🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Czasami się zastanawiam czy może ja od Julka nie wymagam zbyt częstego karmienia. Wyszłam dziś do fryzjera, minęły 2 h ponad jak wróciłam i już marudził i mocno szukał. I wtedy ładnie zjadł. Może ja go za często dostawiam i on szuka ukojenia w cofkach a nie mleka i stąd złość 🤔 oby ta neurologopeda coś mądrego podpowiedziała. Chociaż właśnie ja trochę widzę, że ciężko mu się ssie, ale znowu nie zawsze. I boję się że rzeczywiście ma jakiś problem z napięciem (choć tu fizjo mówił że nie ma się co czepiac az tak), mamy mieć kontrole do tego. Albo w buźce nie umie sobie poradzić z czymś. Tyle że wiem ze są maluszki, które mają gorsze problemy i sobie radzą i piją cycusia. Może ten smoczek serio by pomógł, że byłby do zasypiania. Moze on chce zajesc te cofki i się wkurza. Ehh.. szkoda że nie mamy dobrego osteopaty w okolicy. Boje sie smoczka, bo corka nie miala i tylko to nas ratowalo i bylo dlugie kp, ze cycus byl jej smoczkiem.
no corka wczoraj nie mogła sobie poradzić z faktem że nie jestem z nią. Julek był nieodkladalny. Ja zmęczona. Jej się nudziło chciała uwagi i stąd było jak było. Dziś moja mama przyjdzie pomóc wieczorem. Mam poczucie, że poległam i nie dałam rady.03.2023 🩷
04.2026 💙 -
A skąd jesteś? Ja mam świetną osteo do polecenia, ale w trójmieście . Mogę też podpytać dziewczyny z lipca 23 o polecenia.Pomarańczowa wrote:Czasami się zastanawiam czy może ja od Julka nie wymagam zbyt częstego karmienia. Wyszłam dziś do fryzjera, minęły 2 h ponad jak wróciłam i już marudził i mocno szukał. I wtedy ładnie zjadł. Może ja go za często dostawiam i on szuka ukojenia w cofkach a nie mleka i stąd złość 🤔 oby ta neurologopeda coś mądrego podpowiedziała. Chociaż właśnie ja trochę widzę, że ciężko mu się ssie, ale znowu nie zawsze. I boję się że rzeczywiście ma jakiś problem z napięciem (choć tu fizjo mówił że nie ma się co czepiac az tak), mamy mieć kontrole do tego. Albo w buźce nie umie sobie poradzić z czymś. Tyle że wiem ze są maluszki, które mają gorsze problemy i sobie radzą i piją cycusia. Może ten smoczek serio by pomógł, że byłby do zasypiania. Moze on chce zajesc te cofki i się wkurza. Ehh.. szkoda że nie mamy dobrego osteopaty w okolicy. Boje sie smoczka, bo corka nie miala i tylko to nas ratowalo i bylo dlugie kp, ze cycus byl jej smoczkiem.
no corka wczoraj nie mogła sobie poradzić z faktem że nie jestem z nią. Julek był nieodkladalny. Ja zmęczona. Jej się nudziło chciała uwagi i stąd było jak było. Dziś moja mama przyjdzie pomóc wieczorem. Mam poczucie, że poległam i nie dałam rady.
-
Idawoll wrote:A skąd jesteś? Ja mam świetną osteo do polecenia, ale w trójmieście . Mogę też podpytać dziewczyny z lipca 23 o polecenia.
Świętokrzyskie. Do Trójmiasta trochę daleko 😀. Ta neurologopeda pisała coś, że może trzeba będzie dziecko właśnie z osteo skonsultować, więc może mieć kogoś do polecenia.03.2023 🩷
04.2026 💙 -
Ccarolinaa wrote:Też mam wrażenie że mała ulewa po moim mleku i wydaje mi się że może to być spowodowane tym że zasypia przy cycku i dobrze tego nie połknie ? Potem jej się cofa … pojęcia nie mam 🫣bardzo Cię rozumiem bo jeśli będę miała zrezygnować z kp to też będzie to obarczone pewnie płaczem i porażka dla mnie …. Póki co pije od początku ten felmaltiker , rano i wieczorem odciągam swoje i jakoś ciągniemy … w tym tygodniu ma być znowu położna zobacyzmy ile mała przybrała i czy dobrze przybiera , to też będzie dla mnie wyznacznik czy robię dobrze czy też nie …
I to prawda szczęśliwa matka to i szczęśliwe dziecko , ja chcę dać jej to co najlepsze ale też nie chce kosztem swojego zdrowia psychicznego , póki co jeszcze walczymy zobacyzmy ją długo , trzymam za Ciebie kciuki ✊✊✊jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka pamiętaj ❤️
Jesteś mega dzielna i silna ♥️ pamiętaj, że jakąkolwiek decyzję podejmujesz - nie robisz krzywdy dziecku. Robisz wszystko, żeby mu pomóc i sobie. Bo gdy pomożesz sobie, pomagasz też jej. Ona nie będzie czuła różnicy czy to cyc czy butla jako maluch, ale będzie czuła twoje emocje i jeśli będzie to ulga, to ona też to poczuje ♥️
Mój synek po piersi ulewał nosem i buźka, prężył się tak, że już mieliśmy osteopate ogarniać. Ale w między czasie weszło mi to załamanie i decyzja o przejściu na mm. Po mleku modyfikowanym jakoś tak się nie pręży, ma regularne kupki, położna oceniła że wszystko ok. Czasem coś uleje ale to są malutkie ilości. Karmię go z butli w pozycji pionowej i jeszcze w takiej zostawiam około 20 minut. Wtedy mały zasypia ale i mu się poodbija i na dodatek puści jakieś gazy, powierci się i zasypia. Potem mąż go zabiera do łóżeczka. No inaczej to wygląda niż na piersi.
Ccarolinaa lubi tę wiadomość
-
Moja Tosia też codziennie ulewa, ale raczej powiedziałabym, że to wszystko jest w granicach normy. Rzadko ją odbijam, pewnie powinnam po każdym karmieniu i byłoby lepiej. Ogólnie czuję, że mam duży i szybki wpływ mleka, więc u nas pewnie to jest przyczyną. Również zdarza jej się zakrztusić, gdy karmię w pozycji klasycznej, ale ona wtedy się sama odrywa, przechyla główkę na bok i sobie kaszle (pamiętajcie żeby w takiej sytuacji nie pionizować nagle dziecka!).
Jest jedna rzecz, dzięki której czuję się jakbym wygrała na loterii - Tosia robi mało kup! 😆 Ze starszą czasami zużywaliśmy po trzy pieluchy przy jednym przewijaniu, wiecznie robiła kupy 🫠 Dziennie wychodziło blisko 20 zużytych pieluch!!!! A Tosia? Robi jedną lub dwie porządne giga kupy na dzień. Tak to można żyć 🤣
Idawoll lubi tę wiadomość
-
Co do ciała po porodzie to ja nareszcie wracam „do siebie”. Brzuch się ładnie obkurczył. Jedynie biodra mam wciąż szerokie i w żadne spodnie się jeszcze nie mieszczę, ale przez ostatni miesiąc ciąży intensywnie zaopatrywałam się na Vinted w sukienki z wygodnym dekoltem do karmienia 🤪 A że u nas od piątku mają być upały to w sam raz się już przydadzą 😁
-
Hermiona5 Haha, z tymi kupami jest u nas to samo. Starsza co karmienie robiła kupę, a młody jak zrobi 3, to się cieszę 😅 przez chwilę się nawet zastanawiałam, czy to okej, bo jednak przyzwyczajona byłam do tych 8-10 dziennie xD
-
U nas kupki są i to jakie 🙈 to ustrojstwo ciężko zetrzeć. Ja jestem od przewijania bo mąż by tą kupą pół domu usmarował, bo mały tak wywija nóżkami, jeździ po całej powierzchni no i przebieranie ze smoczkiem wypluwanym co 3 sekundy bo nienawidzi się przebierać 😆 dzięki Bogu, że mam mnóstwo neutralnych ciuszków bo nie ma szans by coś w biegu dopasować, musi być szybka akcja ze zmianą. Zacznę odliczać rekord w przebieraniu małego 🙈
-
Ja poproszę w razie czegoIdawoll wrote:A skąd jesteś? Ja mam świetną osteo do polecenia, ale w trójmieście . Mogę też podpytać dziewczyny z lipca 23 o polecenia.
jestem z Trójmiasta a widzę że małej zdarza się ulewać .. w razie czego chętnie przyjmę polecajke
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,88cb💔
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z
9.09- 1,92cm bobo 
8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki
25.11 228 gram słodkości
Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka

-
Dziś u nas była położna i na takie napięcia i niespokojność zaleciła probiotyki Vivomixx. Także od jutra będe działać. Chyba kiedyś też krolik pisała, że u niektórych dzieci może być nietolerancja witaminy D, dziś mi się wyświetliła rolka o tym. Także najpierw spróbuję z probiotykiem, a jak to nie pomoże to zmiana witaminy D (mamy obecnie vigantol).
A z innej beczki, czy któraś z Was sprawdzała wyniki bibuły? Ja sprawdziłam i mnie nurtuje, czemu mukowiscydoza od piątku wisi jako "w trakcie badania" a reszta ma status "wykonano"... oczywiście w mojej głowie zmartwienia, czy to przypadkiem nie oznacza, że tą mukowiscydozę sprawdzają czy coś... -
Ja właśnie zapomnialam a miałam to sprawdzić. Dobrze, że o tym piszesz.
U nas była dziś położna. Ogólnie mały dobrze przybiera, 45 g na dzień. Ale rozmawiałyśmy o tych nerwach, sprawdzała mu buźkę i mówiła, że nie do końca pracuje językiem jak powinien i że trochę ma buźkę pospinaną. Że może to wpływać na nerwy i fakt że może by zjadł więcej, ale mięśnie pospinane i nie może złapać rytmu. Oby ktoś coś wymyślił żeby pomóc bo w przypadku córki nic nie pomagało.03.2023 🩷
04.2026 💙 -
Ccarolinaa wrote:Ja poproszę w razie czego
jestem z Trójmiasta a widzę że małej zdarza się ulewać .. w razie czego chętnie przyjmę polecajke
FizjoEwa - przyjmuje w Sopocie. Rezerwacja wizyty przez booksy. No i ma jeden minus - bardzo ciężko znaleźć wolny termin. Niemniej warto polować, bo jest super skuteczna.
To jej profil na insta:
https://www.instagram.com/matka_osteopatka?igsh=cjMzN3l6b3h5c2th -
Ja teraz sprawdziłam i szczerze nawet nie wiedziałam że tak można on-line 🙈 ogółem mówili w szpitalu że to dwa tygodnie trwa od pobraniamon08kow wrote:Dziś u nas była położna i na takie napięcia i niespokojność zaleciła probiotyki Vivomixx. Także od jutra będe działać. Chyba kiedyś też krolik pisała, że u niektórych dzieci może być nietolerancja witaminy D, dziś mi się wyświetliła rolka o tym. Także najpierw spróbuję z probiotykiem, a jak to nie pomoże to zmiana witaminy D (mamy obecnie vigantol).
A z innej beczki, czy któraś z Was sprawdzała wyniki bibuły? Ja sprawdziłam i mnie nurtuje, czemu mukowiscydoza od piątku wisi jako "w trakcie badania" a reszta ma status "wykonano"... oczywiście w mojej głowie zmartwienia, czy to przypadkiem nie oznacza, że tą mukowiscydozę sprawdzają czy coś...28👩🧔29
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025 ❤️🩹
Jakub 💙04.2026 -