X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine trzymaj się kochana. wiem, że leżenie jest ciężkie, ale leż i na pewno będzie dobrze! ja od poniedziałku psychicznie już nastawiłam się na leżenie choć może tego uniknę, bo dzisiaj brzuch miękki. w czwarte zobaczymy szyjkę, czy ten twardy brzuch na nią wpływa. ja od początku mam około 3,5-3,2 więc bez szału.

Lispiekne ciuszki!

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    wróciłam z wizyty i jestem załamana :( szyjka z 36mm skróciła się do 25, mimo że i tak przez większosć czasu leżałam - wstawałam tylko zrobić szybki obiad, czy raz na dwa dni 15min spacer, a tak to ciągle leżałam. Teraz mogę wstawać tylko do toalety. Kolejna wizyta 5 stycznia.

Lekarz nie mowil o założeniu passera? Nie trzeba wtedy iść do szpitala, on moze sam założyć w gabinecie. Albo ma je na stanie, albo można kupić cos koło 170zl i założyć. Ponoć bezbolesnie a dobrze trzymają szyjkę, zjednuje je sie tak jak szew chyba koło 37tc. Moze podpytaj bądź poszukał lekarza, który to założy-będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nehrika trzymam kciuki, daj znać po usg.

Sunshine współczuję, leż i odpoczywaj, będzie dobrze :*

Lis śliczne ubranka <3 Jestem zakochana we wszystkich :D

Dziewczyny a ja mam pytanie, może głupie. Dzisiaj mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, położna ostatnio przez telefon mówiła o butach na zmianę i mówiła, że mają to być wygodne kapcie albo nawet w skarpetkach mogę być, no i mąż też jakieś klapki czy kapcie.
    No i dzisiaj mnie naszła taka myśl, czy dobrze ją zrozumiałam. Bo "buty na zmianę" można rozumieć różnie, teoretycznie mogę wziąć szpilki i też będą butami na zmianę :P No ale te kapcie to już sama nie wiem czy ona miała na myśli właśnie kapcie czy tak jak się np. mówiło w szkole "kapcie na zmianę" a wszyscy mieli jakieś trampki, halówki czy tenisówki. Nie chcę sytuacji, że wszyscy będą właśnie w jakimś bardziej sportowym obuwiu a ja jedna z kapciami wyskoczę :P A nie mam kogo zapytać :/ A też kilku par butów nie będę ze sobą nosić :P

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon jak byłam się zapisać do szkoły i trwały zajęcia to wszystie dziewczyny były w legginsach i adidasach

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Lekarz nie mowil o założeniu passera? Nie trzeba wtedy iść do szpitala, on moze sam założyć w gabinecie. Albo ma je na stanie, albo można kupić cos koło 170zl i założyć. Ponoć bezbolesnie a dobrze trzymają szyjkę, zjednuje je sie tak jak szew chyba koło 37tc. Moze podpytaj bądź poszukał lekarza, który to założy-będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki

jeśli do kolejnej wizyty (5 stycznia) szyjka się dalej skróci to będzie zakładany szew.
    Mój lekarz mówi, że szew jest pewniejszy niż pessar.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę, o to link do aukcji charytatywnej na rzecz Kubusia na FB :)

https://www.facebook.com/groups/316947028677794/349837925388704/?notif_t=group_activity&notif_id=1481637976015830

To nie jest tak, że są tu tylko ubranka, wystawiać na aukcje można WSZYSTKO. Oczywiście nie mam nic przeciwko byście licytowały otulacz, który wstawiłam, w końcu o to chodzi aby kwota była jak największa :) A ja sama nie jestem na niego jakoś szalenie nastawiona, po prostu za ta cenę wzięłabym, ale jeśli któraś jest chętna dać więcej to śmiało :)

Reni1982 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    jeśli do kolejnej wizyty (5 stycznia) szyjka się dalej skróci to będzie zakładany szew.
    Mój lekarz mówi, że szew jest pewniejszy niż pessar.

No to dobrze, ze jest plan. Ja tez ze szwem, dlatego obstawiam, ze Michaś zawita do nas w marcu jak zdejmą go. Nie brałam pod uwagi szwu, bo czytałam ze zakładają go do 24tc-ale oczywiście Teoja Pani doktor ma większa wiedzę ode mnie, bądź doktor google :) moze jak założą będziesz spokojniejsza. Mi sie wydłużyła szyjka po szwie i zamknęła bo rozwarcie juz miałam. Za tydzień w czwartek ide na kontrole zobaczymy jak tam szew trzyma i czy szyjka sie nie skraca. Tobie rownież życzę aby wszystko poszło po Twojej myśli. Juz zaraz wchodzimy w 3co trymestr i bedzie z górki, ja w to wierze :)

Milka1991, sunshine lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny damy radę :) nie zakładają te szwy jak muszą, oby nasze dzieciaki były zdrowe :) mi się udało umówić na usg na poniedziałek :) zwolnił się termin więc go wzięłam, zawsze to kilka dni wcześniej będę wiedziała co i jak. brzuszek zrobił mi się teraz troszkę twardszy, ale ponad pół godziny stałam robiłam obiad więc chyba miał prawo :) teraz odpocznę i na pewno zrobi się mięciutki ;D

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj cały dzien twardy i w nocy sie fatalnie czułam bo tez jak kamień. Nie mogłam sie przekręcić ani nic. Rano jeszcze trzymał ale juz puściło teraz jest ok. Zobaczymy jak długo :) za tydzień w czwartek mam wizyte, biorę magnez, duphaston, luteinę no powinno działać-zobaczymy. No spy nie mogę juz brać wiec ratuje sie magnezem :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy. Jak myślicie który jest fajniejszy z punktu widzenia 1,5 rocznego chłopca, który uwielbia samochody? Rodzice chcą kupić któryś dla Franka, ale zdania są podzielone, ja nie widziałam ich na żywo, może Wy widziałyście i możecie doradzić?
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20101871/
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50320198/

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Dziewczyny mam bardzo zły wynik wczorajszego badania. Dzwonił lekarz z Warszawy. Dziś w trybie pilnym jadę na usg do Lublina

ehhh kurcze... liczyłam że nadal będzie wszystko w porządku z Wami :( Trzymaj się i daj znać jak po USG.
    sunshine wrote:
    wróciłam z wizyty i jestem załamana :( szyjka z 36mm skróciła się do 25, mimo że i tak przez większosć czasu leżałam - wstawałam tylko zrobić szybki obiad, czy raz na dwa dni 15min spacer, a tak to ciągle leżałam. Teraz mogę wstawać tylko do toalety. Kolejna wizyta 5 stycznia.

U Ciebie widzę też nieciekawie :( Chyba nie pozostaje nic innego jak leżeć i liczyć na to, że obiadek ktoś zrobi i poda! Mam nadzieję, że do 5 stycznia wszystko wróci do normy!

Lis przepiękne ubrania. Jakby były moje to bym je dzisiaj pół dnia przekładała i oglądała :P

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon - chyba chodzi o to by podeszwa była czysta bo np. ćwicząc na macie albo siadając na ziemi trochę głupio w tym piachu i brudzie :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam twardego brzucha caly czas ale jednak mam wrazenie, ze twardnienia sa czestsze niz pare dni temu:/ mam nadzieje, ze w tej ciazy szyjka bedzie laskawsza. Z Dominikiem uniknelam krazka czy szwu. W 22 tyg szyjka dluga 4 cm w 23 tyg 32 mm, w 25 tyg 29 mm, w 28 tyg - znow 29 mm , w 32 tyg 20 mm i rozwarcie na w 2 cm, 34 tyg - brak szyjki rozwarcie 4 cm. Urodzilam w 39ntyg. Znam to na pamiec...oby teraz bylo lepiej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 14:48

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia juz je tyle razy oglądałam :) trzymam je u mamy żeby M nie widział ile paczek zamówiłam :D pozniej nagle znajda sie w komodzie Michasia-nie wiem jak to sie stało :D więcej jak na razie nie kupuje, mam dostać od siostry po jej synku kilka rzeczy (mówiła nawet ze ma mała kurtkę skórzana) tych ciuszków tez sie nie mogę doczekać i Sasiadka moja pisała, ze ma po swoim synku-takie wlasnie pajace po domu. Na wyjście mamy te co kupiłam :) znając moja mamę która namiętnie robi zakupy pewnie jeszcze cos dostaniemy :) ja jak na razie pasuje z ciuchami, po nowym roku robimy remont mieszkania, zamawiamy mebelki, tapetę, wózek i kompletuje wtedy tez kosmetyki-jak na razie nie chce kupować bo będziemy malować całe mieszkanie to bede musiała wszystko przekładać. Zaczynam powoli zbierać :) i jakoś pogodziłam sie z myślą porodu (co mnie paraliżowało strasznie) wiem, ze dam rade jak każda z nas i wiele innych kobiet. Tyle przeszłam w tej ciąży, ze poród bedzie juz ostatnim stadium i bedzie synek :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Dziewczyny, pomocy. Jak myślicie który jest fajniejszy z punktu widzenia 1,5 rocznego chłopca, który uwielbia samochody? Rodzice chcą kupić któryś dla Franka, ale zdania są podzielone, ja nie widziałam ich na żywo, może Wy widziałyście i możecie doradzić?

Drugi ładniejszy :)
    Mieliśmy 2 lata prawie wykładzinę w całym pokoju Mikołaja własnie tego typu. Tylko mój to jest anty samochodziarz, więc kompletnie nie zrobiła na nim żadnego wrażenia - ani razu nie skorzystał z ulic :/

Byłam dzisiaj z młodym u lekarza. Zatoki i gardło. Dostał na gorączkę jakiś lek na receptę, bo ibum i paracetamol słabo sobie radziły. W tym nowym są dwa na raz. Skoro już wiem co mu dolega to zaraz wyciągam swoje magiczne granulki i zaczynam swoje leczenie ;)

Udało mi się też podjechać do luxmedu na badania tarczycy, ale z tego co widzę to jeszcze ich nie zarejestrowali w diagnostyce nawet :/
    I oczywiście jak wróciłam do domu to JUŻ sobie przypomniałam, że miałam odebrać wyniki czystości pochwy z ostatniej wizyty. I gówno. Zapomniałam. Odmóżdżenie ciążowe wrrr

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:47

IGA.G, Reni1982 lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda- dywanik numer dwa ma chyba wiecej mozliwosci do parkowania samochodu, zatoczki, ronda, wiecej atrakcji podczas zabawy ;)

lisku- ubranka przesliczne, gustowne i dopasowane :)

neharinka - mocne kciuki za wizyte <3

sunshine- glowa do gory, Swieta spedzisz z talerzykiem na brzuszku i wszystko bedzie dobrze, a plan dzialania jest, byle do przodu! :)

Omon- wzielabym adidasy, bo w nich czuje sie najwygodniej :) stopa nie jezdzi i nie wypadanie, a jak bedziesz miala cwiczenia w parterze to dobrze sie oprzec pewnie na stopie :)

Wklejam kocyk jaki zamowilam, zdjecia od sprzedawcy. Dzisiaj przyszedl do domu, i Mama stwierdzila, ze strzal w dziesiatke z jakoscia i miekkoscia materialu ;)

rNrRDy.jpg

kasieniaczek, karolyn, Milka1991 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sushine i Neharika trzymam kciuki :* Musi być dobrze.
    Trochę mnie nie pocieszyłaś Neharilo z tą za długą chustą ale mąż kazał brać tak żeby dla niego też była dobra... a ma prawie 2 m :P ja mam 1,78m

Jagah podrzucaj linka od razu jak takie fajne rzeczy wstawiasz i to sprawdzone już na żywo :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek ja przez internet zamawiałam i wzięłam na 62, żeby troszkę dłużej ponosił no i był tez ciut wiekszy :) wszystkie ciuszki jakie wzięłam były na 56 lub 62, większe pozniej juz na bierząco bede kupowała bo przyjdzie lato to pewnie bedą inne ubranka :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    jak pracowała w przedszkolu te cieszyły się większą popularnościąhttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50320198/

karolyn lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ