Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo wam gratuluje dzieciaczkow. Niech rosna i sie dobrze chowaja. Bylam z wami na poczatku niestety musialam was opuscic, choc czasami do was zagladalam. Ale sie zlozylo ze w 3 cyklu po tym przykrym zdarzeniu udalo sie zajsc naturalnie.

Saffy, Hermiona5, eM 🌺, Pomarańczowa, Cami, Idawoll lubią tę wiadomość

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm
    ♡ 12+5 tc 6,9 cm 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    ♡ 14 tc 🐨 92 gram
    ♡ 18tc 🦫 238 gram ( wciąż nie znam płci ale w brzuszku się wierci)
    ♡ 19+2 tc baby girl 🩷🩷🩷
    ♡ 20+5 tc 🐹418g
    preg.png

Czekamy na Marcelinke 🩷
  • Saffy Koleżanka

Wysłany: 19 lipca, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również gratuluję wszystkim kwietniowym mamom <3 Czasami Was podczytywałam, ale zawsze brakowało czasu, by napisać coś od siebie.

Gratulacje i dla tych z trudniejszymi dieciaczkami: cierpliwości i wytrwałości:)

Hermiona5, eM 🌺, Pomarańczowa, Idawoll lubią tę wiadomość

30 👫 32

18.08⏸️

15.09. 1,03 cm 💖
    13.10. 5,4 cm
    22.10. 7,1 cm

age.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙂 mam nadzieje, ze u wszystkich wszystko dobrze :)
    Miałam się odezwać co u Julka. I tak czekałam na jakiś lepszy moment, ale prawda jest taka, że u nas jest tak na prawdę caly czas tak samo. Wiadomo, Julek jest starszy, więc lepiej toleruje okna aktywności, do tego mozna już coś więcej porobić, fajnie wchodzi w interakcje. Uwielbia Lilianke. Do nikogo się tak nie śmieje jak do niej 🥹
    Natomiast nadal kiepsko je. Beznadziejnie zasypia. Jest turbo trudny w regulacji i to co działało wczoraj, nagle nie działa dzisiaj. Kiedy wydaje mi się, że jest troche lepiej, przychodzi bardzo ciężki dzień. I chyba dotyka nas regres 4 msc, bo drzemki to dramat. A u niego zasypianie wiaze sie z karmieniem, takze dzieje sie.
    Rośnie też tak sobie. W tym temacie mam największe zmartwienie i moja głowa cierpi, ale muszę czasem odpuścić, bo wiem ze robię wszystko co się da.
    Była u nas kolejna cdl, ale podcięła mi mocno skrzydła. Karmiła siłą Julka butelką i tak bardzo namieszala, że żałuję, że w ogóle przyjechała. Mowilam jej, ze ja bylam w terpii karmienia z Lilianką i to co robi jest karmieniem na sile, to stwierdzila, ze ja sie za latwo poddaje. A ja 4 msc szukam dla nas drogi :(
    Butelka Julkowi bardzo miesza. Ma jak z piersią. Raz wypije, raz nie. A do tego potem już w ogóle nie może się zdecydować co chce zjeść. A wcale nie jest spokojniejszy, nie spi lepiej, nie usypia się lepiej itd.
    I ogólnie odwiedzamy kolejnych specjalistów żeby dowiedzieć się, że on nerwowy, że wrażliwy, że ma nadwrażliwość w buzi. Że może my do niego źle podchodzimy... A ja przecież od początku widziałam, że coś nietak i szukam pomocy. No i co mi że wiem że wrażliwy jak jesc musi. :( ale no nic pchamy to jakoś do przodu.
    Mam nadzieję, że lato Wam dobrze mija i maluszki przynoszą same piękne chwile 🩵 pewnie obroty już po malu wkraczają i robi się wesoło 😀

Idawoll lubi tę wiadomość

03.2023 🩷
    04.2026 💙
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pomarańczowa, cieszę się, że się odezwałaś 😊
    Czyli u Was dalej bez zmian. Tyle dobrego, że niedługo będzie można zacząć dietę rozszerzać. A jak Ty się w tym wszystkim czujesz? Masz pomoc?
    Cudownie obserwuje się więź między rodzeństwem ♥️ moja też jest zapatrzona w starszą siostrę. Ostatnio się natknęłam na rolkę na Ig, że dla „drugich” dzieci mama i tata nigdy nie będą ulubionym człowiekiem, tylko właśnie rodzeństwo 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 13:40

Idawoll lubi tę wiadomość

94’ 👫 94’
    03.2023 córeczka 💖

29.07.2025 ⏸️ 12dpo
    20.08.2025 5mm 🦐
    25.11.2025 (20+2) 340g - połówkowe - dziewczynka 💖
    11.04.2026 (39+6) witaj maluszku 🥳🥳🥳

age.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona5 wrote:
    Hej Pomarańczowa, cieszę się, że się odezwałaś 😊
    Czyli u Was dalej bez zmian. Tyle dobrego, że niedługo będzie można zacząć dietę rozszerzać. A jak Ty się w tym wszystkim czujesz? Masz pomoc?
    Cudownie obserwuje się więź między rodzeństwem ♥️ moja też jest zapatrzona w starszą siostrę. Ostatnio się natknęłam na rolkę na Ig, że dla „drugich” dzieci mama i tata nigdy nie będą ulubionym człowiekiem, tylko właśnie rodzeństwo 😃

I to chyba tak jest, że rodzeństwo jest najfajniejsze, bo widzę tą radość na Lilianke a na nas 😀🥹
    No ja się czuje średnio. Czasami nawet bardzo słabo. Mam pomoc, nawet nie ma innej opcji, musi ktoś być kto pomaga mi przy Liliance, bo inaczej na czas usypiania musiałaby siedzieć sama :( a na przykład usypianie wieczorne jest nadal bardzo ciężkie i trudne.
    Walczę o to wszystko, tylko chyba przez to że już raz ta historia się działa, to ja nie mam za bardzo zasobów. No co bym nie robiła Julek zjada za mało. Bronie się bardzo przed wciskaniem i bazuje na tym co on wybiera, ale nie możemy osiągnąć momentu żeby sam ruszyl z ilościami co mnie potwornie dołuje. Już nawet nie to że Julek jest mocnym hnb i to macierzynstwo jest trudne, tylko znowu taka prosta czynność jak karmienie mi nie wyszła.

03.2023 🩷
    04.2026 💙
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    I to chyba tak jest, że rodzeństwo jest najfajniejsze, bo widzę tą radość na Lilianke a na nas 😀🥹
    No ja się czuje średnio. Czasami nawet bardzo słabo. Mam pomoc, nawet nie ma innej opcji, musi ktoś być kto pomaga mi przy Liliance, bo inaczej na czas usypiania musiałaby siedzieć sama :( a na przykład usypianie wieczorne jest nadal bardzo ciężkie i trudne.
    Walczę o to wszystko, tylko chyba przez to że już raz ta historia się działa, to ja nie mam za bardzo zasobów. No co bym nie robiła Julek zjada za mało. Bronie się bardzo przed wciskaniem i bazuje na tym co on wybiera, ale nie możemy osiągnąć momentu żeby sam ruszyl z ilościami co mnie potwornie dołuje. Już nawet nie to że Julek jest mocnym hnb i to macierzynstwo jest trudne, tylko znowu taka prosta czynność jak karmienie mi nie wyszła.

Całe szczęście, że masz pomoc i że zawsze ktoś może być z Lilianką. Jesteś bardzo silna, że dałaś radę przez te cztery miesiące walczyć o każdy zjedzony mililitr. Mieć taką mamę to skarb ♥️ Trzymaj się tam i mam nadzieję, że dzień, w którym wszelkie dolegliwości i przeszkody w jedzeniu miną zbliża się bardzo szybko!

Pomarańczowa lubi tę wiadomość

94’ 👫 94’
    03.2023 córeczka 💖

29.07.2025 ⏸️ 12dpo
    20.08.2025 5mm 🦐
    25.11.2025 (20+2) 340g - połówkowe - dziewczynka 💖
    11.04.2026 (39+6) witaj maluszku 🥳🥳🥳

age.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa - super, że się odezwałaś. Tulę Cię mocno za te trudy macierzyństwa. Mam nadzieję, że etap RD poprawi Waszą sytuację.

Dziewczyny, które nie są z nami na grupie - co u Was słychać? Jak maluchy?

2022
    07.11.⏸️
    2023
    07. (39+3) Ninka! 💖
    age.png

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistne

2025
    28.07. ⏸️

2026
    04. (38+6) Michaś 🐣
    age.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam 💛 Wam również wszystkiego dobrego.
    Na razie co do rd to Julek nie czai kompletnie. Mam filmiki gdzie jednak Lilianka na jego etapie na prawdę pięknie ogarniała łyżeczkę. Także musimy czekać. Fakt kaszka cofa się zdecydowanie mniej niż na przykład mleko ze strzykawki. Ale no jeszcze to niego czas. Najgorsze jest chyba dla mnie to, że on rośnie i nic sam z siebie nie poprawia się. Dojrzewa układ pokarmowy i nerwowy a poprawy brak. Byłam taka zła na cdl, bo wcisnęła mu butelkę i nie nastąpiła poprawa. Też liczyłam że się zapcha, to w końcu będzie nasycony i spokojny, a on odstawił cyrk na piersi, której się domagał jako regulatora i spał 20 min :/

03.2023 🩷
    04.2026 💙
‹‹ 419 420 421 422 423
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ