecie.

siesiepy, Idawoll, Hermiona5, Uda się, mon08kow, Pomarańczowa, Monimoniii lubią tę wiadomość

starania od 2013 roku
    04.2021 💔poronienie samoistne

2025 pierwsze ivf
    26.05.25 punkcja
    29.07.25 pierwszy transfer
    09.08.25 beta 169
    12.08.25 beta 611
    21.08.25 pierwsze USG i💖
    08.09.25 CRL 1.95 cm
    15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
    07.10.25 Badania prenatalne
    07.11.25 202g dziewczynki
    01.12.25 Badania połówkowe

preg.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    Jeśli nie miałaś problemów w ciąży związanych z krzepliwością to nie dają teraz każdej pacjentce. Mi pielęgniarki nie dały w zaleceniach. A potem w domu zobaczyłam, że lekarz wypisał receptę mimo to. Rozmawiałam ze swoją ginekolog to mówiła, że teraz mają takie zalecenia, ale ona mi radzi jednak robić te zastrzyki, bo dawniej wszystkie kobiety po cc miały robić. Tyle że fakt, teraz nie każdej zapisują.

O widzisz. A ja słyszałam, że jeśli kobieta jest po nagłym CC to jakby z automatu powinna dostać. Pamiętam koleżanka z sali również po cc dostała zastrzyki choć wcześniej nie miała w ciąży ani nic. Pamiętam jeszcze jaka przerażona była, że coś będzie musiała wykluwać do brzucha

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+1) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+6) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

age.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mieliśmy pierwsze szczepienie, Michasia ma 3450g i 53cm. Na razie znosi bez problemu szczepienie, nie ma ani goraczki ani nie widać aby ja coś bolało 💪

Hermiona5, mon08kow, Pomarańczowa lubią tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+1) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+6) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

age.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ