🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:O jezu tak. Na przewijaku młody odwala breakdance i wszystko mam w tej kupie, która jest w pieluszce co chwilę, a nawet wielokrotnie ląduje jeszcze na przewijaku na podkładzie podczas samego procesu przewijania. 🤡 Za pierwszym razem się pamiętam popłakałam, jak walnął mi trzy takie "na wolności" a ostatnia dodatkowo była "na wypasie" i się cały w niej wytaplał. 😵 Waciki to mi idą jak woda przez to.
Opisujesz mnie trzy lata temu 😆 miałam dokładnie tak samo ze starszą, a kupy robiła tak strzelające, że leciały na pół metra 😆
siesiepy lubi tę wiadomość
-
sallvie wrote:O widzisz. A ja słyszałam, że jeśli kobieta jest po nagłym CC to jakby z automatu powinna dostać. Pamiętam koleżanka z sali również po cc dostała zastrzyki choć wcześniej nie miała w ciąży ani nic. Pamiętam jeszcze jaka przerażona była, że coś będzie musiała wykluwać do brzucha
Hmm, mi położne w szpitalu wykonywały te zastrzyki i mówiły, że do domu pewnie też dostanę, ale nie dostałam 🤔 Po pierwszym cięciu trzy lata temu też nie miałam zaleceń, aby w domu robić zastrzyki 🤔 -
siesiepy wrote:O jezu tak. Na przewijaku młody odwala breakdance i wszystko mam w tej kupie, która jest w pieluszce co chwilę, a nawet wielokrotnie ląduje jeszcze na przewijaku na podkładzie podczas samego procesu przewijania. 🤡 Za pierwszym razem się pamiętam popłakałam, jak walnął mi trzy takie "na wolności" a ostatnia dodatkowo była "na wypasie" i się cały w niej wytaplał. 😵 Waciki to mi idą jak woda przez to.
No dokładnie mamy tak samo 🫠 i w tej kupie jestem ja, on, ciuszki… i też tona wacików u nas idzie hurtowo. Jeszcze uwielbia sobie dorabiać w trakcie przewijania i ja go tu ładnie oporządzę a tu dawaj znów fabryka i znów wycieranie 😵💫 a najbardziej mnie rozwala, że ma tyle siły by przemieszczać się po całej powierzchni jak dżdżownica na sterydach.
Młody dziś trochę niespokojny wieczorem, ciężko go uspać. Widać, że bardzo chce spać ale ciągle coś go wybudza. Podejrzewam brzuszek 😔 mocno ssie smoczek, próbuje się wyregulować ale się nie udaje. Głodny nie jest, przebrany świeżo. Zapowiada się ciężka noc 🙈
Stosujemy u niego Dicoflor z polecenia położnej i dajemy witaminę D z D- vitum. Ciekawa ta sprawa z nietolerancja witaminy D. Człowiek już sam nie wie co może wpływać na takie niepokoje u malucha 🙈
siesiepy lubi tę wiadomość
-
z wit d faktycznie ciekawe ale to chyba zależy w czym jest rozpuszczona, w jakim oleju.
my już raz zmieniliśmy teraz jest jovit D3 odpukać narazie ok.
my także jesteśmy z grupy problemów brzuszkowych
głównie karmię kp/kpi ale czasem wjeżdża mm - kupiłam Bebilon Comfort 1 na kolki i jest spoko
do każdego posiłku dodaję 3 krople espumisanu i 5 delicolu
z polecenia pediatry probiotyki dicoflor baby.
dzisiaj poza porankiem był pierwszym spokojnym brzuszkowo dniem ale leciały turbo kupy więc może coś musiało się oczyścić.
Lianaa ja także mam różne momenty tego połogu i zderzenia moich oczekiwań czy planów z rzeczywistością.
nadmiernie wziełam do głowy narrację że dziecko najważniejsze ze sama siebie dociskam ( ale już z tym pracuje
)
dzisiaj rano jak Franek miał jakąś fazę na płacz a ja nosłam go już jakiś czas i każda pozycja nie była dobra to poprostu sie rozpłakałam. Cicho ale łzy leciały mi jak grochy.. i nosiłam i płakałam a on..przestał. zamiast sie cieszyc to sie smuciłam że on wyczuł moje emocje i go dociskam swoimi trudnościmi, hheh chora głowa hahhaha
jutro mam terapię to o tym pogadam.
połóg jest trudny, emocje, hormony, stres i to zmęczenie.. fajnie ze sobie tutaj o tym piszemy bo czuje ze nie jestem sama i daje mi to nadzieje ze będzie lepiej
SKOK ROZWOJOWY - dziewczyny czy obserwujecie już może sygnały zbliżania się do 1 skoku?
u nas 4 tyg a mam wrażenie że młody szykuje upgrade systemu ( zmiana snu - trochę regresu, zmiana apetytu, drażliwość, mamoza, pobudliwośc ze zmianą w apatię - jakie u was doświadczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 22:52
👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
19.08.2025 mamy ❤️
29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek
19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
27.01 wizyta 🩺
04.02 III prenatalne🩺
12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

-
Uda się większość witamin D jest na oleju mct, dlatego pamiętam ja szukałam takiej bez oleju mct i mam na oliwie. Mct lubi działać niefajnie na brzuchy, nie tylko u dzieci
Liana, hermiona to taki pełzający przewód pokarmowy. 👀 W kolorze musztardowym.
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️35♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB